Hoe snel 20 kg afvallen: in 1 week, in 1 maand, in 2 maanden, in 3 maanden

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Overgewicht of obesitas tast je gezondheid aan en verlaagt je levensverwachting. Het is dus van vitaal belang om die extra kilo’s kwijt te raken, wat je kunt weten door je BMI (Body Mass Index) te berekenen. Wat moet je doen als je snel 20 kilo wilt afvallen?

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Is het mogelijk om 20 kilo af te vallen in 1 week?

Het is vrijwel onmogelijk om zoveel gewicht te verliezen in 1 week. En zelfs als het in zeldzame gevallen zou lukken, zou het zeer gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Het proces zou kunnen leiden tot ernstige tekorten en een daaruit voortvloeiend verlies van energie. Artsen en voedingsdeskundigen zeggen dat tussen de 500 g en 1 kg afvallen in 1 week veel gezonder is.

Comment perdre 20 kg
Het is vrijwel onmogelijk om 20 kilo af te vallen in slechts één week

Hoe kun je 20 kilo afvallen in 1 maand?

Proberen om 20 kilo af te vallen in 1 maand is iets realistischer dan het vorige doel. Toch is 5 kilo afvallen in een week nog steeds een ambitieus doel.

Verschillende mensen hebben de volgende methode gevolgd om dit doel te bereiken:

 • Eet 4 dagen normaal en gezond;
 • Volg de volgende 3 dagen een restrictief dieet. Tijdens deze periode moet je je dus beperken tot water en groenten.

Je moet ook veel water drinken en minstens 4 uur per week sporten om het dieet te voltooien. Merk op dat lichamelijke activiteit moet worden uitgevoerd tijdens de 4 dagen dat je een normale hoeveelheid voedsel eet.

Hoe dan ook, dit proces is niet het gezondste. Het kan leiden tot ernstige tekorten, intense vermoeidheid en zelfs flauwvallen tijdens de dagen van beperking.

Je moet absoluut advies vragen aan je arts voordat je met het programma begint, vooral als je al gezondheidsproblemen hebt. Wat mij betreft raad ik je sterk aan om jezelf meer tijd te geven om 20 kilo af te vallen.

Hoe val je 20 kilo af in 2 maanden?

20 kilo afvallen in 2 maanden is redelijker. Het is een tussenstap na de 15 kilo als je uiteindelijke doel is om er 25 af te vallen. In elk geval, hoe meer kilo’s je moet verliezen, hoe makkelijker het is om ze in het begin kwijt te raken.

Je moet echter een restrictief dieet volgen om je extra 20 kg kwijt te raken, wat je uiteindelijke doel ook is.

Je eet alleen groenten, mager vlees (vis, kip) en magere zuivelproducten zoals yoghurt. Alle vormen van vet en extra’s zijn verboden.

Je moet ook minstens 3 uur per week bewegen en goed gehydrateerd blijven.

Ik denk ook dat het verstandiger is om jezelf een makkelijker doel te stellen over twee maanden (10 of 15 kg), zelfs als je precies 20 kg moet afvallen om je ideale gewicht te bereiken.

Met andere woorden, ik raad je aan om jezelf meer tijd te geven om frustratie, te intense ritmes en mogelijke teleurstelling te voorkomen.

Hoe kan ik 20 kg afvallen in 3 maanden?

Het dieet dat wordt aanbevolen om 20 kg af te vallen in 2 maanden kan worden uitgebreid naar 3 maanden. Het grote verschil is dat je minder onder druk staat.

In ieder geval is het het beste om je voedingspatroon weer in balans te brengen en je levensstijl te veranderen als je gezond en blijvend wilt afvallen.

Idealiter vindt dit proces plaats over een periode van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van je metabolisme en gezondheidstoestand. Door je gewichtsverlies te spreiden, loop je minder risico op tekorten, gezondheidsproblemen en frustratie.

Het principe is eenvoudig: eet alles, maar met techniek en mate, om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Comment perdre 20 kg
Het is redelijker om te proberen 20 kg af te vallen in 3 maanden.

Eetgewoonten

Groenten

Geef de voorkeur aan groenten, omdat ze je vullen zonder overdreven veel calorieën te leveren. Eet bij elke maaltijd twee of drie soorten. Voedingsspecialisten raden ook aan om groenten te stomen om de toevoeging van olie te vermijden. Je kunt echter ook kiezen voor een salade, maar zorg er dan wel voor dat de dressing niet te vet is. Gefrituurd voedsel wordt het minst aanbevolen.

Vlees

Je mag ongeveer 100 tot 125 g vlees per dag eten om de hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Kies voor magere kip, rundvlees of vis. Grillen is de meest aanbevolen bereidingswijze om vet toevoegen te vermijden.

Je kunt kruiden toevoegen als je het eten te flauw vindt. Je kunt deze dagelijkse portie vlees ook vervangen door 2 eieren.

Fruit

We raden aan om 2 tot 3 stuks fruit per dag te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten over het algemeen echter een grote hoeveelheid suiker. Het is daarom aan te raden om je fruitinname goed in de gaten te houden. Geef de voorkeur aan fruit dat rijk is aan vezels, omdat deze bijdragen aan een soepele darmtransit. Je kunt deze porties ook vervangen door 125 tot 150 ml puur vruchtensap per dag, zonder toegevoegde suikers.

Zuivelproducten

Je moet 2 tot 3 zuivelproducten in je dagelijkse voeding opnemen om effectief 20 kilo af te vallen. Wees voorzichtig met kaas! Kaas is een vet voedingsmiddel en je moet niet meer dan 40 g per dag eten om niet aan te komen.

Zetmeelrijk voedsel

Het is belangrijk om zetmeelrijk voedsel te eten om de energie te krijgen die je nodig hebt om de dag door te komen. Je moet daarom ongeveer 100 tot 125 g eten tijdens je twee hoofdmaaltijden.

Hydratatie

Het is essentieel om ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken als je snel 20 kilo wilt afvallen. Dit voorkomt/beperkt ook de trek halverwege de dag en helpt je om minder te eten tijdens de maaltijden.

Het is goed om te weten dat suikerhoudende, koolzuurhoudende, alcoholische of industrieel gearomatiseerde dranken schadelijk zijn voor je afslankprogramma. Je kunt echter af en toe een beetje citrusvruchten aan je water toevoegen als je het te flauw vindt.

De extra’s

Je dieet weer in evenwicht brengen zonder beperkingen betekent ook de kleine extra’s die je leven mooier maken. Trakteer jezelf bijvoorbeeld eens per week op chocolade, een dessert, pizza, snoep, een glas wijn of een beetje alcohol om niet gefrustreerd te raken. Zorg er alleen voor dat je het niet overdrijft.

Je levensstijl veranderen

Gezond en evenwichtig eten is niet genoeg om snel en effectief 20 kilo af te vallen. Je moet echt een gezondere levensstijl aannemen die je op de lange termijn kunt volhouden om een terugval te voorkomen.

Comment perdre 20 kg
Een verandering van levensstijl is essentieel als je snel 20 kilo wilt afvallen.

Vasten

Vasten is een van de meest effectieve manieren om van die extra kilo’s af te komen. Het houdt in dat je gedurende een bepaalde periode geen voedsel eet, afhankelijk van de methode die je hebt gekozen:

 • Intermitterend vasten: eet normaal tijdens het actieve deel van je dag en doe 14 tot 16 uur niets;
 • Afwisselend vasten: afwisselend op normale dagen eten en vasten;
 • Gedeeltelijk vasten: jezelf gedurende ongeveer twintig dagen bepaalde vette of ongezonde voedingsmiddelen ontzeggen. De persoon consumeert tijdens deze periode over het algemeen alleen water en groenten;
 • OMAD (One Meal A Day): bij dit type vasten eet je maar één maaltijd per dag. Je kunt dit elke dag doen of de maaltijden afwisselen.

Sport

Wat sport betreft, wordt regelmatige, gematigde lichaamsbeweging aanbevolen, aangepast aan je schema voor de lange termijn.

Ik stel bijvoorbeeld 30 minuten stevig wandelen per dag voor, wekelijks joggen of een paar keer per week fietsen of zwemmen. Het doel is echt om een ritme te vinden dat je op de lange termijn kunt volhouden, zodat je niet het risico loopt om weer aan te komen als je moet stoppen.

Merk op dat het mogelijk is om het zonder lichaamsbeweging te doen. In dat geval moet je compenseren met een calorietekort, wat inhoudt dat je het aantal calorieën dat je dagelijks in je lichaam stopt vermindert. Om dit te doen, kies je beter voor groenten dan voor voedingsmiddelen met veel vet en koolhydraten. Je moet nog steeds eten tot je je vol voelt.

Conclusie

Kortom, de beste manier om 20 kilo af te vallen zonder je gezondheid te schaden en zonder terugval, is door je voedingspatroon weer in balans te brengen en je levensstijl te veranderen. Om dit te doen, is het aan te raden om jezelf minstens 3 maanden te geven om je doel te bereiken. Er zijn natuurlijk andere, snellere methoden, maar die stellen je bloot aan meer of minder ernstige problemen en zijn over het algemeen niet duurzaam.

Je kunt ook voedingssupplementen nemen als niets je situatie lijkt te verbeteren. Krachtige eetlustremmers zoals Zotrim zullen je bijvoorbeeld helpen je eetlust te verminderen, terwijl de beste vetverbranders zoals PhenQ je zullen helpen snel lichaamsvet te verliezen. Om je gezondheid te beschermen, raden we je ten zeerste aan om advies in te winnen bij je arts voordat je met een behandeling begint.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website


Ga verder met het onderwerp“Snel afvallen” met de volgende dossiers: