MSM: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Methylsulfonylmethaan (MSM), ook bekend als dimethylsulfon of DMSO2, is de geoxideerde vorm van dimethylsulfoxide (DMSO), een organische zwavelverbinding. Het is een verbinding met organische zwavel die wordt gebruikt om de immuunfunctie te verbeteren, ontstekingen te verminderen en lichaamsweefsel te helpen herstellen. Organisch MSM is ook een zeer populair voedingssupplement. Het komt van nature voor in bepaalde groene groenten en andere voedingsmiddelen. De vele voordelen die worden toegeschreven aan dit voordelig geprijsde supplement komen voort uit het vermogen om biologisch actieve zwavel te leveren, een verbinding die het op drie na meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam is en nodig is voor veel cruciale metabolische functies.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Update : MSM is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie.

Mening over de deugden van MSM

MSM (1000 MG)

Dit matig geprijsde supplement is nodig voor de aanmaak van collageen. Een verslapte huid en rimpels, evenals een droge, gebarsten huid, worden allemaal veroorzaakt door een verlies aan collageen. MSM werkt samen met vitamine C om nieuw, gezond weefsel op te bouwen. Volgens professionals kan het de collageenvorming normaliseren en de gezondheid van de huid radicaal verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat deze goedkope verbinding zeer effectief is in het verbeteren van de flexibiliteit van gewrichten. Daarnaast helpt het bij de aanmaak van een soepele huid en gezond spierweefsel. Dit leidt tot meer flexibiliteit en tonus van het weefsel.

Een van de belangrijkste eigenschappen van organisch MSM is dat het cellen beter doorlaatbaar maakt. Dit betekent dat gifstoffen en metabolisch afval gemakkelijk uit de cellen kunnen worden afgevoerd, terwijl essentiële voedingsstoffen en water gemakkelijker kunnen binnendringen. Volgens onderzoekers heeft dit supplement het vermogen om calciumfosfaat op te lossen. Het heeft dus een opmerkelijk vermogen om het slechte calcium af te breken dat aan de basis ligt van degeneratieve ziekten. Collageen en keratine zijn essentieel voor de productie van gezond haar en gezonde nagels. MSM is een echt ‘schoonheidsmineraal’ dat de zwavel levert die nodig is voor de aanmaak van collageen en keratine.

Melkzuur en vele andere metabolische bijproducten veroorzaken pijn in het lichaam. Dankzij zijn vermogen om de afvoer van afvalstoffen op cellulair niveau te stimuleren, versnelt dit expresssupplement het herstel en maakt het meer energie vrij voor de wederopbouw. MSM is een krachtige ontstekingsremmer dankzij zijn vermogen om metabolische afvalstoffen uit de cellen te verwijderen. Overmatig metabolisch afval ligt aan de basis van ontstekingen. De lichaamscellen zijn chronisch ontstoken en houden de bijproducten van stofwisselingsprocessen vast. Zwavel moet aanwezig zijn om deze gif- en afvalstoffen effectief uit het lichaam te kunnen verwijderen, vandaar de ontgiftende werking van deze stof.

Gebruik van MSM gekocht in de apotheek

Enkele van de meest voorkomende toepassingen zijn de behandeling van chronische gewrichtspijn, zoals artrose, gewrichtsontsteking en reumatoïde artritis. Volgens artsen behandelt deze goedkope stof ook het lekkende darmsyndroom en auto-immuunziekten. Het kan ook gebruikt worden tegen osteoporose en gevoeligheid voor botbreuken. Het blinkt uit in de behandeling van bursitis, peesontsteking, littekenweefselontwikkeling en andere pijn aan het bewegingsapparaat.

Volgens veel getuigenissen is MSM onmisbaar bij de behandeling van allergieën, astma, gistinfecties en spierkrampen. Dit goedkope supplement is perfect voor de behandeling van constipatie, maagzweren, maagklachten en indigestie. Vrouwen kunnen het gebruiken om de symptomen van het premenstrueel syndroom (krampen, hoofdpijn, vocht vasthouden, indigestie) te verlichten.

Volgens experts is dit snelverkopende supplement perfect voor de behandeling van striae, haaruitval, huidproblemen waaronder rimpels en zonnebrand. Het biedt enige bescherming tegen UV-stralen en kan gebruikt worden om wonden, snijwonden en schaafwonden te behandelen. Dit voedingssupplement kan gebruikt worden tegen oogontsteking, slechte bloedsomloop, hoge bloeddruk en vermoeidheid. Het is uitstekend voor de behandeling van mondinfecties, kiespijn, tandvleesaandoeningen en parodontale aandoeningen.

Een van de drie populairste toepassingen is als een anti-atherosclerotisch middel om verharding of verdikking van de slagaders te voorkomen. Het wordt ook gebruikt als een natuurlijke chemopreventieve en ontstekingsremmende stof. MSM helpt het natuurlijke vermogen van het lichaam om vrije radicalen op te vangen, wat betekent dat het oxidatieve stress en de vele aandoeningen die daarmee gepaard gaan vermindert. Het blokkeert het vrijkomen van ontstekingsbevorderende mediatoren en reguleert bepaalde schadelijke signalen van het immuunsysteem die het hele lichaam kunnen aantasten.

Allergies, rhumes des foins
Allergieën, hooikoorts… MSM heeft vele voordelen

Hoe MSM werkt

Volgens specialisten voorzien supplementen het lichaam van extra zwavel voor de synthese van methionine, een essentieel aminozuur dat betrokken is bij talrijke stofwisselingsprocessen zoals de vorming van bindweefsel, de vertering van voedsel en de opname van voedingsstoffen. MSM is een natuurlijk bijproduct van dimethylsulfoxide (DMSO) en de medicinale eigenschappen lijken vergelijkbaar met die van DMSO. DMSO wordt in het lichaam omgezet in MSM.

Het dieet van de vroege mens voorzag in een grote hoeveelheid zwavel, aangezien zwavel aanwezig is in dierlijke delen, groenten en veel fruit. Tegenwoordig hebben veel mensen deze voedingsmiddelen niet in hun dieet en kunnen daardoor een tekort aan zwavel hebben. Zwavel is altijd aanwezig in ons lichaam, maar het zwavelgehalte kan dalen als we ouder worden, als we gestrest zijn of als we een dieet met weinig voedingsstoffen volgen. Hoewel veel hele voedingsmiddelen zwavel leveren, kan van voedingsmiddelen zoals broccoli, kool, spruitjes, eieren en zeegroenten een deel van hun natuurlijke zwavel worden vernietigd wanneer ze worden verwerkt of gekookt op hoge temperaturen.

Update : MSM is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie.

Bij mensen en dieren is deze verbinding van nature aanwezig in de bijnierschors, die deel uitmaakt van het hormonale systeem en helpt bij het reguleren van de reactie op stressfactoren. Het wordt ook opgeslagen in het hersenvocht en wordt gebruikt om de structuur van het bindweefsel in stand te houden.

Een van de meest opmerkelijke eigenschappen van supplementen op basis van MSM is dat het helpt de genezing te versnellen en het lichaam te ‘ontgiften’ door de manier te verbeteren waarop chemische stoffen onze cellen in- en uitgaan. Volgens professionals maakt dit supplement cellen meer doorlaatbaar, waardoor bepaalde opgehoopte mineralen, zware metalen, afvalstoffen en gifstoffen vrijkomen, terwijl het helpt om voedingsstoffen en water toe te voeren. Dit helpt het lichaam gehydrateerd te blijven. Het helpt ook ontstekingen te verminderen, de hoofdoorzaak van de meeste ziekten. MSM stabiliseert ook de celmembranen, verbetert de antioxidantcapaciteit van het lichaam, vertraagt of stopt lekkage uit beschadigde cellen en neutraliseert vrije hydroxylradicalen.

Volgens onderzoekers is het gebruik van deze supplementen gekoppeld aan een verbeterde immuunfunctie, versnelde genezing en verminderde pijn, omdat het helpt bepaalde bijproducten (zoals melkzuur) tegen te gaan die bijdragen aan gevoelens van pijn, stijfheid en inflexibiliteit. Dit is een van de redenen waarom sommige atleten en zeer actieve mensen ervoor kiezen om dit supplement te gebruiken om de hersteltijd, prestaties en het herstelproces van spieren en gewrichten te verbeteren. Een andere belangrijke factor is dat de zwavel in MSM een belangrijke rol speelt bij de productie van glutathion, dat wordt beschouwd als een ‘belangrijkste antioxidant’ en een belangrijk ontgiftingsmiddel.

Dit is nog een reden waarom dit supplement wordt beschouwd als een ‘prestatieverbeteraar’, omdat het het energieniveau verhoogt en vermoeidheid bestrijdt. Het bevordert de spijsvertering en helpt voedingsstoffen te absorberen voordat ze worden doorgegeven aan de spieren tijdens fysieke inspanningen.

Behandeling van artrose en gewrichtspijn

Een goed gedocumenteerd voordeel van dit product is dat het gewrichtsontstekingen helpt verminderen, de flexibiliteit verbetert en de collageenproductie herstelt. Onderzoek toont aan dat veel patiënten die lijden aan artritis, gewrichtspijn, stijfheid, knie- of rugproblemen en een beperkt bewegingsbereik een vermindering van hun symptomen en een verbetering van hun levenskwaliteit ervaren wanneer ze een supplement op basis van MSM nemen.

Volgens artsen helpen deze supplementen het lichaam bij de vorming van nieuw gewrichts- en spierweefsel en verminderen ze de ontstekingsreacties die bijdragen aan zwelling en stijfheid. MSM-supplementen zijn een natuurlijke en effectieve ontstekingsremmer vanwege de manier waarop zwavel het immuunsysteem beïnvloedt en de cellulaire activiteit vergemakkelijkt. Zwavel moet aanwezig zijn voor cellen om veel bijproducten en vloeistoffen los te laten die zich kunnen ophopen en zwelling of gevoeligheid kunnen veroorzaken.

Een klinische studie die de effecten van deze verbinding op gewrichtspijn bij 118 patiënten met osteoartritis evalueerde, toonde aan dat MSM-supplementen die gedurende 12 weken werden ingenomen, in vergelijking met een placebo, grotere verbeteringen opleverden op het gebied van pijn, zwelling en beweeglijkheid van de gewrichten. Deze supplementen werden drie keer per dag in een dosis van 500 milligram gegeven, samen met glucosamine (ook drie keer per dag in een dosis van 500 milligram). Samen hielpen deze twee actieve ingrediënten de ontsteking en pijnintensiteit te verminderen zonder bijwerkingen te veroorzaken voor de meerderheid van de patiënten. Dit maakt MSM, vooral in combinatie met glucosamine, een uitstekende natuurlijke behandeling voor artritis.

Douleur articulaire
Het voedingssupplement MSM helpt gewrichtspijn te verminderen

Verbetert spijsverteringsproblemen

Volgens deskundigen kan MSM helpen om de bekleding van het spijsverteringskanaal weer op te bouwen en ontstekingen of allergische reacties op bepaalde voedingsmiddelen te verminderen. Het is ook nuttig bij het genezen van lekkende darmen, omdat het kan helpen voorkomen dat deeltjes de darm binnendringen via kleine verbindingsopeningen, waar ze in de bloedbaan kunnen komen en een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Dit komt deels door de zwavel in deze supplementen, die erg belangrijk is voor de spijsvertering.

Daarnaast helpen deze supplementen bij de behandeling van aambeien. Volgens artsen kan het aanbrengen van een gel met MSM en tea tree olie de pijn en zwelling verminderen die veroorzaakt worden door aambeien (gezwollen bloedvaten in het rectum die pijn en bloedingen veroorzaken tijdens de ontlasting).

Huidherstel en behandeling van couperose, allergieën en wonden

Sommige onderzoeken tonen aan dat het aanbrengen van een topische crème met MSM en silymarin helpt om de ontsteking veroorzaakt door rosacea te verminderen. Het mengsel gaat huidverkleuringen tegen, vermindert allergieën en versnelt de wondgenezing. Dit actieve ingrediënt helpt de huidtint te verbeteren, roodheid te verminderen, gevoeligheid te verlichten en andere symptomen die gepaard gaan met rosacea te behandelen.

Veel mensen gebruiken het ook om er jeugdig uit te blijven zien, omdat de stof een verbeterd vermogen lijkt te hebben om de vorming van rimpels, littekens, bruine vlekken en zonneschade te voorkomen. MSM is nodig voor de productie van collageen, een stof die voorkomt dat de huid slap, gerimpeld, gebarsten en droog wordt.

Mannen verliezen collageen en keratine naarmate ze ouder worden, waardoor de teint en elasticiteit van de huid verslechteren. Omdat zwavel nodig is om deze stoffen te produceren, helpt het gebruik van een supplement als dit om het collageen- en keratineniveau op peil te houden, wat op zijn beurt helpt om de effecten van veroudering te vertragen. Er kunnen nog meer resultaten worden behaald door het te gebruiken in combinatie met andere antioxidanten, waaronder vitamine C, vitamine E en vitamine A, die allemaal helpen bij de opbouw van gezonde nieuwe huidcellen.

Update : MSM is niet langer te koop, het artikel is alleen ter informatie.

Minder spierpijn

Actieve mensen die last hebben van spierpijn kunnen baat hebben bij de helende eigenschappen van MSM. Onderzoek suggereert dat deze stof kan fungeren als een natuurlijk pijnstillend middel, dat spierpijn, bonzen en zwellingen helpt te voorkomen en te behandelen, en tegelijkertijd het bereik en de mobiliteit verbetert. Van deze stof is aangetoond dat het helpt bij spierherstel na inspanning, blessures en zelfs operaties. Het lijkt vooral heilzaam te zijn wanneer het gebruikt wordt in combinatie met andere ontstekingsremmers.

Daarnaast publiceerden Dr. Bohlooli en zijn collega’s een onderzoek in het Journal of Sports Medicine and Physical Fitness, waarin ze ontdekten dat suppletie gedurende 10 dagen hielp bij het verminderen van spierschade veroorzaakt door sportactiviteiten op hoog niveau. De zwavel in dit supplement vermindert ook spierpijn, omdat het spiervezels helpt herstellen en spierzwelling tijdens intensieve lichamelijke inspanning voorkomt.

Volgens sommigen herstelt MSM ook de flexibiliteit en doorlaatbaarheid van de spiercelwanden, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker door de weefsels kunnen stromen, herstelwerkzaamheden worden vergemakkelijkt en melkzuur wordt afgevoerd. Het resultaat is een kortere hersteltijd en minder pijn en kramp.

Haargroei herstellen

Mensen met dunner wordend haar of kaalheid naarmate ze ouder worden, kunnen baat hebben bij MSM. Studies hebben aangetoond dat dit supplement het collageen- en keratinegehalte kan verhogen, twee voedingsstoffen die het lichaam absoluut nodig heeft om nieuwe haarstrengen te vormen en sterke nagels en huidcellen op te bouwen. Collageen en keratine worden vaak aangetroffen in haarproducten, omdat ze het haar stevigheid, duurzaamheid en een gezond uiterlijk geven. Ze kunnen ook helpen om haaruitval tegen te gaan.

Chute de cheveux
Het collageen- en keratinegehalte kan worden gestimuleerd om de haargroei te bevorderen.

MSM: een belangrijke bron van zwavel

Als natuurlijke bron van biologisch beschikbare zwavel werkt dit supplement als een katalysator voor alle voordelen die zwavel het menselijk lichaam biedt. Zwavel speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de productie van glutathion, een belangrijke antioxidant die ook de natuurlijke ontgifting ondersteunt. Zonder zwavel kan glutathion niet werken. Zonder zwavel zijn de aminozuren die fungeren als de bouwstenen van eiwitten ook niet functioneel. MSM is de beste vorm van zwavel die beschikbaar is.

Verbeterde antioxidantwerking en ontgifting

Zoals hierboven vermeld, is zwavel een sleutelelement in de productie van natuurlijk glutathion. Daarnaast werkt dit supplement aan het handhaven van een kritisch glutathionniveau in het lichaam, wat een directe invloed heeft op het vermogen van het lichaam om oxidatieve stress te beheersen, d.w.z. de vrije radicalen die geassocieerd worden met het verouderingsproces. Het kan ook de natuurlijke permeabiliteit van cellen vergroten, waardoor ze gifstoffen kunnen ontgiften en elimineren.

Ondersteuning van de gezondheid van huid en nagels

Naast het gebruik voor gezonde gewrichten, wordt MSM het meest gebruikt voor zijn vermogen om een gezonde, soepele huid en sterk, glanzend haar te bevorderen. Naarmate we ouder worden, verliezen we collageen en gezond huidweefsel. Daarom merken we een vermindering van de teint en elasticiteit van de huid. De biobeschikbare zwavel in dit supplement helpt bij de productie van collageen en keratine, die haar, huid en nagels sterk en vitaal houden.

Update : MSM is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie.

Aanbevolen dosering en natuurlijke bronnen van MSM

Eén capsule van 500 mg per dag is een goede dosis om zwaveltekort te voorkomen en de opbouw van gezond bindweefsel te ondersteunen. Deze dosis kan helpen ontgiften en gezond haar, huid en nagels opbouwen. Voor de behandeling van specifieke gezondheidsproblemen kan 1000 tot 6000 mg per dag nodig zijn, afhankelijk van lichaamsgrootte, leeftijd en ernst van de symptomen.

MSM is vooral effectief in het verlichten van symptomen die geassocieerd worden met allergieën, sportblessures, spijsvertering en huidproblemen zoals acne, zonnebrand en littekens. De symptomen verminderen over het algemeen binnen 2 tot 21 dagen. Mensen nemen meestal drie keer per dag 500 milligram tot twee keer per dag 3 gram voor artrose. Er is echter voor geen enkele aandoening een optimale dosis vastgesteld. Bovendien kunnen de kwaliteit en actieve ingrediënten in supplementen per fabrikant sterk verschillen, waardoor het moeilijk is om een standaarddosis vast te stellen.

MSM prijs, aankoop en levering

MSM (1000 MG)

MSM kan worden gekocht in poeder-, crème-, capsule- of tabletvorm. Poeder is de meest voorkomende vorm. Het kan worden gevonden in mengsels van verschillende supplementen, die kunnen worden gekocht in parafarmacie of speciaalzaken. In alle gevallen moet je de instructies zorgvuldig lezen en beginnen met een dosis van één of twee theelepels poeder. Daarna kun je de dosis geleidelijk verhogen naarmate je lichaam eraan gewend raakt en er geen bijwerkingen zijn op de spijsvertering.

Degenen die ervoor kiezen om het poeder te gebruiken, hoeven alleen maar water toe te voegen, meestal 16 ons voor één portie. Voor de beste resultaten is het aan te raden om MSM te gebruiken met antioxidanten of ontstekingsremmende bestanddelen zoals vitamine C en omega-3 vetzuren. Je moet er wel voor zorgen dat je je supplement koopt bij een gerenommeerde verkoper of een erkende apotheek. Kopen bij een apotheek of parafarmacie wordt sterk aanbevolen. Houd er rekening mee dat veel supplementen synthetische bijproducten en vulstoffen bevatten.

Contra-indicaties, mogelijke bijwerkingen van MSM en waarschuwingen

MSM is niet geschikt voor mensen die antistollingsmiddelen gebruiken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven moeten met een arts overleggen voordat ze dit supplement regelmatig gebruiken. MSM lijkt goed te worden verdragen omdat het volledig natuurlijk is en al aanwezig is in het menselijk lichaam. Er zijn weinig bijwerkingen gemeld met betrekking tot het gebruik ervan. Er zijn echter maar weinig grootschalige onderzoeken bij mensen gedaan naar de langetermijneffecten.

Volgens de Arthritis Foundation kunnen artrosepatiënten tot 6000 milligram per dag innemen zonder grote bijwerkingen. Toch kan MSM, ook al is het gekocht bij een erkende apotheek en wordt het correct gebruikt, bij sommige mensen lichte bijwerkingen veroorzaken, zoals indigestie, maagklachten of diarree.

Update : MSM is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie.