Cellulitis op de armen: hoe kom je er vanaf?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Cellulitis is bijzonder ontsierend en kan op de armen verschijnen. Het komt vaak voor bij vrouwen van elk postuur (zwaarlijvige of vermagerde vrouwen) en onthult een slappe, sinaasappelhuid op dit deel van de bovenste ledematen. Dus als je cellulitis op je arm aantreft, is het lelijk. Gelukkig zijn er manieren om het volledig te verwijderen als het zich eenmaal heeft vastgezet. Met het juiste dieet, een beetje sport in combinatie met plaatselijke massage en anticellulitecrèmes, en niet te vergeten een flinke dosis vastberadenheid en doorzettingsvermogen, kun je cellulitis op de armen laten verdwijnen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat is cellulitis op de armen?

Cellulitis op de armen is het resultaat van een ophoping van vet in de vetcellen onder de huid.

Volgens Dr. Ariel Toledano “is deze cellulitis vaak niet waterig. Dit is vetcellulitis“(1).

Cellulitis komt in drie vormen voor:

 • adipose cellulitis, veroorzaakt door het vasthouden van water,
 • geïnfiltreerde cellulitis, ook wel waterige of vette cellulitis genoemd, als gevolg van overtollig onderhuids vet,
 • en fibreuze cellulitis; een verlies aan flexibiliteit in de collageenvezels van vetcellen is vaak de oorzaak van deze vorm van cellulitis.

Adipeuze cellulitis, die optreedt in het gebied tussen de elleboog en de schouder, verandert de structuur van de lederhuid, die niet langer glad is. De huid van de arm wordt opgezwollen, onregelmatig, bobbelig en slap, waardoor een aantal spleten zichtbaar worden. Het korrelige uiterlijk van deze huid staat bekend als sinaasappelhuid. Er ontstaan ook putjes of knobbeltjes.

De factoren die dit type cellulitis bevorderen zijn overtollig vet als gevolg van een te rijk dieet (te veel vet, te veel suiker), soms gecombineerd met een zittende levensstijl en een gebrek aan lichaamsbeweging.

L'excès de graisse facilite l'apparition de la cellulite
Overtollig vet bevordert de verschijning van cellulitis.

Welke voedingsmiddelen kunnen helpen om er vanaf te komen?

Een gezond, gevarieerd dieet is nodig om cellulitis op de armen, dat het gevolg is van overtollig vet, te laten verdwijnen. Overmatige gewichtstoename kan ook het verschijnen van cellulitis bevorderen. Om het vet in dit deel van het lichaam te verminderen, moet je werken aan het verminderen van het algehele lichaamsvet en geleidelijk gewicht verliezen. Het verlies van algemeen lichaamsvet zal ook leiden tot het verlies van cellulitis op de arm, omdat je het armgebied niet afzonderlijk kunt behandelen. Om dit te doen, moet je een dieet volgen met weinig calorieën en vet, maar veel vezels, vitamines, antioxidanten en eiwitten. Daarnaast moet je de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen bij verschillende maaltijden schrappen of verminderen.

Te kiezen voedingsmiddelen

Als onderdeel van een anti-cellulite dieet moet je lichaam goed gehydrateerd zijn. Daarom moet je veel water drinken om de huidcellen fris te houden en zichzelf te vernieuwen. Het drinken van ten minste 8 glazen water per dag helpt om gifstoffen af te voeren en de sinaasappelhuid van cellulitis op de armen te verminderen.

Vers fruit en groenten, die ook water bevatten, helpen om het lichaam te hydrateren. Neem ze dus op in je dieet om cellulitis op de arm te helpen verminderen.

Vers fruit en verse groenten bevatten weinig calorieën en veel voedingsstoffen en antioxidanten. Je moet er meer van eten, want dit is het voedsel bij uitstek als je overtollig vet wilt verminderen en je bovenarm slanker wilt maken. Ze moeten gezond worden gekookt (gestoomd, gekookt, geblancheerd), bij voorkeur zonder vet of in zeer kleine hoeveelheden. Een anti-cellulite dieet moet groenten bevatten zoals knolselderij, prei, aubergine, uien, kool en paprika. Tijdens maaltijden en desserts zijn de aanbevolen fruitsoorten rood fruit, ananas, druiven, appels en papaja. Deze vruchten bevatten stoffen die werken als natuurlijke vetverbranders, met name bromelaïne in ananas en pectine in appels. Er zijn zelfs voedingssupplementen die dit proces proberen na te bootsen. Lees hier wat ik vind van PhenQ, een van de bekendste en meest effectieve voorbeelden.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Je dieet moet ook eiwitrijk voedsel bevatten, zoals mager vlees, gevogelte, eieren en vis.

Privilégier les repas à base de saumon
Geef de voorkeur aan maaltijden op basis van zalm

Te vermijden voedingsmiddelen

De voedingsaanpak om cellulitis op de arm te bestrijden zou een dieet moeten zijn dat geen vetten van plantaardige oorsprong bevat. Je moet dus voeding vermijden die rijk is aan verzadigde vetten, rood vlees, vleeswaren, worst en vette, zoute voedingsmiddelen (crackers, bewerkte voedingsmiddelen, chips). Geraffineerde suikers, zoete voedingsmiddelen, suikerhoudende frisdranken, gebak en gerookte vis moeten ook worden geëlimineerd. Je moet ook minder zout eten, want dat bevordert het vasthouden van water.

Welke sportactiviteiten kunnen worden gebruikt om cellulitis op de armen te verwijderen?

Om cellulitis op de armen te voorkomen, moet je regelmatig sporten. Dit is nodig omdat het je helpt een zittende levensstijl te vermijden.

Het heeft ook andere voordelen, zoals Dr. Serfaty-Lacrosnière aangeeft: ”Regelmatige lichaamsbeweging van meer dan dertig minuten stimuleert hormonen (endorfine, testosteron en groeihormonen) die het lichaam aanmoedigen om vetreserves te verbranden, spierweefsel te versterken, botten en huid te beschermen en je een lift te geven”(2).

Om cellulitis op de arm te bestrijden, moet deze sportieve activiteit zich richten op oefeningen die gericht zijn op de arm. Deze oefeningen helpen je calorieën te verliezen, je armen te verstevigen en de sinaasappelhuid te verminderen. Ze helpen je ook om spieren op te bouwen. Met meer spieren in de arm heb je minder vet en dus minder cellulitis, met stevige, slankere armen. Door spieren in de arm op te bouwen, voorkom je dat vet zich nestelt.

Deze oefeningen, die de arm effectief trainen, zijn uiterst belangrijk als het gaat om het verwijderen van cellulitis van de arm. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen en kiezen voor de crawl- of schoolslag, die veel druk uitoefent op de arm en deze dwingt om te werken. Tennis en basketbal zijn ook effectieve sporten om de arm te trainen.

Regelmatig fietsen (binnen of buiten) is ook een goede manier om de armen te trainen. Er zijn ook andere zeer specifieke oefeningen die de arm trainen en je helpen cellulitis van de arm te verwijderen. Dit zijn oefeningen om de biceps en triceps te versterken. Je kunt deze oefeningen doen met halters of gewichten. Halters heffen kan je ook helpen om cellulitis op de armen aan te pakken.

Andere regelmatige oefeningen die elke dag tussen de 20 en 30 minuten duren, zullen uitstekende resultaten opleveren, vooral die met :

 • bovenhandse onderarm extensies,
 • tonische bewegingen van de armen en schouders,
 • jumping jacks met een touw
 • laterale push-ups of push-ups tegen een muur.

Hoe kom je ervan af met een massage?

Massage is ook essentieel voor het bevorderen van het verlies van cellulitis op de arm. Deze plaatselijke massage heeft een drainerende werking, oefent sterke druk uit op de vlezige spieren van de arm, elimineert gifstoffen en bestrijdt het vasthouden van water. Voor de arm is er de anti-cellulitis massage, die begint bij de elleboog en doorwerkt tot aan de schouders, waarbij het gebied dat is aangetast door cellulitis niet wordt vergeten:

 • ontspant de spieren,
 • stimuleert de microcirculatie
 • optimaliseert de lymfatische circulatie,
 • maakt de huid zacht en glanzend,
 • verstevigt de huid op de armen
 • en helpt cellulitis te verwijderen.

Massages versterken de werking van sportactiviteiten en stimuleren het proces van het elimineren van gifstoffen, met als zichtbaar resultaat minder cellulitis op de armen.

Palperen en rollen is een effectieve massagetechniek om van cellulitis af te komen. Bij deze anti-cellulitis techniek neem je een huidplooi tussen de duim en andere vingers en rol je deze verticaal, als een golf, van de binnenkant van de arm naar buiten. Dit gebaar moet verschillende keren herhaald worden.

De praktijk van het palpate-rollen helpt vetophopingen te mobiliseren, vet weg te smelten of overtollig vetwater te verwijderen, de lymfatische en veneuze circulatie te verbeteren en de bloedstroom te stimuleren. Deze effecten leiden tot een zichtbare vermindering van cellulitis. Om de verwijdering van cellulitis te bevorderen, is het essentieel om massage, met name palperen en rollen, te combineren met anticellulitecrèmes of essentiële oliën om de diepe penetratie van de actieve ingrediënten te optimaliseren.

Cellulite sur le bras, merci les massages
Bepaalde massages kunnen je helpen cellulitis op je armen te verliezen

Welke crème moet ik gebruiken om van cellulitis op mijn armen af te komen?

Er zijn crèmes op de markt die cellulitis op de armen effectief verwijderen. Ze bevatten zeer effectieve ingrediënten van topkwaliteit. Ze hebben een anti-cellulitisformule en moeten elke dag worden gebruikt terwijl je de armen masseert. Het masseren versterkt de werking van de actieve ingrediënten, die onder de huid doordringen om effecten te produceren die het “sinaasappelhuid”-effect verminderen. De crèmes die het meest geschikt zijn voor het vernietigen van de bobbelige huid bevatten actieve ingrediënten zoals cafeïne, dat vetcellen ontslaat en vetafbraak stimuleert. Andere actieve ingrediënten zijn opgenomen in de samenstelling van anti-cellulite crèmes:

 • zeealgen
 • fucus (zeewier),
 • klimop-extracten
 • Garcinia Cambogia-extracten.

Deze actieve ingrediënten helpen vetcellen te verminderen, verdere ophoping te voorkomen, cellulitis te elimineren en de huid glad en stevig te maken. Het aanbrengen van een anti-cellulite crème moet echter worden gebruikt als aanvulling op de anti-cellulite behandeling; het moet worden gecombineerd met een anti-cellulite dieet en regelmatige lichaamsbeweging.


Mijn videogids om van cellulitis op je armen af te komen vind je hier:

Bron:

(1) Allodocteurs.fr: Hoe kom je van cellulitis op je armen af? Juni 2014
(2) Sylvie Charier: Cellulitis adipose: hoe kom je ervan af? Marieclaire.fr, maart 2018