Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Straatsburg en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een diëtist is een voedingsspecialist die patiënten helpt om een gezond en evenwichtig voedingspatroon te bereiken. Diëtisten werken in een privépraktijk, thuis of in verschillende bedrijven zoals restaurants of ziekenhuizen. Voordat ze op dit gebied aan de slag mogen, moeten ze een uitgebreide opleiding volgen. Als je in Straatsburg en omgeving woont, is hier een selectie van de beste diëtisten in de sector.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Véronique Nouvier, gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Maak kennis met

Deze diëtiste is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met overgewicht. Haar belangrijkste doel is om een persoonlijk voedingsprogramma aan te bieden om het probleem te verhelpen. Ze is gediplomeerd afslankcoach en zorgt ervoor dat je afvalt met behoud van een gezonde eetgewoonte.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Over de diëtiste Véronique Nouvier

Diensten

Véronique Nouvier is een diëtiste die patiënten op afspraak ontvangt in haar praktijk in de buurt van Straatsburg, die zich richt op een breed scala aan patiënten:

 • Sporters: als u wilt afvallen tijdens het sporten, kunt u bij haar terecht voor een dieetprogramma op maat;
 • Kinderen met overgewicht: veel kinderen in Frankrijk lijden aan obesitas. Als dat bij jou het geval is, kun je Véronique Nouvier om dieetadvies vragen om de situatie te verbeteren en toch gezond te blijven;
 • Zwangere vrouwen: tijdens de zwangerschap moeten moeders een gezonde levensstijl aanhouden, wat betekent dat ze gezond en evenwichtig moeten eten. Deze diëtist kan u het beste advies geven om u en uw baby gezond te houden.

Naam: Véronique Nouvier
Website: https: //www.nouvier.com/
Telefoonnummer: 03 88 21 07 66

Magali MOEGLE, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Magali is een diëtist met een BTS (HND) in diëtetiek en heeft stages gelopen in ziekenhuizen, catering en veganistisch koken. Ze heeft zich ook gespecialiseerd in communicatiemethoden voor patiënten, gedragsstoornissen, aromatherapie en micronutritie. Ze is lid van verschillende diëtistische verenigingen, waaronder ADL, AVF, AFDIAG en IEDM.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Over de diëtist Magali Moegle.

Diensten

Volgens Magali MOEGLE is diëtetiek levenskunst. Om haar te raadplegen, moet je online een afspraak maken. Ze behandelt verschillende soorten patiënten. Eerst evalueert ze hun eetgewoonten. Daarna worden ze tijdens de volgende consulten nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden gehaald en dat de patiënten het programma naar de letter volgen. Zo niet, dan stelt ze andere oplossingen voor.

Naam: Magali MOEGLE
Website: https://www.magali-moegle.fr/
Telefoon: 06 23 08 55 80

Laurent TSCHANZ, diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Deze diëtist werkt in de praktijk NUTRITIONCONSEIL, die zijn deuren opent om patiënten te helpen bij het oplossen van hun dieetproblemen. Hij oefent dit beroep al 20 jaar uit en staat ter beschikking van zowel particulieren als professionals zoals restaurants, sportclubs, enz.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Laurent Tschanz diëtist website.

Diensten

Ongeacht je leeftijd (kind, volwassene, senior) of probleem (zwangerschap, ziekte), Laurent TSCHANZ vindt altijd een oplossing voor je. De consulten in de praktijk verlopen als volgt:

 • Een eerste consult om patiënten te leren kennen, waarbij ze worden uitgenodigd om hun verhaal te vertellen, in het bijzonder over hun eetgewoonten te praten en de reden van hun bezoek aan te geven;
 • Vervolgconsulten om te zien hoe het met de patiënt gaat. Je krijgt voedingscoaching en bij elke bijeenkomst worden doelen gesteld.

Naam: Laurent TSCHANZ
Website: https: //www.nutritionconseil.fr/
Telefoonnummer: 06 82 52 07 43

Lorette Richarth, gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Even voorstellen:

Lorette Richarth is een diëtist gespecialiseerd in diëtetiek en voeding voor mensen met specifieke dieetbehoeften, werkzaam in Straatsburg. Ze is lid van de Association Française des Diététiciens Nutritionnistes (AFDN), wat haar verplicht om de normen van het beroep strikt na te leven.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Diëtiste Lorette Richarth.

Diensten

De patiënten die haar consulteren zijn divers qua problemen (obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, enz.) en leeftijd (kinderen, volwassenen, tieners, senioren).

De diensten die ze aanbiedt hangen af van hun behoeften: een evenwichtig dieet, ondersteuning tijdens de zwangerschap, sportbegeleiding of preventie van gewichtstoename. Tijdens het eerste consult bespreek je je eetgewoonten, zodat ze een geschikt programma kan opstellen.

Tijdens vervolgconsulten heb je de mogelijkheid om eventuele problemen die je ondervindt bij het in de praktijk brengen van het plan met haar te delen. Ze zal je helpen en praktisch advies geven.

Naam: Lorette Richarth
Website: https://www.lorettericharth.fr/
Telefoon: 06 75 71 95 53

Jacques Géraud, gediplomeerd voedingsdeskundige en diëtist

Presentatie

Jacques Géraud is een gediplomeerd diëtist die werkt met mensen die gewichtsproblemen hebben. Zijn doel is om hen te helpen kilo’s te verliezen of vet te laten verdwijnen. Om dit te bereiken gebruikt hij strikt natuurlijke methodes, voornamelijk voeding.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Diëtist Jacques Géraud.

Diensten

Consulten met Jacques Géraud zijn op afspraak of online.

Voor het opzetten van een nieuw dieetprogramma verlopen de consulten als volgt:

 • Eerste contact met de patiënt, de diëtist-voedingsdeskundige luistert naar alles wat de patiënt te vertellen heeft: zijn of haar dagelijkse voeding, ziekten, allergieën en nog veel meer;
 • Vervolgconsulten om de patiënt een duwtje in de rug te geven, zodat hij/zij zijn/haar grenzen kan verleggen en zijn/haar doelen kan bereiken;
 • Online consulten voor wie niet kan reizen. Alles gebeurt per telefoon of computer om de relatie tussen diëtist en patiënt te behouden.

Naam: Jacques Géraud
Website: http: //www.cabinet-nutritionniste-bnf.com/
Telefoonnummer: 01 60 61 26 29

Camille Althaus-Oswalt, diëtist-diëtist

Presentatie

Deze diëtist heeft een BTS in diëtetiek. Voor haar is diëtetiek levenskunst, dat wil zeggen de kunst van gezond eten. Ze werkt in haar eigen praktijk en ziet patiënten die hun voeding willen verbeteren, het risico op ziekte willen verminderen of gewoon willen genieten van een betere kwaliteit van leven. Ze is lid van de AFND, die normen opstelt voor het beroep.

Camille Althaus
Diëtist Camille Althaus Oswalt.

Diensten

Ze heeft haar praktijk geopend in Straatsburg en omgeving. Ze behandelt verschillende soorten patiënten:

 • Zwangere vrouwen: moeders moeten een gezond en evenwichtig dieet volgen om een succesvolle zwangerschap te hebben en hun baby’s te helpen groeien;
 • Kinderen: deze diëtist zorgt voor kinderen met gewichtsproblemen;
 • Senioren: er zijn diëten die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep en Camille Althaus-Oswalt zal je helpen het dieet te vinden dat bij je past;
 • Sportievelingen: om de beste resultaten te halen uit uw lichaamsbeweging, raadt deze diëtist u een geschikt dieetprogramma aan.

Naam: Camille Althaus-Oswalt
Website: https://althaus-oswalt.fr/
Telefoon: 07 82 20 69 94

Jessica KRENTZ, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Jessica KRENTZ studeerde af aan het Lycée Jean Rostand met een hoger diploma in diëtetiek, waarna ze werkte als geregistreerd diëtist in Saverne voordat ze haar eigen praktijk opende. Ze zorgt voor kinderen, tieners en volwassenen. Ze heeft diepgaande cursussen gevolgd over adolescenten met eetstoornissen en mensen met overgewicht of anorexia.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Over diëtist Jessica Krentz

Diensten

Dit is hoe de consulten werken:

 • Het beoordelingsconsult: deze diëtist luistert goed om je eetgewoonten, je gezondheidstoestand en alles wat daarmee samenhangt te begrijpen. Vervolgens adviseert ze je over een nieuw dieetprogramma dat is afgestemd op jouw doelen en behoeften;
 • De volgende consulten zijn strikt gewijd aan follow-up. Ze wil zien hoe het met je gaat.

Naam: Jessica KRENTZ
Website: https://www.cabinetpsynco.com/
Telefoonnummer: 06 17 38 37 35

Camille FREY, gediplomeerd diëtist voedingsdeskundige

Presentatie

Camille Frey is een gediplomeerd diëtist die een praktijk heeft geopend in de regio Straatsburg. Ze zorgt voor patiënten die slechte eetgewoonten hebben, willen afvallen of bepaalde ziekten willen voorkomen. Haar belangrijkste doel is om het lichaam van de patiënt beter te laten functioneren, zodat ze zich beter voelen. Het programma moet naar wens zijn.

Les meilleurs diététiciens sur Strasbourg et sa région
Website van diëtist Camille Frey.

Diensten

Ze biedt twee soorten consulten aan. Ten eerste is er het eerste consult waarbij ze de patiënt leert kennen. Er wordt met haar gepraat over de levensstijl van de patiënt, zijn eetgewoonten, gezondheidsproblemen enzovoort. Dit consult duurt over het algemeen ongeveer 45 minuten. Daarna zijn er vervolgconsulten om de vooruitgang van de patiënt bij het bereiken van zijn doelen te beoordelen en hem indien nodig praktische adviezen te geven.

Naam: Camille FREY
Website: http: //www.camille-frey-diet.fr/
Telefoonnummer: 09 61 21 41 98