Hoe kun je snel 5 kg afvallen: in 1 week, in 1 maand, in 2 maanden, in 3 maanden?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Als je 5 kilo moet afvallen om een stevig, gespierd figuur te krijgen, is een afslankdieet essentieel om afscheid te nemen van die vetrolletjes. Maar pas op dat je niet overhaast te werk gaat. Overhaast je project vooral niet. In alle gevallen is het beste recept om een gezond dieet te combineren met regelmatige lichaamsbeweging. Ontdek precies hoe je 5 kilo afvalt in 1 week, 1 maand, 2 maanden of 3 maanden.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Snel afvallen: is dat een goed idee?

Snel en blijvend gaan nooit samen als het om afvallen gaat. Met een snel afslankdieet bereik je zichtbare resultaten in minder dan 6 weken. Het geheim is een aanzienlijke vermindering van je calorie-inname, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging. Je zult er niet veel last van hebben, maar het risico dat je loopt is het jojo-effect na het dieet. Het lichaam zal de neiging hebben om het verloren gewicht weer aan te komen. Dit type dieet wordt echter niet aanbevolen op de lange termijn.

Comment perdre 5 kg
Je moet strikte regels volgen als je snel wilt afvallen

Als je daarentegen kiest voor een geleidelijk afslankprogramma, zullen de resultaten pas na een paar maanden zichtbaar zijn. Het grote voordeel is dat je weer een normaal eetpatroon kunt volgen zonder het risico te lopen dat je het verloren gewicht gemakkelijk weer terugkrijgt. Gematigd afvallen is ook effectief om buikvet te verliezen. Dit is helemaal niet mogelijk met het snelle afslankdieet.

In elk geval is snel afvallen alleen een idee om te overwegen als je niet meer dan 5 kilo te verliezen hebt. Als je een strandvakantie of een speciale gebeurtenis plant waarbij je een mooie jurk moet dragen, kan het snelle dieet iets voor jou zijn. Als je echter zo’n tien kilo te verliezen hebt, vergeet dan het idee van snel afvallen. Kies voor een redelijk afslankprogramma waarmee je tussen de 500 gram en 1 kilo per week kunt afvallen.

Is het mogelijk om 5 kilo af te vallen in 1 week?

Het lukt maar heel weinig mensen om 5 kilo af te vallen in 1 week, en dat is niet zonder gevolgen voor hun gezondheid. Je kunt net zo goed zeggen dat het een streng dieet is dat erg frustrerend is voor je lichaam. Realistisch gezien, als je ongeveer 700g per dag wilt afvallen, is dat het equivalent van wat je in een week moet afvallen.

Om dit ultra-drastische dieet mogelijk te maken, moet je dus veel energie verbruiken en je calorie-inname aanzienlijk verminderen.

Omdat het lichaam een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig heeft, die gerespecteerd moet worden, moet je je lichamelijke inspanning vertienvoudigen. Dit betekent het equivalent van meer dan 5 uur joggen per dag over een afstand van ongeveer 40 kilometer. Zelfs een gerenommeerd atleet zou moeite hebben om dit te bereiken. Naast het risico op gebreken, zou het lichaam ook lijden onder de vermoeidheid die gepaard gaat met een dergelijke sedentaire inspanning. Het waarschijnlijke resultaat: geforceerd dunner worden en problemen met bepaalde vitale functies.

Mensen die veel gewicht te verliezen hebben, laten zich soms verleiden tot dit soort bijna onmogelijke diëten om 5 kilo af te vallen in 7 dagen. Slachtoffers van obesitas slagen hier vaak in, maar komen de week erna meer dan 5 kilo bij. Als je maar 5 kilo hoeft af te vallen om in vorm te komen, moet je ook langer dan een week volhouden.

Is het mogelijk om 5 kilo af te vallen in 1 maand?

1 maand om 5 kilo af te vallen is veel redelijker dan een week, maar het is nog steeds heel delicaat voor je gezondheid. Met dit snelle afslankdieet zou je 1,250 kg per week moeten afvallen. Als je niet veel lichaamsvet hebt, zul je veel moeten inleveren om dit te bereiken en is er een reëel risico op een jojo-effect.

Comment perdre 5 kg
5 kg afvallen in 1 maand is een haalbaar maar lastig doel

Mensen die veel te verliezen hebben, voelen zich toch veel beter op hun gemak bij deze doelstelling. Voor hen is het gemakkelijker om 5 kilo overgewicht kwijt te raken zonder zichzelf te veel voedsel te ontzeggen. De inspanning moet regelmatig en ononderbroken zijn, van week tot week, en het is belangrijk om in dit stadium niet op te geven. Als het ze lukt om een tempo van ongeveer 5 kilo per maand aan te houden, moeten ze in 2,5 maand minstens 12,5 kilo kunnen afvallen.

In elk geval vereist 5 kilo afvallen in 30 dagen een aanzienlijke vermindering van de koolhydraatinname. Dit betekent dat je jezelf alle voedingsmiddelen met een hoge glykemische index moet ontzeggen. Wen jezelf aan het drinken van suikervrije dranken en verban alle producten die verborgen suikers kunnen bevatten uit je dieet. Maar houd je aan je basale stofwisselingssnelheid om gezond te blijven. Kies voor groenten, rauwkost, vis, mager vlees en 0% fromage frais.

Wat lichaamsbeweging betreft, kies voor korte, intensieve sessies en een beetje duursport. Hardlopen, crosstraining en TRX behoren tot de beste manieren om 5 kilo af te vallen in een maand. Je kunt hulp krijgen van een sportcoach als je die nodig hebt.

Hoe val je 5 kilo af in 2 maanden?

Om 5 kilo af te vallen in 2 maanden, moet je 625 gram per week afvallen, wat veel redelijker is. Op de lange termijn kun je 15 kg afvallen in 6 maanden. In dit tempo blijf je gezond tijdens je afslankprogramma en blijven de resultaten langdurig.

Om dit te bereiken, moet je dieet gereguleerd worden. Stop met bewerkte voedingsmiddelen en snoep ten gunste van verse groenten, oliehoudende zaden en voedingsmiddelen die rijk genoeg zijn aan magere eiwitten. Maak er een gewoonte van om tijdens deze 8 weken alles wat je eet thuis te koken. Gebruik olie uit plantaardige zaden, dat is een goede bron van vet.

Doe aan matige lichaamsbeweging om je energieverbruik te verhogen. Als je van bodybuilding houdt, kies dan voor een eenvoudig programma dat je lichaamsvet snel omzet in vetvrije massa. Het doel is om je spieren te verstevigen zonder dat je spiervolume toeneemt.

Vraag hulp aan een professional die je oefeningen kan aanraden die je thuis zonder apparatuur kunt doen. Dit type lichaamsbeweging is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Skippen kan ook helpen als je 5 kilo wilt afvallen in 2 maanden.

Hoe kun je 5 kilo afvallen in 3 maanden?

Om 5 kilo af te vallen in 3 maanden, moet je ongeveer 415 gram per week afvallen. Dat is 9 maanden gematigd afslanken om 15 kilo af te vallen. Het is een heel redelijk dieet dat je lichaam niet vermoeit.

Comment perdre 5 kg
Er is genoeg ruimte voor verbetering als je 5 kilo wilt afvallen in drie maanden.

Bovendien komt het vet dat geleidelijk verdwijnt waarschijnlijk niet terug. Dat is je voordeel als je ervoor kiest om langzamer af te vallen. Het enige nadeel is dat het tijd en doorzettingsvermogen kost om je doel te bereiken, maar het is het waard.

Je hoeft geen intensieve fysieke inspanning te leveren als je 5 kilo wilt afvallen in 12 weken. Doe gewoon een paar keer per week je favoriete activiteiten. Er is een ruime keuze: hardlopen, touwtje springen, zwemmen, krachttraining, yoga, fitness…

Het is niet nodig om jezelf drastisch van voedsel te onthouden. Je lichaam verbruikt energie, zelfs als je in rust bent, en gewichtsverlies wordt natuurlijker. Tijdens deze 12 weken eet je meer verse groenten dan vlees. Volkoren granen, magere eiwitten en voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en voedingsstoffen verdienen de voorkeur. Bewerkte en geraffineerde producten moeten daarentegen uit je dieet worden geweerd.

Wat moet ik tegelijkertijd doen om effectief af te vallen?

Je hebt meer kans om je doel van 5 kilo afvallen in minder dan 3 maanden te bereiken als je voldoende slaapt. Een volle, rustige slaap helpt je om hormonale onrust te voorkomen. Het leptineniveau stijgt tijdens de slaap. Als je er genoeg van hebt, heb je de volgende dag nog steeds een vol gevoel. Dit helpt je om snacken te vermijden en een gezond dieet aan te nemen.

Om je afslankprogramma te optimaliseren, drink je van tijd tot tijd kruidenthee en profiteer je van de kalmerende en afslankende eigenschappen. Enkele van de meest effectieve afslankdranken zijn :

 • Gemberthee met citroen om de spijsvertering te bevorderen en het immuunsysteem te verbeteren;
 • Kamillethee voor ontspanning en een goede nachtrust;
 • Druivensap voor een betere vetverbranding;
 • Komkommer, honing en peterselie cocktail om je eetlust te remmen.
 • Passiebloem thee voor een goede nachtrust.

Je kunt ook kiezen voor krachtige eetlustremmers om je een vol gevoel te geven, of voor een van de beste vetverbranders op de markt om je afslankkuur te versnellen. Kies producten op basis van natuurlijke ingrediënten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Neem bijvoorbeeld PhenQ, waarvan de ingrediënten op verschillende niveaus vet elimineren. Dit product heeft zijn waarde al bewezen bij mensen met overgewicht. Het voedingssupplement Zotrim is een effectieve eetlustremmer voor frustratievrij afvallen.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website


Ga verder over het onderwerp“Snel afvallen” met onze artikelen :