Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Tours en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een gezond dieet is essentieel voor een goede gezondheid en een gevoel van welzijn. Mensen met gewichtsproblemen doen vaak een beroep op diëtisten/voedingsdeskundigen om hen te helpen met hun dieet. Deze professionals hebben een specifieke opleiding gevolgd op het gebied van diëtetiek en hebben de kennis die nodig is om een dieetprogramma aan te bieden dat is afgestemd op verschillende gevallen. In dit artikel deel ik de lijst met de beste diëtisten die werkzaam zijn in Tours en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Céline Godart, diëtist-voedingsdeskundige in Tours

Even voorstellen:

Céline Godart is een diëtist met een diploma in biologische techniek, psychologie en voedingshygiëne. Ze behandelt verschillende categorieën patiënten: zwangere vrouwen, mensen die snel aankomen of afvallen en mensen die vatbaar zijn voor verschillende ziekten. Haar belangrijkste doel is om hen te helpen goed te eten om hun gezondheid en leefomstandigheden te verbeteren.

Meilleurs diététiciens à Tours
Diëtist Céline Godart

Diensten

De consulten in de praktijk van Céline Godart verlopen in twee fasen. Het eerste contact stelt haar in staat om de eetgewoonten van de patiënt te begrijpen. Ze beoordeelt alle details zodat ze de te bereiken doelen kan definiëren. Daarna volgen vervolgconsulten om te beoordelen hoe de situatie zich ontwikkelt.

Neem contact op met

Naam: Céline Godart
Website: https: //dieteticienne-tours-godart.fr/
Telefoon: 06 80 01 77 91

Isabelle GARCIA, gediplomeerd diëtist en sofrologist

Presentatie

Isabelle GARCIA is gediplomeerd diëtist en al vele jaren zelfstandig ondernemer. Haar praktijk is gevestigd aan de Boulevard Béranger 112 37000 Tours. Ze zorgt voor mensen die willen afvallen en biedt hen effectieve en duurzame oplossingen. Haar doel is om patiënten gezonde voeding aan te raden zonder ze een schuldgevoel te geven.

Meilleurs diététiciens à Tours
Diëtist en sofrologist Isabelle Garcia

Diensten

De veranderingen beginnen met het eerste gesprek met de diëtist. Tijdens deze sessie wordt de oorzaak van het gewichtstoename probleem begrepen en kan de diëtist een geschikt dieetprogramma opstellen. De daaropvolgende consulten zijn essentieel om te beoordelen hoe de situatie zich ontwikkelt en om te beslissen of er wijzigingen moeten worden aangebracht.

Neem contact op met

Naam: Isabelle GARCIA
Website: https: //isabelle-garcia.wixsite.com/sophrodiet
Telefoon: 02 47 66 34 48 of 06 37 58 38 05

Emilie Clément, ervaren diëtist-voedingsdeskundige in Tours

Presentatie

Emilie Clément is een diëtist die een uitgebreide opleiding op dit gebied heeft gevolgd. Haar werkwijze is zowel objectief als subjectief. De oplossingen die zij aandraagt zijn volledig afhankelijk van de situatie van elk individu: deze professional gaat uit van het principe dat er geen gemeenschappelijk dieet bestaat. Ze werkt met mensen van alle leeftijden die willen afvallen.

Les meilleurs diététiciens Tours
Diëtist Emilie Clément

Diensten

Consulten vinden thuis of via internet plaats. Afspraken worden telefonisch gemaakt. Tijdens het eerste persoonlijke contact wordt een voedingsbeoordeling uitgevoerd om meer te weten te komen over de gewoonten van de patiënt. Dit wordt gevolgd door follow-ups van 45 minuten (thuis, op kantoor of op afstand) om te beoordelen hoe de situatie zich ontwikkelt.

Neem contact op met

Naam: Emilie Clément
Website: https: //dieteticienne-tours.fr/
Telefoon: 06 62 46 24 01

Lucile Michel, diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Lucile Michel heeft een postdoctoraal diploma sportvoeding, diëtetiek en levensmiddelenhygiëne, met als specialisatie diabetologie. Ze richt zich voornamelijk op het helpen van sporters, maar kan ook individuen aannemen die een dieet willen volgen. Deze diëtist-voedingsdeskundige werkt ook in bedrijven en gezondheidsinstellingen.

Les meilleurs diététiciens Tours
Lucile Michel

Diensten

Tijdens elke afspraak luistert Lucie Michel aandachtig naar de problemen van patiënten. Op deze manier worden samen doelstellingen bepaald. Vervolgens kan een geschikt dieetprogramma worden opgesteld. In het geval van sporters moet dit overeenkomen met de intensiteit van hun activiteiten.

Neem contact op met

Naam: Lucile Michel
Website: http://www.lucile-michel.com/
Telefoon: 02 47 27 94 52

Caroline Bonneau, diëtist in Tours

Presentatie

Caroline Bonneau is een gediplomeerd diëtist die werkt met mensen die niet lekker in hun vel zitten. Haar belangrijkste doel is hen te helpen plezier in eten te (her)vinden. Ze werkt als freelance diëtist in haar praktijk in Tours en biedt haar cliënten de mogelijkheid om hun eetpatroon weer in balans te brengen. Het doel is om anders te gaan eten en zich met zichzelf te verzoenen.

Meilleurs diététiciens sur Tours
Caroline Bonneau

Diensten

Alles begint met een assessment, gevolgd door het opstellen van het meest geschikte dieetprogramma. De voedingsdeskundige geeft ook praktisch advies. Vervolgens worden er follow-upsessies gepland om te zien of de doelstellingen worden behaald of dat er wijzigingen moeten worden aangebracht.

Neem contact op met

Naam: Caroline Bonneau
Website: https: //www.equilibre-gourmand.fr/
Telefoon: 06 83 82 98 31

Vanessa Gilbert, diëtist en shiatsubeoefenaar in Tours

Presentatie

Vanessa Gilbert is diëtist met een DUT in biologische techniek en diëtetiek. Wat haar bijzonder maakt is dat ze diëtetiek en shiatsu combineert om haar patiënten te helpen. Ze werkt vanuit haar praktijk in Tours, maar kan ook naar je toe komen als je niet in staat bent om te reizen. Ze verwelkomt mensen van alle leeftijden. Het is de moeite waard om te vermelden dat ze zich niet richt op gewichtsverlies, maar vooral op een evenwichtige voeding.

Les meilleurs diététiciens à Tours
Diëtist en shiatsu-beoefenaar Vanessa Gilbert

Diensten

Vanessa Gilbert biedt consulten aan voor individuen of koppels. Ze biedt effectieve oplossingen en volgt nauwgezet de vooruitgang van elke patiënt, waarbij ze met elk aspect rekening houdt om blijvende resultaten te garanderen.

Neem contact op met

Naam: Vanessa Gilbert
Website: https: //dietethique.org/
Telefoon: 06 82 08 80 24

Alexandra PAYS, diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Alexandra PAYS is een gediplomeerd diëtist die is opgeleid als biologisch ingenieur met een optie diëtetiek. Haar belangrijkste doel is om patiënten op hun gemak te stellen met wat er op hun bord ligt. Ze werkt vanuit haar praktijk in Tours of aan huis, afhankelijk van beschikbaarheid.

Les meilleurs diététiciens Tours
Diëtist Alexandra Pays

Diensten

Het verloop van de behandeling is duidelijk omschreven. Tijdens het eerste contact leert ze eerst de dieetproblemen van de patiënt kennen. Het dieetprogramma dat wordt opgesteld, is afhankelijk van deze eerste fase. Daarna komen de twee partijen regelmatig samen voor een volledige follow-up en om beter te kunnen beoordelen hoe de situatie evolueert.

Neem contact op met

Naam: Alexandra PAYS
Website: http: //alequilibre37.com/
Telefoon: 06 80 36 33 54

Julie CAPELLE, gediplomeerd diëtist voedingsdeskundige

Presentatie

Julie CAPELLE heeft een BTS in diëtetiek. Haar werkwijze stelt cliënten in staat om die extra kilo’s onder de best mogelijke omstandigheden kwijt te raken. Haar doel is hen te leren hoe ze beter kunnen eten zonder het plezier te verliezen.

Meilleurs diététiciens Tours
Diëtist Julie Capelle

Diensten

De consulten zijn op afspraak en vinden thuis plaats, omdat ze de leefomgeving van de patiënt wil zien. Tijdens de sessies stelt ze passende oplossingen voor en maakt ze patiënten duidelijk dat doelstellingen alleen kunnen worden bereikt door hard te werken en de vastgestelde programma’s te volgen. Het begint allemaal met een evaluatieconsult. Dit wordt gevolgd door vervolgconsulten om te beoordelen hoe de situatie zich ontwikkelt.

Neem contact op met

Naam: Julie CAPELLE
Website: http: //learn-to-eat.e-monsite.com/
Telefoonnummer: 06 86 34 23 57