Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Bordeaux in de Gironde?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een dieet om aan te komen of af te vallen moet rekening houden met een aantal parameters, in het bijzonder de BMI of Body Mass Index. In elk geval verschilt elk afslankprogramma van persoon tot persoon. Daarom heb je de hulp van een diëtist-voedingsdeskundige nodig om op een gezonde en effectieve manier kilo’s aan te komen of af te vallen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Een diëtist is een gezondheidsprofessional die elk van zijn of haar patiënten een dieetprogramma aanbiedt dat past bij hun situatie. In Bordeaux staan ze bekend om hun ernst en bekwaamheid en bieden ze hoogwaardige voedingseducatie en/of herscholing. Ontdek de beste diëtisten-diëtisten in Bordeaux.

Lou PETITJEAN, freelance diëtist in Bordeaux

Lou PETITJEAN is een freelance diëtist die mensen met stofwisselings- of dieetproblemen helpt. Ze ontvangt haar patiënten in haar privépraktijk in Bordeaux en biedt hen het voordeel van haar meer wetenschappelijke benadering van voeding.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
De website van diëtiste Lou Petitjean.

Ze adviseert de juiste voeding voor een evenwichtige voeding, gewichtsverlies of een voedingsprogramma voor sporters of zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Lou PETITJEAN is niet alleen diëtist, maar werkt ook in twee andere klinieken waar ze mensen met slaap- en geheugenproblemen helpt.

Naam: Lou PETITJEAN
Website: https://www.lou-dieteticienne.com/
Telefoonnummer: 06 58 12 52 23

Hélène Ageneau, diëtist-voedingsdeskundige in Arès, in het stroomgebied van Arcachon

Hélène Ageneau is een zelfstandige diëtist-voedingsdeskundige in de Gironde rond Bordeaux. Ze heeft haar eigen praktijk in Arès, waar haar klanten terecht kunnen voor advies over voeding en diëtetiek.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Diëtist Hélène Ageneau.

Deze voedingsdeskundige uit het bekken van Arcachon staat bekend om haar nauwgezette follow-up van elk geval en om de bevredigende manier waarop ze elk van haar patiënten behandelt. Op haar blog kun je genieten van haar dieetrecepten, voedingssuggesties en adviezen.

Naam: Hélène Ageneau
Website: https: //www.equilibre-au-quotidien.com
Telefoonnummer: 06 95 30 25 85

Charline Wirth, diëtist-diëtist in Bordeaux en Langon

Charline Wirth is een diëtist-diëtist die haar cliënten ontvangt in haar praktijken in Bordeaux en Langon. Ze biedt ook consulten op afstand per telefoon, Skype of WhatsApp. In haar dieetbenaderingen geeft ze prioriteit aan lichamelijk en geestelijk welzijn.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Website van diëtist Charline Wirth.

Deze professional onderscheidt zich in haar vakgebied door het gebruik van innovatieve apparatuur zoals impedancemetrie, waarmee de lichaamssamenstelling in termen van vet- en spierweefsel wordt beoordeeld. Charline Wirth biedt een scala aan programma’s gericht op diëtische therapie, het herstellen van het evenwicht in het dieet en voedingsondersteuning.

Elke leeftijdsgroep kan er baat bij hebben, wat ook de reden van het consult is: gewichtsverlies of -toename, hart- en vaatproblemen, spijsverteringsproblemen, stoppen met roken, etc. Je dient een afspraak te maken om advies en opvolging te krijgen van Charline Wirth.

Naam: Charline Wirth
Website: https: //www.charline-dieteticienne.com/
Telefoonnummer: 07 69 10 06 75

AurélieMallard, diëtist en natuurgeneeskundige in de Gironde

Aurélie Mallard is diëtist en gespecialiseerd in natuurgeneeskunde. Dit verklaart haar neiging om metabole en dieetstoornissen altijd op te lossen met natuurlijke zorgmethoden.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Website van diëtiste Aurélie Mallard.

Deze professional ontvangt cliënten op afspraak in haar praktijk in het Maison de Santé in Villandraut.

Aurélie Mallard staat bekend om haar vermogen om haar cliënten een uitstekende gezondheid te garanderen en zelfs om de ontwikkeling van bepaalde ziekten een halt toe te roepen.

Naam: Aurélie Mallard
Website: aurelie-naturopathe-bordeaux.fr
Telefoonnummer: 07 82 31 82 68

Sarah Pham, diëtist-diëtist in Bordeaux

Met diëtist-diëtist Sarah Pham kunt u de precieze hoeveelheid van elke maaltijd bepalen, die dan uw specifieke dieet zal vormen. Haar programma’s bevatten gedetailleerde informatie over de hoeveelheid macronutriënten in elke voedselgroep.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Website van diëtist Sarah Pham.

Sarah Pham houdt rekening met een aantal parameters voordat ze haar dieet aanbiedt aan elk van haar cliënten. Ze stelt een dieet voor op basis van de leeftijd, het gewicht, de lengte, de stofwisselingsproblemen, de dagelijkse activiteiten en het seizoen van de patiënt.

Ze heeft speciale sportprogramma’s met recepten voor gewichtstoename, spierverlies en prestaties. Ze stelt ook een specifiek dieet samen voor gewichtstoename of -afname, of voor de lichamelijke behoeften van zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Naam: Sarah Pham
Website: https: //ladietetiqueriedesarah.com/
Telefoonnummer: 06 78 86 08 39

Céline MAILLARD, diëtiste voeding in Bordeaux en Mérignac

Céline Maillard verwelkomt je in haar praktijk in Bordeaux of Mérignac. Met meer dan 10 jaar ervaring als freelance diëtist verzorgt ze momenteel meer dan 2.000 patiënten en biedt ze elk van hen een bevredigende ondersteuning.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Diëtist Celine Maillard.

Ze past moderne diëtetiek toe, die erop gericht is de gezondheid van de persoon in kwestie te verbeteren en gezonde voeding aan te bieden die verschilt van een soms pijnlijk dieet.

Céline Maillard belooft een jojo-effect van nul na de dieetbehandelingen die je hebben geholpen om af te vallen. Met haar moderne aanpak en beheersing van het vak weet ze haar patiënten gerust te stellen en hen te helpen hun doelen zonder al te veel moeite te bereiken.

Naam: Céline MAILLARD
Website: madiet.fr
Telefoonnummer: 06 68 00 71 72

Marie Aude Fourneau, diëtist-diëtist in Bordeaux

Marie Aude Fourneau hanteert een moderne benadering van haar diëtetiek. Ze zet zich in om de levensstijl van haar patiënten te verbeteren met behulp van relevant voedingsadvies, zonder hen het plezier in eten te ontzeggen.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Diëtist Marie-Aude Founeau.

Je bepaalt je eigen haalbare doelen en je diëtist adviseert je over de voedingsaanpak die het beste bij jou, je aandoening en je middelen past. Ze zal je beter ondersteunen, zodat je de lange weg naar gewichtsverlies kunt vergeten.

Naam: Marie Aude Founeau
Website: https: //www.fma-dietetique.fr/
Telefoonnummer: 06 68 00 71 72

Anne-Sophie Boulas, diëtist en psycholoog

Anne-Sophie Boulas is diëtist in een privépraktijk in Bordeaux en Mérignac. Ze geeft ook consulten als psycholoog. Ze is gekwalificeerd in elk van deze 2 specialismen.

Diététicien nutritionniste à Bordeaux
Website van diëtist Anne Sophie Boulas.

Ze stelt voedingsbenaderingen voor die hun waarde op lange termijn kunnen bewijzen. Volgens deze diëtiste is het mogelijk om je gewicht te reguleren zonder drastische dieetbeperkingen.

Het is een kwestie van het lichaam op een natuurlijke manier laten reageren op de basissensaties van honger en verzadiging door gezond te eten. Deze strategie is ook de beste manier om het jojo-fenomeen na gewichtsverlies te vermijden.

Naam: Anne-Sophie Boulas
Website: https: //www.lafeediet.fr
Telefoonnummer: 05 56 42 67 07