Hoeveel calorieën zitten er in een chocolade éclair?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Eclairs zijn unieke taarten die we graag als dessert eten. Het is moeilijk om iemand te vinden die niet minstens één keer in de verleiding is gekomen. Klassiek bestaan éclairs uit twee stukken cake die met room aan elkaar worden gezet en het geheel wordt bedekt met melkchocolade. Deze zoete lekkernij is lekker, maar bevat ook veel calorieën. Houd bijvoorbeeld rekening met het meel en de suiker die worden gebruikt om de koekjes te bakken. Een ander voorbeeld is het glazuur, dat vaak wordt bereid met boter en room, waardoor het extreem veel calorieën bevat. Tot slot voegt chocolade, zelfs als er niet veel van is, calorieën toe. Laten we eens kijken hoeveel calorieën een éclair bevat.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Hoeveel calorieën bevat een chocolade éclair?

De hoeveelheid calorieën in dit soort koekjes is over het algemeen een berekend gemiddelde, omdat individuele recepten licht verschillen in bepaalde nuances. Uiteindelijk kan de hoeveelheid boter of suiker de caloriewaarde bepalen. De hoeveelheid chocolade of room in een koekje is ook van groot belang als het gaat om het aantal calorieën in een chocolade éclair.

calorie éclair de chocolat

100 g gekoelde chocolade éclair bevat 241 calorieën, oftewel 12% van je totale dagelijkse behoefte. Een gemiddeld stuk éclair weegt 17 g en bevat 45 kcal.

Chocolade éclair: Koolhydraat-, eiwit- en vetgehalte

100 g gekoelde chocolade éclair bevat 40,3 g koolhydraten, 2,1 gram vezels, 4,40 gram eiwit, 300 milligram natrium en 47,3 gram water. E

Vergeleken met vergelijkbare producten in de snoep en gebak groep, heeft chocolade éclair een relatief laag vetgehalte. Daarnaast bevat dit product veel koolhydraten. Het is daarom geen geschikt tussendoortje voor mensen die willen afvallen of zelfs voor actieve mensen die gezond willen eten. Lightning bevat cholesterol. Denk eraan dat de maximale dagelijkse dosis cholesterol niet hoger mag zijn dan 300 mg.

Tabel met voedingswaarden voor chocolade éclair

VoedingsstoffenChocolade éclair: inhoud per 100 gram
Koolhydraten32,2 g
-waarvan suikers22,03 g
-waarvan zetmeel0 g
-waarvan voedingsvezels1,7 g
Eiwit4,40 g
Vet16,95 g
-waarvan cholesterol17 mg
-waarvan verzadigde vetzuren1,4 g
Kalium117 mg
Natrium85 mg water
Water20,2 g
Alcohol0 g

Wat is het gemiddelde gewicht van een chocolade éclair?

De gemiddelde chocolade éclair weegt 100g. Hij levert het lichaam ongeveer 280 kcal.

Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in chocolade eclairs

Chocolade eclairs zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals: vitamine B2 (11,8%), choline (25,7%), fosfor (13,3%), mangaan (14%), koper (20,7%) en selenium (21,6%).

Vitamine B2 bevordert de opname van ijzer en vitamine B6. Het wordt gebruikt bij de vorming van rode bloedcellen, de productie van antilichamen, celademhaling en groei. Het houdt het ademhalings- en spijsverteringsslijmvlies gezond en draagt bij aan de integriteit van het zenuwstelsel, de huid en de ogen. Het is nuttig voor het bevorderen van ontwikkeling en groei. Vitamine B2 activeert de enzymen die betrokken zijn bij verschillende reacties in ons lichaam.

Fosfor draagt bij tot de opname van calcium in de darmen. Het versterkt het regeneratievermogen van cellen. En het is essentieel voor de botvorming, energieproductie en lichaamsgroei. Fosfor bevordert het gebruik van vitamines door het lichaam. En het is bijzonder effectief bij aandoeningen van het gezichtsvermogen, het gehoor en de reukzin. Het werkt ook als een buffer om de pH-balans in het bloed te handhaven.

Mangaan is actief betrokken bij een aantal biologische mechanismen die bijdragen aan een evenwichtige gezondheid: stolling, schildklieractiviteit, vruchtbaarheid, het immuunsysteem, cholesterol, glykemie, botvorming, enz.

Koper bevordert de celademhaling en groei en vermindert virale en bacteriële infecties, gewrichts- of reumatische pijn en kramp. Het heeft een antiseptische en ontgiftende werking tegen infectieuze en virale aandoeningen. Het verhoogt het immuunsysteem en activeert de stofwisseling.

Chocoladeclair bevat echter veel natrium en overmatige natriuminname veroorzaakt het vasthouden van water in het lichaam, verminderde stofwisseling, hoge bloeddruk en zelfs nierfunctiestoornissen.

Bevat chocoladeclair voedseladditieven?

Een chocolade éclair bevat verschillende voedingsadditieven. Deze omvatten :

  • riboflavine (E101);
  • gemodificeerd zetmeel (E14XX);
  • bètacaroteen (E160ai);
  • natriumalginaat (E401);
  • agar-agar (E406);
  • canaghenanen (E407)
  • johannesbroodpitmeel (E410);
  • methylcellulose (E461);
  • mono- en diglyceriden van zuren (E471).

Maken chocolade éclairs dik?

Is het waar dat er voedingsmiddelen zijn die je absoluut moet vermijden als je een afslankdieet volgt? Het antwoord is in dit geval NEE! Het is niet juist om voedsel te verdelen in goed en slecht voedsel, want in een gezond, evenwichtig dieet moeten alle voedingsmiddelen in de juiste verhoudingen worden gegeten, dus ook snoep! Iedereen die mijn column leest, weet vast en zeker dat te veel suiker ongezond is, omdat je dan het risico loopt op gewichtstoename.

Het is eerlijk om te zeggen dat éclairs kunnen worden beschouwd als een veelzijdig dessert, in de zin dat ze je figuur kunnen aantasten als je te ver gaat met de hoeveelheden. De aanbevolen portie voor een volwassene is over het algemeen 3g, maar niet alle chocolade éclairs zijn gelijk. Deze hoeveelheid komt niet altijd overeen met hetzelfde aantal stukjes, omdat er verschillen zijn in gewicht, ingrediënten en voedingswaarden.

voor een volwassene is over het algemeen 30 gram, maar niet alle chocolade éclairs zijn hetzelfde. Deze hoeveelheid komt niet altijd overeen met hetzelfde aantal stukjes, omdat er verschillen zijn in gewicht, ingrediënten en voedingswaarden.

Broccoli is bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten, maar dat betekent niet dat je er 5 kg per dag van kunt eten! Zoals altijd is evenwicht essentieel.