Weight Watchers: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Weight Watchers werd in 1963 in de Verenigde Staten ontwikkeld en is een wereldberoemd dieetprogramma. Het programma, dat naar een groot aantal landen is geëxporteerd, is gebaseerd op een uitgebalanceerd dieet en een systeem van punten die aan elk voedingsmiddel worden toegekend. Het moedigt gewichtsverlies aan door nieuwe eetgewoonten, lichaamsbeweging en ondersteuning vanuit de gemeenschap.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

In het Weight Watchers dieet kunnen alle voedingsmiddelen met mate worden gegeten, zolang de toegestane punten voor die dag niet worden overschreden. Naast de specifieke kenmerken heeft het Weight Watchers dieet zowel voor- als nadelen. Het Weight Watchers dieet heeft zijn voordelen, maar ook zijn nadelen, en is het onderwerp van uiteenlopende meningen, waarbij sommige bewonderaars de effectiviteit bij het afvallen benadrukken en anderen wijzen op de beperkingen van dit dieetprogramma.

Weight Watchers: voor wie? Voor welke doeleinden?

Het Weight Watchers dieet is een afslankprogramma dat is ontwikkeld voor mensen die willen afvallen en die ook gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Dit zijn mensen die doelen hebben op het gebied van gewichtsverlies en die ook bereid zijn om nieuwe eetgewoonten aan te nemen of gezonde voedingskeuzes te maken, terwijl ze aan lichaamsbeweging doen. Weight Watchers is een programma voor de lange termijn dat veel geduld en doorzettingsvermogen van de leden vereist.

Patient obèse
Weight Watchers is een afslankprogramma voor de lange termijn, ontworpen voor mensen die hun overgewicht effectief willen aanpakken.

Dit programma is ook geschikt voor mensen die de steun van de gemeenschap nodig hebben om gemotiveerd te blijven. Het omvat groepsbijeenkomsten waar leden elkaar aanmoedigen. Mensen die willen afvallen, moeten bereid zijn deze bijeenkomsten bij te wonen of er een deel van hun tijd aan te besteden. Het vraagt van mensen een investering in tijd en geld, want dit programma is niet gratis.

Het Weight Watchers dieet is gericht op effectief gewichtsverlies door middel van een gezond, compleet dieet, terwijl het welzijn en de gezondheid bevordert. Het wordt daarom gebruikt om op een gezonde en natuurlijke manier kilo’s te verliezen.

Kenmerken van het Weight Watchers dieet

Weight Watchers is een caloriearm dieet dat niet wordt gekenmerkt door voedselbeperking of ontbering. Integendeel, alle voedingsmiddelen zijn toegestaan in gematigde hoeveelheden.

Het specifieke van dit dieet is dat het gebaseerd is op het aannemen van een gezonder, evenwichtiger dieet, deelname aan groepsbijeenkomsten en het beoefenen van lichaamsbeweging met als doel gewicht te verliezen. Het Weight Watchers-concept is gebaseerd op drie principes: dieet, lichaamsbeweging en steun van de gemeenschap.

Dieet

Weight Watchers is een aanpak gebaseerd op een gezonder eetpatroon of het opnieuw in evenwicht brengen van het eetpatroon. Het gaat om het aannemen van een gezond, evenwichtig dieet zonder dieetbeperkingen op te leggen. Mensen kunnen dus eten wat ze lekker vinden, binnen een quotum van punten die voor die dag zijn toegewezen.

Puntensysteem

Voor een betere controle over de voedselinname is een puntensysteem ingevoerd, waarbij voor elk voedingsmiddel een bepaald aantal punten wordt toegekend, afhankelijk van het voedingsprofiel. Er is een lijst met punten voor elk voedingsmiddel. Elke persoon krijgt een beperkt aantal punten per dag. Het aantal punten dat elke dag wordt toegekend is afhankelijk van de lengte, het gewicht, de leeftijd, het geslacht en de fysieke activiteit van de abonnee, waarbij rekening wordt gehouden met de doelstellingen voor gewichtsverlies.

In de loop van de dag is er een bepaald aantal punten dat niet overschreden mag worden. Naarmate het Weight Watchers concept evolueerde, werd dit puntensysteem flexibeler, met FlexiPoints in 2004 en ProPoints in 2009. In 2015 werd een nieuwe puntenformule geïntroduceerd met SmartPoints, die rekening houdt met calorieën, proteïne, verzadigd vet, suiker en vezels bij het berekenen van punten. Deze nieuwe formule bevat een nieuwe puntenlijst met 200 voedingsmiddelen zonder punten.

Dagelijks puntenkapitaal

Het dagelijkse puntenkapitaal is een doel dat niet overschreden mag worden bij het maken van voedselkeuzes. Dit hoofdpunt moedigt Weight Watchers leden aan om gematigde hoeveelheden voedsel te eten zonder ooit het aantal punten te overschrijden dat hen elke dag is toegekend. Het aantal punten dat overschreden wordt, kan de volgende dag ingehaald worden.

Lichamelijke activiteit

Om je te helpen gewicht te verliezen en gezond te blijven, bevat het Weight Watchers dieet lichaamsbeweging om je in beweging te krijgen. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol in het Weight Watchers programma. Leden worden aangemoedigd om te sporten, met video’s van fysieke activiteiten en trainingsprogramma’s. Het Weight Watchers dieet wordt gekenmerkt door gezonde, evenwichtige voeding en lichaamsbeweging. Sporten levert ook punten op.

Athlétisme
Het beoefenen van een fysieke activiteit draagt bij aan gewichtsverlies. Door te sporten kun je punten verdienen.

De gemeenschap

De community, en in het bijzonder de ondersteuning die deze biedt, is een ander specifiek kenmerk van dit dieetprogramma, met bijeenkomsten waar leden elkaar aanmoedigen en hun ervaringen met afvallen delen. Het is een ondersteunend netwerk dat leden in staat stelt elkaar te motiveren en te steunen door tips en recepten uit te wisselen om af te vallen. Om dit te doen, worden leden uitgenodigd om deel te nemen aan bijeenkomsten om meer te leren over voeding, lichaamsbeweging en vele andere onderwerpen, en om te profiteren van basisinformatie. Tijdens de bijeenkomsten kunnen de leden het dieetprogramma bespreken en hun vooruitgang bij het afvallen beoordelen.

In de loop der jaren heeft Weight Watchers zich aangepast aan de technologische vooruitgang met de creatie van een website en een smartphone applicatie die het makkelijker maken om punten te berekenen. Het biedt ook de mogelijkheid om het programma online te volgen, deel te nemen aan online seminars, evenals een online community en follow-up via correspondentie voor leden die niet in staat zijn om bijeenkomsten bij te wonen.

Voordelen

Weight Watchers is een niet-beperkend dieetprogramma

In tegenstelling tot veel andere diëten die beperkingen of ontberingen opleggen, staat Weight Watchers de consumptie van alle voedingsmiddelen toe. Je mag echter het aantal punten dat je voor die dag krijgt niet overschrijden. Dit betekent dat leden kunnen eten wat ze lekker vinden door verstandige keuzes te maken, zolang ze het dagelijkse puntenquotum niet overschrijden. Dus leden kunnen zichzelf verwennen door te koken wat ze het lekkerst vinden, omdat er geen voedingsmiddelen zijn die ze moeten schrappen en geen verboden voedingsmiddelen.

Het puntensysteem is praktisch en stelt je in staat om de hoeveelheid voedsel die je eet onder controle te houden.

Sommige voedingsmiddelen kosten minder punten, terwijl andere meer kosten (pizza, chips). Als je voedingsmiddelen eet die meer punten kosten, geef je je dagelijkse punten snel uit tijdens een maaltijd, met het risico dat je de rest van de dag honger hebt. Aan de andere kant zijn er voedingsmiddelen die minder punten kosten en die je in grote hoeveelheden kunt eten. Vandaar de noodzaak om verstandige voedselkeuzes te maken om het juiste aantal punten te consumeren voor blijvende verzadiging, met een grote hoeveelheid voedsel.

Het puntensysteem moedigt leden dus aan om voedzaam voedsel te eten dat hen zal helpen om een gezond, evenwichtig dieet te bereiken, waardoor ze meer energie krijgen en minder suikers en vetten binnenkrijgen. Het doel is om leden te begeleiden naar gezondere eetgewoonten en meer lichaamsbeweging. Om dit te bereiken zal het puntensysteem voedingsmiddelen bestraffen die het minst nuttig zijn voor het lichaam met als doel leden aan te moedigen deze te beperken, terwijl het hun keuzes leidt naar de gezondste en meest heilzame voedingsmiddelen.Eenlijst met Weight Watchers-punten maakt het gemakkelijk om elke dagde balans op te maken.

De bijeenkomsten bieden leden steun, motivatie en advies van onschatbare waarde.

De bijeenkomsten zijn enorm nuttig voor leden die een steungroep hebben die hen motiveert en steunt. Dankzij deze steungroep kunnen ze zich ook openstellen voor anderen.

Naast het delen van recepten, tips en ervaringen om hen te helpen gewicht te verliezen, kunnen leden antwoorden krijgen op hun vragen. Ze kunnen ook profiteren van voedingsinformatie en advies over hoe ze kunnen afvallen.

Réunion de membresTijdens
de bijeenkomsten kunnen leden hun ervaringen, recepten, tips en trucs delen.

Leden hopen gewicht te verliezen met een gevarieerd dieet en lichaamsbeweging.

Een dieet is niet altijd voldoende om kilo’s te verliezen: je moet het combineren met lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging helpt om gewichtsverlies te accentueren. Daarom moedigt Weight Watchers regelmatige lichaamsbeweging aan, waarbij je punten krijgt die je kunt besteden aan meer eten.

Het draait allemaal om actief zijn door middel van verschillende activiteiten en beweging, naast lichaamsbeweging en sport. Om dit te bereiken zijn er tips om meer te bewegen en inactiviteit te vermijden. Lichaamsbeweging wordt gepromoot met fitnessvideo’s en trainingsprogramma’s voor leden.

Langzaam gewichtsverlies in een gestaag tempo

Met het Weight Watchers dieetprogramma vindt gewichtsverlies plaats in een redelijk tempo. Het is veilig, langzaam en in een gestaag tempo, zodat je het kunt volhouden en blijvende resultaten krijgt. Gewichtsverlies is geleidelijk en langdurig. Met het Weight Watchers dieet kun je op een gezonde en effectieve manier afvallen.

Weight Watchers is een eenvoudig, gemakkelijk te volgen dieetprogramma.

Met dit programma hoef je niet elke dag honger te lijden om af te vallen. Proefpersonen kunnen drie maaltijden per dag nemen met tussendoortjes door voedingsmiddelen oordeelkundig te combineren binnen de limiet van de punten die elke dag worden toegekend. Ze kunnen zich ook tegoed doen aan voedingsmiddelen die ze lekker vinden en die hen vrij lang een vol gevoel geven. De vrijheid om voedsel te kiezen betekent dat het plezier in eten behouden kan blijven, met de mogelijkheid om elk soort voedsel te eten.

De website en mobiele applicatie maken het gemakkelijk om de principes van dit dieetprogramma te volgen en na te leven.

Deze tools bieden eenvoudig, gemakkelijk te volgen afslankadvies en recepten, evenals kooktips. Punten berekenen is eenvoudig. Leden hebben op elk moment toegang tot hun account en kunnen antwoorden krijgen op hun vragen. De site biedt informatie over het dieetprogramma, lichaamsbeweging en steungroepen.

légumes et viande
Met het afslankprogramma van Weight Watchers behoud je het plezier in eten omdat je de vrijheid hebt om je eten te kiezen.

Nadelen

Het Weight Watchers dieet vereist een variërende financiële investering

Dit dieetprogramma is duur. Je moet abonnementskosten betalen en bijeenkomsten bijwonen. Er zijn ook kosten verbonden aan individuele begeleiding door een Weight Watchers personal trainer. Afhankelijk van de duur van het programma kunnen de kosten hoger zijn voor maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse abonnementen. Als je dit dieetprogramma maanden of jaren volgt, heb je een budget nodig dat je opzij moet zetten zodat je niet stopt met het programma voordat je je doelen voor gewichtsverlies hebt bereikt. De kosten zijn ook min of meer hoog als de te verliezen kilo’s ook min of meer aanzienlijk zijn.

Het Weight Watchers dieet vereist een investering van tijd

Je moet tijd vrijmaken voor bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn een van de speciale kenmerken van het Weight Watchers dieet. Het kost echter tijd om deze bijeenkomsten regelmatig bij te wonen.

Gewichtsverlies gaat niet snel

Weight Watchers wordt gekenmerkt door de afwezigheid van dieetbeperkingen, wat niet bevorderlijk is voor snel gewichtsverlies. Er is daarom een dosis geduld nodig om de gewichtsverliesdoelen, die tijd kosten om te bereiken, vol te houden. Het risico op opgeven kan dan overheersen wanneer de gewenste resultaten zich maar langzaam laten zien bij mensen die ongeduldig zijn.

Met het Weight Watchers dieet kan het risico op een voedingstekort overheersen.

Mensen worden aangemoedigd om voedingsmiddelen te combineren en mogen de hun toegewezen dagelijkse hoeveelheid punten niet overschrijden. Omdat geen enkel voedingsmiddel verboden is en er geen lijst met voedingsmiddelen wordt opgelegd om een gezond, compleet dieet te garanderen, kan het zijn dat iemand onverstandige combinaties maakt.

Als ze een voorkeur hebben voor vette en zoete voedingsmiddelen, kan hun dieet in de loop van de dag gekenmerkt worden door het ontbreken van bepaalde voedingsstoffen. Na verloop van tijd bestaat het risico op een voortdurende afwezigheid van bepaalde voedingsstoffen of een voedingstekort, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor het lichaam.

Het puntensysteem kan het plezier van vrij eten beperken

Mensen zijn bezig met de dagelijkse punten die ze niet mogen overschrijden en met niet meer eten dan ze mogen. Daardoor geven ze voorrang aan het plezier van het respecteren van hun dagelijkse puntenquota en komt het plezier van het eten op de tweede plaats. Het puntensysteem kan ook verwarrend en moeilijk vol te houden zijn voor degenen die hun eerste stappen zetten met dit dieetprogramma.

Recepten voor het Weight Watchers dieet

Met het Weight Watchers dieet kun je thuis gezonde maaltijden koken om af te vallen. Hiervoor stelt het duizenden recepten beschikbaar aan leden via de website of mobiele applicatie. De aangeboden recepten zijn gratis en geschikt voor gezond gewichtsverlies. Het is mogelijk om gratis toegang te krijgen tot duizenden recepten met hun waarde in punten of SmartPoints. Hierdoor hoef je niet zelf de punten te berekenen die bij een recept horen.

homme et femme préparent un repas
De Weight Watchers recepten zijn talrijk, gevarieerd en gemakkelijk te bereiden.

Deze gratis recepten zijn eenvoudig en gemakkelijk te bereiden. Ze maken deel uit van het afslankprogramma. Via de website kunnen leden gedetailleerde informatie krijgen over voedingsmiddelen en gezonde ingrediënten en recepten maken of een willekeurig gerecht samenstellen. Ze kunnen heerlijke gerechten bereiden die hen helpen kilo’s te verliezen en van een goede gezondheid te genieten door gezond te eten. Ze kunnen ook recepten uitwisselen of ontdekken tijdens de bijeenkomsten.

Meningen van gebruikers

Het Weight Watchers afslankprogramma heeft miljoenen volgers. Van degenen die het hebben geprobeerd, vinden sommigen het leuk omdat het hen heeft geholpen gewicht te verliezen. Andere gebruikers bekritiseren het programma en wijzen op de beperkingen of negatieve aspecten.

Negatieve meningen

Degenen met harde kritiek zeggen dat Weight Watchers niet het beste dieet is om af te vallen. Het biedt geen garantie voor veilig, effectief gewichtsverlies. Leden die zich aan dit programma houden doen dit op eigen risico, omdat ze vitamine- en mineralentekorten kunnen krijgen als de voedselcombinaties niet alle voedingsstoffen bevatten. Dit is een dieet dat voor sommigen effectief en voor anderen ineffectief kan zijn. Voor sommigen kan dit dieet geassocieerd worden met welzijn en gezondheid, maar voor anderen kan het aan de basis liggen van een gezondheidsprobleem of aandoening, veroorzaakt door de schadelijke effecten van een tekort aan voedingsstoffen.

Het is dus mogelijk om af te vallen zonder gebruik te maken van dit programma met zijn vervelende puntensysteem. Het feit dat je de hele dag door punten (SmartPoints) moet tellen om te zien of je je dagelijkse punten hebt opgebruikt, wordt niet altijd gewaardeerd. Ook het feit dat je weer aankomt als je stopt met het programma roept negatieve reacties op.

Dit programma is niet voor iedereen toegankelijk, of in ieder geval niet voor ieders portemonnee: om mee te doen, of zelfs om dit programma te volgen en maanden of jaren achtereen te profiteren van hulp, heb je een budget nodig, een aanzienlijke financiële investering.

Positieve feedback

Voor gebruikers met een positieve mening helpt het Weight Watchers dieet hen om gewicht te verliezen door de hele dag door te eten. Het vereist geen extreme ontberingen. Het is daarom een goede keuze voor mensen die langzaam en gestaag willen afvallen zonder hun toevlucht te nemen tot een restrictief dieet. Je kunt op een natuurlijke manier afvallen zonder jezelf bepaalde voedingsmiddelen te ontzeggen, maar door gevarieerd en evenwichtig te eten.

De positieve kant van dit dieetprogramma is dat leden kunnen profiteren van de steun van een netwerk om hen te helpen gewicht te verliezen, maar ook van het advies van een coach om hen te helpen weer gezond te leren eten. Niet alle afslankdiëten bieden deze mogelijkheid. Dit ondersteunende netwerk wordt zeer gewaardeerd, omdat het de mensen die willen afvallen motiveert en helpt door ze psychologische steun te bieden, wat belangrijk is als afvallen een langdurig proces is.

repas de viande
Het Weight Watchers-programma legt geen extreme beperkingen op. Je kunt de hele dag door eten wat je wilt.

Mijn mening

Weight Watchers is een dieetprogramma voor gewichtsverlies. Het is gebaseerd op een puntensysteem. Elk voedingsmiddel heeft een waarde en leden krijgen elke dag een bepaald aantal punten toegewezen. Leden kunnen zo veel of zo weinig eten als ze willen, zolang ze het toegestane aantal punten voor die dag maar niet overschrijden.

De punten die voorheen FlexiPoints en ProPoints werden genoemd, heten nu SmartPoints. Het aantal toegestane punten wordt berekend op basis van doelstellingen voor gewichtsverlies en verschillende parameters zoals leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, enz. Dit puntensysteem geeft voorrang aan gezonde, voedzame en caloriearme voedingsmiddelen door ze een lagere waarde toe te kennen. Hierdoor kunnen leden die dit eetplan volgen gezond eten en afvallen terwijl ze genieten van een goede gezondheid.

Op de lange termijn helpt dit programma leden gezond te leren eten, hun eetgewoonten te veranderen en meer te sporten om effectief af te vallen. Op deze manier wordt gewichtsverlies bereikt onder de best mogelijke omstandigheden en op de lange termijn.

Maar om de vruchten te plukken van het Weight Watchers dieet, moet je geld investeren in de verschillende abonnementspakketten en tijd besteden aan bijeenkomsten. Daarom wordt het dieet bekritiseerd vanwege de kosten, die als iets te hoog worden beschouwd, maar ook vanwege de effectiviteit, die niet altijd voor alle proefpersonen gegarandeerd is. Deze kritiek stelt me in staat om het Weight Watchers dieet vanuit een andere hoek te bekijken, om te benadrukken dat het geen wondermiddel is om af te vallen. Voor sommigen kan het effectief zijn als je het goed volgt, maar voor anderen kunnen de resultaten in termen van gewichtsverlies erg mager zijn, of zelfs onbestaande.

Alternatieven voor Weight Watchers

Misschien zie je een Weight Watchers programma niet zitten? Ik kan je een aantal alternatieve opties voorstellen in de vorm van een kuur die ook interessant kunnen zijn om bij te dragen aan je gewichtsverlies. Hier zijn ze: