Zijn er eetlustremmers op recept?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Overgewicht en obesitas zijn echte volksgezondheidsproblemen, die een aanzienlijk deel van de wereldbevolking treffen. Er worden verschillende oplossingen geïmplementeerd om de situatie te verbeteren. Zo zijn er afslankcapsules. Deze voedingssupplementen helpen je om die extra kilo’s kwijt te raken. Een dieet volstaat immers vaak niet om die extra kilo’s kwijt te raken. Het is in deze context dat bepaalde afslankmiddelen (eetlustremmers) gebruikers een zeer gewaardeerde helpende hand bieden om hun gewicht onder controle te houden en hun figuur te verfijnen. Hoewel de meeste van deze voedingssupplementen vrij verkrijgbaar zijn, zijn sommige verkrijgbaar op recept.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Xenical kopen, 24-uurs levering, online consult en recept

Wat is een eetlustremmer?

médicament coupe-faim
Xenical is een eetlustremmer die op recept wordt verkocht in Frankrijk, Europa en Amerika.

Eetlustremmers zijn voedingssupplementen die je helpen om de hoeveelheid voedsel die je elke dag eet te verminderen, zonder hongergevoel of zelfs de kwelling van hunkeren en knabbelen.

Deze afslankcapsules helpen je om je sneller vol te voelen. Een eetlustremmer geeft je langer het gevoel vol te zitten dan bij andere voedingsmiddelen. Het volle gevoel zorgt ervoor dat je niet zult snacken. Daardoor kun je na een tijdje afvallen. Het bijzondere aan je eetlustremmer is de samenstelling. Het bevat de volgende voedingsstoffen

  • natuurlijke vezels (pectines) die je maag uitzetten, waardoor je sneller een vol gevoel krijgt;
  • vet, dat het gevoel van volheid verlengt omdat het langer in je maag blijft;
  • eiwitten, die er langer over doen om te verteren.

Eetlustremmers op recept verkrijgbaar

In Frankrijk is de eetlustremmer Xenical op recept verkrijgbaar.

In Frankrijk is het eetlustremmende middel Xenical (120 mg, capsules, doos van 84) op recept verkrijgbaar.

Xenical, een product van het laboratorium van Roche, is de enige medische behandeling tegen zwaarlijvigheid die in Frankrijk is toegestaan. Het belangrijkste werkzame bestanddeel is orlistat. Het beperkt de opname van vetten in het spijsverteringskanaal. Het wordt vaak aanbevolen voor de behandeling van obesitas (met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer) of overgewicht (BMI van 28 of meer) in combinatie met risicofactoren. Deze eetlustremmende pil wordt ook aanbevolen in combinatie met een caloriearm dieet.

Klinische studies bevestigen de medische en wetenschappelijke doeltreffendheid. Als je orlistat gebruikt, mag je behandeling echter niet langer duren dan 12 weken, als je er niet in geslaagd bent om minstens 5% van je oorspronkelijke gewicht (vóór de behandeling) te verliezen.

Als je Xenical pil bij of net na de maaltijd inneemt, helpt het je lichaam om calorieën te beperken, met overtuigende resultaten: gewichtsverlies, een vermindering van je taille en bloedsuikerspiegel, en een duidelijke verbetering van je bloeddruk en cholesterolgehalte.

Goed om te weten: sinds 2009 is Xenical de enige medische behandeling tegen obesitas die als effectief wordt erkend. Het tijdschrift Prescrire vindt echter dat er meer risico’s aan verbonden zijn (tekorten, frequente spijsverteringsproblemen en botbreuken bij tieners) dan voordelen (bescheiden en tijdelijke werkzaamheid). En het concludeert dat geen enkel medicijn je kan helpen om duurzaam en zonder risico’s af te vallen.

Xenical kopen, 24-uurs levering, online consult en recept

In Noord-Amerika, en specifiek in Canada, zijn er drie geneesmiddelen op recept voor de behandeling van overgewicht of obesitas

Xenical

Xenical® (orlistat) is een gastro-intestinale lipaseremmer. Het vermindert de eetlust niet. Het remt de enzymactiviteit. Hierdoor kan je lichaam de hoeveelheid vet die in de bloedbaan wordt opgenomen verminderen.

Contrave

Naast dit geneesmiddel kun je Contrave®, een andere effectieve eetlustremmer, op recept krijgen. Het is een combinatie van naltrexon (een molecuul dat wordt gebruikt bij de behandeling van alcoholisme en opioïdeverslaving) en bupropion (een actief ingrediënt dat werkt als antidepressivum en het mogelijk maakt om te stoppen met roken), maar in lage doses. Het wordt geleverd in pilvorm, met een maximale dosis van twee keer per dag 2 tabletten.

Het is ook goed om te weten dat Contrave® wordt aanbevolen voor volwassenen (naast een caloriearm dieet en een programma voor lichaamsbeweging). Dit zijn mensen met een BMI van 30 kg/m2 of meer of een BMI groter dan of gelijk aan 27 kg/m2 en met ten minste één aandoening gerelateerd aan hun gewicht: hypertensie, diabetes type 2, dyslipidemie (aanwezigheid van hoge niveaus van triglyceriden, cholesterol of vetten in het bloed).

Saxenda

Als je naast afvallen ook je taille wilt verkleinen of je glykemische index en cholesterolgehalte wilt verlagen, kun je met je huisarts praten. Hij of zij kan Saxenda® voorschrijven. Dit andere afslankmiddel wordt geleverd in de vorm van een injecteerbare oplossing in een voorgevulde pen, die je vrij gemakkelijk zelf kunt toedienen.

Saxenda® (liraglutide) is gebaseerd op een hormoon dat van nature in je lichaam aanwezig is (GLP-1 of glucagon-like peptide-1) en waarvan wordt aangenomen dat het de voedselinname en eetlust vermindert. Dit Saxenda® geneesmiddel is een bondgenoot om u een helpende hand te bieden in uw zoektocht om gewicht te verliezen. Het helpt je eetlust te remmen.

Voorschrijfvoorwaarden voor deze eetlustremmers

Coupe-faim
Naast PhenQ is Zotrim een natuurlijk en effectief alternatief voor eetlustremmers.

De verstrekking van deze eetlustremmers valt, net als alle medicijnen, onder de verantwoordelijkheid van je huisarts. Een voorbereidend gesprek met je arts zal hem of haar in staat stellen om je persoonlijke en familiegeschiedenis te bepalen, je BMI en eventuele andere obesitasgerelateerde co-morbiditeiten (diabetes type 2, hoge bloeddruk), evenals de bijwerkingen van bepaalde medicijnen.

Op basis van deze antwoorden kan je arts het juiste eetlustremmende middel voor jouw situatie voorschrijven, waarbij mogelijke risico’s tot een minimum worden beperkt.

Een nieuwe reeks eetlustremmers als relevant alternatief tegen obesitas

Deze zonder recept verkrijgbare eetlustremmers zijn alternatieven zonder recept om je doelen op het gebied van gewichtsbeheersing te bereiken. Het zijn 100% natuurlijke behandelingen die ik je sterk aanraad om te proberen – ze behoren zelfs tot de beste eetlustremmers op de markt.

PhenQ

PhenQ, de marktleider op het gebied van eetlustremmers (volgens consumenten en professionals), is je 100% natuurlijke, 100% plantaardige afslankcapsule. Het is bijzonder geschikt voor veganisten en vegetariërs. Dit voedingssupplement is een vetverbrander, eetlustremmer en energiebooster in één. Als afvallen je hoofdpijn bezorgt, hoef je daar niet langer onder te lijden: PhenQ is de ideale oplossing.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


  • Gratis verzending
  • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
  • Tot 2 gratis flessen
  • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Zotrim

De Zotrim pil, ook zonder recept verkrijgbaar, is een krachtige bondgenoot in afslanken. Klinische tests hebben de doeltreffendheid van deze afslankcapsule bevestigd. Zotrim is de meest bewezen eetlustremmer en afslanker op de markt.