Afvallen

Er zijn veel mensen diewenseen paar kilo kwijt. Of het nu is om zich beter te voelen in hun lichaam en geest of om ziektes te voorkomen. Er zijn veel methoden om effectief, snel en duurzaam af te vallen. U moet uw keuze maken op basis van uw gezondheidstoestand en uw situatie (na de bevalling, de menopauze of zelfs na de middelbare leeftijd).

Wat zijn de verschillende methoden om af te vallen?

Afvallen en afvallen door te vasten

Vasten is een van de bekendste methoden om effectief en gezond af te vallen. Het programma bestaat uit een deel van de dag of week normaal eten en de rest van de tijd niets consumeren (of het eten aanzienlijk verminderen).

Vasten is een interessante methode om af te vallen

Het is veel meer dan een dieet, het is eerder een levensstijl die je op de lange termijn kunt volhouden. Bovendien biedt het veel voordelen voor je lichaam. Ook bent u minder blootgesteld aan tekorten en frustraties, omdat er tijdens de normale voerperiode geen beperkingen zijn.

U moet echter oppassen dat u het niet overdrijft en dat u calorierijk voedsel, zoals frisdrank of chips, beperkt. Houd er ook rekening mee dat u te allen tijde op de juiste manier moet hydrateren (1,5 tot 2 liter water, of meer per dag). Er zijn verschillende vormen van vasten:

  • Alternatief vasten: afwisselende dagen van vasten en normale voedselconsumptie;
  • Gedeeltelijk vasten: onthoud jezelf van calorierijk voedsel dat een grote hoeveelheid koolhydraten en vet bevat gedurende bepaalde dagen en eet normaal op andere dagen;
  • Intermitterend vasten: eet normaal tijdens actieve perioden van de dag (4, 6 of 8 uur) en consumeer geen voedsel gedurende 20, 18 of 16 uur;
  • De OMD (One Meal a Day): eet slechts één maaltijd per dag. Je kunt deze methode elke dag beoefenen als je het kunt verdragen, of afwisselend.

Lees mijn artikel «Afvallen door te vasten“.

Afvallen en afvallen zonder te sporten

Het is niet altijd nodig om te sporten om af te vallen. Het wordt zelfs aanbevolen om intensieve fysieke activiteiten achterwege te laten als u het risico loopt het programma op de lange termijn niet te kunnen voortzetten.

In dit geval wordt aanbevolen om uw dieet opnieuw in evenwicht te brengen en uw dagelijkse calorie-inname te verminderen om effectief af te vallen.

Uw dagelijkse voeding moet voornamelijk bestaan ​​uit eiwitten zoals mager vlees of eieren (ongeveer 50%), ongeveer 35% gezonde vetten en zo min mogelijk koolhydraten. Je kunt gestoomde groenten toevoegen tot ze vol zijn. Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken.

Lees mijn artikel «Afvallen sport“.

Afvallen en snel afvallen

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om snel af te vallen, vooral als de extra kilo’s de tien overschrijden.

Methoden om dit te bereiken omvatten ernstige dieetbeperkingen, calorietekorten en/of inspannende fysieke activiteiten. Ze kunnen leiden tot vermoeidheid en ernstige tekortkomingen en kunnen over het algemeen niet langer dan tien dagen worden volgehouden.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij caloriearme en eiwitrijke diëten die na vier dagen gevaarlijk worden. Sport wordt in dit specifieke geval niet aanbevolen.

Lees mijn artikel «Afvallen en snel“.

Snel afvallen kan wel, maar onder voorwaarden

Afvallen met voedingssupplementen

Voedingssupplementen kunnen u ook helpen effectief en snel af te vallen. U moet er echter op letten dat u stoffen kiest die uit natuurlijke stoffen bestaan, om uw gezondheid niet te schaden.

hij is ookessentieel om te vragenadvies van uw arts voordat u met een behandeling begint. Eetlustremmers helpen u minder te eten tijdens de maaltijden en kleine trekjes midden op de dag te voorkomen.

Vetverbranders daarentegen versnellen het proces van het elimineren van vetmassa’s, zoals hun naam doet vermoeden.

Wanneer moet je proberen af ​​te vallen en af ​​te vallen?

Afvallen en afvallen na de bevalling

Het is normaal dat u tijdens de zwangerschap aankomt. Sommige vrouwen kunnen ze echter niet meer verliezen na de bevalling. Als dit bij u het geval is, is het essentieel om de tijd te nemen om te rusten.

Begin met lichte fysieke activiteiten zoals wandelen. Boodschappen doen, voor uw baby zorgen of een wandeling maken is meer dan voldoende.

Later kun je de oefeningen intensiveren met fietsen, yoga of zwemmen. Drastische diëten en beperkingen worden niet aanbevolen, vooral als u borstvoeding geeft. Kies in plaats daarvan voor een gezonde herbalancering.

Lees mijn artikelen «Afvallen tijdens de zwangerschap” En “Afvallen na de zwangerschap“.

Afvallen en afvallen na 40

Zelfs na je veertigste is het heel goed mogelijk om af te vallen. Professionals raden echter diëten af ​​die het jojo-effect kunnen veroorzaken.

In plaats daarvan raden ze aan de calorie-inname te verminderen tot 1.700 kcal per dag in plaats van 2.000, en de voorkeur te geven aan eiwitten en groenten in uw dieet.

Kleine lekkernijen zoals chocolade, cake of chips midden op de dag moet je ook zoveel mogelijk vermijden. Beoefen ten slotte regelmatig sport, vooral wandelen, zwemmen of gymnastiek.

Lees mijn artikel «Afvallen na 40, na 50“.

Afvallen en afvallen na 50

Afvallen na de leeftijd van vijftig is nog steeds mogelijk, maar je moet het doen zonder diëten, wat ernstige tekorten, ondervoeding, geheugenverlies en zelfs depressie kan veroorzaken. Vasten wordt ook niet aanbevolen. Eet minimaal 3 maaltijden per dag, maar geef de voorkeur aan gezonde voeding.

Uw dieet moet voornamelijk eiwitten en vezels bevatten. Je moet ook koolhydraten en zuivelproducten in kleinere hoeveelheden innemen, tenzij dit medisch beperkt is. Ten slotte is het belangrijk om fysieke activiteiten te beoefenen die zijn aangepast aan uw leeftijd, zoals wandelen, yoga of zelfs aquagym.

De regels veranderen als het gaat om afvallen op 50-jarige leeftijd of na de menopauze

Afvallen en afvallen tijdens de menopauze

De menopauze gaat over het algemeen gepaard met gewichtstoename als gevolg van hormonale verstoringen. Het is echter mogelijk om dit te verhelpen door een gezonde en evenwichtige levensstijl aan te nemen. Dieetbeperkingen zijn niet nodig.

Je kunt alles eten, maar met mate. Beperk bijvoorbeeld uw desserts of kleine lekkernijen midden op de dag tot één of twee per week en verminder de porties van uw maaltijden. Het wordt ook aanbevolen om regelmatig fysieke activiteiten uit te oefenen die geschikt zijn voor uw leeftijd, zoals wandelen.

Lees mijn artikel «Afvallen en afvallen na de menopauze“.

Kortom, er zijn duizend en één manieren om af te vallen. Maak uw keuze op basis van uw toestand en middelen. Wij raden u echter aan om, voordat u met een programma begint, een arts te raadplegen om na te gaan of het geschikt is voor uw gezondheidstoestand.

Verre d'eau

18 beproefde oplossingen om je love handles te verliezen

Hoe kan ik mijn love handles kwijtraken? Love handles zijn overtollig vet dat zich ophoopt aan weerszijden van de taille en boven de taille hangt. Ze komen voor bij zowel mannen als vrouwen en ook atleten en slanke mensen worden niet gespaard. Ondanks hun mooie naam zijn love handles vaak een bron van schaamte, ongemak […]

18 beproefde oplossingen om je love handles te verliezen Meer lezen »

Thé de java

Wat zijn de beste krachtige en effectieve afslankmiddelen?

Als het lichaam stoffen ophoopt, met name gifstoffen en afvalstoffen, die het niet kan verteren en opslaan, raakt het verstopt, wat leidt tot stofwisselingsstoornissen, orgaan disfunctie en het ontstaan van ziekten van verschillende ernst. Om het lichaam effectief te reinigen, is het gebruik van een draineerapparaat een effectieve oplossing. Maar om het lichaam te ontdoen

Wat zijn de beste krachtige en effectieve afslankmiddelen? Meer lezen »

Flore intestinale

Laxeermiddelen om af te vallen: het verkeerde idee

Laxeermiddelen zijn medicijnen die de darmtransit versnellen en de ontlasting zachter maken, zodat deze gemakkelijker kan worden gepasseerd. Ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van voedingssupplementen of voedingsmiddelen en worden aanbevolen om constipatie te verlichten. Ze worden daarom gebruikt in een medische context. Sommige mensen beschouwen laxeermiddelen echter als een geschikt middel om af

Laxeermiddelen om af te vallen: het verkeerde idee Meer lezen »

remèdes homéopathiques

Homeopathie voor gewichtsverlies: de magie van het placebo-effect?

Homeopathie is een systeem van alternatieve geneeswijzen dat gebaseerd is op de leer van de analoge remedies. Dit systeem werkt volgens het principe dat een stof die bij gezonde mensen de symptomen van een ziekte veroorzaakt, soortgelijke symptomen bij zieke mensen zal genezen. Homeopathie wordt gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen, van

Homeopathie voor gewichtsverlies: de magie van het placebo-effect? Meer lezen »