Dieet

Iedereen hanteert om een goede reden een specifieke dagelijkse eetroutine: om aan te komen of juist af te vallen, om in vorm te blijven of gewoon om een gezond voedingspatroon te bevorderen. Het volgen van een speciaal dieet kan u helpen uw doel te bereiken. Maar je moet weten hoe je de juiste formule kiest.

In deze sectie nodig ik je uit om verschillende soorten diëten te ontdekken, die je kunt selecteren op basis van het doel dat je jezelf hebt gesteld. Let op: dit is geen kwestie van willekeurig een dieet kiezen en uitproberen. Je moet rekening houden met een aantal criteria. Bovendien is het advies van een zorgverlener welkom om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt.

De verschillende soorten diëten

Allereerst zou ik het feit willen benadrukken dat er verschillende categorieën diëten zijn die op zichzelf weer in verschillende typen kunnen worden onderverdeeld:

 • DEeiwit dieetis gebaseerd op een hoge consumptie van eiwitten;
 • DEsoep dieetomvat de consumptie van een soep bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten;
 • DEdieet met weinig koolhydratenbestaat uit het consumeren van minder suiker (of helemaal geen);
 • Het caloriearme dieet is een zeer bekende formule die eenvoudigweg bestaat uit het drastisch verminderen van de dagelijks geconsumeerde calorieën om gewichtsverlies te bevorderen;
 • Het ketogene of keto-dieet is een realiteitsuikervrij dieetimpliceert een hoge consumptie van lipiden, een kleine hoeveelheid eiwitten en een grote beperking van koolhydraten;
 • Het paleolithische dieet nodigt uit tot een terugkeer naar de basis via een dieet dat vergelijkbaar is met dat van onze voorouders, gebaseerd op onbewerkt voedsel (fruit, groenten en vlees);
 • Het glutenvrije dieet verbiedt daarom elk product dat gluten bevat;
 • Het vegetarische dieet is gebaseerd op de exclusieve consumptie van fruit en groenten, maar ook producten van dierlijke oorsprong (zuivelproducten, eieren, honing);
 • Het veganistische dieet sluit alle producten van dierlijke oorsprong uit;
 • Bij het monodiet wordt slechts één soort voedsel geconsumeerd (fruit, groente, vlees);
 • DEgedissocieerd dieetlijkt veel op het monodiet, met het verschil dat het aanbeveelt één categorie voedsel tegelijk te consumeren (eiwitten, lipiden, koolhydraten);
 • Intermittent fasting houdt in dat je alleen gedurende een bepaalde periode van de dag eet (bijvoorbeeld alleen tussen 10.00 en 20.00 uur of tussen 6.30 en 13.30 uur);
 • Het chronodiet stelt voor om bepaalde voedingsmiddelen op specifieke tijdstippen te consumeren om hun effect op het lichaam te optimaliseren.

Enkele diëten om te ontdekken

Het “havermout” dieet

Onder de diëten voor gewichtsverlies is dehavermout dieetHiermee kunt u in slechts 7 dagen tot 4 kilo afvallen en een slanker silhouet krijgen. Havermout is een kwaliteitsvoedsel, dat een zeer goede bron van mineralen, vitamines, vezels en eiwitten vormt. Bovendien biedt het meerdere voordelen voor de algemene gezondheid. Beter nog, het is een eetlustremmend voedsel dat het gevoel van volheid stimuleert, dankzij de rijkdom aan vezels.

Net als elk ander afslankdieet moet het havermoutdieet gecombineerd worden met lichaamsbeweging. Datgunstengewichtsverlies. Vergeet ook niet om gedurende de dag voldoende water te drinken. En omdat u een caloriearm dieet volgt, mag u de aanbevolen duur niet overschrijden en dit stipt doen.

Het yoghurtdieet

DEYoghurt dieetis nog weinig bekend. Dit dieet is echter voordelig, omdat u hierdoor meer dan 5 kg per week kunt verliezen. Daarmee is het het meest afslankdieet van dit moment. Een caloriearm dieet, het Yoghurtdieet helpt je in een mum van tijd af te vallen. Dit door de hoeveelheid verbruikte calorieën te beperken.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het yoghurtdieet gebaseerd op een dieet dat hoofdzakelijk uit yoghurt bestaat, maar niet uitsluitend. Dit dieet omvat ook groenten, fruit, magere vis en vlees. Gedurende deze periode moet u dagelijks maximaal 1 kilo yoghurt binnenkrijgen, of 8 potten gedurende de dag.

Het Plantaardige Dieet

Als je wilt afvallen, is een uitstekende levensstijl van fundamenteel belang, net als regelmatige lichaamsbeweging. Samen met een passend dieet helpt deze levensstijl u snel uw overtollige kilo’s kwijt te raken. Om het gewichtsverlies te optimaliseren, raad ik aanplantaardig dieet.

Je weet waarschijnlijk al dat groenten en fruit de belangrijkste voedingsmiddelen zijn in veel afslankdiëten. Dankzij hun rijkdom aan vitamines zijn groenten gunstig voor gewichtsverlies. Omdat ze 100% natuurlijk zijn en vezels bevatten, versnellen ze bovendien het gevoel van verzadiging en vereenvoudigen ze de spijsvertering. Terwijl het je helpt om van je extra kilo’s af te komen, kun je met het plantaardige dieet tegelijkertijd het lichaam ontgiften. Dit dieet belooft je een verlies van 5 kg per maand.

Om het groentedieet effectief te laten zijn, moeten bepaalde groenten uiteraard meer de voorkeur krijgen dan andere, om maar te zwijgen van groene salade, komkommer, asperges, sperziebonen en vele andere.

Het Montignac-dieet

Ontwikkeld door Michel Montignac, deMontignac-methodeberust op twee principes. De eerste bestaat uit het scheiden van voedingsmiddelen, dat wil zeggen het niet combineren van bepaalde voedingsmiddelen tijdens dezelfde maaltijd, en de tweede bestaat uit het vermijden van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index of GI. De GI is in feite het vermogen van een voedingsmiddel om het suikerniveau in het bloed te verhogen nadat het afzonderlijk is ingenomen.

Net als andere afslankdiëten is dit dieet zowel vetrijk als caloriearm. Hoewel u op de lange termijn overtollige kilo’s kunt verliezen, kan dit dieet ook diabetes en het ontstaan ​​van cardiovasculaire problemen voorkomen. Er moeten nog een aantal andere punten bekend zijn voordat u met dit type dieet begint.

Het Scarsdale-dieet

Als je heel snel wilt afvallen, tot 7 tot 9 kilo in 15 dagen, dan is deScarsdale-dieetis voor jou gemaakt. Met dit caloriearme en koolhydraatarme dieet, dat twee weken lang wordt uitgevoerd, kunt u 500 g per dag verliezen. Toen het in de jaren vijftig werd ontwikkeld, was dit dieet bedoeld voor mensen met hartproblemen om af te vallen.

Het Scarsdale-programma is beschikbaar in verschillende varianten, namelijk het vegetarische dieet, het gastronomische dieet, het exotische dieet of het economische dieet. Deze hebben één ding gemeen: ze duren 4 weken. De eerste twee weken bestaan ​​uit zeer specifieke menu’s, terwijl gedurende de laatste twee zogenaamde ‘stabilisatie’-weken meer voedingsmiddelen worden toegevoegd.

Het detoxdieet

Terwijl fastfoodrestaurants momenteel in volle gang zijn, hebben sommige mensen de neiging de voedingsvoordelen die ze daar behalen te verwaarlozen. En bij industriële maaltijden wordt er nog meer afval door het lichaam opgenomen. Met het detoxdieet kun je al dit afval dat zich in het lichaam heeft opgehoopt, afvoeren.

DEdetox-dieetis gebaseerd op de consumptie van groente- en vruchtensappen over een periode van 1 tot 7 dagen. Het voordeel van dit afslankdieet is dat er geen risico op tekorten bestaat. Als onderdeel van dit dieet is het belangrijkste om te eten op een manier die de ontgifting van je lichaam garandeert.

Het gespleten dieet

Als het uw doel is om aan te komen en spiermassa te winnen, dan zal het splitdieet perfect bij u passen. Deze voedseltrend respecteert de regel van drie maaltijden per maaltijd nietdag. Om spiermassa op te bouwen kan het zelfs nodig zijn om tot 7 maaltijden per dag te eten.

Als je massa wilt winnen, zou het verhogen van de calorie-inname en het eten van slechts drie maaltijden per dag te belastend zijn, vooral als het om de spijsvertering gaat. Bij het splitdieet worden de maaltijden verdeeld over 6 tot 7 maaltijden per dag. Dit is gunstiger en effectiever voor een snelle gewichtstoename.

Sucre en pierre

Suikervrij dieet: de voor- en nadelen van menu’s zonder suiker!

Suikervrije diëten zijn er in de loop der jaren in vele vormen gekomen. Atkins, Paleo en andere ketogeen diëten beloven allemaal effectief gewichtsverlies door middel van een eenvoudig plan, maar weinig mensen praten over de andere dingen die je zou kunnen ervaren door het verminderen van je koolhydraatinname. Deze voedingsstoffen zijn de natuurlijke energiebron van

Suikervrij dieet: de voor- en nadelen van menu’s zonder suiker! Meer lezen »

Suivre son horloge biologique

Wat is chrononutritie?

Chrononutritie is een manier van eten die gebaseerd is op chronobiologie. Het houdt in dat je op het juiste moment van de dag of volgens je biologische klok eet. Deze methode vermijdt de ontberingen en beperkingen die gepaard gaan met te beperkende diëten. Met deze manier van eten kun je genieten van een goede gezondheid

Wat is chrononutritie? Meer lezen »

homme et femme préparent un repas

Weight Watchers: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

Weight Watchers werd in 1963 in de Verenigde Staten ontwikkeld en is een wereldberoemd dieetprogramma. Het programma, dat naar een groot aantal landen is geëxporteerd, is gebaseerd op een uitgebalanceerd dieet en een systeem van punten die aan elk voedingsmiddel worden toegekend. Het moedigt gewichtsverlies aan door nieuwe eetgewoonten, lichaamsbeweging en ondersteuning vanuit de gemeenschap.

Weight Watchers: mijn mening & kopen tegen de beste prijs Meer lezen »