Beste natuurlijke en effectieve afslankcapsules: beoordelingen en vergelijkingen

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Niet genoeg tijd om te lezen? Hier is de meest effectieve afslankpil: PhenQ
Dit natuurlijke product helpt om vet te verbranden en hongergevoelens te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om je eetlust onder controle te houden!
Als je meer wilt weten over dit geweldige product, kun je het hier direct kopen en tot 2 flessen gratis krijgen, of een kuur van 2 maanden!

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Naarmate het aantal gevallen van overgewicht en obesitas in Europa toeneemt, stijgt ook de vraag naar effectieve afslankcapsules. Hoewel het mogelijk is om vet te verbranden en af te vallen zonder deze afslankcapsules, bieden afslankcapsules een aantal potentiële voordelen ten opzichte van dieetveranderingen of lichaamsbeweging alleen. Dit komt omdat afslankcapsules stimulerende middelen en andere ingrediënten bevatten die onder andere de stofwisseling kunnen bevorderen. Je moet de ingrediënten in afslankcapsules zorgvuldig onderzoeken om er zeker van te zijn dat de voordelen opwegen tegen de bijwerkingen en een arts raadplegen voordat je deze supplementen gebruikt.

Mijn top 3 beste afslankcapsules

PhenQ: de afslankcapsule van de toekomst

Mijn mening

PhenQ en bouteille

Van alle actieve ingrediënten in deze afslankpil is bekend dat ze de energie verhogen en de stofwisseling stimuleren, terwijl ze thermogene processen bevorderen. PhenQ werkt door het stimuleren van de hypothalamus, die gewoonlijk het hunkeren naar voedsel, de slaapcyclus en de lichaamstemperatuur regelt. Ik leg het concept in meer detail uit in mijn artikel dat volledig aan PhenQ is gewijd. De ingrediënten reguleren de eetlust, bevorderen de vetverbranding en verhogen het energieniveau van het lichaam. Het is zeer effectief en regelmatig gebruik helpt je om af te vallen, mits je het combineert met een gezonde levensstijl natuurlijk!

Deze afslankcapsule stimuleert de stofwisseling en helpt het lichaam zich te ontdoen van hardnekkig, ongewenst vet. Consequent gebruik helpt bij het beheersen en behouden van een dynamische lichaamsbouw. Sommige van de gebruikte ingrediënten leveren essentiële voeding om het algemene welzijn te bevorderen. Het product wordt verkocht in flessen van 60 capsules, genoeg voor een maand gebruik. Deze afslankcapsule kan online worden gekocht, rechtstreeks bij de fabrikant of via erkende verkooppunten. De fabrikant heeft vertrouwen in de kwaliteit van zijn product en biedt daarom een bevredigende garantie. Als je niet tevreden bent met de resultaten van het gebruik van deze afslankcapsule, kun je het binnen 6 dagen terugsturen en je geld terugvragen.

Samenstelling

De ingrediënten van deze afslankcapsule zijn chroompicolinaat, Capsicum extracten, nopal, L-carnitine fumaraat, watervrije cafeïne en klei.
Chroompicolinaat helpt het algemene welzijn te verbeteren, terwijl Capsicum-extracten de stofwisseling stimuleren, de vetverbranding verhogen, het energieniveau verhogen en helpen bij gezond gewichtsverlies.
Nopal helpt op zijn beurt het cholesterol- en vetgehalte in het lichaam te verlagen.
Klei verhoogt de vetverbranding, terwijl L-carnitine fumaraat de vetstofwisseling en de eliminatie van alle hardnekkige vetten stimuleert. Watervrije cafeïne ten slotte stimuleert de stofwisseling en verhoogt het energieniveau.

Voordelen

 • Natuurlijke ingrediënten ;
 • Combinatie van eetlustremmer en vetverbrander;
 • Geheim ingrediënt dat het verschil maakt;
 • Orale toediening;
 • Toegestaan in Frankrijk;
 • Gratis wereldwijde levering;
 • Minimale of geen bijwerkingen;
 • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen;
 • Zonder recept verkrijgbaar.

Nadelen

 • Niet verkrijgbaar in apotheken;
 • Enigszins hoge prijs.
test du produit PhenQ pour Checkfood

Mening consument

April zegt:“Ik zag al na één week resultaat en ben in totaal 9 kg afgevallen in 3 maanden! Mijn advies aan anderen is simpel. Probeer geen wonderdiëten. Ik heb ze geprobeerd, zonder resultaat.”
Ghislain zegt:“Ik ben 5 kg afgevallen in 1 maand dankzij PhenQ! Over het algemeen voel ik me zelfverzekerder, ik zie mijn vrouw trots op mijn verandering en ik heb zoveel meer energie om de hele dag effectief te zijn op het werk en ’s avonds weer energie te hebben om met mijn zoon te spelen.”

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Zotrim, de natuurlijke afslankcapsule

Mijn mening

Boîte de Zotrim

Zotrim is een afslankpil op basis van natuurlijke ingrediënten. Dit voedingssupplement helpt je om veilig af te vallen. Het helpt je om meer calorieën te verbranden gedurende de dag en remt je eetlust. Het helpt dus om je calorie-inname via voedsel te verminderen. Hierdoor heb je veel minder trek in snacks – ik vertel erhier meer over in hetartikel!

De verhoogde stofwisseling zet het lichaam aan om grote hoeveelheden vet te verbranden. Vitamine B3 en B6 helpen vetcellen om te zetten in gebruiksklare energie. Damiana-extract zuivert het lichaam door gifstoffen en overtollig vocht te helpen elimineren. Dit proces helpt het lichaam cellulitis te voorkomen en te bestrijden. Het resultaat is een gebeeldhouwd lichaam zonder extra kilo’s.

Samenstelling

Zotrim maakt gebruik van een krachtige pool van actieve ingrediënten om het lichaam een breed scala aan voordelen te bieden. Het wekt een gevoel van voortdurende verzadiging op. Deze verzadiging vermindert de eetlust tijdens de maaltijd en voorkomt trek tussendoor. Hier zijn de ingrediënten en hun voordelen:

 • Yerba Maté is een Zuid-Amerikaanse plant met medicinale eigenschappen, die de concentratie verbetert en het immuunsysteem stimuleert.
 • Damiana, een plant uit Mexico, staat bekend om het onderdrukken van de eetlust, het scherpen van de zintuigen en het verbeteren van de stemming.
 • Inuline, verkregen uit cichorei, is een voedingsvezel die goed is voor een gezonde spijsvertering.
 • Dicalciumfosfaat, te vinden in veel groenten en fruit, is essentieel voor het opbouwen van sterke botten en het ondersteunen van intensieve lichamelijke inspanning.
 • Vitamine B3 en B6, aanwezig in Zotrim, dragen bij tot een normaal energiemetabolisme en verminderen vermoeidheid.
 • De cafeïne in Zotrim verhoogt het energieniveau, de alertheid en het concentratievermogen.
 • Guarana, dat rijk is aan cafeïne, heeft een stimulerend effect en verhoogt de stofwisseling, waardoor het helpt om vet in het lichaam af te breken.

Voordelen

 • Krachtige vetverbrander;
 • Gemakkelijk te gebruiken ;
 • Veganistisch voedingssupplement;
 • Toegelaten voor consumptie in Frankrijk;
 • Oraal toegediend;
 • Geen gevaarlijke bijwerkingen ;
 • Wereldwijde levering;
 • Geschikt voor mannen en vrouwen.

Nadelen

 • Niet verkrijgbaar in apotheken;
 • Gevaarlijk bij overdosering.

Meningen van consumenten

Heidi zegt: “Zotrim heeft me geholpen om mijn eetgewoonten onder controle te houden en we zijn nu een veel gezonder gezin dan voordat ik Zotrim begon te gebruiken, omdat ik mijn goede eetgewoonten doorgeef aan het hele gezin.”

Sharon zegt “Zotrim past zo eenvoudig in mijn drukke leven en het helpt me zo effectief om minder te eten. Ik merkte dat ik weer normaal kon eten en omdat ik niet te veel at of tussendoortjes at, kon ik mijn zwangerschapskilo’s kwijtraken en zie ik er nu weer net zo uit als voor mijn zwangerschap!”

Glucomannaan Complex, konjac capsules

Mijn mening

Glucomannan Complex is een voedingssupplement dat rijk is aan voedingsvezels en is ontwikkeld om je te helpen afvallen terwijl het je lichaam extra gezondheidsvoordelen biedt. Er zijn veel afslankpillen op de markt, maar er zijn er maar een paar echt effectief. Glucomannan Complex valt in die laatste categorie. Dit supplement bestaat uit bekende afslankmiddelen waarvan klinisch is bewezen dat ze overgewicht verminderen.

Glucomannan Complex is ontworpen en vervaardigd door Evolution Slimming, een van de toonaangevende supplementenfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk. Het belangrijkste ingrediënt is glucomannaan, een klinisch bewezen vezel die het lichaam op verschillende manieren helpt gewicht te verliezen. Glucomannaan, gewonnen uit de konjacwortel, geeft een vol gevoel door water te absorberen en een volumineuze vezelachtige substantie in de maag te creëren. Hierdoor heeft de patiënt veel langer een vol gevoel.

Samenstelling

Elke capsule Glucomannan Complex bevat 500 mg glucomannanpoeder, 50 mg groene thee-extract, chroom, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide en plantaardige gommen. Glucomannan Complex bevat geen kunstmatige smaakstoffen, additieven of schadelijke chemicaliën. De samenstelling is als volgt:

 • Glucomannaan: dit is een oplosbare vezel die wordt gewonnen uit de wortels van de konjacplant. Het staat erom bekend gewichtsverlies te bevorderen, de spijsvertering te verbeteren en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden;
 • Choline: een voedingsstof afgeleid van vitamine B, die helpt de lever gezond te houden en de stofwisseling te stimuleren;
 • Vitamine B3: een belangrijke vitamine voor het lichaam, die nuttig is voor de ontwikkeling van de stofwisseling, de verlaging van cholesterol en die bijdraagt aan de goede werking van het zenuwstelsel;
 • Chroom: een essentieel spoorelement voor de koolhydraat- en vetstofwisseling;
 • Vitamine D3: een vitamine die de gezondheid van de botten en het immuunsysteem verbetert.

  Voordelen

  • Bron van vezels;
  • Helpt het hongergevoel te verminderen;
  • Vertraagt de spijsvertering;
  • Verrijkt met vitamine B3 en D3.

  Nadelen

  • Niet verkrijgbaar in de apotheek;
  • Vrij zware dosis (6 capsules per dag).

Meningen van consumenten

Hier zijn enkele reacties die we ontvingen over Glucomannan Complex:

Steffy zegt: “Eerlijk gezegd ben ik tevreden over het product. Het is nu twee weken geleden en ik begin aan mijn derde week met een gezond dieet en een sportsessie.

Laura zegt: “Perfect om af te vallen”.

AFVALLEN MET GLUCOMANNAAN


 • Gratis bezorging
 • Gemaakt in de EU
 • Behoudt spiermassa
 • Onderdrukt hongergevoel

Glucomannan Complex nu kopen, gratis levering

Hoe afslankcapsules werken

Afslankcapsules gebruiken verschillende stofwisselingsmechanismen om gewichtsverlies teweeg te brengen. Afhankelijk van hun samenstelling kunnen deze medicijnen één of meerdere aspecten van obesitas aanpakken om een vermindering van vetweefsel en overtollig gewicht teweeg te brengen. Vermindering van de eetlust is een van de mechanismen die door afslankcapsules worden gebruikt. De ingrediënten in afslankcapsules kunnen dit op twee manieren bereiken. Ze kunnen de hypothalamus chemisch stimuleren en de hersenen laten denken dat er verzadiging is bereikt. Afslankcapsules kunnen ook inwerken op de maag door deze te vullen en af te remmen. In beide gevallen wordt de eetlust afgeremd en de voedselinname van de patiënt verminderd, wat uiteindelijk leidt tot gewichtsverlies.

Andere afslankcapsules werken in op de opname van voedingsstoffen. Deze stoffen gebruiken verschillende mechanismen om de opname van bepaalde voedingsstoffen in de darm te vertragen. De beoogde ingrediënten zijn onder andere vetten en koolhydraten, de belangrijkste voedingsstoffen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van vetweefsel. In plaats van in de bloedbaan belanden ze in de ontlasting. Hierdoor krijgt het lichaam steeds minder voedingsstoffen binnen, wat resulteert in een slanker figuur.

Een andere categorie afslankcapsules zijn vetverbranders. Afvallen betekent het verminderen van het volume vetweefsel dat zich al heeft gevormd. Dit is waar vetverbranders van pas komen. Ze dwingen het lichaam om vet te gebruiken als energiebron in plaats van koolhydraten, de energiebron waar het lichaam de voorkeur aan geeft. Om effectief vet te verbranden, moeten deze afslankcapsules gepaard gaan met lichaamsbeweging van verschillende intensiteit. Er bestaat echter niet zoiets als een wonderafslankcapsule. Om effectief te zijn, moeten deze supplementen worden gecombineerd met een evenwichtig, gematigd dieet. Patiënten moeten kwaliteitsvoedsel eten, maar in beperkte hoeveelheden. Dit dieet moet ook gecombineerd worden met een bewegingsprogramma om meer vet te verbranden.

La balance n'est plus votre ennemi avec les gélules minceurs
De weegschaal is niet langer uw vijand met afslankcapsules

De voordelen van het innemen van afslankcapsules

Hoewel het eten van voedingsmiddelen die vezels en eiwitten bevatten je kan helpen om je vol te voelen, vereist gewichtsverlies calorierestrictie. Afslankcapsules kunnen echter eetlustremmende ingrediënten bevatten die het hunkeren naar voedsel tegengaan zonder de inname van calorieën. Stimulerende middelen zoals cafeïne kunnen de eetlust verminderen en onderzoek suggereert dat plantenextracten zoals hoodia eetlustremmende kwaliteiten hebben. Een onderzoek door Van Heerden et al, gepubliceerd in het oktober 2007 nummer van het tijdschrift Phytochemistry, ontdekte dat hoodia-bevattende verbindingen een kleine afname in voedselinname veroorzaakten, wat duidt op een eetlustremmend effect.

Afslankcapsules helpen niet alleen het lichaamsgewicht te verminderen door vet te verbranden, maar kunnen ook de hoeveelheid water in het lichaam verminderen, wat ook het gewicht vermindert. Verbindingen die water uit het lichaam verwijderen worden diuretica genoemd. Watergewicht komt er echter gemakkelijk weer bij als er vocht wordt gedronken. Hoewel veel supplementen zich richten op het bevorderen van vetverbranding, is het voorkomen van de ontwikkeling van nieuw vet, een proces dat lipogenese wordt genoemd, ook belangrijk. Veel afslankcapsules beweren dit effect te hebben, maar er zijn maar weinig ingrediënten die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Een ingrediënt dat de kans op lipogenese lijkt te verminderen is betaïne. Deze stof zou de activiteit kunnen verminderen van genen die lipogenese bevorderen, volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in het septembernummer van 2010 van het tijdschrift Molecular Biology Reports.

Hoewel veel afslankcapsules een verhoging van het energieniveau kunnen stimuleren, is het ook mogelijk om het energieverbruik in rust te verhogen. Dit betekent dat de patiënt meer calorieën verbrandt terwijl hij rust in plaats van te sporten. Dit effect is gedocumenteerd in een onderzoek uitgevoerd door Y. Li et al en gepubliceerd in het juninummer 2010 van het International Journal of Obesity. Een afslankcapsule met multivitaminen en mineralen kan voldoende zijn om het energieverbruik te verhogen.

Synthetische ingrediënten

Onderzoek heeft een aantal moleculen ontwikkeld die, als ze onder medisch toezicht worden gebruikt, je kunnen helpen om aanzienlijk af te vallen. Er moet echter worden opgemerkt dat dit vrij gevoelige geneesmiddelen zijn en dat ze koste wat kost moeten worden vermeden.

Orlistat

Orlistat vermindert de opname van vet in de darmen door alvleesklierlipase te remmen. Sommige bijwerkingen van het gebruik van orlistat zijn frequente, vette stoelgang (steatorroe). Als vet in het dieet wordt verminderd, verbeteren de symptomen. Aanvankelijk was het middel alleen op recept verkrijgbaar, maar nu is het goedgekeurd om zonder recept verkrijgbaar te zijn. Van de 40 miljoen gebruikers van orlistat wereldwijd zijn er slechts 13 gevallen van ernstige leverschade gemeld.

Lorcaserin

Lorcaserin is goedgekeurd voor obesitas met andere co-morbiditeiten. Het gemiddelde gewichtsverlies van de deelnemers tijdens de onderzoeksfasen was bescheiden, maar de meest voorkomende bijwerkingen van het medicijn worden als mild beschouwd. Deze molecule vermindert de eetlust door een serotoninereceptor te activeren die bekend staat als de 5-HT2C-receptor in een gebied in de hersenen genaamd de hypothalamus, waarvan bekend is dat deze de eetlust regelt.

Ne vous privez plus !
Ontzeg jezelf niets meer!

Sibutramine

Sibutramine is een anorecticum of eetlustremmer, die het verlangen om te eten vermindert. Sibutramine kan de bloeddruk verhogen en een droge mond, constipatie, hoofdpijn en slapeloosheid veroorzaken. Sibutramine is uit de handel genomen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië, Canada, Hong Kong en Colombia. De risico’s (myocardinfarct en beroerte) waren groter dan de voordelen.

Rimonabant

Rimonabant was een anorectisch middel tegen zwaarlijvigheid dat in 2006 werd goedgekeurd in Europa, maar in 2008 wereldwijd werd ingetrokken vanwege ernstige psychiatrische bijwerkingen. Het werd nooit goedgekeurd in de Verenigde Staten. Rimonabant is een omgekeerde agonist van de CB1 cannabinoïde receptor en was het eerste goedgekeurde geneesmiddel in deze klasse.

Pyruvaat

Pyruvaat is een chemische stof die door het lichaam wordt geproduceerd tijdens de productie van glucose. Het zit ook in sommige afslankcapsules, meestal in de vorm van calciumpyruvaat. Pyruvaat zou het vetverbrandingspotentieel en metabolisme kunnen verhogen, wat je theoretisch zou kunnen helpen om af te vallen. Hoewel pyruvaat lijkt te helpen bij het bevorderen van kleine hoeveelheden gewichtsverlies, is het huidige onderzoek beperkt. En zoals veel ingrediënten in afslankpillen, is er meer onderzoek nodig om claims over gewichtsverlies te evalueren.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Natuurlijke ingrediënten

Veel planten bevatten bestanddelen die kunnen helpen de eetlust te remmen en de vetverbranding te stimuleren. Deze ingrediënten zijn over het algemeen gezonder dan hun synthetische tegenhangers, omdat de bijwerkingen over het algemeen minder zijn.

Cafeïne

Veel afslankpillen bevatten cafeïne als actief ingrediënt. Dit kan koffie-extract zijn of cafeïne uit planten zoals guarana, yerba maté of kola. Als stimulerend middel verhoogt cafeïne de stofwisseling, maar over het algemeen niet genoeg om significant gewichtsverlies te veroorzaken. Kruiden die cafeïne bevatten kunnen helpen bij gewichtsverlies door de maaglediging te vertragen, wat betekent dat ze de maag langer vol houden, volgens een onderzoek uit 2001 gepubliceerd in het Journal of Human Nutrition and Dietetics. Cafeïnehoudende dieetpillen kunnen echter bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, of ernstige effecten, zoals zwelling van de hersenen.

Groene thee

Groene thee is ook een bron van cafeïne, maar het is niet het enige actieve ingrediënt waarvan beweerd wordt dat het helpt bij het afvallen. Thee bevat ook catechines, fytochemicaliën die de stofwisseling kunnen verhogen. Maar hoewel groene thee een bron is van voedingsstoffen die helpen calorieën te verbranden, helpt het je niet veel gewicht te verliezen, volgens een onderzoek uit 2012.

Thé vert
De voordelen van groene thee

Groene koffie

Groene koffie, ongebrande koffie, is ook een bron van cafeïne. Het bevat ook grote hoeveelheden chlorogeenzuur, een stof waarvan is aangetoond dat het effectief is in het voorkomen van vetophoping bij muizen en mensen, volgens het Office of Dietary Supplements. Hoewel het erop lijkt dat extract van groene koffiebonen veelbelovend is voor gewichtsverlies, bestaan er maar weinig onderzoeken over dit onderwerp. Om beter te kunnen beoordelen hoe extract van groene koffiebonen kan helpen bij gewichtsverlies, is verder klinisch onderzoek nodig.

Witte bonen

Witte bonen zijn peulvruchten die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komen en die de afbraak en opname van koolhydraten voorkomen, terwijl ze de eetlust onderdrukken. In afslankcapsules staat de peulvrucht onder de naam Phaseolus vulgaris. Als ze worden ingenomen als onderdeel van een caloriearm dieet, kunnen deze zaden je helpen om tot 6 kilo af te vallen over een periode van 12 weken, volgens een onderzoek dat in 2014 werd gepubliceerd in het tijdschrift Obesity. Een onderzoek uit 2011, gepubliceerd in het British Journal of Nutrition, geeft echter aan dat veel van het onderzoek naar witte bonen en gewichtsverlies gebrekkig is en beveelt grotere, rigoureuzere onderzoeken aan om te begrijpen hoe het werkt.

Geconjugeerd linolzuur

Geconjugeerd linolzuur, of CLA, wordt gemaakt van linolzuur. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals melk en rundvlees. Wetenschappers denken dat CLA helpt gewichtsverlies te bevorderen door vetcellen te vernietigen. Suppletie met CLA lijkt gewichtsverlies te bevorderen bij mensen met obesitas, volgens een onderzoek uit 2012 gepubliceerd in Nutrition. De onderzoekers merken echter op dat hoewel de proefpersonen in het onderzoek gewicht verloren, dit verlies bescheiden was. Dit suggereert dat CLA alleen geen wondermiddel is voor significant gewichtsverlies. Bovendien rapporteerde een onderzoek naar CLA en gewichtsverlies gemengde resultaten. De auteurs van het onderzoek uitten ook hun bezorgdheid over het feit dat deze stof triglyceriden en slechte cholesterol zou kunnen verhogen, terwijl het niveau van goede cholesterol wordt verlaagd.

Hoodia gordonii

Hoodia gordonii, ook wel bekend als ‘Bushman’s hat’, is een bladloze, stekelige vetplant die van nature voorkomt in Botswana, Zuid-Afrika en Namibië. De plant is gewild als afslankcapsule voor de behandeling van obesitas. Een klein klinisch onderzoek, uitgevoerd aan de Universiteit van Michigan, toonde aan dat hoodia latex de voedselconsumptie bij proefpersonen aanzienlijk kan verminderen vanwege het vermogen van het kruid om honger bij mensen te onderdrukken. Hoodia gordonii bevat als afslankcapsule een molecuul dat veel effectiever is dan glucose bij de behandeling van bloedsuiker-gerelateerde gezondheidsproblemen, waaronder trek en schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Se mettre au sport
Sporten is altijd goed

De vitaminen en mineralen in afslankcapsules

Afslankcapsules bevatten naast chemische verbindingen en plantenextracten ook mineralen en vitamines die bijdragen aan gewichtsverlies.

Vitamines die je helpen afvallen

In de context van gewichtsbeheersing is vitamine B6 uiterst belangrijk, omdat het helpt om voedsel om te zetten in bruikbare energie. Deze voedingsstof, ook bekend als pyridoxine, ondersteunt spiergroei door het aantal eiwitbouwstenen (aminozuren) dat wordt gebruikt voor eiwitsynthese te verhogen. Meer spieren betekent een hoger metabolisme, een belangrijk aspect van gewichtsverlies. Niet alleen verhoogt vitamine B6 het energieverbruik en de stofwisseling, het verbetert ook de bloedstroom door te helpen bij de synthese van hemoglobine. Het helpt ook de bloedsuikerspiegel in balans te brengen, wat op zijn beurt het verlangen naar suiker en de kans op overeten vermindert. Het is daarom een essentiële voedingsstof voor gewichtsbeheersing.

Vitamine B12 helpt bij het omzetten van koolhydraten in glucose. Hetzelfde geldt voor vetzuren. Het is daarom van groot voordeel voor mensen die willen afvallen. Bovendien verhoogt vitamine B12 ook het vermogen van het lichaam om voedsel op te nemen en te verteren, wat helpt bij de spijsvertering, eiwitsynthese en assimilatie van voedingsstoffen.

Mineralen voor gewichtsverlies

Micro-elementen en sporenelementen helpen bij het reguleren van de stofwisseling en talrijke cellulaire reacties. Ze zijn ook nodig voor de productie van de lichaamsenergie genaamd adenosinetrifosfaat (ATP).

Chroom is een sporenelement dat nodig is voor de koolhydraatstofwisseling. Het versterkt het effect van insuline, waardoor het energieniveau behouden, in balans gebracht en geoptimaliseerd wordt. Daarom wordt het sinds de jaren 1950 glucosetolerantiefactor (GTF-chroom) genoemd. Dit mineraal stimuleert de eiwitsynthese en verlaagt het vetgehalte in het lichaam. Het verhoogt ook de verzadiging en vermindert honger en trek. Iedereen die zijn fysiek wil verbeteren, heeft voldoende chroom in zijn dieet nodig om zijn doelen te bereiken.

Zink is een element waarvan is aangetoond dat het het immuunsysteem verbetert, wonden geneest en smaak en reuk behoudt. Voldoende zink in de voeding kan helpen om gewicht te verliezen bij mensen met overgewicht of obesitas. Een onderzoek dat in 2013 werd gepubliceerd in “Biological Trace Element Research” meldde dat zwaarlijvige mensen vaak een laag zinkgehalte hebben. Daarom kan het consumeren van meer zink gunstig zijn voor mensen met overgewicht en obesitas. Een andere studie, gepubliceerd in 2013 in “Advanced Pharmaceutical Bulletin”, toonde aan dat zwaarlijvige proefpersonen die zinksupplementen innamen gewicht verloren en een verbetering van hun triglycerideniveaus ondervonden.

Jouw vragen

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het innemen van afslankcapsules?

De bijwerkingen kunnen variëren, afhankelijk van de ingrediënten die in de afslankcapsules worden gebruikt en de individuele gevoeligheid. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, hartkloppingen of wisselwerkingen met andere medicijnen. Het is raadzaam om de etiketten zorgvuldig te lezen, de instructies op te volgen en een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Zijn er langetermijnbijwerkingen verbonden aan het gebruik van afslankcapsules?

De meeste afslankcapsules worden als veilig beschouwd wanneer ze volgens voorschrift worden gebruikt. Sommige mensen kunnen echter bijwerkingen ervaren zoals spijsverteringsproblemen, hoofdpijn of hartkloppingen. Als u aanhoudende bijwerkingen ervaart, wordt u aangeraden te stoppen met het gebruik van de afslankcapsules en een arts te raadplegen.

Moet ik een specifiek dieet volgen als ik afslankcapsules gebruik?

De afslankcapsules kunnen worden gebruikt als aanvulling op een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Het is belangrijk om een gezond dieet te volgen en de algemene voedingsaanbevelingen op te volgen om de beste resultaten te behalen. Afslankcapsules mogen niet worden gezien als een excuus om onevenwichtige eetgewoonten aan te nemen.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie van het gebruik van afslankcapsules?

De resultaten variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van veel factoren, zoals het individuele metabolisme, dieet, lichamelijke activiteit en regelmatig gebruik van de afslankcapsules. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een langdurige verbintenis aan te gaan om blijvende resultaten te behalen.

Zijn afslankcapsules geschikt voor iedereen?

De meeste gezonde volwassenen kunnen afslankcapsules gebruiken, maar het is belangrijk om rekening te houden met reeds bestaande medische aandoeningen en mogelijke wisselwerkingen tussen geneesmiddelen. Het is raadzaam om een gezondheidsprofessional te raadplegen voordat je begint met supplementen, vooral als je gezondheidsproblemen hebt.

Is er een wisselwerking tussen afslankcapsules en andere medicijnen?

Sommige afslankcapsules kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Het is belangrijk om een zorgprofessional te raadplegen als u regelmatig medicijnen gebruikt om te controleren of er risico’s zijn op wisselwerkingen. Het is ook raadzaam om het gebruik van afslankcapsules te vermelden tijdens elk medisch consult.