Hoe kan ik aankomen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Steeds meer mannen en vrouwen gaan onder het mes om hun billen een oppepper te geven. Helaas zijn deze ingrepen niet alleen duur, maar ook pijnlijk. Complicaties variëren van bloedingen en infecties tot littekens, asymmetrie, vetnecrose en vochtophoping. Gelukkig zijn er gezonde, minder riskante en minder pijnlijke technieken om die dikke billen te krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Volg deze gids om erachter te komen hoe je met een gerust hart je billen kunt vergroten.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Een paar woorden over de billen en hun samenstelling

Zorg er allereerst voor dat je begrijpt hoe je billen werken en wat hun rol is.

Les trois muscles fessiers
De billen bestaan uit drie spieren die samenwerken.

Bilspieren en hoe ze werken

Dit zijn de :

 • de grootste spier in je lichaam en de belangrijkste strekspier van de heup: de gluteus maximus (bilspier of gluteus maximus);
 • gluteus medius (gluteus medius of gluteus medius), die zich rond de voorkant van je heupen wikkelt;
 • gluteus minimus (gluteus minimus of gluteus minimus), een kleine spier onder de gluteus medius.

Elk van deze spieren heeft een andere rol.

Gluteus maximus

De gluteus maximus draagt bij aan het uiterlijk en de vorm van je heupen en werkt als een strekspier van het heupgewricht.

Je gebruikt hem bij het traplopen, rennen, hurken, je been naar achteren trappen, enz.

Gluteus medius

Met de gluteus medius kun je je heup buigen, draaien en strekken. Het is de enige bilspier die van voren zichtbaar is. Als je je billen breder wilt maken, moet je deze spier vaker trainen.

Eenvoudige oefeningen zoals zittende heupabducties, zijwaartse stappen en zijwaartse lunges kunnen helpen om de bilspier te versterken, waardoor je billen breder worden.

Minimale bilspier

De gluteus minimus is een waaiervormige spier die bijdraagt aan heupflexie, abductie en extensie.

Ondanks zijn kleine formaat functioneert hij op dezelfde manier als de gluteus medius. Hij zorgt ervoor dat je je bovenbeen kunt optillen en draaien, stabiliseert het bekken en de heup en werkt als een buiger.

Vet

Zoals de meeste delen van je lichaam hebben je billen een vetlaag. Dit vetweefsel bedekt je bilspieren. Vrouwen hebben over het algemeen meer vet in de achterste regio dan mannen vanwege hun hoge oestrogeengehalte.

De vetverdeling verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van genetica, hormonen, levensstijl en andere factoren. Bepaalde etnische groepen, zoals Latino’s, hebben de neiging om meer vet op te slaan in de billen. Dit type vet kan je billen echt mooier en aantrekkelijker maken. Aan de andere kant zal te veel vet het tegenovergestelde effect hebben.

Hoe kan ik mijn billen verstevigen en verbeteren met lichaamsbeweging?

Om stevige, ronde billen te krijgen, moet je spieren ontwikkelen in de achterste regio. Hiervoor is lichaamsbeweging je beste bondgenoot.

De squat, om de billen te vergroten

De oefening bestaat uit het buigen van je benen, waarbij je je rug recht houdt, altijd naar voren kijkt en je benen iets uit elkaar houdt met de toppen van je voeten naar buiten gericht. Buig iets onder de knie en werk langzaam omhoog. Doe minstens 10 herhalingen.

exercice pour grossir des fesses
Dit is een zeer belangrijke multi-gewrichtsoefening voor het vergroten van de billen. De techniek is echter niet gemakkelijk te leren en de eerste paar keer kun je het beste hulp krijgen van een deskundige instructeur.

Squat variaties

De squat is ’s werelds bekendste oefening om volume aan de billen te geven, maar er zijn tientallen variaties. Eén variatie houdt in dat je een halter voor je houdt en dan dezelfde beweging uitvoert, waarbij je de halter langzaam laat zakken en weer omhoog brengt. Erg effectief, het werkt op de quadricepsspieren en de billen. Doe minstens 10-12 herhalingen 3 of 4 keer, zonder te veel gewicht.

Naar achteren tillen, vorm de billen

Dit is een uitstekende oefening die iedereen kan doen. Het bestaat uit het achter elkaar naar achteren buigen van de benen, of met een gewicht om de enkel of direct met een speciale machine. Het is geweldig om de billen te stimuleren en ze te helpen snel te groeien. Doe altijd veel herhalingen, minstens 10-15 per been.

Laterale verhogingen

Deze oefening kan zijwaarts worden uitgevoerd, zowel rechtop als liggend op de vloer aan één kant. In beide gevallen moet je je benen één voor één zijwaarts optillen.

Je kunt dit doen zonder gewichten of met een gewicht rond de enkel om de effectiviteit te vergroten. Je kunt kabelapparaten in de sportschool gebruiken en een geschikt gewicht kiezen om minstens 10 herhalingen per been uit te voeren.

Bekkenheffen

Bekkenheffen is een van de beste oefeningen voor de billen. Ga op de grond liggen op een matje met je buik naar boven. Plaats je gebogen ellebogen voor zijdelingse steun en begin je bekken omhoog te brengen tot je in een rechte positie bent met de rest van je lichaam.

Laat dan je bekken weer heel langzaam zakken, maar zonder de vloer te raken, en herhaal dit minstens 8 tot 10 keer. Na een paar weken kun je gewichten op je buik plaatsen om de intensiteit van de oefening te verhogen, waarbij je je buik beschermt met een rubberen mat.

Buigen van het bekken

Dit is verreweg de meest effectieve oefening voor een stevige, strakke billenpartij. Ga hiervoor staan met je benen iets uit elkaar, buig je bovenlichaam naar voren zonder je knieën te buigen en trek jezelf dan langzaam omhoog totdat je terugkeert naar de beginpositie.

Als je kunt, gebruik dan halters of een halter met gewichten, maar vermijd het buigen van je rug. De oefening verhoogt de stimulatie van het bilspiergebied en zorgt voor een uitstekende spierbetrokkenheid.

Hoe kan ik met een dieet meer gewicht op mijn billen krijgen?

Het eerste wat je in gedachten moet houden is dat je billen gemaakt zijn van spieren. Om je bilspieren te ontwikkelen, heb je calorieën en eiwitten nodig. Als je elke dag traint (wat je echt zou moeten doen als je wilt dat je billen groter worden), zijn calorieën en eiwitten essentieel.

Als je regelmatig traint, moet je altijd oppassen dat je geen spieren verliest, want als je traint zonder je lichaam de juiste energie te geven, word je magerder en worden je billen kleiner.

Welke voedingsmiddelen helpen je om billen te laten groeien?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die helpen je spieren te ontwikkelen, waardoor je billen groter en strakker worden. Deze omvatten :

 • noten: cashewnoten, amandelen, pistachenoten, walnoten, pinda’s, enz;
 • eieren
 • zaden: pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaad, lijnzaad;
 • hummus;
 • tempeh;
 • tofu;
 • kipfilet;
 • schaaldieren: garnalen, sint-jakobsschelpen, krabben, enz;
 • vis: zalm, tonijn, tilapia, makreel, enz.
 • Eiwitshakes (wei, ei, soja, caseïne, erwten, enz.);
 • eiwitrepen;
 • biologisch rundvlees.
main dans la poche
Het eten van goed gekozen voedingsmiddelen kan je helpen om aan te komen.

Hier is een voorbeeld van hoe je dagelijkse maaltijdplan eruit zou moeten zien

Ontbijt: 5 eiwitten, 1 snee brood en een halve grapefruit of eiwitpannenkoeken met eiwitten.
Tussendoortje: een eiwitshake of een glas Griekse yoghurt met bessen.

Lunch: 1 gegrilde kipfilet zonder vel op een bedje van spinazie, met wat groenten erbij.
Tussendoortje: pindakaas op een sneetje brood.

Diner: 1 zalmfilet, 1/2 kom quinoa, 1 asperge garnituur.
Tussendoortje: een proteïneshake of fromage frais met bessen.

Bestaan er producten, medicijnen of crèmes om mijn billen groter te laten lijken?

Ja, er zijn een aantal parafarmaceutische producten die je kunnen helpen om snel aan te komen.

Voedingssupplementen

Als je je billen niet kunt vergroten met alleen dieet en lichaamsbeweging, kun je jezelf altijd helpen met natuurlijke voedingssupplementen. Veel vrouwen gebruiken ze om de effectiviteit van hun training te vergroten. Ze geven uitstekende resultaten. Natuurlijk moet je altijd je arts of een voedingsdeskundige raadplegen voor advies over het beste product.

Er zijn verschillende voedingssupplementen op de markt die je kunnen helpen bij het aankomen rond de billen. Supplementen op basis van aminozuren en eiwitten verdienen de voorkeur. Vitaminecomplexen, mineraalzouten en essentiële vetzuren zoals omega 3 en omega 6 zijn ook uitstekende supplementen.

Eiwitsupplementen helpen de spierkracht en -omvang te vergroten, onderdrukken de eetlust en helpen bij vetverlies. Vergeleken met vetten en koolhydraten heeft deze voedingsstof een hoger thermisch effect, zodat je lichaam gedurende de dag meer calorieën verbrandt.

Crèmes voor billen

Terwijl sommige mensen van nature gezegend zijn met droombillen, moeten anderen er hard voor werken. Crèmes voor bilvergroting kunnen je helpen om billen te kweken. Deze crèmes zijn echter geen magie. Je zult aan je billen moeten werken. Deze crèmes maken je werk gewoon veel gemakkelijker.

Crèmes spelen een fundamentele rol bij het verstevigen van de billen en het verbeteren van hun esthetische uiterlijk. Deze crèmes helpen om je huid strakker en steviger te maken, waardoor je billen er strakker uitzien. In combinatie met lichaamsbeweging en een goed dieet kunnen crèmes voor bilverbetering je de beste resultaten geven. Veel diva’s zoals Kylie Jenner sponsoren en raden volumevergrotende crèmes aan.

Dus nu weet je hoe je je billen groter kunt laten lijken. Als je doelen betrekking hebben op een ander deel van je lichaam, kan de pagina Gewicht winnen & Groter worden je in de juiste richting wijzen.