Wat zijn de beste zelfgemaakte afslankpakkingen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Afslankpakkingen zijn een populaire afslanktechniek die, in combinatie met een dieet en een bewegingsprogramma, kan helpen om extra kilo’s kwijt te raken. Afslankpakkingen zijn uitstekende manieren om cellulitis te verminderen, de eetlust te remmen, billen en dijen te modelleren en de huid te verstevigen. De afslankpakkingen die je zelf thuis kunt maken zijn net zo effectief als de dure pakkingen die je in kuuroorden en schoonheidssalons kunt kopen. Met behulp van natuurlijke ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn, is het mogelijk om een zelfgemaakte afslankpakking te maken die even effectief als goedkoop is. In de volgende regels geef ik je een paar tips over hoe je honderden euro’s kunt besparen door een zelfgemaakte afslankpakking te maken! Let wel, ik heb het niet over dit culinaire hoogstandje!

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Effecten van zelfgemaakte afslankpakkingen

De beste zelfgemaakte afslankpakking brengt verschillende stofwisselingsprocessen op gang, waarvan de combinatie leidt tot het afslanken van het lichaam. Deze lichaamspakkingen worden om één reden gedragen: om het lichaam zo warm en vochtig mogelijk te maken. Om het bevredigende resultaat van centimeters verliezen te bereiken, verwijderen ze gifstoffen en hydrateren ze de huid. Zelfs een hammam of sauna kan niet zo effectief zijn als een zelfgemaakte afslankpakking, op voorwaarde dat je de handleiding nauwkeurig volgt en 100% biologische ingrediënten gebruikt. Op de juiste manier gebruikt, kunnen zelfgemaakte afslankpakkingen je helpen gewicht te verliezen, cellulitis uit te bannen, je lichaam te ontgiften, je huid te voeden, je stofwisseling te verhogen en je huid te regenereren.

Zelfgemaakte afslankpakkingen: de basisprincipes

Het maken van een succesvolle zelfgemaakte afslankpakking is zeker niet een van de twaalf werken van Hercules, maar er moeten bepaalde basisregels worden gevolgd om een effectief product te krijgen dat veilig is voor de gezondheid van de patiënt. Deze regels hebben betrekking op aspecten zoals het soort ingrediënten, de methode van aanbrengen en meer.

Ingrediënten

Het is absoluut essentieel om biologische ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken en ze op de juiste manier te combineren. Dit is de sleutel tot succes en het geheim van een effectieve zelfgemaakte afslankpakking. Er zijn generieke formules te vinden op internet, maar die kunnen niet op tegen een goed uitgevoerde zelfgemaakte afslankpakking. Een verscheidenheid aan ingrediënten uit de natuur en uit je voorraadkast kunnen worden gebruikt om de beste zelfgemaakte afslankwraps te maken. Ze kunnen gemaakt worden met kruiden of essentiële oliën zoals lavendel, citroengras, salie of sandelhout. Je kunt ook bloemendelen gebruiken zoals rozenblaadjes of kamillebloemen. Het recept kan ook minerale bestanddelen bevatten zoals groene klei, dat de bloedsomloop stimuleert en de huid ontgift.

Argile verte pour wrap minceur
Groene klei kan worden gebruikt in een afslankpakking

Klei is het meest gebruikte ingrediënt. Het is een poeder dat, gemengd met water, gifstoffen en onzuiverheden uit de huid trekt. De meest gebruikte kleisoorten voor lichaamspakkingen zijn bentoniet, gele kaolien en roze klei. De olieabsorberende eigenschappen van bentoniet maken het geschikt voor de vette huid. Bentoniet werkt ook exfoliërend en helpt dode huidcellen te verwijderen. Tot slot werkt bentoniet in op de poriën van de huid en stimuleert het de bloedsomloop. Gele en roze kaolien zijn meer geschikt voor de normale tot droge huid, omdat deze kleisoorten geen absorberende eigenschappen hebben.

Epsomzout is een magnesiumsulfaat in kristalvorm dat oplosbaar is in water. Epsomzout kan overtollig water absorberen, de magnesiumspiegel herstellen, stress verlichten en energie en uithoudingsvermogen vergroten. Epsomzout verhoogt het serotonineniveau, een chemische mediator die betrokken is bij stemmingsregulatie. Daarnaast helpen de magnesiumionen in Epsom zout om de effecten van adrenaline te verminderen.

Zeezout is een exfoliërend ingrediënt. De functie van exfolianten is het verwijderen van vuil, puin en dode cellen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor de ontwikkeling van nieuwe huidcellen. Zeezout helpt ook om de huid te revitaliseren door de doorbloeding te verbeteren. In de meeste formules zitten plantaardige oliën. Ze zijn essentieel voor mensen met een droge huid. Door een paar eetlepels olijf-, amandel- of lijnzaadolie toe te voegen, kun je de huid nog beter hydrateren.

Zeewier in poedervorm, zoals kelp of dulse, absorbeert overtollig water uit de huid en bevordert de doorbloeding, verwijdert gifstoffen uit de lymfeklieren, revitaliseert, maakt de huid glad en herstelt de elasticiteit. Zeewier is ook rijk aan vitamine A, B, C, E, D en K, evenals carotenen en jodium, allemaal zeer belangrijke ingrediënten voor een gezonde huid.

Wijze van aanbrengen

Wikkel het lichaam in huishoudfolie of een dunne handdoek. Begin met de voeten en wikkel de benen apart in alsof je een verband aanbrengt. Wikkel vervolgens de heupen en de romp in, en daarna de armen. Dit kan een beetje moeilijk zijn als je het zelf doet. Als je je op je gemak voelt, kun je een vriend om hulp vragen. Hulp van buitenaf zorgt voor een beter resultaat dan wanneer je het zelf doet. De moeilijkheid van het aanbrengen is een van de redenen waarom mensen zich wenden tot industriële wraps, maar dit is een slechte keuze, want deze producten zitten vol synthetische producten en schadelijke ingrediënten.

Je moet ongeveer 45 minuten gaan liggen. Omdat het proces rommelig is, is het aan te raden om in bad te gaan liggen om je huis schoon te houden. Bedek hiervoor de bodem van het bad met handdoeken en gebruik een handdoek als kussen om het comfortabeler te maken. Als je besluit om op de vloer of het bed te gaan liggen, leg er dan eerst een oude deken of zeil overheen om te voorkomen dat er vlekken op de meubels of het tapijt komen met de ingrediënten van de zelfgemaakte afslankpakking.

De zelfgemaakte afslankpakking verwijderen

De wrap moet na 45 minuten worden afgespoeld. Ga hiervoor in het bad staan en schud alle resten af die aan de wrap of handdoeken vastzitten om het schoonmaken te vergemakkelijken. Gebruik lauw water om de ingrediënten los te maken. Vermijd een schok door koud of heel heet water te gebruiken. Wrijf en masseer de huid zachtjes tijdens het afspoelen.

Dep de huid zachtjes als deze is opgedroogd. Draag loszittende kleding om de huidporiën te helpen ventileren en rust een paar uur uit. Het inwikkelen van het lichaam stimuleert de afvoer van de lymfeklieren, die immuun- en infectiewerende eigenschappen aan de bloedsomloop geven. Na het aanbrengen van een zelfgemaakte afslankpakking hoopt overtollig vocht zich op in het lymfestelsel. Je moet een of twee glazen water drinken om het urineren en de afvoer van overtollige lymfe en afvalstoffen te versnellen.

Aanvullende verzorging

Iedereen die ooit een pedicure heeft gehad, zal de hoeveelheid dode huid die van de voetzolen wordt verwijderd hebben opgemerkt. Deze dode huid kan het indringen van ingrediënten vertragen. Door de huid te scrubben voordat je de pakking aanbrengt, kan deze effectiever zijn, omdat de omhullende formule dan tot in de diepste huidlaag kan doordringen. Na een goede douche wrijf je de droge huid in met een scrub. Je kunt een beetje stoom gebruiken om een spa-ervaring te simuleren, zelfs als je in een kleine badkamer met schreeuwende kinderen bent.

Wrap minceur maison en action
Zelfgemaakte afslankpakking in actie

Effectiviteit van zelfgemaakte afslankpakkingen

Het eerste dat je moet onthouden is dat een zelfgemaakte afslankpakking, net als het innemen van afslankcapsules of voedingssupplementen zoals de zeer effectieve vetverbranders, geen wondermiddel is: er is geen echte manier om jezelf met dit product een lichaam te geven dat lijkt op dat van Jennifer Aniston of een manier om in één dag hetzelfde vetpercentage te krijgen als Taylor Swift. Het kan echter wel op korte termijn helpen bij gewichtsproblemen die te maken hebben met vochtophoping. Het is handig als je iedereen op een reünie wilt laten zien dat je nog steeds in je spijkerbroek van de middelbare school past of als je een groot evenement voor de boeg hebt, zoals een bruiloft. Bovendien verbetert het je teint door het een gezonde gloed te geven, wat perfect is voor opvallende jurken of open blouses.

Er is geen vaste hoeveelheid gewicht die je kunt verliezen met een zelfgemaakte afslankpakking, omdat het allemaal afhangt van hoeveel water het lichaam vasthoudt, hoe lang je de zelfgemaakte afslankpakking draagt en het type wrap. Sommige mensen voelen zich er veel beter bij om ze langere tijd te dragen en zullen dus betere resultaten zien. Als algemene regel geldt dat lichaamspakkingen niet mogen worden gebruikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Vrouwen die medicijnen gebruiken waardoor ze oververhit raken of die aan een ziekte lijden, moeten een arts raadplegen voordat ze bodywraps gebruiken.

#1 De zelfgemaakte kelp afslankpakking

Zeewier zit vol vitaminen en mineralen en bevat grote hoeveelheden jodium. Zeewier kan pijn verlichten, het lichaam ontgiften, de bloedsomloop en stofwisseling stimuleren en de bloeddruk en cholesterol verlagen. Zeewier en mineralen zijn uitstekend om stress te verlichten en het lichaam volledig op te laden. Als ingrediënten heb je 1 kopje zeewierpoeder nodig, 3 eetlepels (45 ml) amandel- of olijfolie en 2 kopjes heet water, dat vervangen kan worden door 2 kopjes koffie. Voeg optioneel 2 druppels essentiële olie van rozemarijn, jeneverbes of venkel toe om cellulitis tegen te gaan.

Meng alles tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Het mengsel moet lijken op modder. Staand onder de douche of op een handdoek voorkom je dat het een bende wordt. Breng het mengsel over je hele lichaam aan, vanaf je middel naar beneden. Zodra je het hebt aangebracht, wikkel je de huidzones in met plasticfolie en verband. Sommige mensen gebruiken graag alleen in warm water gedrenkt verband om het gebied in te wikkelen, zodat het langer gehydrateerd blijft. Plastic is een goed compromis, omdat het de neiging heeft om de warmte te verhogen. Hoe dan ook, beide methoden werken goed en het is gewoon een kwestie van smaak.

Dit recept helpt je niet alleen om af te vallen, maar is ook uitstekend voor het bestrijden van cellulitis, dat zich meestal vormt op de benen, het kruis en de heupen. Iemand vragen om te helpen met het aanbrengen is de beste manier om tastbare resultaten te krijgen. Zorg ervoor dat je elke vierkante centimeter van de huid bedekt. Zodra je bent ingepakt, moet je een deken aantrekken en rusten, terwijl je ongeveer een uur probeert te zweten. Neem dan een warme douche zodra je klaar bent met het afspoelen van de resten van het zeewiermengsel.

Au varech
Met kelp

#2 Zelfgemaakte afslankpakking met bentoniet en Epsom zout

De ingrediënten voor deze uitzonderlijke wrap zijn 1 kopje bentoniet (klei) poeder, 2 kopjes groene thee (die je kunt vervangen door water), 1 kopje Epsom zout, 3 eetlepels olijfolie (die je kunt vervangen door kokos- of amandelolie) en 2 druppels essentiële rozemarijnolie. Meng 4 kopjes gekookt water en het Epsom zout in een kom. Zodra het zout volledig is opgelost, voeg je de andere ingrediënten één voor één toe. Doe alles in een vijzel en mix tot je een pasta-achtige consistentie krijgt. Gebruik geen metalen voorwerpen bij het mengen, want het metaal zal reageren met het bentoniet. Het doel is natuurlijk om deze kracht zo hoog mogelijk te houden voor het lichaam.

Smeer je lichaam in met het mengsel en laat je armen en hoofd vrij. Leg citroenbladeren op de behandelde huid en wikkel ze in met plastic folie om de bladeren dicht bij het lichaam te houden. Je kunt ook verband gebruiken om ze strak te houden. Ga op een oude deken liggen en houd je warm. Spoel tot slot alle resten af die aan de huid vastzitten en neem een warm bad. Deze afslankpakking is ideaal voor diegenen die hun lichaam willen ontgiften terwijl ze ongewenste kilo’s kwijtraken.

#3 De tonifiërende afslankpakking

Deze wrap helpt de bloedsomloop dankzij gember en cayennepeper. De ingrediënten zijn 2 eetlepels gemberwortel of gemberpoeder, 5 eetlepels (60 ml) bentonietklei poeder, 10 eetlepels heet water, 2 eetlepels (30 ml) cayennepeper, 10 eetlepels (150 ml) witte klei en optioneel 2 druppels van een vochtafdrijvende essentiële olie. Doe alles ongeveer een minuut in een blender om te mengen. Je kunt meer klei of water toevoegen om de gewenste dikte te krijgen.

Breng het mengsel in dikke lagen aan op de lichaamsdelen die je wilt afslanken en wikkel het in met plasticfolie. Wacht 20 tot 40 minuten voordat je het afspoelt met warm water. Eindig met een koude douche. Deze zelfgemaakte afslankpakking is zeer effectief dankzij de thermogene eigenschappen van gember en cayennepeper. De warmte kan tegelijkertijd ook wat spierpijn verlichten.

Wrap tonique grâce au piment de Cayenne
Afslankpakking met cayennepeper

#4 Zelfgemaakte afslankpakking met appelazijn en grapefruit

Neem 0,5 kopje zeewierpoeder, 0,5 kopje witte klei, 2 kopjes appelciderazijn, 2 kopjes amandel- of olijfolie, 8 druppels essentiële olie van grapefruit en 2 druppels essentiële olie van lavendel, jeneverbes, venkel of tijm. Meng alles samen in een grote kom en voeg meer klei of water toe tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Met appelciderazijn moet je een huidtest doen voordat je het op de huid aanbrengt. Verdun indien nodig. En gebruik geen metalen voorwerpen.

Breng aan over het hele lichaam, behalve op gevoelige plekken zoals het gezicht, tepels en oksels. Breng royaal aan voor het beste resultaat. Zodra het mengsel is aangebracht, wikkel je jezelf in een grote handdoek en zorg je ervoor dat de gebieden die je wilt afslanken goed zijn ingepakt. Ga op de bodem van het bad of op de vloer liggen en zorg ervoor dat de vloer niet vuil wordt. Spoel je na een uur af en neem een warm bad.

#5 De anti-cellulitis afslankpakking met aardbeien

Cellulitis, dat zich manifesteert als de verschijning van vetzakken onder de huid, is helaas de vloek van elke vrouw boven de 25 jaar. Deze aandoening, die een van de gevolgen is van overgewicht, wordt voornamelijk veroorzaakt door een slechte bloedsomloop, waardoor de afvoer van gifstoffen of vloeistoffen die in het lichaam zijn opgeslagen, wordt vertraagd.

Door de huid te verwarmen, stroomt het bloed naar de oppervlakte, waardoor de ingrediënten in deze zelfgemaakte afslankpakking de bloedsomloop beter kunnen bereiken. Dit helpt om gifstoffen en andere onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen die verantwoordelijk zijn voor cellulitis, het vasthouden van vocht en andere veelvoorkomende huidproblemen. De combinatie van gember, aardbeien en klei is een uitstekende circulatiestimulator.

De ingrediënten zijn 2 gemberwortels, 4 eetlepels (60ml) Kaolin kleipoeder en 15 grote aardbeien. Doe de gember, aardbeien en kaolienklei in een blender en mix gedurende een minuut. Als het mengsel een beetje te vloeibaar is, voeg dan wat meer klei toe tot je een dikke pasta hebt. Breng het mengsel aan op de lichaamsdelen die je wilt afslanken en wikkel het gebied vervolgens in met aluminiumfolie of plastic folie. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten inwerken voordat je het afspoelt met lauw water. Sluit af met een koud bad.

Wrap minceur anticellulite à la fraise
Aardbei

#6 De Oosterse zelfgemaakte afslankpakking

Deze zelfgemaakte afslankpakking is ideaal voor wie een paar centimeter moet afvallen om ’s avonds in zijn favoriete outfit te passen. Door de juiste mineralen en essentiële oliën te gebruiken, is het mogelijk om onmiddellijk, zij het tijdelijk, gewichtsverlies te bereiken. Deze zelfgemaakte afslankpakking werkt met katoenen elastische verbanden gedrenkt in een warme zeewier- en klei-oplossing die werkt als een groot kompres. Het werkt door ongewenste gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en vocht af te voeren via het natuurlijke afvalverwijderingsproces.

Om deze oosterse afslankpakking te maken, heb je 85 gram gedroogd zeewierpoeder nodig, 85 gram Fuller’s Earth poeder, 8 eetlepels limoensap, 1 eetlepel zoete amandelolie, 1/2 theelepel zuivere honing, 4 druppels sandelhout etherische olie, 2 druppels rozemarijn etherische olie en 2 druppels lavendel etherische olie.

Meng eerst het zeewier, de volle aarde en het limoensap tot een pasta. Als het mengsel te dik is, voeg dan een beetje water toe en roer vervolgens de amandelolie en essentiële oliën erdoor. Maak de pasta vloeibaar door er een beetje warm water aan toe te voegen en dompel de verbanden dan in het warme mengsel van zeewier en klei.

Begin bij de enkels en wikkel het verband om de benen. Houd het verband strak genoeg om het vetweefsel samen te drukken zonder dat het oncomfortabel aanvoelt. Houd het verband 45 minuten om. Probeer te ontspannen door in een warme kamer te gaan liggen. Verwijder het verband en spoel het af met lauw water. Sluit af met een warm bad.