Hoodia Gordonii: mijn mening & kopen tegen de beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Hoodia Gordonii, een echt geschenk van de natuur, is een supplement dat gewichtsverlies bevordert. Hoodia Gordonii is een vetplant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en Azië komt. Inheemse volkeren, met name de Khoi-San, gebruikten de plant van oudsher als eetlustremmer en dorstlesser tijdens lange jachtexpedities in barre omstandigheden. Deze eetlustremmende eigenschappen hebben Hoodia Gordonii tot een van de meest gewilde afslanksupplementen op de markt gemaakt. In de volgende regels vertel ik je over de plant, de beschikbare vormen van het supplement, het gebruik en waarom het zo populair is.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Update: Unique Hoodia is niet langer te koop, productinformatie is wel beschikbaar.
Hier is echter mijn favoriete alternatieve product: PhenQ, een effectieve vetverbrander en eetlustremmer!
Lees mijn volledige artikel over PhenQ hier!

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


  • Gratis verzending
  • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
  • Tot 2 gratis flessen
  • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Van de geschiedenis van Hoodia Gordonii tot de meningen van specialisten

In 1937 merkte een Nederlandse antropoloog die de Bosjesmannen van de San stam bestudeerde op dat zij Hoodia gebruikten om hun eetlust te onderdrukken. In 1963 begonnen wetenschappers van de Council for Scientific and Industrial Research (CSIR), het nationale laboratorium van Zuid-Afrika, de plant te bestuderen. Ze rapporteerden dat proefdieren gewicht verloren nadat ze Hoodia-supplementen hadden gekregen. Zuid-Afrikaanse wetenschappers, die samenwerkten met het Britse bedrijf Phytopharm, isoleerden wat zij zagen als het actieve bestanddeel van Hoodia Gordonii, een steroïde glycoside die ze p57 noemden. Na het verkrijgen van een patent in 1995 gaven ze Phytopharm toestemming om p57 te gebruiken.

Volgens analisten besteedde Phytopharm meer dan 20 miljoen dollar aan het onderzoek naar dit supplement met snelle afgifte. Uiteindelijk toonde farmaceutische gigant Pfizer interesse in de ontwikkeling van een medicijn op basis van deze plant, die net zo duur blijkt te zijn. In 1998 verkocht Phytopharm de rechten om p57 te ontwikkelen aan Pfizer voor $21 miljoen. Pfizer gaf de rechten uiteindelijk terug aan Phytopharm, dat nu samenwerkt met Unilever.


Voor degenen die de voorkeur geven aan een video, heb ik een korte video van 3 minuten gemaakt waarin het Hoodia Gordonii supplement wordt gepresenteerd. Je vindt hem hier! :

Een groot deel van de hype rond Hoodia begon nadat 60 Minutes-correspondent Leslie Stahl en zijn team naar Afrika reisden om het product uit te proberen. Ze huurden een lokale Bosjesman in om mee de woestijn in te gaan en wat Hoodia te plukken. Stahl at het en vond dat de plant de textuur van een komkommer had. Ze meldde dat ze de hele dag geen zin meer had om te eten of te drinken. Ze zei ook dat ze geen onmiddellijke bijwerkingen ondervond, zoals indigestie of hartkloppingen.

Hoodia Gordonii, une plante pas comme les autres
Hoodia Gordonii, een plant als geen ander

Beschrijving van de plant

Hoodia Gordonii is een sappige, vlezige plant uit de Apocynaceae familie. Hij komt oorspronkelijk uit de Kalahari-woestijn in Afrika. Volgens botanici komt de plant voornamelijk voor in Zuid-Afrika, maar ook in Botswana, Namibië en Angola. De plant wordt vaak verward met een cactus vanwege de gelijkenis, maar het is eigenlijk een vetplant.

Hoodia Gordonii kan tot 50 cm hoog worden en heeft vlezige, geaderde en stekelige stengels. Hij verspreidt een vieze geur die lijkt op rottend vlees om vliegen naar de bloemen te lokken en de bestuiving te bevorderen. Hoodia Gordonii bloemen zijn paars en het kan vijf jaar duren voordat ze verschijnen. Pas dan kan de plant worden geoogst. Vanwege deze lange aanlooptijd en de zeldzaamheid zijn commerciële producten gemaakt van Hoodia Gordonii vaak vrij duur.

Werking

Supplementen op basis van Hoodia Gordonii worden gemaakt van het vlezige deel van de stengel. Formeel onderzoek naar de eigenschappen van Hoodia Gordonii begon in de jaren ’60, maar pas in 1977 werd het actieve ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de onderdrukking van de eetlust geïsoleerd door de Zuid-Afrikaanse Raad voor Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek. Deze stof, bekend als P57, is een oxypregnaan steroïde glycoside die de hoeveelheid adenosinetrifosfaat (ATP) in het lichaam verhoogt.

Volgens biologen is ATP een nucleotide die bij afbraak energie vrijmaakt die het lichaam kan gebruiken tijdens stofwisselingsprocessen. Een hoog ATP-niveau zorgt ervoor dat de hypothalamus een signaal naar de hersenen stuurt zodat het lichaam weet dat het genoeg voedsel heeft. Hoodia werkt door het lichaam een vol gevoel te geven, wat helpt de eetlust te remmen en de calorie-inname te verminderen. Glucose verhoogt ook het ATP-niveau en onderdrukt de eetlust, maar in tegenstelling tot glucose bevat P57 geen calorieën.

Volgens voedingsdeskundigen is een van de meest voorkomende obstakels voor gewichtsverlies slechte eetgewoonten. Deze gewoonten kunnen de vorm aannemen van overmatig snacken, laat lunchen, te veel eten of slechte voedingskeuzes. Veel mensen vinden het gewoon moeilijk om hun eetlust te bedwingen. Het gebruik van een eetlustremmer zoals Hoodia als onderdeel van een uitgebreid afslankplan, dat een uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging omvat, kan patiënten helpen minder te eten en hun lichaam dwingen vet te gebruiken als energiebron. Benieuwd hoe deze capsule werkt? Je kunt alternatieve producten en vergelijkingen vinden in mijn vergelijkende artikel hier !

De effectiviteit van Hoodia Gordonii heeft geleid tot een wildgroei op de markt van supplementen en cosmetica op basis van extracten van inferieure kwaliteit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de supplementen die je koopt afkomstig zijn van gerenommeerde bronnen en van biologische oorsprong zijn.

Herinnering: Unique Hoodia is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie!
Hier is mijn favoriete alternatieve product: PhenQ, een effectieve vetverbrander en eetlustremmer!
Klik hier om mijn volledige artikel over PhenQ te lezen.

Hoodia Gordonii: onderzoek bevestigt de effectiviteit

Naast het historische culturele gebruik en de anekdotische populariteit onder natuurgeneeskundigen, is Hoodia ook onderzocht in verschillende klinische contexten. De bevindingen van deze onderzoeken bevestigen het eetlustremmende mechanisme van Hoodia Gordonii en suggereren dat het effectief zou kunnen zijn als supplement voor gewichtsbeheersing als het gebruikt wordt in combinatie met calorierestrictie en een gezonde levensstijl.

David MacLean, assistent universitair hoofddocent aan de Brown University en voormalig onderzoeker bij Pfizer, publiceerde op 10 september 2004 een rapport in Brain Research over zijn onderzoek om te bepalen of P57 een effect had op de hoeveelheid hypothalamus ATP in het lichaam. In zijn onderzoek verzamelde MacLean de hypothalamus van een groep foetale ratten. Een andere groep ratten kreeg P57 direct in de hersenen geïnjecteerd en 24 uur later werd hun hypothalamus verzameld. MacLean vergeleek de twee en ontdekte dat de met P57 geïnjecteerde ratten 5-150% hogere niveaus van hypothalamisch ATP hadden. Een ander aspect van het onderzoek van MacLean bestond uit het injecteren van P57 in het derde ventrikel. Bij deze ratten werden toenames in ATP tussen 40% en 60% waargenomen.

Richard M. Goldfarb, medisch directeur van Bucks County Clinical Research, voerde een baanbrekend effectiviteitsonderzoek uit naar DEX-L10, een voedingssupplement op basis van Hoodia Gordonii. Aan het onderzoek van Goldfarb namen zeven zwaarlijvige deelnemers twee capsules per dag terwijl ze een uitgebalanceerd ontbijt en een multivitaminencomplex aten. De overige eet- en bewegingsgewoonten van de deelnemers werden niet aangepast. De resultaten aan het einde van de 28-daagse studie waren verbluffend. De meeste deelnemers ervoeren binnen een paar dagen een calorievermindering, wat betekent dat ze minder aten. Goldfarb stelde een vermindering van 3,3% van het lichaamsgewicht vast en een mediaan gewichtsverlies van tien pond.

ChercheurEr zijn
verschillende onderzoeken gedaan naar het onderwerp

Hoodia Gordonii-producten

Vanwege de overweldigende vraag hebben veel bedrijven en laboratoria pillen, capsules, supplementen en andere producten ontwikkeld die Hoodia Gordonii bevatten. Het is verstandig om meer te weten te komen over deze producten en hun voordelen.

Hoodia Gordonii thee

Fans zijn het erover eens dat deze thee een van de meest betrouwbare en populaire Hoodia Gordonii producten is. Het is zeer effectief en werkt snel. Bovendien zijn er tot op heden geen nadelige effecten waargenomen. Het is een versnipperde, gedroogde vorm van de plant die als thee geconsumeerd kan worden door het in heet water te laten trekken. De meeste theesoorten op de markt zijn zelden gemaakt van pure extracten. Ze worden meestal gemengd met groene thee en andere kruiden.

Hoodia Gordonii supplementen

Dit zijn voedingssupplementen die voornamelijk Hoodia bevatten, naast andere ingrediënten. Ze worden gebruikt om af te vallen. Door hun Hoodia Gordonii gehalte geven deze supplementen het gevoel van een volle maag en leiden daarom tot een verlies van eetlust. Dit leidt weer tot een lagere voedselconsumptie en het gebruik van opgeslagen vet, wat vervolgens leidt tot gewichtsverlies. In tegenstelling tot veel andere dieetsupplementen is het veiliger omdat het geen kunstmatige stimulerende middelen bevat.

  • Hoodia-complex

Hoodia Complex is een medisch preparaat dat Hoodia Gordonii combineert met andere kruiden en is ontworpen om honger en eetlust te onderdrukken, terwijl het het lichaam revitaliseert en antioxidanten levert. Naast Hoodia-extracten bevat het vitaminen, een aantal mineralen, groene thee, sint-janskruid, cacaopitten, garcinia, Gymnemabladeren en verbindingen zoals sorbitol en stearinezuur. De samenstelling van Hoodia Complex kan echter per fabrikant verschillen.

plantes hoodia
  • Hoodia Knallers

Hoodia Pops zijn lolly’s die Hoodia en andere plantenextracten bevatten. Deze snoepjes zijn kunstmatig gearomatiseerd en gezoet. Hoodia Pops zijn tegenwoordig erg populair bij beroemdheden, niet alleen omdat ze je helpen afvallen, maar ook omdat ze zo makkelijk in te nemen zijn. Deze snoepjes helpen je op twee manieren om af te vallen. Ten eerste helpt de aanwezigheid van Hoodia om de eetlust te remmen en ten tweede houden ze de mond bezig zodat de patiënt niet aan eten denkt.

  • Hoodia Dex-L10 Gordonii

Vanwege de zeer grote vraag wereldwijd heeft Nutralab Laboratories Inc. een reeks producten ontwikkeld met de naam Hoodia Gordonii Dex, beter bekend als Hoodia Dex-L10. Deze producten omvatten Hoodia Dex-L10 Basic Diet Pills, Hoodia Dex-L10 Complete (een mix van Hoodia met enkele kruiden) en Hoodia Dex-L10 Gordonii Soft Chews.

Let op : Unique Hoodia is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie!

Hoe kan ik Hoodia kopen?

Mike Adams van News Target schat dat ongeveer 80% van de zogenaamde Hoodia-producten die op dit moment door consumenten worden gekocht, gemengd zijn met andere ingrediënten of zelfs geen extracten van de plant bevatten. Bovendien bevatten veel van de geleverde producten geen dosis die hoog genoeg is om effectief te zijn.

De zeldzaamheid van Hoodia is de reden waarom er zoveel vervalste en besmette producten zijn. Alle producten die Hoodia bevatten moeten CITES-gecertificeerd zijn (Convention on International Trade in Endangered Species). Dit is een internationale overeenkomst tussen regeringen om ervoor te zorgen dat de internationale handel in exemplaren van wilde dieren en planten hun voortbestaan niet bedreigt. Dit document is nodig om Hoodia-producten te kunnen verkopen. Het dient om te verifiëren dat het via legale kanalen is verkregen. Het tonen van zo’n certificaat door handelaren in supplementen is dus een van de manieren waarop consumenten de authenticiteit van het product dat ze kopen kunnen bevestigen. Er zijn echter meldingen dat sommige producten vervalste CITES-certificaten hebben.

Experts geloven dat zelfs wanneer bedrijven een certificaat kunnen voorleggen, sommige bedrijven een echt laboratoriummonster hebben voorgelegd om het echtheidszegel te verkrijgen en vervolgens vervalste Hoodia hebben gebruikt bij de productie. Sommige bedrijven in voedingssupplementen weten misschien niet eens dat ze vervalste producten gebruiken, omdat ze hun producten niet aan onafhankelijke tests onderwerpen.

Dingen om te overwegen bij het kopen en leveren van Hoodia

de prijs

De prijs is een factor waar rekening mee moet worden gehouden. Consumenten houden allemaal van koopjesjagen, maar het oude gezegde dat je krijgt waar je voor betaalt is hier waar. Hoodia Gordonii is zeldzaam en duur. Het duurt ongeveer 5-7 jaar voordat de plant volwassen is en supplementen van goede kwaliteit levert. De prijs is daarom een goed uitgangspunt bij het overwegen van de aankoop van een op Hoodia gebaseerd supplement. Er zijn twee basisredenen waarom supplementen goedkope Hoodia zijn: of de dieetpil bevat geen echte Hoodia-extracten, of het bevat zeer kleine hoeveelheden actieve ingrediënten.

Mensen die op internet kijken naar koopgidsen, gebruikersbeoordelingen en prijsvergelijkingen moeten heel voorzichtig zijn. De meeste van deze sites zijn in het geheim opgezet door bedrijven die het product verkopen. Ze leggen uit waarom de producten van andere bedrijven inferieur zijn, ook al zijn er geen rapporten die aantonen dat hun eigen producten effectiever zijn.

Het label

Je moet het etiket van het product dat je wilt kopen zorgvuldig lezen. Bij het lezen van het productetiket zijn er een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden. Geeft het etiket aan welk deel van de plant is gebruikt? De Europese regelgevende instantie voor voedingssupplementen verplicht supplementenbedrijven om duidelijk aan te geven welk deel van Hoodia Gordonii in het product is gebruikt. Het te kopen product moet samengesteld zijn uit extracten van de bovengrondse delen. Als op het etiket van het product niet staat welk deel van de plant is gebruikt, dan kunnen we er zeker van zijn dat de fabrikant ofwel onvoldoende hoeveelheden gebruikt, ofwel dat het product geen Hoodia bevat.

De kwaliteit van ingrediënten

Bevat deze afslankpil nog andere ingrediënten of alleen puur Hoodia Gordonii extract? Volgens specialisten bevatten veel producten extra ingrediënten en stimulerende middelen zoals cafeïne en groene thee. Hoewel dit niet per se een slechte zaak is, is de vraag of deze extra ingrediënten in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn om tastbare resultaten te produceren? De belangrijkste functie van Hoodia is het onderdrukken van de eetlust, wat resulteert in een lager calorieverbruik wat leidt tot gewichtsverlies. Als het onderdrukken van de eetlust het gewenste effect is, dan is het kiezen voor een puur product zonder toegevoegde ingrediënten de beste keuze.

Caféine, stimulant complémentaire au Hoodia Gordonii
Cafeïne, een stimulerend middel dat een aanvulling is op Hoodia Gordonii

Bijwerkingen

Wetenschappers zijn van mening dat er geen uitgebreide klinische onderzoeken zijn gedaan naar de veiligheid van Hoodia als voedingssupplement. Hoewel leden van de Afrikaanse stam die de plant kauwen blijkbaar geen bijwerkingen hebben, moet men zich realiseren dat er grote verschillen bestaan tussen bevolkingsgroepen. Ook is het onwaarschijnlijk dat leden van de stam hoge bloeddruk tabletten of andere medicijnen gebruiken.

Bijwerkingen die tot nu toe gemeld zijn, zijn angst, hoge bloeddruk, gevoelens van nervositeit, maag-darmproblemen en toegenomen bloedingen. Onderdrukking van de eetlust kan leiden tot ondervoeding. Volgens specialisten kunnen andere bestanddelen dan het werkzame bestanddeel P57 de leverfunctie beïnvloeden. Deze werking op de lever zou daarom een wisselwerking kunnen hebben met bepaalde geneesmiddelen die de patiënt inneemt.

Mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Hoodia, omdat één theorie is dat het zijn effect uitoefent door te interfereren met de feedbackmechanismen van de bloedsuikerspiegel. Zonder goede regulatie is het mogelijk dat de bloedsuikerspiegel daalt tot gevaarlijk lage niveaus, omdat het actieve ingrediënt de hersenen heeft misleid om te geloven dat de bloedsuikerspiegel voldoende is.

Het is waarschijnlijk het beste voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en mensen met lever- of nieraandoeningen om dit product niet te gebruiken, omdat de veiligheid voor deze groepen nog niet is vastgesteld. Omdat Hoodia de dorst kan onderdrukken, is het waarschijnlijk dat de patiënt last krijgt van ernstige uitdroging. Het drinken van grote hoeveelheden water wordt daarom sterk aangeraden. Er zijn verhalen van herders in Afrika die Hoodia namen om de honger te stillen, maar stierven van uitdroging omdat ze geen dorst hadden.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Medicijnen op recept die hoodia of het synthetische derivaat P57 bevatten zijn nog niet op de markt verkrijgbaar. De producten die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn voedingssupplementen. Mensen die besluiten om deze eetlustremmer te gebruiken, moeten met hun arts overleggen. Vervolgens moeten ze een getest product van goede kwaliteit kiezen. Je moet er ook voor zorgen dat het van een gerenommeerd bedrijf komt.

UniqueHoodia

Patiënten beginnen met het innemen van 1 capsule één uur voor het ontbijt en 1 capsule één uur voor de lunch gedurende de eerste twee weken. Wanneer het eetlustremmende effect begint, wordt aanbevolen om slechts één capsule per dag in te nemen. Volg altijd de instructies van een gekwalificeerde gezondheidsprofessional. Het wordt aanbevolen om te beginnen met 800 tot 1500 mg Hoodia-extract per dag en de dosis geleidelijk te verhogen tot 4500 mg per dag, wat over het algemeen de maximaal toegestane hoeveelheid per dag is. In alle gevallen moeten de doseringen die door de fabrikanten worden aanbevolen altijd worden gevolgd.

Mensen die lijden aan anorexia, boulimia of andere eetstoornissen moeten het gebruik van dit voedingssupplement vermijden. Hetzelfde geldt voor kinderen jonger dan 18 jaar en mensen die lijden aan een bloedstollingsstoornis. Ook mensen die lijden aan depressie, diabetes en hartproblemen moeten dit geneesmiddel zoveel mogelijk vermijden. Mensen met leverproblemen, moeders die borstvoeding geven en zwangere vrouwen mogen dit type supplement niet gebruiken.

Hoodia Gordonii is het overwegen waard voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk afslanksupplement dat bedoeld is om de eetlust te onderdrukken. De verschillende Hoodia Gordoni supplementen op de markt hebben echter niet dezelfde waarde en er moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat je voor de gek wordt gehouden. Supplementen op basis van Hoodia Gordoni hebben in klinische studies hun effectiviteit bewezen. Ze onderdrukken op een veilige manier de eetlust zonder schadelijke bijwerkingen.

Het is echter belangrijk dat het nemen van deze supplementen wordt gecombineerd met een uitgebalanceerd afslankprogramma dat regelmatige lichaamsbeweging, een gezond, voedzaam dieet en voldoende rust omvat. In een tijd waarin obesitas is uitgegroeid tot een wereldwijde epidemie die de gezondheidssystemen van verschillende landen bedreigt, is Hoodia Gordonii een echt godsgeschenk. Er is echter dringend behoefte aan geschikte technieken om deze plant te kweken, omdat wilde populaties met uitsterven worden bedreigd door overoogst.

Herinnering: Unique Hoodia is niet langer te koop. Dit artikel is alleen ter informatie!

Alternatieven

Was je geïnteresseerd in UniqueHoodia vanwege de vermeende eetlustremmende en gewichtsbeheersende effecten? Geen paniek! Er zijn andere alternatieven op de markt die aan je behoeften kunnen voldoen en je kunnen helpen op je reis naar gewichtsverlies. Ik vergelijk deze producten live in mijn artikel over afslankpillen vergelijken!
Hier zijn een paar opties om te overwegen: