Hoe kan ik gewicht verliezen op mijn wangen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het gezicht heeft, net als het lichaam, een aantal spieren die getraind en verstevigd moeten worden om rimpels te voorkomen en de huid te verstevigen. Als je je gezichtsspieren verwaarloost, loop je het risico dat je grote, slappe wangen en een bijzonder lelijke onderkin krijgt. Maak er een gewoonte van om gezichtsoefeningen te doen om dit te voorkomen, vooral als je je wangen slanker wilt maken. De juiste voeding is ook essentieel. Wil je slanke wangen en een gezicht met een stevige huid? Als voedingsspecialist raad ik je aan mijn advies op te volgen, dat ik je in de volgende regels laat ontdekken. Zo kun je de contouren van je gezicht vormgeven en je wangen verliezen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom worden wangen groter?

Wangen kunnen om verschillende redenen groter worden. Ten eerste kunnen ze het gevolg zijn van een slecht dieet, wat kan leiden tot overgewicht. Als je wangen groter worden, kan dit het gevolg zijn van overconsumptie van vet voedsel. Hierdoor kan het gehalte aan koolhydraten en zout in het lichaam toenemen. Vandaar de vergroting van je gezicht, vooral je wangen, maar ook van je buik, benen en billen.

Comment maigrir des joues ?
Het gezicht heeft, net als het lichaam, een aantal spieren die getraind en verstevigd moeten worden om rimpels te voorkomen en de huid te verstevigen.

Bovendien kunnen gezwollen wangen erop wijzen dat je je lichaam niet genoeg water geeft. Dit kan leiden tot het vasthouden van water. Drink om dit tegen te gaan minstens 1,5 liter water per dag. Een mollig gezicht kan gewoon een erfelijke factor zijn. Als je ouders mollige wangen hebben, kun jij daar ook aanleg voor hebben.

Gewicht verliezen in de wangen: hoe?

Grote wangen zijn meestal een teken van overgewicht. Je wangen zijn dan vet en je gezicht wordt ronder. Als je een onderkin krijgt, kan dat betekenen dat je zwaarlijvig wordt. Om je wangen af te slanken en je onderkin kwijt te raken, moet je eerst het vet in je wangen kwijtraken, maar ook het vet in je hele lichaam.

Dit zijn de meest effectieve oplossingen. Ze zijn nog effectiever als je ze combineert:

  • Verander je eetgewoonten om je wangen slanker te maken en je onderkin weg te werken;
  • Doe aan sport om je gezicht slanker te maken: joggen, zumba, zwemmen, enz;
  • Doe regelmatig aan gezichtsgymnastiek;
  • Lachen: dat helpt om wangen te verliezen.

Enkele heel eenvoudige oefeningen kunnen dus doeltreffend zijn. Ik zal je er later in het artikel meer over vertellen. Voor nu wil ik een paar aanvullende aanbevelingen doen om je te helpen vet uit je gezicht te verwijderen en wangen te verliezen:

  • Geef je gezicht voldoende vocht;
  • Reinig je huid dagelijks;
  • Eet een evenwichtig dieet;
  • Vermijd het gebruik van compacte foundation;
  • Raak puistjes op je gezicht nooit aan;
  • Wees voorzichtig in de zon – goede bescherming is essentieel.

Als je dit advies opvolgt, garandeer ik je dat je minder vet op je gezicht zult hebben, waardoor je gewicht op je wangen zult verliezen.

Welke oefeningen kan ik doen om mijn wangen slanker te maken?

Zoals ik al eerder zei, wil ik het graag hebben over de kleine oefeningen die je moet doen om je wangen effectief af te slanken. Eigenlijk komt het neer op gezichtsgymnastiekoefeningen. Gezichtsgymnastiek is een eenvoudige techniek om de spieren van het gezicht te trainen. De volgende oefeningen helpen je om je gezichtsspieren te verstevigen, strakker te maken en samen te trekken. Als je ze elke dag doet, helpen ze je om gewicht in je wangen en onderkin te verliezen.

Comment maigrir des joues ?
Het kauwen van een stukje kauwgom, bij voorkeur zonder suiker, kan je helpen om je gezicht slanker te maken en je onderkin en wangen te verliezen.

Eerste oefening: zuig je wangen in en uit

De eerste oefening bestaat uit het opbollen en naar binnen zuigen van je wangen. Terwijl je je wangen naar binnen zuigt, knijp je je lippen op elkaar. Houd deze pose ongeveer tien seconden vast. Daarna trek je je wangen weer tien seconden naar buiten. Herhaal deze volgorde 15 keer. Deze oefening zal je goed helpen om je wangen slanker te maken.

Tweede oefening: glimlachen, glimlachen en nog eens glimlachen

Glimlachen helpt om de spieren in je wangen te trainen. Als je tot aan je oren lacht en dit tien seconden vasthoudt, helpt dit om je wangen te verliezen. Breng tijdens het glimlachen je wangen zo ver mogelijk naar je ogen toe. Houd deze positie ongeveer tien seconden vast voordat je loslaat. Herhaal de twee oefeningen 15 keer achter elkaar.

Derde oefening: suikervrije kauwgom kauwen

Het kauwen van een stuk kauwgom, bij voorkeur suikervrij, kan helpen om het gezicht slanker te maken en de omvang van de onderkin en wangen te verminderen. In feite helpt de terugkerende kauwbeweging om de kaak te versterken. Hierdoor wordt je gezicht gespierder. Je kunt bijvoorbeeld kauwgom kauwen na het eten van je lunch. Dit geeft je een goede gezichtstraining. Tip: kauw één keer per dag op kauwgom. En houd je mond dicht tijdens de oefening, anders kan je buik opzwellen.

Vierde oefening: spreek de “A”-klank uit

Net als de vorige oefeningen is het uitspreken van de A-klank effectief om je wangen af te slanken en je gezicht er dunner uit te laten zien. Om dit te doen, open je gewoon je mond wijd en zeg je de letter “A”. Houd de houding tien seconden vast en ontspan dan. Herhaal deze beweging 15 keer.

Vijfde oefening: raak je neus aan met je bovenlip

Om deze oefening uit te voeren en je wangen te verfijnen, ga je voor een spiegel staan. Probeer vervolgens je neus aan te raken met je bovenlip. Duw hiervoor je lip naar voren en til elke hoek van je lippen op. Lukt het? Houd de pose dan tien seconden vast en laat los. Herhaal de oefening nog vijf keer.

Laatste oefening: de letters “O” en “X” uitspreken

Zeg “O X” hardop en articuleer goed. Doe dit vijftien keer achter elkaar. Neem een paar seconden pauze voordat je de oefening drie keer herhaalt. Dit helpt je gegarandeerd om je kaak te trainen en gewicht in je wangen te verliezen.

Dieet: pas je dieet aan om wangen te verliezen

Zoals ik hierboven al zei, is vet op je gezicht vaak een teken dat je overgewicht hebt door een slecht dieet. Ik wil ook graag benadrukken dat zelfs als je jezelf vol overgave toelegt op perfect gerichte oefeningen, dit geen effect zal hebben zolang je geen gezond, uitgebalanceerd dieet volgt. Dit moet gepaard gaan met voldoende dagelijkse energie-uitgaven.

Om gewicht te verliezen in de wangen, net als in andere delen van het lichaam, is het dus essentieel om je voeding goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je evenwichtig en gevarieerd eet. Kortom, om je wangen af te slanken hoef je alleen maar je gewoonten te veranderen. Een paar tips zijn ook effectief. Als je je gezicht een beetje te mollig vindt, hoeft dat niet per se te komen door overgewicht.

Comment maigrir des joues ?
Fruit en groenten dragen bij aan de hydratatie en voorkomen dat je water in je wangen vasthoudt.

In sommige gevallen houd je gewoon water vast. Om dit te verhelpen, hoef je je alleen maar te ontdoen van het water dat zich in je wangen heeft opgehoopt. Drink meer water en zorg ervoor dat je minstens 1,5 liter per dag drinkt. Je moet je er ook van bewust zijn dat suiker en zout vocht vasthouden bevorderen. Als je gewend bent om bewerkte voedingsmiddelen te eten, is het tijd om daarmee te stoppen, omdat ze grote hoeveelheden zout en suiker bevatten. Kies in plaats daarvan voor vers voedsel dat je zelf bereidt. Dan kun je het zout en de suiker precies goed doseren.

Voedingsvezels zijn een uitstekende bondgenoot als het gaat om het afslanken van je wangen. Vergeet niet groenten, fruit en granen te eten om je dieet compleet te maken: komkommer, selderij, ananas, citroen, artisjok, meloen, enz. Dankzij hun hoge watergehalte helpen fruit en groenten om je gehydrateerd te houden en het vasthouden van water in je wangen te voorkomen. Kies ook voor voedingsmiddelen met veel calcium, zoals gewone yoghurt en fromage blanc. Drink alcohol met mate, als je dat al doet, vooral als je je wangen wilt verliezen! En vergeet niet om voldoende eiwitten te eten.

Producten en behandelingen om wangen af te slanken

Terwijl afslankcrèmes je taille met enkele centimeters kunnen verminderen, kunnen bepaalde huidverzorgingsproducten speciaal voor het gezicht effectief zijn om de wangen af te slanken. Kies als nachtverzorging voor afslankende gezichtscrèmes die ’s nachts helpen om het gezicht te verstevigen en de wangen te verfijnen dankzij het liftende en drainerende effect.

Wat huidverzorging overdag betreft, wedijveren een aantal toonaangevende merken met elkaar om je geweldige producten aan te bieden. Bepaalde crèmes met een liftende werking verminderen niet alleen rimpels, maar maken de huid ook gladder. Verouderingsbestrijdende huidverzorgingsproducten zijn ideaal om het verlies aan elasticiteit en stevigheid van de huid tegen te gaan. Tot slot zijn er contourcrèmes of serums om het gezicht te verstevigen en de wangen er minder slap uit te laten zien.

Om je huidverzorgingsproducten aan te brengen, breng je een beetje product aan op je vingertoppen. Breng het vervolgens aan op je jukbeenderen en masseer het lichtjes in de richting van de slapen. Herhaal dit minstens 10 keer zodat het product diep in je huid trekt. Voor de kin smeer je je hand in met de crème en verwarm je deze tussen je handpalmen. Kantel je hoofd naar achteren en masseer de crème zachtjes in je kin. Begin bij je kin en werk omhoog over je borst.

Heeft mijn advies geholpen? Onthoud in elk geval altijd dat om vet te verliezen, ongeacht het betreffende lichaamsdeel: wangen, gezicht, benen, buik, etc., het essentieel is om regelmatige lichaamsbeweging te combineren met goede voeding. Dan wordt het afslanken van je wangen kinderspel!