Eetlustremmers: de mening van consumenten en voedingsdeskundigen

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Mensen met overgewicht zijn vaak op zoek naar manieren om af te vallen. Sommigen nemen hun toevlucht tot diëten, terwijl anderen proberen hun voedselinname onder controle te houden. Als deze verschillende strategieën mislukken, wenden veel mensen zich tot natuurlijke afslankmiddelen of eetlustremmende voedingssupplementen om die extra kilo’s kwijt te raken. De effectiviteit van deze afslankmiddelen is onderwerp van veel discussie en geeft aanleiding tot gemengde meningen op verschillende discussiefora op internet. Terwijl sommige consumenten de deugden van deze afslankproducten prijzen, vinden anderen dat ze geen eetlustremmend effect hebben. Bovendien worden de deugden van het afslanken die met deze eetlustremmers worden geassocieerd niet unaniem onderschreven door de gemeenschap van voedingsdeskundigen of de medische wereld, die oproept tot waakzaamheid met betrekking tot deze producten.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Wat zijn eetlustremmers?

Een eetlustremmer is een afslankmiddel dat in verschillende vormen verkrijgbaar is. Er zijn eetlustremmers in verschillende vormen (tabletten, capsules, enz.) op de markt. Volgens de fabrikanten verminderen ze je eetlust door een gevoel van verzadiging op te wekken dat je eetlust vermindert. Met andere woorden, door ze in te nemen kun je je dagelijkse calorie-inname minimaliseren, stoppen met knabbelen tussen maaltijden door en gewichtsverlies maximaliseren.

coupe-faim et régime
Door je eetlust te verminderen, helpen ze je het hunkeren naar voedsel te beteugelen en wordt het gemakkelijker om af te vallen. Eetlustremmers kunnen dus een grote hulp zijn bij het volgen van een dieet.

Consumentenmeningen over eetlustremmers

Op verschillende platforms kunnen internetgebruikers hun mening geven over bepaalde afslankproducten. Sommige mensen die deze producten hebben gebruikt, delen hun ervaring met eetlustremmers. De tevredenheid van sommige mensen leidt soms tot getuigenissen of positieve beoordelingen; de teleurstelling van anderen leidt tot negatieve beoordelingen.

Positieve beoordelingen

Een aantal merken en fabrikanten brengen eetlustremmende voedingssupplementen op de markt die bijzonder populair zijn bij bepaalde consumenten. Consumenten zijn al snel vol lof over de resultaten die ze bereiken, waaronder aanzienlijk gewichtsverlies, na het gebruik van deze producten. Deze feedback benadrukt de effectiviteit van eetlustremmers voor gewichtsverlies.

Getuigenis van FabienneG, gebruiker van Brulafine

De positieve effecten die je kunt verwachten van het voedingssupplement Brulafine zijn vervat in de woorden van FabienneG (https://astuces-de-maman.fr/brulafine-avis/)

avis brulafine 1

Mening van Aline Arcis, Anaca3-gebruikster

Veel consumenten zijn kilo’s kwijtgeraakt dankzij deze afslankmiddelen. Dit geldt in het bijzonder voor Aline Arcis, die de eetlustremmer Anaca3 van het Franse merk Nutravalia gebruikt. Ik heb de kuur van 2 maanden voor jou getest en was heel tevreden met de resultaten (…). In 2 maanden behandeling ben ik in totaal 4 kg afgevallen, terwijl ik twee keer per week bleef zwemmen en minder at dankzij de eetlustremmende werking (…). Ik ben echt tevreden met de resultaten, want ik heb geen bijwerkingen ervaren en ik ben de paar extra kilo’s kwijt die me dwars zaten” (https://www.golias.fr/anaca3-avis/amp/).

Volgens deze consument helpt het eetlustremmende effect van Anaca3 om de eetlust te verminderen en het hunkeren naar voedsel te reguleren, waardoor gewichtsverlies gemakkelijker wordt.

Feedback van Covi, een PhenQ gebruiker

Covi, een andere consument, ging in dezelfde richting en benadrukte de effectiviteit van PhenQ, een ander voedingssupplement dat de eetlust onderdrukt:“Dit is mijn ervaring met de effectiviteit van PhenQ pillen.Het eetlustremmende effect is duidelijk zichtbaar, plus een enorme energieboost waardoor ik veel meer kan bewegen (…) De resultaten zijn er, ik ben 2 kilo afgevallen in 2 weken, terwijl ik tot nu toe, met de hulp van mijn leeftijd (ik ben 49), niet 1 gr kon afvallen. Dus ik raad deze pillen aan, ze schijnen effectief te zijn” (https://arnaqueoufiable.com/medecine/phenq-arnaque-ou-fiable/).

Al met al zijn deze verschillende meningen unaniem als het gaat om de effectiviteit van deze verschillende eetlustremmers. Al deze consumenten erkennen de onschatbare hulp die deze producten bieden als het gaat om het bereiken van doelen voor gewichtsverlies.

Negatieve meningen

Crysty’s mening over Brulafine en Konjac

Als je de meningen van internetgebruikers op bepaalde forums leest, zijn eetlustremmers niet populair. Ze worden sterk afgekeurd, met commentaren die de ineffectiviteit van deze producten onderstrepen, die je niet helpen afvallen of je eetlust verminderen.

Consumenten zoals Crysty raden het gebruik van eetlustremmers in de hoop af te vallen of honger te stillen af: ”Ik heb Brulafine en de konjac eetlustremmer besteld en ik kan je vertellen dat het grote oplichterij is. Ik krijg er nog meer honger van. Ik raad het ten zeerste af:”. https://forum. doctissimo.fr/nutrition/complements-alimentaires/brulafine-bruleur-graisse-sujet_151265_1.htm

Getuigenis van Yo26 over Anaca3

Voor sommige consumenten zijn eetlustremmers niet het antwoord op gewichtsverlies. Ze veroorzaken waarschijnlijk het tegenovergestelde effect door gewichtstoename te stimuleren.

Dit is wat Yo26 te zeggen had over Anaca3 eetlustremmer: ‘‘Ik heb Anaca3 vetverlies capsule en de beroemde Anaca3 snoepjes gedurende 2 maanden getest. Dit product werkt helemaal niet. Ik ben niet 1 gram afgevallen, integendeel, ik ben 3 kilo aangekomen en voelde me opgeblazen. Dit product heeft geen ander belang dan je te verlossen van 29,90€ en 9,90 voor het snoepje en geloof niet in tevreden of terugbetaald van mijn kant raad ik het niet aan. Op eigen risico“. (https://www.beaute-test.com/anaca3_anaca3.php?listeavis=1).

Avis sur les coupe-faim

Marie’s waarschuwing over eetlustremmers

Sommige negatieve beoordelingen van eetlustremmers zijn zelfs waarschuwingen:“Wees voorzichtig met eetlustremmers. Je zet je leven op het spel” Marie(https://sante-medecine.journaldesfemmes.fr/forum/affich-201152-coupe-faim-efficace-et-non-dangereux).

Meningen van voedingsdeskundigen/gezondheidsdeskundigen

Er worden verschillende soorten ingrediënten gebruikt bij de samenstelling van voedingssupplementen die de eetlust onderdrukken. De effecten van bepaalde natuurlijke actieve ingrediënten zoals konjac worden benadrukt door bepaalde voedingsdeskundigen, waaronder diëtist en voedingsdeskundige Léa Zubrina.

Positieve mening van Léa Zubrina, diëtist voedingsdeskundige

Léa Zubrina zegt:“Konjac kan een interessant hulpmiddel zijn bij het afvallen. Deze natuurlijke plant bevat weinig calorieën en heeft veel voordelen dankzij het zeer hoge gehalte aan voedingsvezels. Konjac wordt aanbevolen voor mensen die moeite hebben om hun voedselinname onder controle te houden en die de neiging hebben om te veel en te vaak te eten“.

Positieve mening van Béatrice Benavent-Marco, diëtist-voedingsdeskundige

Het zal geen verrassing zijn dat een andere diëtist-voedingsdeskundige, Béatrice Benavent-Marco, de sleutelrol onthult die konjac speelt bij gewichtsverlies. Ze wijst erop dat het een ”… goede bondgenoot is bij het afslanken omdat deze plant hydrofiele vezels bevat, glucomannanen, die aanzienlijk opzwellen bij contact met water. Dit voegt volume toe aan de maag en heeft een verzadigend effect. Hierdoor eet je minder van de andere voedingsmiddelen die altijd meer calorieën bevatten dan konjac” (https://blog.nutrilifeshop.com/le-konjac-un-bon-aide-minceur/).

Waarschuwing van Ghislain Grodard, diëtist en voedingsdeskundige

Het eetlustremmende effect van bepaalde planten wordt erkend door voedingsdeskundigen. Niet alle planten hebben echter afslankende eigenschappen en de verschillende formuleringen op basis van planten worden formeel niet geassocieerd met eetlustremmende effecten. Preparaten op basis van planten kunnen bepaalde afslankproducten ineffectief of zelfs schadelijk maken.

Sommige planten hebben zelfs contra-indicaties of bijwerkingen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom, aldus diëtist en voedingsdeskundige Ghislain Grodard, brengen voedingssupplementen voor afslanken ”… risico’s met zich mee die niet gebagatelliseerd mogen worden”.(https://www.60millions-mag.com/2020/09/10/regimes-5-raisons-d-eviter-les-complements-alimentaires-17656).

Waarschuwing van obesitasspecialist professor Alain Golay

Bovendien is de gemeenschap van experts van mening dat de doeltreffendheid van deze formules niet bewezen is. Professor Alain Golay, een obesitasspecialist in de Universitaire Ziekenhuizen van Genève, wijst erop: “Het is nog niet bewezen dat ze (deze formules – noot van de redactie) het hongergevoel verminderen”.(https://www.allodocteurs.fr/alimentation/complements-alimentaires/complements-alimentaires-utiles-ou-dangereux_1593.html).

Advies van Alexandra Murcier, voedingsdeskundige

Ook de doeltreffendheid van vetverbranders is niet wetenschappelijk bewezen. Voor sommige deskundigen, met name Alexandra Murcier (voedingsdeskundige): ” Er bestaat niet zoiets als een product dat vet kan verbranden. Dit soort voedingsmiddelen werkt door het basismetabolisme te verhogen, zodat het lichaam dagelijks meer calorieën verbrandt“.(https://www.lexpress.fr/styles/forme/les-dangers-des-produits-brule-graisses_2063267.html).

Zotrim, een effectieve eetlustremmer om af te slanken

Un tube de Zotrim
Zotrim, een effectieve eetlustremmer

Eetlustremmers (al dan niet afgeleid van hun oorspronkelijke indicaties) stellen hun gebruikers teleur vanwege hun talloze ongewenste effecten. Vandaar het gebruik van natuurlijke eetlustremmers zoals Zotrim.

Er zijn veel eetlustremmers beschikbaar voor mensen die willen afvallen. Het is dus niet eenvoudig om het afslankmiddel te kiezen dat het beste past bij je doel om af te vallen. Met zoveel eetlustremmers om uit te kiezen, raad ik Zotrim aan, een voedingssupplement van uitstekende kwaliteit met specifieke eigenschappen die het tot een van de beste eetlustremmers op de markt maken.

Een effectieve formule met kwaliteitsingrediënten

Zotrim is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk door Swiss Research Labs en onderscheidt zich door zijn effectiviteit bij het afvallen. Het leidt tot echt en blijvend gewichtsverlies dankzij de formule op basis van plantenextracten. Het is een volledig natuurlijk product met een effectieve formule die je helpt je eetlust te verminderen en je trek onder controle te houden.

Deze gezonde, plantaardige ingrediënten hebben een afslankende werking. Ze helpen het hongergevoel te bestrijden en het hunkeren naar trek te verminderen, met als doel je calorie-inname gedurende de dag te verminderen.

Een eetlustremmend effect voor effectief en blijvend gewichtsverlies

Naast zijn samenstelling onderscheidt Zotrim zich ook door zijn eetlustremmende werking, die de eetlust en het knabbelgedrag snel vermindert. Hierdoor wordt het hongergevoel beter onder controle gehouden, net als het verlangen naar voedsel. Hierdoor zorgt dit voedingssupplement ervoor dat je minder eet, terwijl het je een verzadigd gevoel geeft waardoor je minder calorieën verbruikt. Op deze manier bevordert het effectief gewichtsverlies.

Vetverbrandend en stimulerend effect

Om je te helpen afslanken, zorgt Zotrim ervoor dat je gemakkelijker vet verbrandt. Het stimuleert je stofwisseling en zorgt voor een snelle verbranding van vetcellen. Het heeft ook een stimulerend effect, waardoor je actiever wordt en de energie krijgt die je nodig hebt voor sportieve activiteiten.