Konjac (gélules, ..) : mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Konjac(Amorphophallus konjac) is een vaste plant van het geslacht Amorphophallus die groeit in tropische en subtropische gebieden van Oost-Azië, van Indonesië tot India, Japan en China. De plant is vooral bekend om zijn zetmeelrijke knol, een knolachtige structuur die deel uitmaakt van de plantenstengel, maar ondergronds groeit en fungeert als opslagorgaan voor de plant. Konjac staat ook bekend als olifantenyam, waarschijnlijk vanwege de gelijkenis van de knol met die van de echte yam, maar de twee planten zijn niet nauw verwant.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Konjak wordt voornamelijk gebruikt als bron van glucomannaan, een voedingsvezel die ongeveer 40% van de knol van de plant uitmaakt. Glucomannaan wordt gebruikt als voedseladditief vanwege de verdikkende en emulgerende eigenschappen en als voedingssupplement voor de behandeling van obesitas, constipatie, hoog cholesterol, diabetes en acne. Volgens diëtisten is het een rijke bron van oplosbare vezels met een algemeen voordeel voor de spijsvertering, terwijl het vrijwel geen calorieën bevat.

Prijs van konjac

Geschiedenis en oorsprong

Konjac wordt regelmatig genoemd in verhandelingen over de Chinese geschiedenis, zowel als medicijn als als voedsel. Het eerste bekende gebruik van deze plant als medicinaal kruid gaat terug tot de Han dynastie in China, zo’n tweeduizend jaar geleden. In die tijd werd het aanbevolen voor de behandeling van astma, infecties, hoest en huidaandoeningen. Historici geloven dat het gebruik doorging in de daaropvolgende dynastieën en tot op de dag van vandaag ononderbroken is gebleven.

Corme, in de vorm van meel of gelei, heeft een lange culinaire geschiedenis in China en Japan. In de Chinese provincie Sichuan wordt de gelei gebruikt als vervanger voor tofu en staat bekend als konjac tofu. In Japan, waar het konyaku wordt genoemd, wordt de bloem gemengd met water en kalk en vervolgens gekookt. Eenmaal gestold wordt het in verschillende vormen gesneden. In dunne plakjes gesneden kan deze vezel de plaats innemen van tofu of dungesneden rauwe vis. In reepjes gesneden kan het de plaats innemen van noedels in veel stoofschotels. Konjac zelf heeft weinig of geen smaak.

De westerse interesse in deze plant is de afgelopen twintig jaar gegroeid naarmate er meer bekend werd over de voordelen van voedingsvezels voor de gezondheid. Onderzoek heeft zich gericht op de mogelijkheid om het cholesterol- en bloedsuikerniveau te beheersen, als hulpmiddel bij gewichtsverlies en als een algemeen positief effect op de spijsvertering. De resultaten van deze onderzoeken zijn veelbelovend.

Konjac naturel
Natuurlijke konjac

Teelt en verwerking

Konjak wordt geteeld in China, India, Japan en Korea. De plant groeit het beste in tropische of subtropische omstandigheden met gematigde regenval. Volgens landbouwkundigen geeft Konjak de voorkeur aan een bodemstructuur die een enigszins zanderige bovenlaag combineert met een modderige onderlaag die water kan vasthouden. In Japan en China wordt het vaak verbouwd op heuvelachtig terrein dat niet geschikt is voor traditionele landbouw. Planten worden meestal verder uit elkaar gezet in hun tweede en derde jaar, wanneer ze het maximum aan glucomannaan bevatten. Daarna worden ze opgegraven om schoongemaakt en verwerkt te worden.

De traditionele verwerking na de oogst is een zeer arbeidsintensieve operatie. De bollen worden gescheiden van de rest van de plant, met de hand gewassen en gepeld voordat ze in plakjes worden gesneden en gedroogd in de zon. De moderne verwerking maakt gebruik van machines en versnelt het droogproces met lucht die verwarmd wordt door het verbranden van kolen. Welk proces er ook wordt gebruikt, het doel is om een product te produceren dat droog genoeg is om opgeslagen te worden en om hogere concentraties glucomannaan te verkrijgen. De mate waarin konjak verwerkt wordt, hangt af van het beoogde gebruik als redelijk geprijsd voedsel, voedingsadditief of voedingssupplement.

Konjacmeel wordt gemaakt door de droge knollen te malen en de lichtere bestanddelen te scheiden van het zwaardere meel. Wat overblijft bevat ongeveer 70% glucomannaan en kan worden gebruikt in noedels en andere gerechten. De bloem kan worden verwerkt tot 80% glucomannaan, waardoor konjacgelei of -gom ontstaat die kan worden gebruikt als verdikkingsmiddel of geleermiddel. Het kan ook gezuiverd worden voor gebruik als voedingssupplement.

Konjac, een essentiële bondgenoot voor gewichtsverlies

Volgens voedingsdeskundigen is de effectiviteit van konjak voor gewichtsverlies gebaseerd op het vermogen om tot twintig keer zijn eigen gewicht in water op te nemen. Glucomannaan zet uit na inname, wat een vol gevoel geeft als het door het spijsverteringskanaal gaat. Om dit resultaat te bereiken wordt konjac meestal voor de maaltijd met water ingenomen. Een alternatieve, minder populaire aanpak is om glucomannaan korrels direct over het voedsel te strooien.

Er zijn goedkope voedingsmiddelen gemaakt zoals shirataki noedels, rijst en spaghetti, wat minder koolhydraten en dus minder calorieën betekent. Dit is een uitstekend alternatief voor mensen die gerechten willen blijven eten die over het algemeen meer koolhydraten en calorieën bevatten. De plant kan worden gebruikt om het energieniveau te verhogen en de stofwisseling te stimuleren. Het is een uitstekende optie voor mensen die meer willen bewegen om af te vallen.

Aanbevolen doses voor gewichtsverlies variëren van één tot vier gram glucomannan ingenomen met een glas water een uur voor elke maaltijd.

AFVALLEN MET GLUCOMANNAAN


 • Gratis bezorging
 • Gemaakt in de EU
 • Behoudt spiermassa
 • Onderdrukt hongergevoel

Glucomannan Complex nu kopen, gratis levering

Een uitstekend vezelsupplement

Volgens voedingsdeskundigen zouden volwassenen minstens 20 tot 35 gram vezels per dag moeten innemen. Het typische westerse dieet levert tussen de 12 en 18 gram vezels per dag. Haverzemelen zijn met 14% oplosbare vezels een van de meest geconcentreerde bronnen van oplosbare vezels die bekend zijn in het Westen. Glucomannaan bevat ten minste 40% vezels per droog gewicht, waardoor konjac de rijkste bron van oplosbare vezels ter wereld is.

Een middel tegen constipatie

Système digestif

Specifieke klinische studies naar glucomannansupplementen hebben positieve resultaten laten zien bij de behandeling van een aantal aandoeningen, waaronder constipatie. Oplosbare vezels absorberen water, verzachten de spijsverteringsinhoud en vergroten het volume van de ontlasting, een mening die door alle artsen wordt gedeeld. Constipatie is een veel voorkomend probleem, meestal veroorzaakt door een vezelarm dieet, uitdroging en gebrek aan beweging. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat glucomannaan nuttig kan zijn bij constipatie. Bij inname werkt het poeder als een prebioticum in het spijsverteringsstelsel, wat zeer nuttig is voor het bevorderen van een gezonde stoelgang.

Glucomannan wordt beschouwd als een natuurlijke laxerende vezel, wat betekent dat het innemen ervan zachtere ontlasting bevordert die gemakkelijker door de dikke darm passeert. Volgens deskundigen maakt het de ontlasting ook gemakkelijker, omdat de patiënt minder moeite hoeft te doen om de ontlasting uit te drijven. Een voorbereidend onderzoek en een aantal dubbelblinde testen hebben aangetoond dat glucomannan een effectieve behandeling is tegen constipatie. Bij mensen met constipatie bevorderen glucomannaan en andere laxeermiddelen in bulk gewoonlijk de ontlasting binnen 12 tot 24 uur na inname. Onderzoeken hebben aangetoond dat slechts drie tot vier gram constipatie kan verlichten.

Glucomannaan is oplosbaar in water, dus het bevordert de spijsvertering. Het kan het spijsverteringsstelsel helpen versterken, waardoor het een uitstekend natuurlijk middel is voor mensen met spijsverteringsproblemen. Het kan ook aambeien helpen verlichten. Glucomannaan kan het lichaam helpen mineralen te absorberen, waardoor de dagelijkse voeding gezonder wordt. Door mineralen te helpen absorberen, kan al het voedsel en drinken dat de patiënt binnenkrijgt effectiever worden gebruikt.

Een natuurlijke bron van prebiotica

Probiotisch voedsel is zeker essentieel voor een gezonde darm en algemeen welzijn. Prebiotica helpen om de probiotica te voeden. Prebiotica zoals glucomannaan, knoflook, jicama en artisjokken passeren onverteerd het bovenste deel van het maagdarmkanaal, omdat het menselijk lichaam ze niet kan afbreken. Maar zodra prebiotica de dikke darm bereiken, worden ze gefermenteerd door de darmflora en vormen ze probiotica.

Het wortelpoeder is een prebioticum dat de goede bacteriën in de dikke darm voedt. Een in 2008 gepubliceerd onderzoek toonde aan dat glucomannan-supplementatie de fecale concentratie van probiotica in het algemeen verhoogde, evenals die van specifieke probiotica zoals bifidobacteriën en lactobacillen.

Een hogere inname van prebiotica is gekoppeld aan voordelen zoals een lager risico op hart- en vaatziekten en een gezonder cholesterolgehalte. Ze bevorderen ook een betere darmgezondheid, een verbeterde spijsvertering en een betere reactie op stress. De consumptie van prebiotica is essentieel voor een betere hormonale balans, een actievere immuunfunctie en een lager risico op obesitas en gewichtstoename.

Een waardevolle remedie tegen cholesterol

14 onderzoeken naar glucomannan, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonden aan dat het gebruik van glucomannan significante gunstige effecten had op het totale cholesterol, LDL-cholesterol, triglyceriden, lichaamsgewicht en nuchtere glykemie. Omdat het een vezelconcentraat is, kan deze stof de opname van cholesterol in de darm verminderen door water op te zuigen in het spijsverteringskanaal, waardoor de opname van cholesterol door het lichaam wordt verminderd. Door zich te binden aan galzuren in het spijsverteringsstelsel en deze uit het lichaam te verwijderen, kunnen glucomannan-supplementen helpen cholesterol te verlagen en de hoeveelheid vet in het bloed te verlagen.

AFVALLEN MET GLUCOMANNAAN


 • Gratis bezorging
 • Gemaakt in de EU
 • Behoudt spiermassa
 • Onderdrukt hongergevoel

Glucomannan Complex nu kopen, gratis levering

Een waardevol hulpmiddel voor diabetici

Er zijn meer dan 20 wetenschappelijke onderzoeken naar glucomannan en diabetes. Een van de manieren waarop het diabetici kan helpen is dat het het natuurlijke proces van maaglediging vertraagt, wat resulteert in een meer geleidelijke opname van suiker en een lagere bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Een onderzoek gepubliceerd in Diabetes Care toonde aan dat konjacvezels zeer positieve effecten hadden op diabetes. De proefpersonen in het onderzoek, die conventioneel werden behandeld met een vetarm dieet en medicamenteuze therapie, kregen koekjes verrijkt met konjacvezels. In het algemeen concludeerden de onderzoekers dat de toevoeging van konjacvezel aan de conventionele behandeling de glykemische controle, het bloedlipidenprofiel en de systolische bloeddruk kan verbeteren bij diabetespatiënten met een hoog risico. Ze geloven dat de vezels uit deze plant de effectiviteit van de conventionele behandeling voor type 2 diabetes kunnen versterken.

Een krachtige bondgenoot tegen hoge bloeddruk

Als uitvloeisel van het gunstige effect van glucomannanen op het cholesterolgehalte, toonde een onderzoek een verlaging van de systolische bloeddruk bij gezonde mannen na een behandeling van vier weken met glucomannansupplementen. Er zijn veel natuurlijke oplossingen om de bloeddruk onder controle te houden die veel beter zijn dan het slikken van bepaalde pillen. Eén daarvan is om ze gewoon toe te voegen aan je dagelijkse voeding.

Les bienfaits du konjac
Voldoender en comfortabeler in hun lichaam

Konjac capsules: een heleboel voordelen voor de gezondheid

Oplosbare vezels zijn uitgebreid onderzocht en daaruit blijkt dat ze bij vertering vetzuren met een korte keten produceren. Deze zuren bieden op hun beurt een aantal voordelen voor de gezondheid, waaronder het verminderen van de cholesterolsynthese door de lever, het reguleren van de insulineafgifte door de alvleesklier en het remmen van de vorming van poliepen door de zuurgraad van de dikke darm te verhogen. Onderzoekers geloven dat vezels de productie verhogen van verschillende cellen en antilichamen die betrokken zijn bij het immuunsysteem. Ze verminderen ook het vermogen van irriterende stoffen om zich aan de slijmlaag van de dikke darm te hechten.

Omdat de plant antibacteriële eigenschappen heeft, kan het helpen om kleine mondgezondheidsproblemen te verminderen. De plant kan helpen bij het reinigen van tanden en het bestrijden van bacteriën. De plant bevat grote hoeveelheden ontstekingsremmende stoffen, die kunnen helpen botten en gewrichten gezond te houden. Dit is vooral nuttig voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals artritis.

Mensen die op zoek zijn naar een product om hun gezicht te reinigen van alledaags vuil vinden waardevolle bondgenoten in konjacsponzen. Konjacsponzen kunnen helpen om het gezicht te reinigen. Dankzij hun antibacteriële eigenschappen kunnen ze helpen om een vette huid te bestrijden en acne te verminderen. Deze sponsjes zijn natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Een interessant voordeel van de plant is zijn vermogen om de optische gezondheid te bevorderen. De plant kan helpen bij het bestrijden van oogproblemen, waaronder oogontsteking. Het kan helpen de oogzenuwen te versterken en de ogen gezond te houden.

Volgens gezondheidsdeskundigen hebben de vezels van de plant goede resultaten laten zien bij de behandeling van hyperglykemie en hypoglykemie. Glucomannaan trekt water naar het spijsverteringsstelsel en verandert in een gel die spijsverteringsprocessen vertraagt en koolhydraten vasthoudt zodat de bloedsuikerspiegel wordt gestabiliseerd. Als je geïnteresseerd bent in deze effecten, nodig ik je uit om mijn vergelijking van afslankcapsules te lezen om de verschillende beschikbare opties te analyseren.

Hoe kan ik konjac kopen?

Het poeder, de capsules of tabletten kunnen gekocht worden in een plaatselijke natuurvoedingswinkel of online. Het wordt aangeraden om de capsules en tabletten te vermijden, omdat beide in verband worden gebracht met ernstige spijsverteringsproblemen. Van tabletten is bekend dat ze opzwellen voordat ze de maag bereiken.

Als je poeder of meel kiest, zorg er dan voor dat ze 100% puur zijn zonder toevoegingen of vulstoffen. Biologische versies zijn ook een goed idee, maar kunnen moeilijker te vinden zijn. Het eten van shirataki noedels of het gebruik van glucomannaanpoeder om zelfgemaakte noedels te maken kan een uitstekende manier zijn om glucomannaan in je dieet op te nemen. Japanse shirataki noedels zijn het bekendste voedselproduct op basis van konjac.

AFVALLEN MET GLUCOMANNAAN


 • Gratis bezorging
 • Gemaakt in de EU
 • Behoudt spiermassa
 • Onderdrukt hongergevoel

Glucomannan Complex nu kopen, gratis levering

Dosering

De aanbevolen dosering van glucomannaan is lager dan die van andere vezelsupplementen, omdat het sterk uitzet in water (tot 50 keer zijn gewicht). Eén onderzoek toonde aan dat bij doses van twee tot vier gram per dag, glucomannan goed werd verdragen en leidde tot significant gewichtsverlies bij mensen met obesitas of overgewicht. Voor constipatie is aangetoond dat drie tot vier gram glucomannaan werkt als een effectief laxeermiddel.

Het wordt sterk aangeraden om te beginnen met een zeer kleine dosis per dag. Voor de meeste producten in poedervorm is de aanbevolen dosis één theelepel per dag. Deze hoeveelheid moet worden opgelost in een groot glas water en 30 tot 45 minuten voor de maaltijd worden ingenomen. Het is absoluut noodzakelijk om het poeder met voldoende water in te nemen om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Bijwerkingen

Glucomannan Plus, coupe faim au konjac

Glucomannaanpoeder wordt als veilig beschouwd wanneer het als voedsel wordt geconsumeerd. In medicinale hoeveelheden zijn het poeder en de capsules waarschijnlijk veilig voor de meeste gezonde volwassenen. Glucomannaan kan, net als andere soorten oplosbare vezels, maag- en darmproblemen veroorzaken als de geconsumeerde hoeveelheid plotseling wordt verhoogd. Deze kunnen bestaan uit een opgeblazen gevoel, maagpijn, losse ontlasting, winderigheid en diarree.

Oplosbare vezels absorberen water en vormen een gel in het spijsverteringskanaal, wat de opname van glucose in het bloed vertraagt en de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van glucomannan om te voorkomen dat hun bloedsuikerspiegel te veel daalt.

Vaste tabletten met glucomannaan kunnen gevaarlijk zijn voor ouderen en kinderen, omdat ze soms verstoppingen in de keel of darmen kunnen veroorzaken. Het risico is vooral groot voor mensen met structurele afwijkingen aan de slokdarm of darmen. Poeder en capsules worden afgeraden voor mensen met slokdarmvernauwing of slikproblemen. Glucomannaan mag NOOIT zonder water worden ingenomen. Het is heel goed mogelijk om je te verslikken als je het droog probeert door te slikken.

Een andere bijwerking van oplosbare vezels is de noodzaak om de vochtinname te verhogen om uitdroging of andere complicaties te voorkomen. Iedereen die ze inneemt, moet veel water drinken en andere vloeistoffen zoals natriumarme groentesappen. Glucomannaan kan de absorptie van orale medicatie verminderen, waardoor de effectiviteit afneemt. Consumenten moeten met hun arts praten over alle medicijnen die ze gebruiken voordat ze overwegen om afslanksupplementen op basis van glucomannan in te nemen. Het innemen van medicijnen één uur voor of vier uur na het innemen van een supplement met glucomannan helpt om deze interacties te voorkomen.

Mijn gedetailleerde mening

Mijn totaalscore: 3.6/5

Bij de beoordeling van een product houd ik rekening met verschillende factoren. In het geval van een maaltijdvervanger zijn dit de criteria waarmee ik rekening heb gehouden voor de algemene doeltreffendheid:

 • Samenstelling: vooral met betrekking tot micronutriënten en macronutriënten, die een essentiële rol spelen bij gewichtsverlies en het behoud van een goede gezondheid,
 • Merkbekendheid: dit telt mee in de beoordeling, omdat het vertrouwen wekt en voldoet aan de verwachtingen van de consument,
 • Het verzadigingsgevoel speelt ook een cruciale rol om ons te helpen ons energiek te voelen en vroegtijdige trek te vermijden,
 • De prijs moet betaalbaar zijn, zodat we de maaltijdvervanger regelmatig kunnen gebruiken,
 • Dosering: het moet praktisch en onbeperkt zijn, zodat het gemakkelijk is om je dagelijkse dosis te nemen.

Samenstelling: 3,5/5

Glucomannaan, gewonnen uit konjac, is een uitstekende natuurlijke eetlustremmer. Choline reguleert de vetten om gewichtsverlies te bevorderen. Vitamine B3 controleert cholesterol en bevordert een verzadigd gevoel. Chroom reguleert glucose en vetopslag. Vitamine D3 vermindert vetopslag en stimuleert serotonine om je een vol gevoel te geven. Hypromellose wordt gebruikt in pillen en is geschikt voor mensen met dieetbeperkingen.
Al met al lijken deze ingrediënten veelbelovend om te helpen afvallen en de eetlust onder controle te houden! Aan de andere kant, als iemand die waarde hecht aan natuurlijkheid, is Glucomannan dat niet.

Merkbekendheid: 4/5

WeightWorld is een merk dat zich richt op afvallen en afslanken en verkoopt een breed scala aan afslankproducten en behandelingen. De site wekt vertrouwen met alle TrustPilot-gecertificeerde beoordelingen en alle partners waarmee wordt samengewerkt. Bovendien zijn mijn bestellingen altijd zonder problemen aangekomen.

Aan de andere kant is WeightWorld tegenwoordig niet per se erg bekend.

De prijs: 3,5/5

De prijs van het product is een klein minpuntje bij deze beoordeling, aangezien de fles momenteel ongeveer €25 kost voor 180 capsules. Als je 2 capsules per maaltijd neemt, heb je een kuur van 1 maand, dus de voorraad raakt snel op. Daarom hebben we het deze beoordeling gegeven, ook al kan de prijs tot 20% verlaagd worden als je 2 of 3 flessen koopt.

Advies en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van Konjac capsules

De mening van professionals

Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hebben konjak snoepjes geleid tot sterfgevallen door verstikking bij ouderen en kinderen. Daarom heeft de FDA in 2011 een importwaarschuwing afgegeven voor konjac snoepjes. Deze snoepjes hebben een gelatineachtige structuur die niet oplost in de mond.

Konjac supplementen kunnen ook in volume toenemen in de slokdarm of darm en obstructie veroorzaken. Het risico is groter als de patiënt konjac tabletten neemt dan wanneer hij of zij een vorm neemt zonder water. Dit risico moet serieus genomen worden als de patiënt bejaard is of slikproblemen heeft.

Verschillende landen hebben het gebruik van konjac verboden vanwege de hoge incidentie van darm- of keelobstructie. Kinderen en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven mogen geen supplementen op basis van konjac gebruiken. Dit supplement moet worden gestopt en een arts moet worden geraadpleegd als de patiënt last krijgt van ademhalingsmoeilijkheden, netelroos of huiduitslag, jeuk, tachycardie en zwelling van het gezicht en de tong.

Mening van gebruikers

Glucomannan Plus, een krachtige eetlustremmer, heeft veel consumenten overtuigd dankzij de vele voordelen. Over het algemeen getuigen gebruikers van Glucomannan Plus over de effectiviteit bij het afvallen en het vermogen om de eetlust te verminderen. De resultaten zijn voor iedereen zichtbaar, zonder dat het product buitensporig duur is. Hier zijn enkele getuigenissen van tevreden gebruikers van Glucomannan Plus:

AFVALLEN MET GLUCOMANNAAN


 • Gratis bezorging
 • Gemaakt in de EU
 • Behoudt spiermassa
 • Onderdrukt hongergevoel

Glucomannan Complex nu kopen, gratis levering

Conclusie

Konjak is een overblijvende plant die wordt gebruikt voor zijn knol, die rijk is aan glucomannaan, een voedingsvezel met gezondheidsvoordelen. Het wordt veel gebruikt als voedseladditief en voedingssupplement, heeft verdikkende en emulgerende eigenschappen en bevordert gewichtsverlies.

Glucomannan heeft een interessante samenstelling met ingrediënten die goed zijn voor gewichtsverlies. Het merk heeft een goede reputatie en wekt vertrouwen. De prijs van het product kan echter als wat hoog worden beschouwd. Het is daarom belangrijk om met deze aspecten rekening te houden als je besluit om deze maaltijdvervanger te gebruiken!

De alternatieven

Als je op zoek bent naar een maaltijdvervanger, is het altijd de moeite waard om verschillende opties te onderzoeken om degene te vinden die het beste bij je past. Hoewel de Glucomannan die ik eerder noemde aantrekkelijk lijkt, zijn hier een paar alternatieven die ook interessant voor je kunnen zijn, samen met een gedetailleerd artikel: