Afvallen zonder sport

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het is heel goed mogelijk om af te vallen zonder je lichaam te laten sporten, maar hoe doe je dat terwijl je gezond blijft? Heel eenvoudig, je moet andere gezonde gewoonten introduceren in je dagelijkse routine om je te helpen gewicht te verliezen. Dieet, waterbalans, een gezonde levensstijl, natuurlijke vetverbranders… Er is geen tekort aan ideeën om af te vallen zonder te sporten. Hier zijn er maar een paar.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Afvallen met een goede voeding

Vezelrijke voeding

Een hoogwaardig dieet is een goed alternatief voor sport als je die extra kilo’s kwijt wilt. Dit betekent veel vezelrijk voedsel eten, waaronder seizoensfruit en -groenten, peulvruchten, volkoren granen, enz.

Perdre du poids sans sport
Vezelrijke voeding zoals fruit helpt je afvallen zonder te sporten

Vezels voorkomen dat je een hongergevoel krijgt dankzij de massale productie van verzadigingshormonen die ze stimuleren. Oplosbare vezels zijn effectiever in deze functie. Je vindt ze in sinaasappels, zoete aardappelen, havermout, spruitjes, enz.

Een dieet van magere eiwitten en hoogwaardige vetzuren

Om af te vallen zonder te sporten, eet je voedingsmiddelen die magere eiwitten leveren, zoals gevogelte en vis. Gebruik plantaardige zaadolie om te bakken en te kruiden: koolzaadolie, olijfolie, zonnebloemolie, enz.

Geef ook de voorkeur aan oliehoudende zaden. Al deze voedingsmiddelen voorzien je van hoogwaardige vetzuren om overgewicht te voorkomen. In een kwaliteitsvoeding is er geen plaats voor calorierijk voedsel en geraffineerde koolhydraten, die je lichaam moeilijk kan verwijderen zonder intensieve fysieke activiteit en die je gemakkelijk vlekken kunnen bezorgen.

Drink genoeg water om af te vallen zonder te sporten

Voor een verzadigd gevoel

Waarom kan water drinken je helpen om af te vallen? Ten eerste vult water je maag en voorkomt het dat je grote hoeveelheden voedsel binnenkrijgt. Bovendien, als je er een gewoonte van maakt om voor elke maaltijd water te drinken, zal je lichaam in de loop van de dag veel minder calorieën verbruiken, waardoor je gezond blijft en overgewicht voorkomt.

Je moet je dagelijkse behoefte van 1,5 liter water respecteren. Je kunt het beste 2 grote glazen per keer drinken om je langer een vol gevoel te geven.

Water in bepaalde groenten en fruit

Bedenk dat een halve liter water genoeg is om het verzadigingssignaal op te wekken dat vanuit de maag naar de hersenen wordt gestuurd.

Je kunt ook een betere waterbalans handhaven door fruit en groenten met meer water aan je dieet toe te voegen, zoals komkommer, papaja, watermeloen, etc. Je moet echter koolzuurhoudende dranken en industriële vruchtensappen vermijden, omdat die je belemmeren om af te vallen vanwege de verborgen suikers.

Neem bepaalde dagelijkse gewoonten aan om af te vallen

Je hebt het recht om niet te sporten, maar je gaat ook niet de hele dag in bed blijven liggen. Je moet je lichaam in beweging krijgen als je hoopt af te vallen. Er zijn bepaalde dagelijkse gewoonten die je zullen helpen om dit moeiteloos te doen.

Zoek ten eerste naar mogelijkheden om lekker te wandelen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, vergeet de auto voor korte ritjes, doe snel boodschappen tijdens de pauze…

Als je eenmaal je ritme hebt gevonden, zul je niet eens doorhebben dat deze kleine gewoontes je geleidelijk helpen om je ideale gewicht te bereiken.

Vermijd alcohol en vermoeiende avondjes uit

Te veel calorieën

Als je niet verslaafd bent aan alcohol, is dat goed genoeg voor je afslankdoelen. Maar als je toevallig 2 of 3 glazen drinkt, zelfs af en toe, kunnen je inspanningen worden verstoord. Alcohol is energierijk, verhoogt je calorie-inname en berooft je van een goede nachtrust. Dit verhoogt de afgifte van cortisol door de bijnieren, waardoor je met sprongen in gewicht aankomt.

Perdre du poids sans sport
Ban alcoholische dranken uit je dieet

1 gram alcohol levert je 7 calorieën, net iets minder dan de hoeveelheid energie die vet levert. Het effect van alcohol op gewichtstoename is altijd hetzelfde, wat je ook drinkt: bier, wijn, whisky, enz.

Als je 7 glazen per week drinkt voor vrouwen en 14 voor mannen, ben je al verslaafd aan alcohol. Als je je in zo’n situatie bevindt, moet je absoluut hulp zoeken bij een afkickcentrum als je hoopt af te vallen zonder te sporten.

Vermoeidheid en slaapproblemen

Als je echt wilt afvallen zonder te sporten, moet je ook het aantal feestjes en borrels dat je bezoekt beperken. Niet alleen maakt de feestsfeer je moe en verstoort het je nachtrust, maar de slechte gewoontes die deze uitjes met zich meebrengen zullen je gewichtsverlies waarschijnlijk vertragen.

Het is heel gemakkelijk voor nachtbrakers om buikvet aan te komen, en het is moeilijk om er daarna weer vanaf te komen. Op feestjes, zelfs als je vastbesloten bent om je te onthouden van alcoholische dranken, zullen de andere soorten drank op het feest je waarschijnlijk voorzien van een schadelijke dosis calorieën. Vooral omdat feestjes nooit los staan van knabbels of vette maaltijden, is het verstandiger om af en toe een pauze in te lassen van deze avonden.

Slaap goed om moeiteloos af te vallen

Vermijd slaaptekort ten koste van alles

Een goede nachtrust is meer waard dan een hoogwaardig dieet als het gaat om afvallen. Zelfs met een zeer hoog niveau van fysieke activiteit is het onmogelijk om gewicht te verliezen als je lange tijd niet genoeg slaapt. Niet alleen kinderen moeten 8 uur per nacht slapen.

Deze slaapbehoeften zijn overschaduwd door de zorgen van volwassenen en andere omstandigheden. Veel mensen denken dat 6 uur slaap per nacht voldoende is voor een goede gezondheid. Vergeet deze verkeerde interpretatie als je wilt afvallen met of zonder sport. Iemand die uitslaapt, wordt gemakkelijk dikker rond de buik en heupen.

Verstoring van de hormoonproductie

Slaapgebrek veroorzaakt een zekere verstoring van je hormoonafgifte en verstoort de manier waarop je lichaam functioneert.

Gherine, of het hongerhormoon, wordt in grote hoeveelheden geproduceerd en stimuleert het verlangen om te eten door een signaal naar je hersenen te sturen. Het is dus normaal om een hongergevoel te hebben als je slaaptekort hebt.

Je lichaam zal dan proberen om aan deze behoefte aan eten te voldoen, wat in strijd is met je afslankdoelen. Leptine en cortisol versterken dit effect ook door je lichaam een signaal te geven dat het veel vet aan het aankomen is.

7 tot 8 uur slaap per nacht

Met 6 uur slaap per nacht bereik je na een week dat enigszins pijnlijke stadium. Je moet ernaar streven om minstens 7 uur per nacht te slapen om de productie van deze hormonen die ervoor zorgen dat je aankomt af te remmen en te beperken.

Perdre du poids sans sport
Goed slapen is essentieel voor afvallen zonder sporten

Slaapgebrek kan ook de hersenfunctie zodanig beïnvloeden dat het moeilijk wordt om je impulsen onder controle te houden. Bovendien zijn overgewicht en slaaptekort van elkaar afhankelijk en zeer moeilijk te beheersen.

Als je vaak de hele nacht slaapt, zul je snel aankomen. En als je eenmaal aankomt, wordt je slaap verstoord. Het belangrijkste is dus om te proberen voldoende te slapen zodra je begint af te vallen.

Afvallen met een eetlustremmer

Fruit als eetlustremmer

Om sneller af te vallen zonder te sporten, moet je ook een effectieve eetlustremmer nemen. Als je bang bent voor de bijwerkingen van deze eetlustremmers, kies dan voor natuurlijke eetlustremmers en plantaardige eetlustremmers.

Om je eetlust op een natuurlijke manier en zonder onaangename effecten te verminderen, kan een klein dieet op basis van appels de truc doen. Bovendien kun je deze vrucht zoveel eten als je wilt. Het enige is dat het een seizoensvrucht is en dat het in een bepaalde periode van het jaar duur of soms onmogelijk te krijgen is.

Er zijn veel andere eetlustremmende vruchten, maar het probleem blijft hetzelfde. Dus varieer je dieet van waterrijk seizoensfruit en -groenten naargelang het seizoen.

Natuurlijke plantaardige eetlustremmers

Soms moet je je wenden tot natuurlijke, plantaardige eetlustremmers, die het hele jaar door verkrijgbaar zijn in online natuurvoedingswinkels. Kies voor de middelen met de minst schadelijke effecten, maar ook de minst dure, en als eerste criterium, de meest effectieve om het verlangen om te eten te beteugelen.

Appelciderazijn, groene thee en Hoodia Gordonii staan bovenaan de lijst. Havermout, wei-eiwit en voedingsvezels bieden ook bevredigende resultaten.

Er is een manier om te weten of een eetlustremmer schadelijk is voor je gezondheid. Controleer gewoon of de ingrediënten 100% natuurlijk zijn en of het is goedgekeurd voor verkoop door het Europees Geneesmiddelenbureau.

Eetlustremmers en afvallen zonder sporten

Zelfs zonder dieet of lichaamsbeweging kan een goede eetlustremmer je helpen om snel je ideale gewicht te bereiken en het daarna te behouden. Veel diëtisten en voedingsdeskundigen raden eetlustremmers aan om de lichamelijke conditie van hun patiënten te verbeteren.

Als je alleen maar ongewenste kilo’s kwijt wilt, kun je misschien je doelen overtreffen als je de resultaten ziet die je bereikt met natuurlijke, plantaardige eetlustremmers. Dit is het geval bij veel mensen die medicijnen voor gewichtsverlies hebben geprobeerd.

Behandeling duurt 8 tot 12 weken

Als je besluit om het uit te proberen, kies dan gewoon één eetlustremmer en neem deze gedurende 8 tot 12 weken zonder te stoppen.

Perdre du poids sans sport
Het nemen van een eetlustremmer kan je helpen bij je afslankprogramma zonder te sporten

De dosering hangt af van het middel dat je kiest, maar bij een goed product staat deze altijd duidelijk vermeld in de gebruiksaanwijzing. Over het algemeen moet je je eetlustremmer ongeveer een uur voor het eten op een lege maag innemen.

Voorzorgsmaatregelen voor gebruik

Neem je eetlustremmer niet in op een lege maag en vermijd snijden, pletten of kauwen, tenzij anders aanbevolen om een langdurig effect te garanderen. Voordat je met je behandeling begint, moet je je bewust zijn van twee of drie waarschuwingen bij deze natuurlijke eetlustremmers die van planten afkomstig zijn.

Ten eerste kan dit type medicijn slapeloosheid veroorzaken, dus het is een goed idee om het wat vroeger in te nemen en je avondmaaltijd te vervroegen. Ten tweede, zelfs als je betere resultaten ziet, laat je dan nooit verleiden om de geplande behandeling te verlengen.

Je moet ook vermijden om meerdere soorten eetlustremmers tegelijk te nemen als je in goede gezondheid wilt blijven. In elk geval is coaching van je voedingsdeskundige altijd nuttig als je wilt afvallen zonder te sporten.

Moeiteloos afvallen met de beste vetverbranders

Natuurlijke vetverbranders

De beste vetverbranders zijn net zo effectief als eetlustremmers om je te helpen afvallen. Dit type medicijn is niet ontworpen om vet radicaal te elimineren, zoals de naam doet vermoeden. Het werkt als volgt: de vetopslag, de bron van je overgewicht, stopt wanneer je behandeling begint.

Het medicijn gaat dan geleidelijk verder met het verbranden van het vet dat je lichaam verzwaart. Natuurlijke vetverbranders zijn de beste. Deze afslankmiddelen zijn niet alleen effectief, ze voorkomen ook jojo-effecten als ze op de juiste manier en met een goed gecontroleerd dieet worden gebruikt. Daarom moet je tijdens en na de behandeling minder suiker en vet eten.

Vetverbranders voor vrouwen

Er zijn vetverbranders voor mannen en vetverbranders voor vrouwen. Onder de natuurlijke vetverbranders voor vrouwen is er Anaca 3 met zijn natuurlijke ingrediënten, die je in minder dan 3 maanden een droomfiguur geven.

Je vindt er ook B4 Burn Thermogenic Pre-Workout, zeer krachtig om al het vet op je lichaam kwijt te raken. Met deze afslankproducten heb je snel een platte buik.

Vetverbranders voor mannen

Voor mannen is PhenQ de bekendste. Het is een zeer effectieve afslankcapsule die voornamelijk Capsimax poeder bevat, de krachtigste natuurlijke vetverbrander.

Perdre du poids sans sport
De vetverbrander begeleidt je inspanningen om af te vallen zonder te sporten

Dit geneesmiddel staat bekend om zijn doeltreffendheid en om de diversiteit van zijn natuurlijke ingrediënten, die zorgen voor zijn werking op verschillende niveaus. Dit zijn onder andere piperine, capsicium, cafeïne en niacine. Je hoeft slechts 2 maanden lang elke ochtend 1 capsule PhenQ in te nemen om 8 kg te kunnen afvallen.

Mijn review van PhenQ is uitstekend, je kunt hem gaan lezen. PhenQ werkt in elke hoek van het lichaam. Tegelijkertijd werkt het als een eetlustremmer en helpt het je om je goed te voelen over jezelf tijdens en na je kuur. Bovendien bevat PhenQ geen phentermine en is het betaalbaar.

Conclusie

Om die extra kilo’s kwijt te raken zonder te gaan sporten, moet je de juiste tips combineren, waaronder een goed dieet, een goede waterbalans en een gezonde levensstijl. Je moet ook een eetlustremmer en een natuurlijke vetverbrander nemen die hun waarde al hebben bewezen bij mensen die lijden aan obesitas. Als je je ideale gewicht bereikt, zie je er niet alleen goed uit, maar kun je ook veel hart- en vaatziekten en degeneratieve ziekten voorkomen.