Wie zijn de beste voedingsdeskundigen/diëtisten in Parijs en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een voedingsdeskundige is een professional die gespecialiseerd is in voeding en die zijn of haar patiënten een compleet dieetprogramma aanbiedt om gewicht te verliezen, rekening houdend met hun behoeften. Als je op zoek bent naar zo’n specialist om je te helpen afvallen, dan vind je hier een selectie van de beste op hun gebied in Parijs en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom een voedingsdeskundige of diëtist?

Veel mensen willen afvallen en beginnen aan een afslankprogramma met sport en een streng dieet. Helaas pakken ze het vaak verkeerd aan, waardoor hun inspanningen niet effectief zijn.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Een voedingsdeskundige en diëtist zijn specialisten die je kunnen helpen bij het beheren van je dieet.

In plaats van hun gewicht te verminderen, kunnen ze zelfs een boemerangeffect krijgen en meer lichaamsvet aankomen. Daarom is het raadzaam om je tot een voedingsdeskundige of diëtist te wenden om overgewicht effectief aan te pakken.

Deze professionals zijn geen tovenaars, maar stellen een specifiek programma voor je op, op maat gemaakt voor elk individueel geval en ontworpen om je te helpen geleidelijk gewicht te verliezen zonder je lichaam te schaden.

Ze zullen je tijdens het hele proces bijstaan om je te motiveren, je ongezonde eetgewoonten geleidelijk aan af te leren en je te helpen om op de lange termijn een gezonde levensstijl aan te houden.

Er zijn veel redenen voor gewichtstoename en eetstoornissen. Het is aan de voedingsdeskundige om de precieze oorzaken voor elke patiënt vast te stellen en samen oplossingen te vinden voor deze factoren.

Top 8 beste voedingsdeskundigen in Parijs

Parijs en omgeving zit vol met uitstekende voedingsdeskundigen die je hun diensten kunnen aanbieden dankzij hun kennis en ervaring. Hier is een selectie van 8 namen die vaak voorkomen op dit gebied.

Vanessa Bedjaid Haddad

Vanessa Bedjaid Haddad is een door de staat gediplomeerde diëtist-voedingsdeskundige met een privépraktijk in Parijs.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Vanessa Bedjaï Haddad is een diëtist-voedingsdeskundige.

Ze is opgeleid in coaching en persoonlijke ontwikkeling en werkt samen met een aantal gezondheidsprofessionals, waaronder cosmetische chirurgen, fysiotherapeuten, osteopaten en psychotherapeuten.

Ze zet voedingspreventieprogramma’s op en maakt mensen bewust van de noodzaak van lichaamsbeweging, ongeacht leeftijd of geslacht. Ze geeft ook een aantal workshops over evenwichtige voeding, kindervoeding, afslanken en de dieetbehandeling van medische aandoeningen.

Deze diëtist-voedingsdeskundige volgt regelmatig trainingen over de verschillende benaderingen van diëtetiek en patiëntenmanagement, om haar kennis op peil te houden en haar vaardigheden te verbeteren. Ze neemt ook deel aan interprofessionele conferenties in Frankrijk en elders in de wereld om kennis en ervaring uit te wisselen.

Naam: Vanessa Bedjaï-Haddad
Website: www.vbh-dieteticienne-nutritionniste.com
Telefoonnummer: +33 6 60 61 17 53

Deborah Ohana

Deborah Ohana is gespecialiseerd in sportvoeding, kindervoeding, microvoeding en eetstoornissen. Ze kan waardevolle hulp bieden bij afslankprogramma’s.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Deborah Ohana.

De afgelopen tien jaar heeft ze veel patiënten geholpen bij het vinden van natuurlijke oplossingen die onschadelijk zijn voor het lichaam, met het oog op het herstellen van een gezonde levensstijl en een gezond dieet. Opgeleid in ACT (Acceptance and Commitment Therapy), gebruikt ze een functionele benadering om de oorzaken te identificeren en curatieve maatregelen te nemen.

Haar psycho-voedingsaanpak is afgestemd op elk individu, helpt hen specifiek met hun moeilijkheden en leidt hen naar hun idealen en doelen. Zorg, luisteren en compassie zijn professionele waarden die ze hoog in het vaandel heeft staan.

Deborah Ohana biedt in haar praktijk consulten aan voor mensen van alle leeftijden, inclusief zwangere vrouwen en topsporters die weer in vorm willen komen of hun prestaties willen optimaliseren.

Ze geeft ook verschillende workshops en conferenties over voeding en sportactiviteiten.

Naam: Deborah Ohana
Website: https://www.do-nutrition.com
Telefoonnummer: +33 1 42 78 84 70

Corinne Chicheportiche-Ayache

Corinne biedt consulten gebaseerd op drie cruciale en complementaire thema’s: diëtetiek, lichaamsbeweging en gedrag.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Corinne Chicheportiche-Ayache

De sessies zijn zeer goed georganiseerd, met als doel de patiënt in detail te leren kennen door zijn levensstijl en persoonlijke geschiedenis in termen van gewicht en levensstijl te identificeren, een evaluatie op te stellen op basis van de verzamelde informatie, eventuele afwijkingen en hun belangrijkste oorzaken te identificeren en een uitgebreid programma voor te schrijven dat is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

De patiënt wordt regelmatig geïnformeerd over de voortgang van het programma, zijn of haar motivatie, lichaamsbeweging en eetgewoonten en de impact van deze veranderingen op zijn of haar leven.

Naam: Corinne Chicheportiche-Ayache
Website: https://dr-chicheportiche-ayache-nutrition.fr
Telefoonnummer: +33 1 53 70 43 21

Pascal Nourtier

Pascal Nourtier is een professionele voedingsdeskundige die al een tiental jaar in een privépraktijk werkt. Hij is gespecialiseerd in duurzaam afslanken, wat de laatste jaren steeds populairder wordt.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Pascal Nourtier

Hij houdt zijn kennis voortdurend op peil en neemt deel aan seminars en universitaire cursussen om patiënten geavanceerde oplossingen te kunnen bieden.

Aandachtig en met aandacht voor de behoeften van elk individu, biedt hij volledige tevredenheid aan patiënten door gepersonaliseerde programma’s voor te stellen die echt overeenkomen met elk geval. Hierdoor zijn de resultaten overtuigender en is het gewichtsverlies duurzamer.

Naam: Pascal Nourtier
Website: www.nutritionniste-paris.com
Telefoonnummer: +33 6 03 30 04 40

Nina Cohen-Koubi

Nina Cohen-Koubi is opgeleid als arts aan de Xavier Bichat Universiteit. Ze heeft een brede academische achtergrond op het gebied van geneeskunde en heeft zich ook verdiept in voeding, omdat ze gelooft dat veel ziekten kunnen worden genezen en voorkomen door betere voeding.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Nina Cohen-Koubi.

Ze is al meer dan 17 jaar werkzaam in de praktijk, heeft een schat aan ervaring op dit gebied en heeft een reputatie opgebouwd onder de steeds sterkere concurrentie.

Als een echte psycholoog luistert ze aandachtig naar haar patiënten en laat ze hen in detail praten over hun levensgewoonten, angsten en spanningen om hen te helpen beslissen over de te volgen aanpak.

Naam: Nina Cohen-Koubi
Website: www.medecin-nutritionniste.fr
Telefoonnummer: +33 1 47 64 56 06

Marie-Christine Laroudie

Marie-Christine Laroudie heeft praktijken in Parijs en Issy-les-Moulineaux. Ze behandelt patiënten van alle leeftijden die hun levensstijl willen verbeteren door middel van voeding, van zwangere vrouwen tot diabetici en mensen met nier- of spijsverteringsproblemen.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Marie-Christine Laroudie.

Voeding is een essentiële factor voor onze gezondheid en ons lichamelijk welzijn. Ze analyseert, adviseert, onderwijst en past het dieet aan de specifieke behoeften van elk individu aan.

Ze heeft een breed scala aan beproefde methoden. Ze stemt haar consulten af op jouw behoeften en verwachtingen.

Ze biedt bijvoorbeeld verslavingsbehandeling met behulp van de methode “dynamische neurofeedback”, verschillende methoden om af te vallen, behandeling voor voedingsdwang en een volledige beoordeling van minerale zouten en zware metalen met behulp van spectrofotometrie.

Naam: Marie-Christine Laroudie
Website: www.dietetique-nutrition-paris.com
Telefoonnummer: +33 1 41 90 91 27

Alexandre Levèvre

Alexandre Lefèvre is voedingsdeskundige met zo’n twintig jaar ervaring in diëtetiek en gewichtsgerelateerde voeding.

Les meilleurs nutritionnistes sur Paris
Voedingsdeskundige Alexandre Lefèvre.

Hij heeft een heel andere aanpak om mensen te helpen gewicht te verliezen. Het gaat er niet om het gewicht als het probleem te zien, maar om vast te stellen waarom de patiënt overgewicht heeft.

Door corrigerende methoden toe te passen op de oorzaken van overgewicht, kunnen patiënten er zeker van zijn dat de aandoening effectief en duurzaam wordt behandeld.

Hij gebruikt de Eriksoniaanse hypnosemethode om patiënten te behandelen, wat hun motivatie verhoogt en hun gedrag verbetert.

Naam: Alexandre Lefèvre
Website: https: //www.alexandre-lefevre.com
Telefoonnummer: +33 6 74 46 40 00

Conclusie

Een beroep doen op voedingsdeskundigen of diëtisten is essentieel als je van plan bent om je eetpatroon onder controle te krijgen en weer een fatsoenlijke levensstijl wilt aannemen om gewicht te verliezen. Nu weet je wie je moet bellen als je er een in de buurt van Parijs wilt vinden.