Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Dijon en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een uitgebalanceerd dieet is erg belangrijk als je je goed wilt voelen over jezelf en je lichaam. Professionals bieden nu hun diensten aan om mensen te helpen die beter willen eten of hun streefgewicht willen bereiken. Deze professionals worden diëtisten of voedingsdeskundigen genoemd. Ontdek een selectie van specialisten in deze categorie als je in de omgeving van Dijon woont.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Voedingsdeskundige Audrey Brochot

Wie is Audrey Brochot?

Audrey Brochot is een gediplomeerd diëtist. Haar praktijk is gevestigd in Dole en Beaune, in de Jura. Ze helpt haar patiënten een evenwichtige voeding te behouden en hun welzijn te bevorderen. Ze is opgeleid aan de faculteit geneeskunde en heeft zich gespecialiseerd in de psychologie en pedagogie van eetgedrag om een gedragsmatige dimensie aan haar consulten te geven.

Evaluatie en follow-up

Er worden twee soorten consulten aangeboden:

  • De evaluatieconsultatie: tijdens dit eerste contact deelt de cliënt zijn voedingsprofiel om een behandelingsstrategie op te stellen;
  • Het follow-up consult: wordt regelmatig uitgevoerd, dit verhoogt de kans op succes. De diëtist begeleidt haar patiënten tijdens het hele proces en stelt telkens specifieke doelen.

Naam: Audrey Brochot
Website: http://www.dieteticienne-beaune.fr/
Telefoon: 07 83 99 63 93

Aurélie Sauvestre – Naturhouse Dijon

Wie is Aurélie Sauvestre?

Aurélie Sauvestre verwelkomt je, op afspraak, in een centrum gespecialiseerd in diëtetiek en voeding dat mensen met gewichtsproblemen helpt. Het centrum promoot een natuurlijke aanpak van obesitas en moedigt het gebruik aan van producten en voedingssupplementen op basis van planten, groenten en fruit en niet te vergeten mineralen en vitamines.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Diëtist Aurélie Sauvestre

Afvallen met natuurlijke producten

Al onze diensten zijn gericht op één doel: afvallen. De diëtist voert een doelgericht voedingsplan uit en controleert regelmatig de voeding en gezondheid van de patiënt, met in het achterhoofd dat het programma voorrang geeft aan natuurlijke producten.

Naam: Aurélis Sauvestre – Naturhouse Dijon
Website: https: //www.naturhouse.fr/liste-centres/20-dijon-universite/
Contact: 03 80 30 78 36

Aude Laurent

Gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Aude Laurent heeft verschillende opleidingen gevolgd voordat ze haar eigen praktijk opende. Deze waren gebaseerd op cognitieve en gedragstherapie, de positieve psychologie onderhoudstechniek, eetstoornistherapie en vele andere. Deze diëtist leert over alle eetactiviteiten van de patiënt om de beste oplossing te vinden.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Over diëtist Aude Laurent.

Consulten voor iedereen

De consulten bij Aude Laurent zijn voor iedereen, jong en oud. Vanaf de eerste sessie werken jullie samen aan het opstellen van een vastomlijnd programma. Tijdens de daaropvolgende consulten zorgt de diëtiste ervoor dat ze uw ritme volgt. Er wordt een oplossing uitgewerkt die rekening houdt met je behoeften en budget.

Enkele voorbeelden van de diensten die we aanbieden: verbetering van de lichaamsbeweging, voedingsadvies bij ziekte, begeleiding tijdens chemotherapie, gewichtscontrole.

Naam: Aude Laurent
Website: http://www.dieteticienne-dijon.fr
Contact: +33 3 80 41 32 64

Fabienne Millet Armbruster, diëtist-voedingsdeskundige. Zodat afvallen leuk kan zijn!

Wie is Fabienne?

Voordat ze voedingsdeskundige werd, werkte Fabienne Millet Armbruster in de voedingsmiddelenindustrie. Ze heeft een diploma in Voedingswetenschappen en een BTS in Diëtetiek. Haar advies over een evenwichtige voeding is gericht op patiënten van alle leeftijden (kinderen, tieners, volwassenen) en alle categorieën (sporters, enz.). Als je aan sport doet, zal deze diëtiste er alles aan doen om je een evenwichtige voeding te garanderen.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Over de diëtiste Fabienne Millet Armbruster.

Patiënten begeleiden en controleren

Het belangrijkste doel van Fabienne Millet Armbruster is om mensen met gewichtsproblemen te helpen hun gezondheid en welzijn terug te krijgen. Ze biedt ondersteuning op een aantal gebieden, waaronder het helpen van mensen bij het bereiken van een evenwichtig dieet en het bieden van morele steun bij stress en depressie.

Naam: Fabienne Millet Armbruster
Website: http://dieteticien-nutritionniste-dijon.maigrir2000.com/
Contact: +33 3 80 58 51 39

Jourdan Aurélia

Gediplomeerd diëtist

Aurélia Jourdan heeft een BTS in diëtetiek. Ze begon te werken in een ziekenhuis, een revalidatiecentrum en een kliniek in Dijon. In die periode ontmoette ze een ervaren diëtiste die met pensioen ging en die haar haar patiëntenboek gaf. Sindsdien heeft ze haar eigen praktijk.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Diëtist Aurélia Jourdan Gracia.

Diensten voor iedereen

Haar diensten zijn gericht op jong en oud. Ze zorgt ervoor dat het behandelingsprogramma aansluit bij de persoonlijkheid, activiteiten, leeftijd en medische situatie van de cliënt. Haar doel is om cliënten te laten inzien dat voeding een levensbehoefte is. Ze helpt bij het bestrijden van bepaalde aandoeningen zoals obesitas, hoge bloeddruk, voedselallergieën en vele andere.

Naam: Jourdan Aurélia
Website: https: //cabinet-jourdan-garcia.fr/
Contact: +33 3 80 30 41 87

Anne Roblot Duhautoy

Freelance diëtist

Anne Roblot Duhautoy is in 2007 afgestudeerd als diëtist in Lyon. Voordat ze haar eigen praktijk begon, werkte ze in een universitair ziekenhuis met patiënten die leden aan eetstoornissen, met name anorexia en boulimia. Ze werkte ook in een afslankcentrum. In 2009 werd ze zelfstandig diëtist.

Over diëtist Anne Roblot Duhautoy.

Twee soorten consulten bij Anne Roblot Duhautoy

De eerste raadpleging is een gelegenheid voor de diëtist om de verwachtingen, het profiel en de achtergrond van de patiënt te leren kennen en om een echt gesprek met de patiënt te hebben over de te stellen doelen.

Het vervolgconsult is een gelegenheid om de balans op te maken. De diëtist geeft advies indien nodig en er kunnen ook veranderingen worden afgesproken.

Naam: Anne Roblot Duhautoy
Website: https://www.dietetique-nutrition-dijon.com/
Contactgegevens: +33 3 80 51 95 90

Virginie Leroueille

Diëtist en kookspecialist

Virginie is gediplomeerd diëtist, maar ze heeft ook een koksopleiding gevolgd. Daarom heeft ze haar twee expertises gecombineerd tot een uitstekende diëtist-voedingsdeskundige.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Diëtist Virginie Leroueille.

Consulten en zorg

Virginie Leroueille biedt vier opties voor een dieetprogramma:

  • Het eerste consult: dit is het eerste contact tussen de diëtist en de patiënt, waardoor een eerste beoordeling kan worden uitgevoerd. De patiënt praat over zijn of haar dieetgeschiedenis en problemen op dit gebied;
  • Het vervolgconsult: patiënt en behandelaar maken de balans op van alles wat is gezegd en van de vooruitgang die is geboekt ten opzichte van de gestelde doelen;
  • Elektrotherapiebehandelingen: deze zijn gericht op mensen die hun gewichtsverlies willen versnellen;
  • Kookworkshops: deze diëtiste deelt haar knowhow en kennis van thuis koken om patiënten te helpen gezond te eten.

Naam: Virginie Leroueille
Website: https://cabinet-leroueille-dietetique.fr/
Contact: +33 6 68 50 80 30

Marine Eminet

Gediplomeerd diëtist

Marine Eminet heeft een schat aan kennis opgedaan door samen te werken met professionals op verschillende gebieden: psychologie, kindergeneeskunde, endocrinologie en vele andere. Ze werkt ook samen met sportcoaches om mensen te helpen obstakels te overwinnen en hun doelen te bereiken.

Les meilleurs diététiciens sur Dijon
Over diëtist Marine Eminet.

Beoordeling en follow-up

  • Het beoordelingsgesprek: dit is een essentiële fase in het afronden van het dieetprogramma. De diëtist luistert naar de patiënt om de doelstellingen te helpen bepalen;
  • De follow-up raadpleging: samen bespreken de twee partijen de inspanningen die sinds de eerste ontmoeting zijn gedaan. De diëtist is ook geïnteresseerd in emotioneel beheer en zal het beste advies geven, of het nu gaat om gewichtsverlies of aanpassing van het dieet.

Naam: Marine Eminet
Website: https://www.dieteticienne-nutritionniste21.fr/
Contact: +33 7 69 44 03 34