Homeopathie voor gewichtsverlies: de magie van het placebo-effect?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Homeopathie is een systeem van alternatieve geneeswijzen dat gebaseerd is op de leer van de analoge remedies. Dit systeem werkt volgens het principe dat een stof die bij gezonde mensen de symptomen van een ziekte veroorzaakt, soortgelijke symptomen bij zieke mensen zal genezen. Homeopathie wordt gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen, van eenvoudige kiespijn tot infecties. Maar er blijven vragen over. Is afvallen met homeopathie een mythe of werkelijkheid? Kan homeopathie gebruikt worden om af te vallen?

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat is homeopathie?

Homeopathie bestaat uit het gebruik van natuurlijke stoffen om het lichaam te helpen genezen van een bepaalde ziekte. Het wordt al meer dan 200 jaar gebruikt als een holistische benadering om patiënten te genezen. Het werd oorspronkelijk bedacht als een manier om ziekten te behandelen met natuurlijke middelen die soortgelijke symptomen veroorzaken bij gezonde mensen.

De laatste jaren is homeopathische geneeskunde bijna synoniem geworden met natuurlijke en holistische geneeskunde. Holistische geneeskunde is een natuurlijke methode om het individu te behandelen in plaats van één enkel probleem. Het is afgeleid van oude Oosterse geneeskundige tradities en praktijken. Homeopathie is een vorm van holistische geneeskunde.

Veel artsen hebben homeopathie gebruikt als aanvulling op hun moderne geneeskundige technieken, met zeer positieve resultaten. Tijdens het afvallen elimineren homeopathische preparaten gifstoffen en stimuleren ze de stofwisseling van het lichaam om vet te verbranden.

Personne pesant 84 kg
Veel mensen wenden zich tot de homeopathie om hen te helpen gewicht te verliezen.

Homeopathie: een oplossing die werkt om af te vallen

Veel mensen over de hele wereld gebruiken homeopathische geneesmiddelen om af te vallen. Als je let op je dieet en voeding, kan homeopathie een essentiële rol spelen in de strijd tegen obesitas en overgewicht. Homeopathische geneesmiddelen zijn natuurlijk en effectief voor gewichtsverlies en obesitas. Ze hebben geen bijwerkingen.

Door je spijsvertering en metabolische activiteit te verbeteren, geeft homeopathie verrassende resultaten om af te vallen en obesitas te bestrijden. Rekening houdend met je fysieke, emotionele en mentale aspecten en met je symptomen, schrijven homeopathische artsen geneesmiddelen voor tegen obesitas en overgewicht.

Het is wetenschappelijk bewezen dat homeopathische geneesmiddelen effectief zijn om af te slanken. Ze verbeteren de spijsvertering en de algemene stofwisseling om lichaamsvet te verbranden. Ze versnellen het afslankproces en geven soms verrassende resultaten.

Een effectieve oplossing, maar geen wonderrecept

Het is een populaire vorm van geneeskunde omdat de bijwerkingen verwaarloosbaar zijn. Homeopathie kan zelfs worden gebruikt om gewicht te verminderen en een gezonde body mass index te behouden. Verwacht echter geen wonderen. Homeopathische geneesmiddelen werken langzaam en het kan lang duren voordat je merkbare veranderingen opmerkt.

Zoals bij alle homeopathische geneesmiddelen is geen enkel middel geschikt voor iedereen. Wanneer een arts homeopathische geneesmiddelen voor gewichtsverlies voorschrijft, moet hij inzicht hebben in je medische voorgeschiedenis, levensstijl en algemene constitutie. Homeopathische geneesmiddelen voor gewichtsverlies werken door het metabolisme te stimuleren.

Om het medicijn effectief te laten zijn, moet het gepaard gaan met regelmatige lichaamsbeweging en een gecontroleerd dieet.

remèdes homéopathiques
Homeopathische geneesmiddelen kunnen effectief zijn in de strijd tegen overgewicht, maar het zijn geen wondermiddelen.

Homeopathie voor gewichtsverlies: een oplossing die het probleem bij de wortel aanpakt

Vetreserves worden over lange perioden gereguleerd door complexe systemen met feedback van vetweefsel, de hersenen en endocriene klieren zoals de alvleesklier en de schildklier.

De arts kan ook vragen stellen over eetgewoonten, leefgewoonten en andere onderliggende gezondheidsproblemen voordat hij een remedie voorschrijft. “De neiging om te veel te eten en te weinig te bewegen, het verminderde vermogen om vet uit de voeding als brandstof te gebruiken en een grote capaciteit om lichaamsvet op te slaan, hebben allemaal een genetische oorsprong.

Variaties in de manier waarop individuen reageren op de omgeving en verschillen in de verwerving van obesitasgerelateerde pathologieën zijn ook genetisch bepaald.

Homeopathie is zeer goed in het beheersen van alle symptomen van obesitas en speelt ook een essentiële rol in het voorkomen van terugvallen. Homeopathische geneesmiddelen worden voorgeschreven op basis van iemands fysieke, emotionele en genetische constitutie. Deze constitutionele benadering van lichaam en geest pakt het probleem bij de wortel aan. Kiezen voor homeopathie om af te vallen is daarom een goed idee.

Een behandeling zonder bijwerkingen

Met een homeopathische behandeling voel je je als herboren. Het is natuurlijk, veilig, zacht en heeft geen bijwerkingen. Een andere indrukwekkende eigenschap van homeopathie is dat mensen die meerdere geneesmiddelen gebruiken, veilig homeopathische geneesmiddelen kunnen gebruiken. Homeopathische middelen zijn niet verslavend.

De meeste gerenommeerde oplossingen voor gewichtsverlies benadrukken dat veranderingen in dieet, beweging en gedrag belangrijker zijn dan medicatie om gewicht te verliezen. Of je nu kiest voor natuurlijk gewichtsverlies of voor gewichtsverlies op basis van kruiden, je zult je moeten houden aan een strikt, gezond dieet en aan lichaamsbeweging in combinatie met het middel.

Een uitgebalanceerd dieet bevat voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Als het lichaamsgewicht eenmaal het standaardniveau voor de lengte heeft bereikt, moeten diëten voor gewichtsbehoud worden gevolgd om het gewicht constant te houden. Het dagelijkse dieet moet daarom een evenwichtige hoeveelheid granen, peulvruchten, groene bladgroenten, andere groenten, wortels, fruit, melk, vetten en oliën, suiker en noten bevatten.

trois personnes à vélo
Eenvoudige sporten zoals fietsen, hardlopen en zwemmen kunnen je helpen gewicht te verliezen.

Afvallen met Calcarea carbonica

Calcarea carbonica wordt gemaakt van oesterschelpen en is geïndiceerd voor mensen met overtollig buikvet en een zeer lage stofwisseling. Deze patiënten hebben de neiging om overvloedig te zweten, vooral rond het hoofd.

Ze zijn gevoelig voor kou, hebben meer vet rond de taille en bewegen over het algemeen traag. Door de trage stofwisseling hebben deze patiënten bijna altijd last van verstopping. Ze kunnen emotioneel erg gevoelig zijn. Calcarea carbonica wordt ook overwogen als overgewicht het gevolg is van schildklierproblemen. Het kan effectief zijn bij het verminderen van gewichtstoename tijdens de zwangerschap.

Afvallen met Natrum muriaticum

Natrum muriaticum wordt aanbevolen wanneer vet zich concentreert in de dijen en billen in vergelijking met andere delen van het lichaam. Deze behandeling kan effectief zijn als de persoon overgewicht heeft als gevolg van voortdurende stress of depressie.

De belangrijkste constitutionele symptomen zijn overmatige hitte in het lichaam van de patiënt en intolerantie voor de warmte van de zon. Patiënten die baat kunnen hebben bij Natrum muriaticum lijden meestal aan bloedarmoede en hebben meer zout in hun dieet nodig. Dit middel is aangewezen als de patiënt de neiging heeft om te huilen, vooral als hij alleen is, of als hij van nature gereserveerd is.

Lycopodium: een homeopathische oplossing om af te vallen

Dit is een van de nuttigste homeopathische middelen om vet te verliezen. Het wordt vooral gebruikt bij overtollig vet op de dijen en billen. Patiënten die baat kunnen hebben bij Lycopodium hebben chronisch last van maagstoornissen zoals winderigheid en constipatie.

Ze hebben de neiging om naar zoet voedsel te verlangen. Ze houden van warme dranken en warm eten. Ze hebben de neiging om veel te veel te eten, wat leidt tot zwelling van de buik. Emotioneel zijn ze prikkelbaar en snel opgewonden door woede. Lycopodium wordt ook aanbevolen voor patiënten die zijn aangekomen door hypothyreoïdie.

Gewichtsverlies gegarandeerd met Nux Vomica

Sommige mensen komen aan als gevolg van inactiviteit. In formele termen staat dit bekend als sedentaire gewoonten. Dit is een levensstijl waarbij mensen de neiging hebben om op één plek te zitten en inactiviteit verkiezen boven lichaamsbeweging.

Nux Vomica wordt aanbevolen voor deze mensen. Ze lijden meestal aan chronische constipatie en andere maagproblemen. De persoon die Nux Vomica nodig heeft, heeft een constante drang om naar het toilet te gaan, maar heeft over het algemeen moeite met ontlasten.

Deze mensen hebben een sterke drang naar pittig en vet voedsel. Ze zoeken ook stimulerende middelen zoals alcohol en koffie. Ze zijn gevoelig voor woedeaanvallen en hebben ook last van chronische darmproblemen.

Noix vomique
Het homeopathische middel Nux Vomica van de braakboom kan helpen bij gewichtsverlies.

Afvallen met Ammonium carbonicum

Net als Nux Vomica is dit middel geschikt voor mensen met een zittende levensstijl. Er zijn echter andere symptomen die bepalen of iemand het nodig heeft.

Een van deze symptomen is overtollig vet in het bovenlichaam. Deze mensen hebben last van hartproblemen en neusverstopping. Ze zijn over het algemeen depressief en ongelukkig met hun leven.

Deze mensen zijn altijd moe en lui. Ze voelen zich zwak door hun inactieve aard. Ze kunnen ook slecht tegen temperatuurschommelingen en zijn over het algemeen erg gevoelig voor kou.

Afslanken met Antimonium Crudum

Jongeren met overgewicht geven de voorkeur aan dit geneesmiddel. Een aantal symptomen kunnen aangeven of iemand Antimonium Crudum nodig heeft. Patiënten die waarschijnlijk zullen afvallen met dit middel hebben maagproblemen, waardoor ze regelmatig last hebben van diarree en constipatie. Ze hebben blaren over hun hele lichaam.

Deze mensen zoeken naar producten met zoute en zoete smaken. Ze hebben verkleurde vingernagels en een dikke witte laag op hun tong, wat duidt op veel andere problemen naast duidelijk overgewicht. Deze mensen zijn over het algemeen gevoeliger dan hun omgeving en zijn ook vatbaar voor depressies.

Overgewicht kwijtraken met Ammonium muriaticum

Ammonium muriaticum wordt beschouwd als een effectief geneesmiddel voor het verminderen van vet in de buik, dijen en billen. Ammonium muriaticum heeft niet veel van de indicatieve symptomen van de andere drugs op deze lijst. Het heeft echter wel een aantal specifieke symptomen. Mensen die gunstig reageren op dit middel hebben last van woede en snelle geïrriteerdheid zonder goede reden. Ze hebben overmatige pijn in hun hielen en voeten.

Deze mensen zijn erg gevoelig en hebben een vreemde neiging tot rouwen. Ze zoeken redenen om verdrietig te zijn en worden uiteindelijk depressief. Ze hebben ook slaapproblemen en lijden soms aan slapeloosheid.

Excès de graisses
Ammonium muriaticum kan mensen helpen zich te ontdoen van overtollig vet van de dijen, buik en billen.

Grafieten: de homeopathische oplossing om af te vallen

Dit is een zeer effectief alternatief voor mensen die vet willen verminderen in alle delen van hun lichaam. Graphites heeft, net als de andere geneesmiddelen op de lijst, ook een unieke set symptomen die het gebruik ervan suggereren. Beoefenaars raden dit middel aan bij mensen met maagproblemen die last hebben van een teveel aan gas.

Deze mensen hebben gedurende langere tijd last van lichaamspijn en vermoeidheid. Ze hebben ook problemen met hun menstruatiecyclus en kunnen last hebben van allergieën en jeuk. Deze mensen lijden aan langdurige depressie en zijn snel geïrriteerd. Ze hebben een zwakke maag en chronische maagproblemen. Ze kunnen ook gezwollen genitaliën hebben.

Fucus: een waardevol hulpmiddel bij gewichtsverlies

Deze behandeling kan worden gebruikt voor bijna iedereen met overgewicht of obesitas. Het is zeer heilzaam voor het verwijderen van overtollig vet uit het hele lichaam. Het helpt constipatie te verlichten en de spijsvertering te verbeteren. Het is bijzonder geschikt voor mensen met schildklierproblemen.

Beoefenaars raden dit medicijn aan voor mensen die lijden aan vermoeidheid en uitputting. Deze mensen hebben ook last van hoofdpijn, die zich meestal uitstrekt van de slapen tot in de nek. Ze hebben ook last van schommelingen in hun eetlust, die over het algemeen extreem kan variëren. Ze hebben ook last van keelpijn. Hypermotiliteit is een geldige reden om dit middel aan te bevelen, net als constipatie en diarree.

l'algue fucus
Het homeopathische middel fucus kan helpen bij de behandeling van iedereen die lijdt aan overgewicht en obesitas.

Gewichtsverlies gemakkelijk gemaakt met Phytolacca

Veel fysiologische en psychologische aandoeningen suggereren het gebruik van Phytolacca. Artsen raden dit geneesmiddel aan als mensen last hebben van blaasjes in het hele spijsverteringsstelsel, vooral in de mond en keel. Deze mensen hebben moeite met slikken en kunnen geen vast voedsel eten.

Ze hebben meestal last van blaren op de lippen en de tong. Ze hebben jeuk over het hele lichaam en een bleek gezicht. Ze zijn ook erg zwak en zijn meestal moe na taken die weinig inspanning vereisen. Ze hebben ook last van ischiaspijn en kunnen geen lange afstanden lopen.