Kan homeopathie een eetlustremmend effect hebben?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Homeopathie is een zachte behandelingsmethode die kan worden gebruikt om verschillende pathologieën bij individuen te behandelen door verschillende toestanden van de patiënt (fysiek, mentaal, levensstijl, persoonlijkheid, omgeving) te integreren. Deze therapie heeft de verdienste dat ze de behandeling personaliseert ondanks de gelijkenissen van de pathologieën bij twee verschillende patiënten. Het is in deze context dat veel mannen en vrouwen zich tot de homeopathie wenden in hun zoektocht om gewicht te verliezen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Homeopathie: nog weinig bekende eetlustremmende effecten

Velen van jullie wenden zich nu tot de homeopathie om je te helpen die extra kilo’s kwijt te raken en je gewicht onder controle te houden. De waarheid is dat homeopathie een eenvoudig en effectief alternatief is om je overgewicht te reguleren. De eetlustremmende effecten zijn als volgt:

 • Homeopathie vermindert de honger en pakt de wortel aan van het probleem waar je last van hebt: overgewicht;
 • Het helpt je eetlust te reguleren;
 • Het helpt je eetlust te reguleren en voorkomt dat je de gebruikelijke trek krijgt, zodat je zo snel mogelijk weer in vorm kunt komen.
Coupe faim homéopathique
Verschillende homeopathische preparaten hebben een eetlustremmende werking.

De voordelen van homeopathie als eetlustremmer

Het goede nieuws is dat het gebruik van een homeopathisch eetlustremmer niet gevaarlijk of gecontra-indiceerd is. Het heeft geen ongewenste effecten. Je bent beschermd tegen elke vorm van afhankelijkheid of interactie met geneesmiddelen. Er is geen interferentie met een allopathische behandeling.

Je afslankmiddel, soms in bolletjes of in de vorm van zoete druppels, is ook geïndiceerd voor kinderen en is heel gemakkelijk in te slikken.

Als ik het over de nadelen van je homeopathische behandeling zou willen hebben, zou ik zeggen dat je een dosis geduld nodig hebt. Geduld is nodig om de ideale dosering te bepalen die ik je kan aanraden, want de behandeling is gepersonaliseerd. Bovendien kan het zijn dat je behandeling tijdelijk niet verkrijgbaar is bij je erkende leverancier. Maak je dus geen zorgen over de effectiviteit van het product.

Homeopathische middelen voor gewichtsverlies

Zoals je weet is je eerste obstakel om vet te verliezen en je figuur te verfijnen het afvallen. Volg de onderstaande adviezen om dit te bereiken:

 • Antimonium crudum 9 CH en Ignatia amara 9 CH, uitstekende eetlustremmers (2 korrels 3 keer per dag) om die gekke trek te stoppen en je maag te laten wachten tot de volgende maaltijd;
 • Zwavel 9 CH helpt je als je een zwak hebt voor suiker (gebak, snoep en andere zoetigheden);
 • aan de andere kant, als je hartige lekkernijen niet kunt weerstaan en verstopt bent, is Natrum muriaticum je bondgenoot;
 • Calcarea carbonica 9 CH tegen het opstandige knabbelen waar je de hele dag last van hebt;
 • Als je daarentegen honger hebt of lijdt onder de schokken ervan, zullen korrels Anacardium Orientale 15 CH je kalmeren;
 • Als je helaas een veelvraat bent, geen paniek, Antimonium Crudum is de ideale eetlustremmer. Zwavel 12 CH en Zwavel 9 CH zijn ook goede eetlustremmers.
 • Maar als je je zorgen maakt over je figuur nadat je minder hebt gesnoept, zijn Vegetalis 5 CH, Lycopodium 5CH of China Rubra 5CH aangewezen om de darmtransit te verbeteren en een einde te maken aan een opgeblazen gevoel veroorzaakt door de spijsvertering, om je buik platter te maken;
 • Voor een perfecte taille raad ik Pilosella druppels aan (20 druppels 3 keer per dag);
 • Voor je heupen neem je Thuya occidentalis korrels (3 keer per dag gedurende 1 week per maand);
 • Je natuurlijke remedie op basis van Natrum sulphuricum 5 CH of Thuya occidentalis 5 CH (2 korrels 3 keer per dag) om het hardnekkige vet te verwijderen dat je dijen en heupen vervormt, de ruggengraat van cellulitis.

Let op: er bestaat geen wondermiddel dat de eetlust onderdrukt, zelfs niet onder de beste eetlustremmers. Ik raad je sterk aan om te letten op wat je eet. Eet een gezond, evenwichtig dieet en vergeet niet regelmatig te bewegen voor een succesvolle homeopathische behandeling.