Proactol XS: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Ondanks de naam, die een farmaceutisch preparaat waardig is, is Proactol XS een natuurlijk voedingssupplement dat helpt een gezondheidsprobleem aan te pakken dat over de hele wereld toeneemt: overgewicht. Meer dan 25% van de Franse bevolking heeft overgewicht, volgens de statistieken van het INVS (Institut national de veille sanitaire). Volgens cijfers van de WHO waren er in 2016 wereldwijd ongeveer 2 miljard mensen met overgewicht, waaronder bijna 700 miljoen mensen met obesitas. De WHO stelt ook dat obesitas en overgewicht, die resulteren in een overmatige ophoping van vet in het lichaam, 2,8 miljoen sterfgevallen per jaar veroorzaken. Naast sporters, met name bodybuilders, zullen mensen met overgewicht de vetverbrandende en vetblokkerende kwaliteiten van het supplement Proactol XS waarderen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.


Update: Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever is en scherper geprijsd.
Je kunt mijn artikel“PhenQ: mening, prijs en advies” lezen voor meer details!

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Prijs van Proactol XS

Hoe werkt Proactol XS?

Proactol XS

De overgrote meerderheid van de vetverbranders danken hun effectiviteit aan hun vermogen om de thermogenese te verhogen, wat overeenkomt met de (bijna onmerkbare) productie van warmte in het lichaam. Deze temperatuurstijging vertienvoudigt het calorieverbruik en leidt tot de afvoer van vet. Dit betekent dat vetverbrandingssupplementen het metabolisme versnellen.

Vetvanger

Proactol XS werkt anders: het blokkeert suikers en vetten om hetzelfde resultaat te bereiken als de meeste vetverbranders. Het vormt een barrière die de doorgang van suikers en vetten in de bloedbaan filtert. Hierdoor kan het lichaam geen energiereserves uit vet opbouwen. Het spreekt dan ook voor zich dat Proactol XS-gebruikers ten eerste niet meer zullen aankomen omdat hun lichaam geen vet meer kan opslaan. Ten tweede, omdat suikers en vetten de meeste calorieën leveren, resulteert het blokkerende effect van Proactol XS in een lage calorie-inname. Kortom, met Proactol XS voedingssupplement kun je gewoon eten, maar worden er aanzienlijk minder calorieën in je lichaam opgenomen.

Dat gezegd hebbende, Proactol XS is geen wondermiddel voor gewichtsverlies. Het vereist een minimum aan discipline in je eetgewoonten. Het is waar dat dit supplement suikers (koolhydraten) en vetten (lipiden) blokkeert, maar het blokkeert geen eiwitten of alcohol. Merk op dat :

 • één gram koolhydraten levert het lichaam 4 calorieën;
 • één gram vet 9 calorieën oplevert
 • een gram alcohol 7 calorieën levert
 • en één gram eiwit levert 4 calorieën.

Door bijvoorbeeld alcohol te misbruiken, kan de ongedisciplineerde gebruiker de effecten van het supplement ondermijnen. Aan de andere kant is Proactol XS bij correct gebruik een waardevol psychologisch hulpmiddel, omdat het de frustratie van de draconische dieetbeperkingen van de meeste afslankdiëten vermijdt. Je kunt gewoon eten, zonder misbruik te maken van alcohol en andere producten die schadelijk zijn voor je gezondheid.

Herinnering : Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever is en scherper geprijsd.

Een eetlustremmend effect

Proactol XS is niet alleen een vetverbrander, het staat ook bekend om zijn eetlustremmende werking. Eenmaal in de maag vormt de afslankcapsule een stroperige verbinding die heel langzaam wordt verteerd. De gebruiker heeft minder honger en heeft zelfs het gevoel heel vol te zitten.

Hoe moet Proactol XS worden ingenomen?

Op de officiële website van de fabrikant wordt de dosering heel duidelijk aangegeven: neem 3 keer per dag 2 capsules voor elke hoofdmaaltijd (d.w.z. ontbijt, lunch en diner). Het is formeel af te raden om deze dosering te overschrijden. Het spreekt voor zich dat het niet aan te raden is om te proberen een vergeten dosis in te halen. Ik moedig je aan om prioriteit te geven aan je gezondheid door de dosering die op de website van de fabrikant staat nauwgezet te respecteren. Het is waar dat je online ook andere dingen kunt lezen, maar de aanbeveling van de fabrikant heeft voorrang op al het andere dat er staat.

Femme sur une balance
Resultaten op de weegschaal zijn na een paar maanden zichtbaar, afhankelijk van het individu

Wat zijn de ingrediënten van Proactol XS?

Chitosan

Proactol XS afslankcapsules danken hun vetblokkerende werking aan hun belangrijkste ingrediënt: chitosan (spreek uit als “kitosan”). Chitosan is een natuurlijke vezel die wordt verkregen door geaccentueerde deacetylering (meer dan 85%) van chitine uit het mycelium vanAspergillus niger, een filamenteuze schimmel (chitine kan uit verschillende bronnen worden gewonnen, waaronder schalen van schaaldieren, maar de chitine die in Proactol wordt gebruikt is volgens de fabrikant van plantaardige oorsprong). Elke Proactol XS-capsule bevat 500 mg chitosan.

Chitosan bindt zich aan suikers en vetten. Eenmaal gebonden kunnen ze niet worden gemetaboliseerd. Omdat ze niet door het lichaam worden opgenomen, worden suikers en vetten uit het lichaam verwijderd. Door de hoeveelheid lipiden en koolhydraten die in de maag worden opgenomen te verminderen, helpt chitosan het ‘slechte’ cholesterolgehalte aanzienlijk te verlagen. Sommige onderzoekers geloven dat chitosan urinezuur vermindert en de darmtransit verbetert, maar deze voordelen moeten door verschillende onderzoeken worden bevestigd.

Molécule de Chitosan
Chitosan molecuul

Andere ingrediënten

De fabrikant heeft andere ingrediënten in de formule van Proactol XS verwerkt om langdurig gebruik te garanderen. Dit zijn onder andere silicium, dat vocht absorbeert, en magnesiumstearaat, dat als glijmiddel fungeert. Titaniumdioxide en hypromellose worden gebruikt in de verpakking van de capsule. De fabrikant benadrukt dat de afslankcapsule geen gluten of stoffen van dierlijke oorsprong bevat.

Herinnering : Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever en scherper geprijsd is.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Wie maakt Proactol XS en waar?

De afslankcapsule is ontwikkeld door Bauer Nutrition, onderdeel van de Bauer DMCC Group. De Europese bestellingen worden uitgevoerd door de Britse dochteronderneming en de producten worden gemaakt in de Wolfsonberg laboratoria, die meer dan 30 jaar ervaring hebben in de productie van voedingssupplementen. Hun producten voldoen aan de huidige normen.

De fabrikant heeft kosten noch moeite gespaard om zijn klanten capsules van onberispelijke kwaliteit aan te bieden en heeft een beroep gedaan op eminente onderzoekers. Onder hen de Noor Erling, een arts gespecialiseerd in biochemie die meer dan 37 onderzoeksartikelen in wetenschappelijke tijdschriften heeft gepubliceerd. Alfred Hasselbacher, ook lid van het wetenschappelijke team achter de ontwikkeling van de afslankcapsule, is professor aan de Nauka Universiteit in Berlijn. Een van zijn onderzoeken richt zich op de manier waarop het lichaam reageert op een alternatief caloriegebrek.

Mening over de effectiviteit van Proactol XS

Studies over de effectiviteit van Proactol XS zijn legio. Hier zijn er twee die je kunnen aanmoedigen om je supplement zonder angst in te nemen.

Bij zwaarlijvige mensen

In 2004 kregen mensen die aan obesitas leden elke dag 3 g chitosan, samen met advies over hoe ze hun dieet in balans konden brengen. Na 6 maanden verloren de mensen die chitosan innamen 2 tot 4 kg meer dan een andere groep mensen die het supplement niet innamen.

Bij vrouwen

In 2006 werden bij een ander onderzoek 150 vrouwen in twee groepen verdeeld. De vrouwen in de eerste groep namen 60 dagen lang 3 g chitosan, terwijl de vrouwen in de tweede groep een placebo kregen. De onderzoekers stelden vast dat de vrouwen in de eerste groep tot 3 kg meer afvielen dan die in de tweede groep. Volgens de onderzoekers is de effectiviteit van chitosan bewezen.

Meer in het algemeen, volgens verschillende onderzoekers die de tijd namen om een vijftiental studies over dit onderwerp te bestuderen, is Proactol XS in staat om bijna een derde (27,4%) van het vet in de voeding van zijn gebruikers te vangen. Dit is al een interessante manier om gewichtsverlies te voorkomen, aangezien ongeveer 40% van onze voeding uit vet bestaat. Sterker nog, studies tonen aan dat chitosan in staat is om vetten te ‘vangen’ die tot 15 keer zijn eigen gewicht wegen. Zo krachtig is de werking. De afslankcapsule is ook het meest effectief als het op chitosan gebaseerde supplement wordt gecombineerd met lichaamsbeweging en een gezond dieet. Proactol XS wordt gepositioneerd als een 100% natuurlijke oplossing met vrijwel geen bijwerkingen om tussen de 2 en 8 kilo per maand af te vallen.

Etudes menées sur le ChitosaneEr
zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar Chitosan

Frans wetenschappelijk onderzoek naar de werking van chitosan op lipiden

Een doctoraalscriptie die in 1994 in Lyon 1 werd verdedigd door Sandrine Demarger André, een specialiste in macromoleculaire en composietmaterialen, belichtte de interacties tussen chitosan en lipiden. De onderzoekers observeerden de vorming van chitosanzouten met behulp van in water oplosbare carbonzuren met een laag moleculair gewicht. (We weten dat chitosan een amine is en dat het zwak basisch is. De onderzoekers maakten vervolgens films van deze zouten en observeerden hoe deze zich in de loop van de tijd ontwikkelden. In aanwezigheid van water treedt hydrolyse van het zout op met zwakke, oplosbare en vluchtige zuren, terwijl de film stabiel blijft als hij wordt verkregen met een sterk zuur. De onderzoekers toonden vervolgens aan dat water aanzienlijk bijdraagt aan het kristallijne uiterlijk van het polymeer.

Met behulp van undecylenzuur karakteriseerden ze de effecten van chitosan op basis van vloeibare dispersies. Ze benadrukten het feit dat chitosan ervoor zorgt dat lipide deeltjes gaan flocculeren en vervolgens weer gaan dispergeren. Vlokvorming treedt op wanneer gesuspendeerde materie in een vloeistof samenklontert tot vlokken. Onderzoekers denken dat chitosan de lipidelagen van fosfatidylcholine beschadigt en een wisselwerking aangaat met de liposomen (kleine belletjes). Fosfatidylcholine is een fosfolipide, een van de vormen waarin lipiden voorkomen in plasma. Zoals je kunt zien, is de werking van chitosan op lipiden geen verzinsel, maar wetenschappelijk bewezen.

Herinnering : Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever en scherper geprijsd is.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

Amerikaans wetenschappelijk onderzoek dat de effectiviteit van chitosan bij gewichtsverlies aantoont

Gedurende 90 dagen testten onderzoekers de effectiviteit van gewichtsverlies door chitosan. Ze verdeelden 96 personen met overgewicht in 2 groepen. Elke persoon in de eerste groep kreeg een placebo, zonder het te weten. En elk lid van de tweede groep kreeg elke dag vijf capsules met 500 mg chitosan. Om ervoor te zorgen dat het onderzoek onbevooroordeeld was, hield elke deelnemer zich aan zijn of haar eigen eetgewoonten.

De onderzoekers voerden twee onderzoeken uit, één na 45 dagen en één na 90 dagen. De onderzoekers beoordeelden de resultaten op het gebied van lipidenprofiel, lichaamsafmetingen en lichaamsmassa. Aan het einde beantwoordde elke deelnemer een reeks vragen over zijn of haar gebruikelijke eetgewoonten.

De onderzoekers ontdekten dat de mensen in de tweede groep die chitosan hadden genomen 3 kg meer waren afgevallen dan de mensen in de eerste groep die een placebo hadden gekregen. En dat is nog niet alles! De onderzoekers merkten ook op dat chitosan de mensen die het innamen hielp om gezonde eetgewoonten aan te nemen. Als je Engels begrijpt, kun je de effectiviteit van dit onderzoek bekijken.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van Proactol XS staat buiten kijf. Met haar reputatie en het welzijn van haar klanten in het achterhoofd, spaart de fabrikant kosten noch moeite om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnormen en voorschriften. In Europa, voor gewichtscontrole, voldoet het product aan de MDD 93/42/EEG-norm. En als de fabrikant aankondigt dat zijn afslankcapsule geschikt is voor veganisten en vegetariërs, dan is dat omdat het gecertificeerd is als biologisch product door het Franse ECOcert.

Contra-indicaties

Proactol XS heeft een aantal contra-indicaties die belangrijk zijn om te weten. Het gebruik van deze afslankcapsule is ten strengste af te raden bij :

 • kinderen en adolescenten
 • diabetici
 • patiënten met nierproblemen
 • mensen met spijsverteringsproblemen
 • zwangere vrouwen
 • vrouwen die borstvoeding geven;
 • mensen die al slank zijn (met een BMI lager dan 18,5).

Volgens de WHO wordt de BMI (body mass index) berekend door je gewicht in kg te delen door het kwadraat van je lengte in meters.

Ongewenste effecten

Om het meeste uit het voedingssupplement Proactol XS te halen, moet je het in de voorgeschreven doseringen nemen. Hoewel het geen medicijn is, is Proactal XS geen gewoon voedingsmiddel. Het moet niet klakkeloos worden ingenomen. Hoewel het een product is dat samengesteld is uit 100% natuurlijke ingrediënten, kan de afslankcapsule ongewenste effecten veroorzaken. Er is gemeld dat sommige gebruikers niet dezelfde consistentie van de ontlasting hebben als voor de behandeling. Voor mensen met regelmatige spijsverteringsproblemen kan het gebruik van Proactol XS afslankcapsules irritatie in de darmen en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Dit soort ongemak is echter marginaal en verdwijnt vrij snel.

Bestellen, prijs en levering

De aankoop van Proactol XS afslankcapsules wordt zorgvuldig beheerd om maximale klanttevredenheid en een uitstekende gebruikerservaring te garanderen. We raden je sterk aan om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen.

Waar kan ik Proactol XS kopen?

De capsule is alleen te koop op de officiële website van Bauer Nutrition: https://bauernutrition.com. Deze site is beschikbaar in tien talen, waaronder Frans. De site is overzichtelijk, ergonomisch en gemakkelijk te navigeren. Klanten kunnen hun bestellingen betalen met internationale betaalmethoden zoals bankpasjes of creditcards (Mastercard, Visa, enz.). Transacties zijn beveiligd met cryptografie en de verstrekte persoonlijke en bankgegevens blijven vertrouwelijk.

Herinnering : Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever en scherper geprijsd is.

Waarom kan ik Proactol XS niet in de apotheek kopen?

Gélules de Proactol XS

Proactol XS is momenteel niet verkrijgbaar in apotheken. De belangrijkste reden waarom het niet in de apotheek verkrijgbaar is, is dat de fabrikant er de voorkeur aan geeft om deze afslankcapsule direct online op de markt te brengen. Deze keuze is ook ingegeven door een duidelijk verlangen om een kwaliteitsservice aan klanten te garanderen. De fabrikant vermijdt namelijk het vermenigvuldigen van distributiekanalen om de fraudeurs, die gewend zijn aan namaak, de wind uit de zeilen te nemen en niet aarzelen om klanten in verwarring te brengen om gevaarlijke producten te verkopen. Je zult ook merken dat Proactol XS niet wordt verkocht in drogisterijen of op websites van partners. Kortom, klanten weten nu dat ze om de originele afslankcapsule Proactol XS te kopen, een bestelling moeten plaatsen op de officiële website van de fabrikant. En het andere goede nieuws is dat de prijzen zeer aantrekkelijk zijn.

Hoeveel kost het om Proactol XS te kopen?

Proactol XS kan voor een zeer aantrekkelijke prijs gekocht worden op de officiële website. Zelfs als je maar één doos koopt, profiteer je van een aanzienlijke verkoopstimulans waarmee je kunt besparen. De korting of besparing neemt toe met het aantal gekochte dozen. Klanten ontvangen bijvoorbeeld een gratis doos Proactol XS voor elke twee dozen die ze kopen. En als je 3 dozen koopt, krijg je er nog eens 3 gratis.

Is er een terugbetalingsclausule?

De fabrikant van Proactol XS, die ook de distributeur is, garandeert het aankoopbedrag terug te betalen als de klant ontevreden is na 2 maanden (60 dagen) gebruik. Elke klant die niet profiteert van een vetverlies van tussen de 500 gram en 2 kg per week, kan na 2 maanden gebruik zijn geld terugvragen. Zoals je ziet is het product zo effectief en betrouwbaar dat de fabrikant niet bang is om zo’n aantrekkelijke terugbetalingsclausule aan te bieden.

Hoe wordt het geleverd?

Zodra de aankoop is betaald en de bestelling is gevalideerd, wordt de afslankcapsule Proactol XS verpakt en binnen de eerste paar werkuren verzonden, zodat klanten hun pakket binnen 24 uur kunnen ontvangen. Als klanten iets verder van de plaats van verzending wonen, kunnen ze hun pakket binnen 48 uur ontvangen. Sommige vervoerders leveren binnen 72 uur aan de meest afgelegen klanten. De levering vindt overal ter wereld plaats op het adres dat bij de bestelling is opgegeven. In uitzonderlijke gevallen kan de levering iets langer duren, maar klanten kunnen de zending meestal volgen op de website van de vervoerder.

Herinnering : Proactol XS is nu vervangen door PhenQ, dat effectiever en scherper geprijsd is.

SNEL AFVALLEN MET PHENQ


 • Gratis verzending
 • Sluit je aan bij meer dan 190.000 tevreden klanten
 • Tot 2 gratis flessen
 • 60 dagen geld-terug garantie
3 bouteilles de Phenq

Bestel PHENQ nu op de officiële website

De alternatieven

Op dit moment zijn er veel alternatieven voor Proactol XS. Ik heb een paar van de beste op de markt voor je geselecteerd: