Kan ik een eetlustremmer kopen bij een drogist?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Als je honger hebt nadat je klaar bent met eten, loop je het risico dat je aankomt. Maar je kunt minder eten en afvallen door een effectief eetlustremmend middel te gebruiken. In feite zijn eetlustremmers heel geschikt om je te helpen afvallen als aanvulling op diëten en lichaamsbeweging. Ze zijn verkrijgbaar in supermarkten, natuurvoedingswinkels en online. Je kunt een eetlustremmer ook in de apotheek kopen, met of zonder recept.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat zijn eetlustremmers?

Eetlustremmers verminderen het hongergevoel en helpen je gewicht te verliezen. Ze matigen of onderdrukken de eetlust om de trek te reguleren en gewichtsverlies te vergemakkelijken. Ze zorgen ervoor dat je minder honger hebt en minder eet. Dankzij hun verzadigende werking helpen eetlustremmers :

 • je helpen je hongergevoel te verminderen en je voedselbehoefte te beperken,
 • verhogen ze het verzadigingsgevoel, zodat je tussen de maaltijden door geen honger hebt of knabbelt,
 • bevorderen een snellere verzadiging en dragen bij tot sneller gewichtsverlies door je eetlust te remmen.
acheter un coupe-faim en pharmacie
Door een eetlustremmer te nemen, eet je minder of in kleine hoeveelheden tijdens de maaltijden en snack je niet op elk moment van de dag.

Een eetlustremmer is een bondgenoot voor iedereen die het moeilijk vindt om minder te eten tijdens de maaltijd en die de verleiding om te knabbelen niet kan weerstaan. Het kan je helpen gewicht te verliezen tijdens een dieet.

Sommige eetlustremmers worden verkocht in de apotheek en vereisen een doktersrecept, terwijl andere vrij verkrijgbaar zijn.

Eetlustremmers kopen zonder doktersrecept

Je kunt een eetlustremmer kopen bij de apotheek. Sommige eetlustremmers mogen in de apotheek worden verkocht. Hier zijn er twee van: Xenical en generieke Orlistat, met orlistat als werkzame stof. Dit zijn in wezen receptplichtige geneesmiddelen

Xenical 120 mg

Xenical 12mg
Een doosje Xenical 120 mg

Xenical is toegelaten in Frankrijk en goedgekeurd door de FDA (Food and Drug) en de EMEA (European Medicines Agency). Het is een eetlustremmer ontwikkeld door Laboratoires Roches. Het bevat 120 mg van de werkzame stof orlistat en wordt geleverd in capsulevorm. Het is verpakt in een doosje met 54 capsules. Het wordt gekenmerkt door zijn eetlustremmende werking en is geschikt voor mensen met matig tot ernstig overgewicht. Het werkt door te voorkomen dat je lichaam een deel van het vet absorbeert uit het voedsel dat je eet.

Om Xenical te verkrijgen moet je eerst een arts raadplegen, die je dit eetlustremmende middel onder bepaalde voorwaarden kan voorschrijven. Je moet een body mass index (BMI) hebben groter dan of gelijk aan 30, of een BMI groter dan of gelijk aan 28, en bepaalde gezondheids- of gewichtsgerelateerde risicofactoren hebben (diabetes, hoge bloeddruk, etc.).

Xenical kopen, 24-uurs levering, online consult en recept

Orlistat EG 120 mg

Orlista EG
Een doosje van het geneesmiddel Orlistat

Er zijn verschillende generieke geneesmiddelen van het geneesmiddel Xenical, waaronder Orlistat EG 120 mg. De dosering (120 g) en het werkzame bestanddeel (orlistat) zijn identiek aan die van Xenical. Het is te koop in apotheken op vertoon van een doktersrecept.

Deze generieke versie heeft dezelfde verpakking, galenische vorm, therapeutische indicaties en werkingsmechanisme als Xenical. Vergeleken met Xenical is Orlistat EG van EG Labo goedkoper.

Orlistat kopen, 24-uurs levering, online consult en recept

Welke eetlustremmers moet ik kopen in de apotheek?

Voor sommige eetlustremmers heb je geen doktersrecept nodig. Ze kunnen zonder recept worden gekocht. Hier zijn enkele van de beste op de markt.

PhenQ

PhenQ is een bijzonder krachtige eetlustremmer op basis van natuurlijke ingrediënten. Het wordt verkocht in tabletvorm en bevat onder andere de volgende ingrediënten

 • piperine-extract (een stof die afkomstig is van zwarte peper),
 • capsicum (een actieve stof die voorkomt in chilipepers),
 • watervrije cafeïne
 • L-carnitinetartraat (een aminozuur).

Met deze verschillende natuurlijke ingrediënten vermindert PhenQ je eetlust en helpt het snacken voorkomen. Het heeft ook een vetverbrandende werking die opgeslagen vet verbrandt en onnodig vet elimineert, terwijl het de vetproductie blokkeert. Het verbetert ook de stemming en het energieniveau. Dus deze eetlustremmer, gebruikt in afslankkuren, helpt je gemakkelijk gewicht te verliezen.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Unique Hoodia

Complément alimentaire Unique Hoodia
Een doosje Unique Hoodia voedingssupplementen

Unique Hoodia is een eetlustremmer die effectief helpt om het gewicht onder controle te houden en de eetlust te verminderen. Het is verkrijgbaar in capsulevorm en helpt het hongergevoel te verminderen, terwijl het je in staat stelt minder te eten en het hunkeren op de lange termijn te beteugelen. Deze eetlustremmer matigt je eetlust om te voorkomen dat je tussendoor gaat eten.

Deze eetlustremmer bevat natuurlijke extracten van Hoodia Gordonii, een cactussoort die groeit in zuidelijk Afrika, waarvan de actieve molecule de steroïde oxypregnaanglycoside P57AS3 is. Deze molecule, ook bekend als P57, reguleert de eetlust en bevordert een natuurlijk gewichtsverlies. De andere natuurlijke ingrediënten zijn :

 • piperine, dat in peper zit. Dit bestanddeel heeft ook een afslankende werking.
 • Extracten van groene thee en koffie, die het effect vanHoodia Gordonii op je lichaam optimaliseren.