Hoe kan ik snel aankomen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Terwijl veel mensen proberen af te vallen, probeert een klein deel van de bevolking aan te komen en aan te komen. Dit probleem doet zich voor bij veel mensen met een heel verschillend profiel, zoals mensen die herstellen van een ziekte en hun figuur proberen terug te krijgen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit doel te bereiken, met verschillende snelheden. In dit artikel geef ik een overzicht van de verschillende manieren om aan te komen. Van natuurlijke manieren zoals het veranderen van je dieet tot producten, medicijnen of crèmes die je helpen om aan te komen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom willen we snel aankomen?

Er zijn veel redenen waarom mensen willen aankomen. In deze gevallen is het plan om een calorierijk dieet te creëren om het lichaam van meer calorieën te voorzien dan het kan verbruiken. Dit resulteert in de opslag van calorieën in de vorm van vet en uiteindelijk in gewichtstoename. Er zijn natuurlijk manieren om gewichtstoename te moduleren door middel van lichaamsbeweging en andere middelen, zodat de calorieën gedeeltelijk worden omgezet in spieren.

Om snel aan te komen, moet je bereid zijn veel te eten om een paar kilo aan te komen

Een van de meest voorkomende manieren om aan te komen is als voorbereiding op een operatieof na een ziekte. Zware behandelingen, zoals chemotherapie, leiden vaak tot een algehele verzwakking van het lichaam. Ipso facto neemt het gewicht ook af, omdat de eetlust wordt onderdrukt door de medicijnen, je je misselijker voelt, enzovoort. Aan het einde van de behandeling waarderen mensen echter niet altijd het beeld dat ze in de spiegel zien. Dus probeer je terug te gaan naar hoe je eerst was. Dit is waar calorierijke diëten om de hoek komen kijken.

Er zijn natuurlijk ook andere redenen. Topsporters moeten bijvoorbeeld aankomen. Het meest voor de hand liggende voorbeeld zijn sumoworstelaars, die snel aankomen ter voorbereiding op hun kampioenschappen. Maar er zijn ook alle sporters die gewichtscategorieën invoeren: licht, middelzwaar, zwaar, enz. zoals bij boksen, judo of karate. Door aan te komen kun je van de ene categorie naar de andere springen.

Wat is een snelle stofwisseling, de nummer 1 reden voor ondergewicht?

Iedereen is anders. En dat geldt ook voor de stofwisseling van elk individu. Sommige mensen hebben een snellere stofwisseling dan anderen. Dit betekent dat calorieën sneller worden verbrand dan bij een langzamere stofwisseling.

De stofwisseling van een persoon wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder hun genetische opmaak, die ze van hun ouders erven en niet kunnen beïnvloeden. Je hebt er je hele leven mee te maken.

De stofwisselingssnelheid wordt ook beïnvloed door externe factoren. Temperatuurschommelingen beïnvloeden de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt. Hetzelfde geldt voor stressvolle situaties en de consumptie van stimulerende middelen zoals cafeïne, nicotine en theïne. Deze stoffen hebben de neiging om de stofwisselingssnelheid te verhogen.

Er zijn ook veel ziektendie invloed hebben op iemands gewicht. Deze omvatten kanker, brandwonden aan het lichaam en hyper- of hypothyreoïdie. Het lichaam wordt aangevallen en probeert zichzelf te verdedigen, wat leidt tot een snellere stofwisseling.

Tot slot kan gewicht onvrijwillig verloren gaan als gevolg van bepaalde ziekten. Deze veroorzaken storingen in de opname van verschillende voedingsstoffen. Een slechte spijsvertering is dan de bron van te weinig gewicht. Deze ziekten tasten vooral het spijsverteringsstelsel aan op een of ander spijsverteringsniveau: maagzweren, de ziekte van Crohn, koliekzweren, coeliakie, enz.

Wat zijn de aanbevelingen om in de toekomst aan te komen?

Weten hoe je aankomt is net zo ingewikkeld als afvallen. Ook al onderschatten we vaak de risico’s die het spelen met ons gewicht met zich meebrengt. Als je snel wilt aankomen, is het de bedoeling dat dit gelijkmatig gebeurt en niet alleen in de buikstreek. Een rijk dieet dat slecht gecontroleerd of zelfs anarchistisch is, zal ongetwijfeld leiden tot opslag in de vorm van buikvet.

Om op de juiste manier aan te komen, moet je accepteren dat dit een langetermijnproces is en dat gewichtstoename geleidelijk gaat.

Om het tempo te verhogen, zijn er een aantal goede praktijken die je kunt volgen:

 • de eetlust stimuleren in plaats van toevlucht te nemen tot eetlustremmers
 • In plaats van een calorietekort of proberen meer calorieën op te nemen
 • eten we energierijk voedsel in plaats van mager vlees of caloriearm voedsel
 • Bepaalde voedingsmiddelen worden altijd vermeden
 • Sportendoen we met mate in plaats van intensief.

Welke voedingsmiddelen hebben een hoge energiedichtheid?

Een hoge energiedichtheid verwijst naar voedingsmiddelen die zeer rijk zijn aan calorieën wanneer ze worden uitgedrukt in een meeteenheid. In dit geval de gram. Het is gemakkelijk om deze voedingsmiddelen te vinden en door ze te eten kun je je calorie-inname verhogen zonder de hoeveelheid voedsel die je eet te vergroten.

In het algemeen is het essentieel voor mensen die snel willen aankomen om deze voedingsmiddelen te eten. Maar bovenal zal het maaltijden makkelijker maken, met minder afkeer van eten of overeten.

Dit soort energierijk voedsel is te vinden in alle voedselcategorieën. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Fruit: gedroogd fruit in het algemeen, fruitnectar, avocado, mango, banaan, druiven, olijven, enz.
 • Groenten: aardappelen, zoete aardappelen, alle peulvruchten, pastinaken, erwten, linzen, soja, enz.
 • Granen: mueslirepen, volkorenbrood, olijf/kaas/notenbrood, etc.
 • Zuivelproducten: volle melk, sojaproducten, room, kaas.
 • Vlees en aanverwante producten: rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, alle vette vis (zalm, sardines, tonijn, enz.), eieren.
 • Andere: chocolade, hummus, plantaardige oliën, oliën en boters op basis van oliezaden (pindakaas bijvoorbeeld), enz.
Bepaalde groenten en andere voedingsmiddelen hebben een hoge energiedichtheid

Om snel aan te komen, moet je je eetlust stimuleren!

Als je besluit om aan te komen, moet je je ervan bewust zijn dat je veel en vaak zult moeten eten. Je eetlust stimuleren is dus essentieel. Want je moet ook zin hebben om te eten. Zonder die zin wordt eten een verplichting. En je gedwongen voelen heeft nog nooit iemand geholpen om vol te houden. Integendeel, het zorgt ervoor dat je wilt opgeven, zelfs als dat betekent dat je een deel van het traject voor niets moet afleggen.

Je eetlust stimuleren kan op verschillende manieren en er is voor elk wat wils. Goed bereide maaltijden die een lust voor het oog zijn, zijn net zo belangrijk als een geschikte eetomgeving.

Je kunt de spijsvertering al stimuleren voordat je begint met eten. Een glas water drinken voor de maaltijd is daar een voorbeeld van. Drink sinaasappel- of citroensap of een andere zure vrucht om de eetlust op te wekken.

Externe stimulerende middelen zijn onder andere :

 • Voorafeen wandeling maken in de frisse lucht of een andere fysieke activiteit. Wandelen of zwemmen zijn activiteiten die de eetlust opwekken.
 • Als het weer het toelaat, kun je buiten eten.
 • De tafel dekken. Eten van mooie borden en op een gedekte tafel geeft je meer zin om te eten dan onderuitgezakt op de bank.
 • Je gemoedstoestand. Eten en verteren gaat makkelijker als je ontspannen bent en niet met een probleem zit. Ontspannen zijn maakt het makkelijker om te eten.
 • Eet in goed gezelschap. We denken meestal niet na over hoeveelheden als we eten met mensen die we aardig vinden.

Op het bord kunnen we vermelden:

 • Kleuren op het bord. Kleurrijk voedsel zorgt ervoor dat je meer wilt eten, net als kruiden en specerijen die de smaak van het gerecht kruiden.
 • Voedingsmiddelen die plezier geven. Als we favoriete voedingsmiddelen hebben, kunnen we ons richten op het eten ervan, omdat we geneigd zijn er meer van te eten dan van voedingsmiddelen die we niet lekker vinden.
 • Naast eten zijn er ook dranken: een glas wijn past heel goed bij veel gerechten.

Hoe verhoog je het aantal calorieën in je dieet?

Om in dezelfde tijd meer calorieën binnen te krijgen en vooral om te voorkomen dat je gigantische maaltijden eet, moet je je eetpatroon herzien. Dit betekent dat je de calorie-inname moet verhogen met hetzelfde type maaltijd. Om een calorierijke maaltijd te krijgen, moet je met een aantal factoren rekening houden:

 • Je moet vet toevoegen na het koken. Met andere woorden, plantaardige olie in groenten, boter of room in spinazie, room in soep, etc. Dit zal het aantal geconsumeerde calorieën verhogen. Hierdoor zal het aantal calorieën in dezelfde portie toenemen.
 • Vlees en vis moeten worden gegeten met een vette saus.
 • Als een gerecht licht is, moet je er altijd een of meer energierijke voedingsmiddelen aan toevoegen. Voeg bijvoorbeeld kaas of noten toe aan een salade, voeg honing toe aan een gebakje, voeg eigeel toe aan gerechten, enz.
 • Net zoals je vetarme voedingsmiddelen moet vermijden om vet te verwijderen. Vervang bijvoorbeeld volle melk door magere melk.
Rijk voedsel met sauzen eten verhoogt de calorie-inname

Verhoog het aantal maaltijden

Je hoeft echter niet elke maaltijd te eten. Tussendoortjes zijn voldoende. Maar ze moeten nog steeds rijk en verzadigend zijn om het lichaam van calorieën te blijven voorzien. Deze meervoudige maaltijden komen voor in de trainingsprogramma’s van topsporters en bodybuilders. Hierdoor kun je meer calorieën binnenkrijgen in dezelfde periode.

Bovendien voorkomt het dat het lichaam, de maag, stopt. Het is actief en verteert non-stop. Dit is een van de factoren die wetenschappers hebben opgemerkt bij mensen met overgewicht. Zonder een duidelijke lijn tussen eten en vasten heeft het lichaam de neiging om meer calorieën op te slaan.

Nogmaals, deze tussendoortjes moeten zeer calorierijk zijn. Dit is bijvoorbeeld het ideale moment om noten en andere oliezaden, kaas of een volvet zuivelproduct te eten, die gemakkelijk te eten zijn maar toch veel calorieën bevatten!

Vermijd sport met veel calorieën

Sporten is de beste manier om calorieën te verbranden. Het is dus verleidelijk om het helemaal op te geven om niet te veel te eten en gewichtstoename uit te stellen. Maar als je snel wilt aankomen, moet je nog steeds lichamelijk actief blijven, ook al is het met mate.

Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste, omdat sport de eetlust stimuleert, zoals al is gezegd in dit artikel. Ten tweede omdat lichaamsbewegingnodig is om gezond te blijven en sterke spieren, botten enzovoort te behouden. Zonder sport zou aankomen alleen maar vet zijn!

Intensief sporten moet je echter vermijden. Te veel lichaamsbeweging kan een calorietekort veroorzaken dat je moet aanvullen met een calorierijk dieet.

Sporten is noodzakelijk om een goede conditie te behouden, maar in gematigde doses.

Zijn er producten, medicijnen of crèmes die helpen om snel aan te komen?

Er zijn veel producten en crèmes verkrijgbaar om je te helpen snel aan te komen. Wat medicijnen betreft, is er momenteel geen specifiek medicijn om aan te komen. Hoewel een aantal laboratoria de zaak onderzoeken. Tot nu toe is gewichtstoename eerder een bijwerking van het actieve ingrediënt in het medicijn. Naast deze 3 mogelijkheden zijn er ook voedingssupplementen waarmee je snel kunt aankomen

Medicijnen voor snelle gewichtstoename

Tot nu toe zijn er geen medicijnen die specifiek bedoeld zijn om je te helpen snel aan te komen. Gewichtstoename door een geneesmiddel wordt beschouwd als een bijwerking of ongewenst effect. Dit is echter niet genoeg om een medicijn voor te schrijven, omdat het dan niet meer voor het hoofddoel gebruikt zou worden.

Natuurlijk zijn er veel moleculen die gewichtstoename veroorzaken. Hier volgt een niet-uitputtende lijst:

 • Antidepressiva. Antidepressiva en neuroleptica die gewichtstoename veroorzaken zijn de tricyclische middelen die voorkomen in middelen als Deroxat, Prozac, Trofanil, etc. Maar er zijn ook bekende neuroleptica die gewichtstoename veroorzaken. Er zijn ook bekende neuroleptica zoals haloperidol, risperidon en clozapine. In de bijsluiters staat dat een gemiddelde gewichtstoename van 10-15% waarschijnlijk is.
 • Corticosteroïden. Patiënten die corticosteroïden gebruiken, kunnen tijdens hun behandeling een paar kilo aankomen. En hoe intensiever de behandeling, hoe groter de gewichtstoename. Deze snelle gewichtstoename is het gevolg van het vasthouden van water dat door deze medicijnen wordt gestimuleerd.
 • Insuline. Insuline wordt gebruikt om diabetes te bestrijden. En er is vastgesteld dat patiënten die lijden aan diabetes type 1 vaak mager zijn. Gewichtstoename is daarom geen risico.
 • Anticonceptiepillen. Het is bekend dat bepaalde anticonceptiepillen bijdragen aan gewichtstoename. Veel vrouwen klagen hierover. Als je moet aankomen en je hebt ook een oraal anticonceptiemiddel nodig, dan kun je kiezen voor een1e generatie pil. De2e generatie pillen zorgen voor minder gewichtstoename.

Hoe kom je aan met crèmes?

In een handomdraai kun je talloze crèmes vinden die beloven je te helpen om aan te komen. Niet alles is echter waar.

Wat wel waar is, is dat bepaalde planten of bloemen, wanneer ze worden ingenomen of gebruikt als balsem, je kunnen doen aankomen. Dit geldt in het bijzonder voor fenegriek. In crèmevorm kan het gebruikt worden voor elk deel van het lichaam. Voor vrouwen zijn dit onder andere de borsten en billen. Dit is niet het enige geval.

Ze leiden echter niet tot een algemene gewichtstoename na verloop van tijd. De effecten duren hooguit een paar weken of zelfs een paar maanden en spelen geen rol in de algehele gewichtstoename. Dit gezegd hebbende, kunnen ze in poeder- of capsulevorm worden ingenomen. In dit geval zijn ze vergelijkbaar met voedingssupplementen.

Spirulina is een uitstekend supplement om snel aan te komen

Hoe kan ik aankomen met voedingssupplementen?

Er zijn veel zogenaamde “eetlustopwekkende” voedingssupplementen op de markt. Dit betekent dat je zin krijgt om te eten. In tegenstelling tot eetlustremmers stimuleren ze de eetlust en zetten ze aan tot meer eten. Voedingssupplementen van dit type zijn onder andere die op basis van :

 • Spirulina. Deze alg heeft veel voordelen, waaronder dat hij zeer rijk is aan voedingsstoffen. Het wordt beschouwd als een van de meest eiwit- en aminozuurrijke voedingsmiddelen op aarde. Het wordt zowel aanbevolen voor mensen die willen afvallen en daarom een alternatief hebben voor traditionele voeding, als voor mensen die willen aankomen door meer te eten.
 • Gember. Gember wordt vaak gebruikt in voedingssupplementen als een natuurlijk stimulerend middel. Het bevat gingerolen, die de productie van spijsverteringsenzymen stimuleren. Ook hier zijn kuren van enkele weken nodig om het lichaam de voordelen te laten zien.
 • Harpagophytum, oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, reguleert de eetlust door deze te stimuleren. Zoals bij veel planten is het effect niet onmiddellijk en moet je een kuur van meerdere weken volgen om een echt blijvend effect te zien.

Snel aankomen, maar slim!

Snel aankomen, als het deel uitmaakt van een therapeutische aanpak, doe je op een intelligente manier. Als je niet nadenkt over hoe, eindig je met een anarchistisch dieet zonder regels. In het beste geval zal het resultaat gewichtstoename zijn met een toename van buikvet; in het slechtste geval zal het een vergeefse poging zijn. Want als je een calorierijk dieet probeert te volgen, moet je toch alle calorierijke voedingsmiddelen uitsluiten, zoals frisdranken, bewerkte voedingsmiddelen, enz.

Bepaalde caloriearme voedingsmiddelen vermijden

In tegenstelling tot traditionele diëten moet je je niet zozeer richten op groenten en fruit die weinig calorieën bevatten. Dit is het geval met sla, komkommers en courgettes, om er maar een paar te noemen. Hetzelfde geldt voor vis en mager vlees zoals witte vis (bijv. kabeljauw) en gevogelte (kip, kalkoen, enz.). Peulvruchten en wortels zijn veel voedzamer en rijker. En als je toch groenten met een lage energiedichtheid moet eten, maak er dan een soep van zodat je tegelijkertijd zetmeelrijk voedsel kunt eten.

Vetarme producten

Over het algemeen hebben vetarme producten weinig nut. Zelfs in een klassiek dieet. De reden hiervoor is dat ze stoffen bevatten die suiker en vet vervangen, wat niet noodzakelijkerwijs de ergste vijanden zijn. Als je echter wilt aankomen, kun je het beste alle yoghurt en magere melkproducten, light frisdrank en vetarme sauzen vermijden.

Het heeft geen zin om junkfood te eten als je snel wilt aankomen.

Lege calorieën

Er is een categorie producten die niet interessant zijn, ook al bevatten ze veel calorieën. Deze staan algemeen bekend als lege calorieën. Ze zijn het vaakst te vinden in hyperverwerkte producten:

 • Frisdrank en andere suikerhoudende frisdranken
 • Diepvries- of industriële maaltijden
 • Snoep en snoepgoed
 • Fastfood en soortgelijke producten

Al deze producten bevatten een enorme hoeveelheid suiker, vet en zout. En ook al zijn ze qua calorieën goed voor het lichaam, de verstoringen die ze veroorzaken worden niet gecompenseerd door de inname ervan.

In feite hebben ze een impact op de spijsvertering. Het werkt minder goed, dus het verteert minder goed en neemt minder van de ingenomen voedingsstoffen op. De bloedsuikerspiegel varieert ook aanzienlijk. Sterk schommelende bloedsuikerspiegels zijn een van de factoren die bijdragen tot gewichtstoename in de buikstreek.