Voeding

Voeding is het vakgebied dat voedsel bestudeert en hoe het door het lichaam wordt gebruikt. Dit is een fundamenteel principe voor de gezondheid. En niet voor niets zijn bepaalde ziekten grotendeels te wijten aan het voedsel dat we binnenkrijgen.

Goede voeding is daarom essentieel, vooral in deze periode van gezondheidscrisis. En omdat voedingsproducten even talrijk als gevarieerd zijn, is het niet altijd gemakkelijk om je weg te vinden en het belang van elk product te kennen. Op deze pagina nodig ik je uit om voedingsmiddelen in al hun vormen te ontdekken: voedingsmiddelen en sport, voedingsmiddelen om de immuniteit te versterken,voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat u aankomten degenen die het tegenovergestelde effect hebben,fruit en groentende voorkeur hebben en nog veel meer.

Voedingis een onderwerperg groot. Vervolgens stel ik voor dat u het onderzoekt en de essentiële principes en adviezen leert kennen die u dagelijks kunt toepassen.

Het belang van uitstekende voeding

Voordat ik tot de kern van de zaak kom, wil ik het belang van goede voeding benadrukken. Tegenwoordig hebben mensen de neiging hun eten te verwaarlozen. Een evenwichtige en gezonde voeding is echter essentieel voor het behoud van een goede gezondheid. Bovendien draagt ​​het bij aan het goed functioneren van het lichaam. Vandaar het belang ervan. Vanuit het perspectief van het aannemen van een voorbeeldig dieet verdienen bepaalde producten de voorkeur.

Goede voeding is dus een dieet dat rijk is aan:

 • Koolhydraten: ze zorgen voor de energievoorziening die nodig is voor het lichaam;
 • Eiwitten: hun rol is essentieel voor het functioneren van het lichaam, en in het bijzonder voor de spierontwikkeling;
 • Lipiden (ook wel vetten genoemd): de energie die ze leveren kan worden opgeslagen in vetcellen of door het lichaam worden gebruikt;
 • Mineralen en vitamines: ze nemen deel aan de ontwikkeling van het lichaam. Omdat het lichaam geen micronutriënten kan produceren, heeft het een uitgebalanceerd dieet nodig.

Afgezien van dit alles is goed gehydrateerd blijven essentieel. Omdat het grootste deel van het lichaam uit water bestaat, zorgt een goede hydratatie ervoor dat het lichaam optimaal kan functioneren.

Voeding: hoe stel je je maaltijden samen?

Bij een gezond voedingspatroon hoort ook een goede verdeling van de maaltijden over de dag. Het is raadzaam om de maaltijden in vier porties te verdelen:

 • Ontbijt ;
 • Lunch ;
 • Middag thee ;

Elke dagelijkse maaltijd moet ook een verscheidenheid aan voedingsmiddelen bevatten.

Zetmeelrijke voedingsmiddelen

Met zetmeelrijke voedingsmiddelen kunt u energie opslaan. In deze categorie voedingsmiddelen kunnen we noemen:

Groenten en fruit

Zoals je waarschijnlijk al weet, wordt aanbevolen om minimaal 5 groenten en fruit per dag te eten. Dit levert vezels, water en vitamines aan het lichaam.

Vis en vlees

Met deze voedingsmiddelen profiteert u van een voldoende eiwitinname. U moet zich echter beperken tot niet meer dan twee porties vlees of vis per dag.

Vetten

Hoewel ze niet worden aanbevolen, moeten vetten toch in uw dieet worden opgenomen, maar in kleine hoeveelheden. Dit komt omdat ze vitamines en lipiden aan het lichaam leveren.

Melk en zuivelproducten

Melk en zuivelproducten kunnen maximaal drie keer per dag worden geconsumeerd. Voedingsmiddelen afgeleid vanmelkzijn in feite een bron van eiwitten en calcium.

Het water

Water is belangrijk. Om een ​​goede hydratatie van uw lichaam te garanderen, drinkt u minimaal 1,5 liter per dag.

Dus als u van een uitgebalanceerd dieet wilt genieten, is het noodzakelijk om elk van de hierboven genoemde elementen te consumeren. En sommige moeten natuurlijk met mate worden ingenomen. Door een slecht voedingspatroon kunnen uw lichaam en geest in meer of mindere mate worden aangetast. Kortom, een goed dieet is meer dan nuttig. Het zal je niet alleen helpen je immuunsysteem te versterken, maar je ook helpen je lichaam beter te ontwikkelen. En dit, of je nu een sport beoefent of niet.

Besteed aandacht aan voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat u aankomt, om in vorm te blijven

Als we het over voeding hebben, laten we het ook niet na om over gewichtstoename te praten. Goede voeding betekent geenszins dat je aankomt. Om dit te voorkomen, moet u voor de juiste voedingsmiddelen kiezen. Heel vaak horen we dat een bepaald voedingsmiddel je helpt af te vallen, maar we krijgen nooit de lijst te horen van deze voedingsproducten die je helpen aan te komen.

Als u een afslankdieet volgt, zijn hier enkele voedingsmiddelen die u moet vermijden (of zoveel mogelijk beperken):

 • DEkaasdroog dat behoorlijk vet is, zoals Cantal, Emmental, Crottin, Raclette, Gouda… Als je van kaas houdt, ga dan voor verse kazen.
 • Gefrituurd voedsel dat ook erg vet is. Meestal wordt gefrituurd voedsel gekookt in een plas olie. Als je groenten of kip wilt eten, bak ze dan niet. Koken in water, stomen of grillen verdient de voorkeur.
 • Vleeswaren, waaronder chorizo’s, worstjes, ham of spek. Ze bevatten een enorme hoeveelheid verzadigde vetzuren en zout.
 • Suiker: snoep bevat veel calorieën en is qua voeding niet interessant. Nog erger,suikeris slecht voor je gezondheid.
 • Alcohol: hier is de ergste vijand van een uitstekend dieet. Alcoholische dranken zijn rijk aan calorieën en stimuleren de eetlust, waardoor u aankomt. Vermijd koste wat het kost!

Er zijn veel voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je aankomt, maar de hierboven genoemde voedingsmiddelen zijn het meest waar je je zorgen over moet maken als je wilt afvallen en van goede voeding wilt genieten.

Fruit, groenten of zetmeelrijk voedsel?

Wanneer u uw maaltijd bereidt, moet u niet alles eten wat u ziet. Een goede samenstelling kan bijdragen aan een zeer goede voedingsinname. Maar het kan moeilijk zijn om te beslissen of u fruit, groenten of zetmeelrijk voedsel kiest. Het belangrijkste is om ze te combineren om optimaal van uw dieet te profiteren.

Hoe dan ook moet worden benadrukt dat voeding iets is waar niemand lichtvaardig mee mag omgaan. En als u uw gezondheid wilt behouden, vergeet dan niet regelmatig aan lichaamsbeweging te doen.

Réduire les quantités qu'on mange

Obesitas, een voedingsziekte

Obesitas is nu wereldwijd een grote gezondheidscrisis. Verschillende factoren beïnvloeden het gewicht van een individu, waaronder genetica, overtollige calorieën en gebrek aan lichaamsbeweging. Dit artikel legt de 3 belangrijkste oorzaken van obesitas uit en hoe je ze kunt overwinnen. De oorzaken van obesitas zijn divers en verschillen van individu tot individu. In principe is obesitas […]

Obesitas, een voedingsziekte Meer lezen »

Hoodia Gordonii, une plante pas comme les autres

Hoodia Gordonii: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

Hoodia Gordonii, een echt geschenk van de natuur, is een supplement dat gewichtsverlies bevordert. Hoodia Gordonii is een vetplant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en Azië komt. Inheemse volkeren, met name de Khoi-San, gebruikten de plant van oudsher als eetlustremmer en dorstlesser tijdens lange jachtexpedities in barre omstandigheden. Deze eetlustremmende eigenschappen hebben Hoodia Gordonii tot een

Hoodia Gordonii: mijn mening & kopen tegen de beste prijs Meer lezen »

Konjac naturel

Konjac (gélules, ..) : mijn mening & beste prijs

Konjac(Amorphophallus konjac) is een vaste plant van het geslacht Amorphophallus die groeit in tropische en subtropische gebieden van Oost-Azië, van Indonesië tot India, Japan en China. De plant is vooral bekend om zijn zetmeelrijke knol, een knolachtige structuur die deel uitmaakt van de plantenstengel, maar ondergronds groeit en fungeert als opslagorgaan voor de plant. Konjac

Konjac (gélules, ..) : mijn mening & beste prijs Meer lezen »

Burger

Pizza, hamburger of kebab: wat is het slechtst voor je gezondheid?

Fastfood (pizza, hamburger, kebab) is een vorm van voedsel dat in zeer korte tijd wordt bereid en geserveerd. Fastfood verscheen voor het eerst in de jaren 1950 in de Verenigde Staten en heeft de hele planeet veroverd. Vandaag de dag neemt deze vorm van catering een overheersende plaats in in westerse samenlevingen, waar tijd een

Pizza, hamburger of kebab: wat is het slechtst voor je gezondheid? Meer lezen »

Les bienfaits de l'eau de coco

De voordelen van kokoswater en -sap

Kokoswater is een natuurlijke drank met veel onvermoede voordelen, niet in de laatste plaats zijn energiegevende, verkwikkende en vochtinbrengende eigenschappen. Het wordt gewonnen uit de kokosnoot, een vrucht die uitsluitend in tropische landen groeit, en is een buitengewone bondgenoot voor de gezondheid. Dankzij zijn samenstelling is het zelfs een belangrijk element in een afslankdieet. Ontdek

De voordelen van kokoswater en -sap Meer lezen »

Wakamé en soupe

17 onvermoede deugden van wakame, een zeewier als geen ander

Zeewier is al heel lang een hoofdvoedsel in Japan, een van de oudste levende culturen ter wereld. Wakame, een bruin of donkergroen zeewier dat vaak in de Japanse keuken wordt gebruikt, heeft een zoute, zilte smaak met een lichte zoetheid. Meestal wordt dit zeewier gebruikt in recepten zoals misosoep of zeewiersalade. Zoals veel zeewieren voegt

17 onvermoede deugden van wakame, een zeewier als geen ander Meer lezen »

Douleur articulaire

MSM: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

Methylsulfonylmethaan (MSM), ook bekend als dimethylsulfon of DMSO2, is de geoxideerde vorm van dimethylsulfoxide (DMSO), een organische zwavelverbinding. Het is een verbinding met organische zwavel die wordt gebruikt om de immuunfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en lichaamsweefsel te helpen herstellen. Organisch MSM is ook een zeer populair voedingssupplement. Het komt van nature voor in

MSM: mijn mening & kopen tegen de beste prijs Meer lezen »