Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Rennes en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Mensen helpen om niet alleen vrede te sluiten met hun lichaam, maar ook met voeding, is de belangrijkste missie van een diëtist-voedingsdeskundige. Ze weten hoe ze hun patiënten moeten motiveren om hun doelen te bereiken en hun programma met succes te volgen. Ben je in Rennes en omgeving? Ontdek een selectie van de beste diëtisten in de omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Céline KESER, diëtist-voedingsdeskundige in Rennes

Even voorstellen:

Céline Keser is een diëtist-voedingsdeskundige met een diploma psychologie en een BTS in diëtetiek. Ze is lid van het diabetesnetwerk in Rennes.

Diététiciens à Rennes
Céline Keser, diëtist-voedingsdeskundige

Céline Keser heeft een passie voor koken en is altijd geïnteresseerd geweest in menselijke relaties. Ze merkte dat mensen van alle leeftijden last hadden van onevenwichtige voeding.

Diensten

Volgens Céline Keser is een goed begeleid consult de sleutel tot een succesvolle behandeling. Bij het eerste contact maakt deze gezondheidsspecialiste zich vertrouwd met alles over haar patiënt. De patiënt wordt gevraagd naar zijn of haar eetgewoonten, beroepsactiviteiten, het dagelijkse leven in het algemeen, zorgen, doelen, enzovoort. Deze eerste sessie duurt ongeveer een uur.

Neem contact op met

Naam: Céline Keser
Website: http://www.dieteticienne-rennes.com/
Telefoon: +33 6 50 90 20 74

Amélie SAUNOIS

Presentatie

Amélie Saunois is diëtist-voedingsdeskundige en woont sinds 2011 in Rennes. Vlak na haar baccalauréat is ze klinische en pathologische psychologie gaan studeren. Ze is lid van het professionele netwerk Maigrir 2000.

Diététiciens à Rennes
Amélie Saunois, diëtist-voedingsdeskundige

Tijdens haar opleiding merkte ze een verband tussen bepaalde ziekten, de manier waarop we eten en de manier waarop we denken. Begrijpen en motiveren behoren tot haar belangrijkste doelstellingen. Ze streeft ernaar haar patiënten te begrijpen om hen te motiveren.

Diensten

Het eerste consult met Amélie Saunois is geheel gratis en vrijblijvend. Deze sessie van dertig minuten stelt haar in staat om haar patiënt beter te leren kennen. Ze vraagt hen wat ze willen bereiken, hun medische geschiedenis en hun voedingsgewoonten.

De diëtiste zorgt ervoor dat de behandeling geen beproeving is voor de patiënt. Ze moedigt hen aan om tijdens en na het programma altijd naar hun lichaam te luisteren om de resultaten te behouden. Ze biedt twee diëtistische follow-up formules aan: de eerste duurt ongeveer 6 maanden, terwijl de tweede wordt gespreid over een jaar.

Neem contact op met

Naam: Amélie Saunois
Website: http://dieteticien-nutritionniste-rennes.maigrir2000.com/
Telefoon: +33 6 70 63 28 84

Hélène LEFLAIVE

Presentatie

De rijke carrière van Hélène Leflaive heeft haar in staat gesteld uit te blinken als diëtist-voedingsdeskundige. Om haar patiënten de beste dieetprogramma’s te kunnen voorstellen, heeft ze veel kookcursussen gevolgd. Ze heeft met name een opleiding gevolgd bij diëtiste Brigitte Fichaux en is in het bezit van een CAP in koken.

Diététiciens à Rennes
Hélène Leflaive, diëtist-voedingsdeskundige

Ze is lid van de vereniging van voedingsdeskundigen van Ille-et-Vilaine, de groep “les pieds dans le plat” en de vereniging A.BRI.CO van diëtistische kookinstructeurs.

Diensten

Patiënten van alle leeftijden kunnen profiteren van de expertise van voedingsdeskundige Hélène Leflaive. Ze kan je helpen met een breed scala aan onderwerpen, zoals gewichtstoename of -afname, het juiste dieet voor een zwangerschap, pathologie-gerelateerd advies en nog veel meer.

Vooraf wordt een beoordeling uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van ieders gezondheidstoestand en om het meest geschikte programma op te stellen.

Neem contact op met

Naam: Hélène Leflaive
Website: https://dietetiquenutritiondurable.fr/
Telefoon: +33 6 67 23 54 59

Sylvie POCHART, diëtist-voedingsdeskundige en hypnotherapeut

Presentatie

Sylvie Pochart is niet alleen diëtist-voedingsdeskundige, maar ook hypnotherapeute, werkzaam in de stad Rennes in Ille-et-Vilaine. Ze heeft een Hoger Technisch Diploma Diëtetiek en diploma’s in Ericksoniaanse hypnose.

Diététiciens à Rennes
Sylvie POCHART, diëtist-voedingsdeskundige en hypnotherapeut

Sylvie Pochart is een diëtist-voedingsdeskundige en hypnotherapeut die werkt met patiënten die ondersteuning en/of controle nodig hebben op het gebied van voeding en advies. Deze professional heeft expertise in hypnose om patiënten te helpen hun doelen te bereiken.

Diensten

Deze professionele voedingsdeskundige ondersteunt je van A tot Z in je zoektocht. Het kan gaan om afvallen of aankomen, of om een dieet dat past bij jouw levensstijl of gezondheidstoestand. Ze adviseert je over wat je op een bepaald moment zou moeten eten.

Ze biedt de oplossing en adviseert de juiste houding ten opzichte van voeding en de situatie.

Neem contact op met

Naam: Sylvie Pochart
Website: http://www.diethypnosylvie.fr/
Telefoon: +33 7 84 12 24 35

Mélanie SIMON

Presentatie

Mélanie Simon werkt al jaren als diëtist in Rennes. Ze is ook een ervaren ontspanningstherapeute. Haar grootste passies zijn gezondheid en voeding.

Diététiciens à Rennes
Mélanie Simon, diëtist in Rennes

Alles wat rond deze thema’s draait, interesseert haar. Volgens deze gezondheidsspecialist moet een goede diëtist oplossingen aanpassen voor elk van zijn patiënten. De stofwisseling verschilt immers van persoon tot persoon en iedereen heeft specifieke behoeften.

Diensten

Mélanie Simon stelt voor elk van haar patiënten het beste dieet samen. Tijdens haar consulten stelt ze hen regelmatig vragen, niet alleen om hen beter te leren kennen, maar ook om een beter idee te krijgen van de juiste strategieën. Ze stelt vragen over hun gezins- en beroepssituatie, hobby’s, dagelijkse routine, enz.

Neem contact op met

Naam: Mélanie Simon
Website: https://visidiet.fr/dieteticienne-nutritionniste-rennes-35700-1013
Telefoon: +33 7 70 10 11 13

Charlotte LE VERGER

Presentatie

Charlotte Le Verger is een geregistreerde diëtiste en voedingsdeskundige gevestigd in Rennes. Gewapend met haar passie voor koken, diëtetiek en welzijn helpt ze haar klanten hun doelen te bereiken.

Diététiciens à Rennes
Charlotte Le Verger, diëtist voedingsdeskundige

Haar carrièrepad is veelzeggend:

  • 2013: Bachelor in technische wetenschappen van fysieke en sportieve activiteiten ;
  • 2014: BTS in diëtetiek;
  • 2017: opleiding tot hypnosetechnicus;
  • 2018: DIU in eetstoornissen;
  • 2019: DU in psychologie en onderwijs in eetgedrag.

Diensten

Volgens Charlotte Le Verger is gedragsverandering bij de patiënt de basis voor het bereiken van een doel. Dit is een van de redenen waarom ze de methodologie van hypnose toepast. Deze strategie wordt vooral gebruikt om stress, angst, gebrek aan eigenwaarde of zelfvertrouwen, emoties enzovoort te bestrijden. Zoals veel van haar collega’s hecht ze veel belang aan follow-up, zodat ze de vooruitgang regelmatig kan beoordelen.

Neem contact op met

Naam: Charlotte Le Verger
Website: http://plaisir-et-dietetique-rennes.fr/
Telefoon: +33 6 71 61 21

Clémence AUBRIL

Presentatie

Clémence Aubril is een diëtist-voedingsdeskundige uit Normandië die werkt in Rennes en omgeving. Haar jeugd heeft haar gevormd voor dit beroep. Al sinds ze een klein meisje was, geloofde ze in een gezonde manier van eten voor een gezond leven. Toen ze opgroeide, wilde ze mensen helpen die leden aan een ziekte of aandoening die opgelost kon worden door goed en gezond te eten.

Diététiciens à Rennes
Clémence Aubril, diëtist-voedingsdeskundige

Toen ze opgroeide, specialiseerde Clémence zich in sportdiëtetiek en volgde ze een opleiding aan het INSEP in Parijs. Ze volgde ook een opfriscursus diëtetiek in Nantes met het oog op het behalen van een BTS.

Diensten

Clémence Aubril biedt zowel diensten aan op kantoor als aan huis. De dieetprogramma’s die deze diëtiste uit Rennes opstelt en voorstelt, zijn gericht op het comfort van elke patiënt. Ze richt zich op gevarieerde, evenwichtige voeding en het programma is zo opgesteld dat het plezierig is in plaats van frustrerend. Ze gebruikt specifieke strategieën om ervoor te zorgen dat haar cliënten een voller en beter leven leiden.

Neem contact op met

Naam: Clémence Aubril
Website: http://clemenceaubril-diet-rennes.fr/
Telefoonnummer: +33 7 72 31 85 67

Nathalie JOINIS-LEPHAY

Presentatie

Nathalie Joinis-Lephay is een diëtist-voedingsdeskundige die drie jaar natuurgeneeskunde heeft gestudeerd. Ze heeft ook een BTS in diëtetiek en welzijnskoken.

diététiciens à Rennes
Nathalie Joinis Lephay, diëtist-voedingsdeskundige

Diensten

Deze gezondheidsprofessional biedt een consult aan van ongeveer anderhalf uur, waarin ze samen met de patiënt hun persoonlijke en medische geschiedenis doorneemt.

Ze stelt vragen over ieders behoeften en algemene levensstijl om een programma op maat op te stellen. Ze biedt ook kookworkshops aan om verschillende gerechten te leren bereiden.

Neem contact op met

Naam: Nathalie Joinis-Lephay
Website: http://www.nathalie-joinis-lephay.fr/
Telefoonnummer: +33 6 07 52 18 37