Waarom zou je appelazijn proberen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Weinig mensen weten het, maar biologische appelazijn is een uitstekend product voor de huid. Ver van de crèmes en andere producten die te koop zijn, is appelazijn (of appelciderazijn) een volledig natuurlijk product dat je gemakkelijk kunt kopen of zelf kunt maken. De ingrediënten die het bevat hebben positieve effecten op de huid. Bovendien kost het minder dan veel gezichtsproducten met dezelfde positieve effecten. Een van de belangrijkste functies: diepe reiniging van het gezicht en bestrijding van acne en ouderdomsvlekken.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Biologische appelazijn, een pH-regelaar

De pH-waarde van de huid is een belangrijke factor bij vroegtijdige celveroudering. Als eerste barrière tegen externe elementen staat de huid bloot aan veel stress. Zeker in onze westerse beschaving, waar vervuilende stoffen overal om ons heen zijn. Luchtvervuiling veroorzaakt door de uitstoot van auto’s is een belangrijke factor in de achteruitgang van de opperhuid.

Om de huid te helpen deze aanvallen te bestrijden, is appelazijn een zeer goede oplossing. Met dit product kun je overtollige talg op je huid onder controle houden. Door dit door het lichaam geproduceerde laagje te verwijderen, kun je de pH-waarde in balans brengen om dagelijkse agressies (door vervuiling bijvoorbeeld) te voorkomen.

In feite staat een evenwichtige pH-waarde synoniem voor bescherming en gezondheid. Het is ook de beste manier om andere ‘ziekten’ zoals acne te bestrijden. Een eenmalige behandeling met azijn zal je huid op middellange termijn helpen. Het is niet nodig om elke dag azijn te gebruiken, wissel een kuur af met een periode van rust.

Pommes dans leur pommier
Niet alle appels zijn goede azijn

Acne en mee-eters

Acne en mee-eters zijn de bekendste huidaandoeningen. En het is niet alleen een kwestie van tienerhormonen… Mee-eters worden vaak veroorzaakt door verstopping van de huid en sporen. Acne is een reactie op aanvallen van buitenaf. In alle gevallen zijn het tekenen van dagelijkse agressie tegen de huid… Om van acne af te komen, gaat er niets boven een korte kuur appelazijn! Het is interessant om te weten dat dit natuurlijke product zeer rijk is aan appelzuur. Appelzuur heeft antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen.

Als je het in je huid masseert, reinigt het je huid grondig en bestrijdt het bacteriën en ander vuil dat zich vastzet op het huidoppervlak of in open poriën, en wrijft het deze weg. Op dezelfde manier bestrijdt appelazijn infecties en andere huidontstekingen, terwijl het de poriën schoon houdt door gifstoffen te elimineren.

Uiteindelijk zal de huid van je gezicht na een korte behandeling een andere tint aannemen en heb je een zogenaamd “stralend gezicht”.

Ouderdomsvlekken en andere sporen van de tijd

Appelazijn is rijk aan verbindingen die alfahydroxyzuren worden genoemd en die dode huidcellen helpen verwijderen. Ze stimuleren de bloedcirculatie en oxygenatie in gebieden waar de huidpigmentatie is veranderd. Traditionele schoonheidsbehandelingen bevatten ook altijd kleine hoeveelheden van dit alfahydroxyzuur.

Over veranderde pigmentatie gesproken: ouderdomsvlekken en ouderdomsvlekken zijn niet de enige verkleuringen waar de huid last van kan hebben. De bekendste van allemaal is de beroemde“zonnebrand“, een brandwond die de huid rood kleurt. Appelazijn kan ook hier helpen… Een van de vele voordelen van appelciderazijn is dat hetzonnebrand kan verzachten. Het is een natuurlijk, organisch samentrekkend middel dat het genezingsproces versnelt. Het is ook effectief tegen jeuk, irritatie en ontstekingen veroorzaakt door zonnebrand.

Op dezelfde manier kan appelazijn helpen bij het verlichten vanontstekingen veroorzaakt door scheerbrand. Het bevat azijnzuur, dat je huid verzacht en helpt ingegroeide haartjes gemakkelijk terug te laten groeien. Een ideaal badkamerproduct voor jou en je man.

Tot slot kan appelazijn, zoals alle azijnen, je helpen in het geval van een steek. Herinner je je oma’s beroemde remedie om azijn over een bijensteek te gieten om de pijn te verzachten? Hetzelfde geldt voor de remedie op basis van appel… Het bevat ook azijnzuur, de molecule die een rol speelt bij het verminderen van pijn (ontstekingsremmende eigenschap) en zwelling.

Vinaigre de pomme
Appelazijn heeft een paar weinig bekende deugden

Wat is alfahydroxyzuur?

Alpha-hydroxyzuur is een molecuul dat in appelciderazijn zit endode huidcellen verwijdert. Deze zelfde ingrediënten zitten in gezichtsproducten en crèmes, die veel duurder zijn. Maar het gehalte is veel hoger in natuurlijke appelcider.

Als je biologische appelciderazijn wilt gebruiken tegen ouderdomsvlekken, breng dan gewoon een kleine hoeveelheid verdunde appelazijn aan op je gezicht met watten. Laat de substantie 20-30 minuten op je gezicht zitten voordat je het afspoelt, en je huid ziet er weer zo goed als nieuw uit.

Deze stof helpt ook om acne te verwijderen. Deze zure stoffen worden gevormd tijdens de productie van azijn en bieden effectieve antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen tegen huidproblemen.

Omdat appelciderazijn een sterke stof is , kan het je huid beschadigen. Je kunt dit voorkomen door de stof voor gebruik te verdunnen. Wanneer je het op je huid aanbrengt, moet je ook aan dit punt denken om het niet op een andere manier te beschadigen.

Appels hebben dus veel voordelen, net als bijvoorbeeld bananen, waar je meer over kunt lezen!