Hoe krijg ik grotere dijen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Stevige, vooruitstekende dijen geven je benen allure en kromming. Als je echt slank bent, zullen groeiende dijen je persoonlijkheid zeker verbeteren. Gelukkig zijn er genoeg effectieve manieren om dit aan te pakken. Lees verder om erachter te komen hoe je grotere dijen kunt krijgen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Hoe kun je dijen laten groeien door middel van voeding?

Eetgewoonten spelen een essentiële rol als het gaat om aankomen of afvallen. Om je dijen te ontwikkelen, moet je meer eten dan normaal. Dat komt omdat spieren opbouwen veel energie kost. Als je niet gezond en voedzaam eet, zul je nooit in staat zijn om je dijen te ontwikkelen.

Cuisse
Dijen kweken is voor veel mensen een droom.

Om spieren op te bouwen, moet je meer calorieën binnenkrijgen. Je hoeft het echter niet te overdrijven. Stap gewoon uit je comfortzone en geef je dijen de voeding die ze nodig hebben. Voeg ongeveer 300 tot 600 calorieën toe aan je dieet. Ik raad je aan om een diëtist te raadplegen voor een rijk en gezond dieet.

Maar pas op dat je geen junkfood in je dieet opneemt. Je dieet moet gezonde voedingsmiddelen bevatten zoals groene groenten, fruit, zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoete aardappelen en zuivelproducten.

Het belangrijkste voedsel om dijen te krijgen is proteïne. Eiwit is een essentieel ingrediënt voor het opbouwen van spieren. Probeer verschillende vormen van proteïne in je dieet op te nemen. Neem ongeveer 15-30 g eiwit bij elke maaltijd.

Hoe kan ik dijen krijgen door lichaamsbeweging?

Lichaamsbeweging is de sleutel tot dikke dijen. Spiergroei treedt op tijdens intensieve training. Hierdoor worden de spiervezels sterker en dikker. Om spieren te kweken, moet je iets harder trainen dan normaal.

Voor getonede, sterke dijen is krachttraining de meest gewenste vorm van training. Probeer bij krachttraining met de juiste hoeveelheid gewicht te trainen. Maar voor beginners worden eerst oefeningen zonder gewichten aanbevolen. Langzaam en geleidelijk kun je gewicht toevoegen.

Pas op dat je het niet overdrijft. Doe het gewoon een beetje zwaarder. Train bij voorkeur met een coach. Er zijn verschillende oefeningen die je helpen om snel aan te komen.

Lunges

Lunges werken op de billen, quadriceps (dijen) en hamstrings. Ze verstevigen het hele onderlichaam en helpen je spiermassa te winnen, vooral in de dijen.

Ga rechtop staan in een open ruimte. Neem een grote stap met elke voet. Plaats je knie op de grond en je voorste been in een loodrechte richting met je dij op de grond. Houd je romp altijd recht. Je kunt beide handen op je middel plaatsen.

Blijf een paar seconden in dezelfde positie. Sta op en doe dezelfde oefening met je andere been. Doe de oefening minstens 5 keer voor elk been. Voer het aantal herhalingen langzaam op.

Squats

Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je handen langs je zij of strek ze naar voren. Laat je lichaam langzaam zakken. Hef je knie op en duw je heupen naar achteren. Zorg ervoor dat je knieën je tenen niet kruisen als je buigt. Houd een paar seconden vast. Sta op en keer terug naar de beginpositie.

Herhaal dit minstens 5 keer. Verhoog het aantal herhalingen langzaam en geleidelijk. Later kun je gewichten toevoegen aan de squat.

comment grossir des cuisses
Squats zijn effectief voor de billen en dijen. Het is een effectieve vorm van oefening voor het opbouwen van grotere dijen.

Deadlifts

Deadlifts kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten. Ze zijn ontworpen om kracht te vergroten en bijna elke spier in het lichaam werkt tijdens deze oefening.

Ga rechtop staan met je schouder op kniehoogte. Steek je hand uit. Buig dan langzaam voorover zonder je knie te buigen. Buig zo ver als je kunt. Probeer je tenen aan te raken. Houd een paar seconden vast totdat je je kernspieren voelt rekken. Ga dan langzaam terug naar de beginpositie.

Doe deze oefening minstens 5 keer. Verhoog het aantal herhalingen langzaam en geleidelijk.

Benen heffen

Dit is een vorm van weerstandsoefening. Het werkt het beste voor de romp, bilspieren en quadriceps.

Ga rechtop staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Je tenen moeten naar voren wijzen. Strek je handen uit naar je zij. Til één been langzaam zo ver mogelijk opzij. Probeer zo mogelijk je vingers met je tenen te raken. Houd een paar seconden vast. Herhaal dit met het andere been. Herhaal dit minstens 5 keer voor elk been. Voer het aantal herhalingen langzaam op.

Zijwaartse planken

De zijwaartse plank is een goede oefening voor de core-, romp- en buitendijspieren. Het helpt om het boven- en onderlichaam tegelijkertijd te versterken.

Ga op je zij liggen met je voeten bij elkaar. Houd één onderarm direct onder je schouder en de andere bij je middel. Trek je romp samen en til je heupen op totdat je lichaam een rechte lijn vormt van top tot teen. Houd deze positie minstens 10 seconden vast. Laat dan je heupen zakken en doe hetzelfde aan de andere kant. Herhaal de oefening minstens drie keer.

Sprinten

De sprint is de meest functionele oefening, omdat deze het cardiovasculaire systeem conditioneert, kracht opbouwt in de benen en omvang opbouwt in de dijen.

Voor deze oefening kun je op volle snelheid over een baan of in een park rennen. Je kunt ook de trap oprennen of fietsen. Gebruik hiervoor je armen en benen om de prestaties te coördineren. Bij elke stap moeten je knieën hoog worden opgetrokken.

Hoe kan ik dijen krijgen met yoga?

Als je elke dag een paar minuten op de mat gaat liggen, kun je de sterke, strakke dijen krijgen waar je altijd al van hebt gedroomd. Hier zijn een paar oefeningen die je helpen om geweldig uitziende dijen te krijgen.

Hondenhouding

De hondshouding, of Adho Mukha Svanasana, is geïnspireerd op de trouwe vriend van de mens en is zeer effectief voor het versterken van de enkels, tenen en dijen, terwijl de schouders, rug en kuiten worden gestrekt. Het verlengt de spieren en vergroot het bewegingsbereik en de flexibiliteit.

Begin met je handpalmen en voeten op de grond, vingers gespreid als een ster en knieën gebogen recht onder je heupen. Adem diep in en bereid je geest en lichaam voor om je heupen naar het plafond te duwen. Adem langzaam uit, til je heupen zachtjes omhoog, strek je knieën en balanceer je gewicht op je handpalmen en voetzolen.

Als je dit doet, kijk dan tussen je tenen naar beneden en laat je hoofd niet tussen je armen hangen. Houd de positie als beginner 15-30 seconden vast. Adem langzaam uit en keer terug naar de beginpositie.

Krijgerhouding

De Warrior pose, of Virabhadrasana, is zeer nuttig voor het versterken en strekken van de benen, enkels, schouders en armen. Je armen, schouders, heupen en benen moeten allemaal in hetzelfde vlak liggen en je onderlichaam moet zich verankerd voelen in de houding. Terwijl je uitademt, spreid je je voeten 105-120 cm uit elkaar. Hef je armen parallel aan de vloer en strek ze actief naar opzij, schouderbladen gestrekt en handpalmen naar beneden gericht.

Draai je rechtervoet iets naar rechts en je linkervoet naar links in een hoek van 90 graden. Adem uit en buig je linkerknie over je linkerenkel, zodat je scheenbeen loodrecht op de vloer staat. Breng, indien mogelijk, je linkerdij parallel aan de vloer. Strek je armen weg van de ruimte tussen je schouderbladen, parallel aan de vloer en recht boven je bekken.

Druk licht op het stuitje in de richting van het schaambeen. Draai je hoofd naar links en kijk over je vingers heen. Houd 30 seconden tot 1 minuut vast. Adem in om weer omhoog te komen, draai dan de voeten om en herhaal de asana aan de volgende kant.

Pose du guerrier au yoga
In yoga staat de Warrior Pose onder andere bekend om het werken en ontwikkelen van de dijspieren.

Bestaan er producten, medicijnen of crèmes om mijn dijen groter te maken?

De markt zit vol met producten die ontworpen zijn om je te helpen dijen te vergroten. Deze variëren van voedingssupplementen en vitaminesupplementen tot crèmes en andere producten.

Veel vrouwen denken dat ze door het drinken van proteïnepoeder groter en volumineuzer zullen lijken, maar dit is echt niet het geval. Voldoende proteïne binnenkrijgen is essentieel voor grotere dijen.

Drink voor je training een kop koffie of groene thee. Studies tonen aan dat cafeïne je die extra energiestoot geeft die je nodig hebt om een zware training aan te kunnen.

Er zijn pillen, zalven en crèmes verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels die helpen bij het ontwikkelen van dijen. Deze zijn echter alleen effectief in combinatie met goede voeding en trainingsprogramma’s. Nu weet je hoe je dijen kunt laten groeien!

Dit artikel maakt deel uit van een serie artikelen waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe je op een bepaald lichaamsdeel kunt aankomen.