Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Montpellier en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Goed willen eten is een goed voornemen. Het is echter nooit gemakkelijk om te weten waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken. Daarom kun je je het beste wenden tot professionals zoals diëtisten en voedingsdeskundigen. Hier is een lijst van 8 specialisten die werkzaam zijn in Montpellier en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Maryse THIEBAUD, voedingsdeskundige

Presentatie

Deze specialist op het gebied van voeding heeft een aantal kwalificaties. Ze heeft met name een ingenieursdiploma in Wetenschappen en Technologieën Industries Alimentaires (S.T.I.A.) en een doctoraat in Voedingswetenschappen . Ze heeft ook een DU in Food-Health and Micronutrition en een DUT in Dietetics (behaald door VAE).

Diététiciens à Montpellier
Maryse Thiebaud, voedingsspecialist

Diensten

Ze kan patiënten met specifieke aandoeningen zoals de menopauze, zwangerschap of borstvoeding begeleiden. In het algemeen stelt ze de beste menu’s samen voor mensen met dieetproblemen.

Andere ziekten zoals diarree, hoge bloeddruk, cholesterol, triglyceriden, hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, diabetes, nierfalen, chronische vermoeidheid, burn-out en kanker kunnen ook worden behandeld.

Neem contact op met

Naam: Maryse THIEBAUD
Website: https://www.dietetique-sport-sante.fr/
Telefoon: 06 25 50 53 61

Sébastien MAGUB, voedingsdeskundige in Montpellier

Presentatie

Gezondheid en voeding zijn de specialiteiten van voedingsdeskundige Sébastien MAGUB, zoals zijn kwalificaties, ervaring en kennis aantonen:

Diététiciens à Montpellier
Voedingsdeskundige Sébastien Magub
  • Diëtist met staatsdiploma;
  • Expert en lid van de Ligue contre l’obésité (Liga tegen obesitas);
  • Docent voeding bij EDNH Montpellier);
  • Sportcoach met een diploma in aangepaste fysieke activiteiten en gezondheid;
  • Master in STAPS;
  • Europese master in sport- en bewegingspsychologie).

Diensten

Een beoordeling van je voedingsgezondheid wordt uitgevoerd door middel van een rapport over je eetgewoonten. Kinderen, tieners, volwassenen, ouderen en zelfs hele groepen kunnen worden behandeld.

Het dieet wordt gecontroleerd. Lichaamsbeweging kan ook worden opgenomen in het dieet.

Neem contact op met

Naam: Sébastien MAGUB
Website: http://dieteticien-coach-montpellier.fr/
Telefoon: 06 30 94 47 06

Maurianne RAILLIER, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Maurianne RAILLIER, die een BTS in diëtetiek heeft, heeft de gelegenheid gehad om in verschillende gebieden en omgevingen te werken die direct of indirect met voeding te maken hebben. Ze heeft gewerkt in ziekenhuizen, de voedingsindustrie en de catering.

Diététiciens à Montpellier
Maurianne Raillier, afgestudeerd in diëtetiek

Ze is lid van het Agence Régionale de Santé en de Association Française des Diététiciens Nutritionnistes. Ze is ook medeoprichter van Feeling Food.

Diensten

Eerst en vooral wil ze weten waar je naar op zoek bent, zodat ze een diagnose kan stellen van je culinaire gewoonten en een voedingsbeoordeling kan opstellen.

Zo kan ze een plan opstellen voor je toekomstige menu’s. Ze zal het proces ook opvolgen. Er kunnen ook kooklessen worden gegeven om ervoor te zorgen dat uw gerechten altijd sappig smaken.

Tot slot biedt Maurianne RAILLIER zowel diensten aan op kantoor als aan huis.

Neem contact op met

Naam: Maurianne RAILLIER
Website: http://dieteticien-montpellier.com/
Telefoon: 04 67 82 64 28

Christine CONTE

Presentatie

Christine CONTE is een voedingsdeskundige met een aantal kwalificaties en opleidingen op het gebied van gezondheid. Ze is doctor in de farmacie en heeft universitaire diploma’s op het gebied van voeding en stofwisselingsziekten enerzijds en micronutritie en gezonde voeding anderzijds.

Diététiciens à Montpellier
Christine Conte, gediplomeerd voedingsdeskundige

Christine Conte is een gediplomeerd voedingsdeskundige met een aantal andere kwalificaties, waaronder een diploma in duurzame voeding voor gewicht en gezondheid van het Wetenschappelijk Instituut voor Intelligente Voeding (SIIS), een diploma in het beheer van obesitas en diabetes, en een diploma in fytotherapie.

Diensten

Christine CONTE verwelkomt patiënten van alle leeftijden en alle categorieën. Ze stelt voor om uit te zoeken wat iedereen wil en verwacht door middel van een consultatie waarbij al je culinaire gewoonten met een fijne kam worden onderzocht.

Vervolgens wordt een specifiek dieet aanbevolen, met follow-up tijdens het hele proces.

Om haar te contacteren

Naam: Christine CONTE
Website: http://www.micronutrition-montpellier.com/
Telefoon: 07 81 13 39 10

Diane BASSAN

Presentatie

Diane BASSAN begon haar carrière in de horeca voordat ze in 2012 overstapte naar de diëtetiek. Ze behaalde een BTS in diëtetiek in 2014.

Diététiciens à Montpellier
Diane Bassan, diëtist-diëtist

Ze heeft op verschillende medische afdelingen gewerkt die zich bezighouden met voeding, waaronder klinieken, instituten en zelfs verenigingen zoals “Graine de santé” en “Croc en move”.

Dienst

De eerste dienst van Diane BASSAN is het uitvoeren van een voedingsassessment, waarbij wordt gekeken naar gewoonten, gewicht enzovoort. Dit kan zelfs uitgebreid worden tot sociale gewoonten.

Op basis hiervan kan ze het beste voedingsprogramma aanbevelen. Ze generaliseert niet, maar past het dieet aan elk individu aan.

Ze staat altijd achter elke patiënt om psychologische ondersteuning en onderhoud te bieden tijdens het hele programma. Ze kan zelfs zelf koken of boodschappen doen.

Hoe kun je contact met haar opnemen?

Naam: Diane BASSAN
Website: https://www.consultation-en-dietetique.com/
Contact: 06 20 12 94 10

Guillaume BLANCHARD

Presentatie

Guillaume BLANCHARD, specialist op het gebied van voeding, biedt individuele behandelingen afhankelijk van de toestand van de patiënt.

Diététiciens à Montpellier
Guillaume Blanchard, voedingsspecialist

Hij is gespecialiseerd in specifieke gebieden zoals gewichtsverlies voor atleten, voedselintoleranties, controle van zwangere vrouwen, spijsverteringsstoornissen, problemen met het vasthouden van water en eetstoornissen.

Diensten

Guillaume BLANCHARD begint met het diagnosticeren van je eetgewoonten. Hiervoor wordt een impedantiemeting uitgevoerd. Er zijn ook consultaties die gericht zijn op de eetgewoonten, zodat de behoeften van de patiënt kunnen worden beoordeeld.

Vervolgens geeft hij algemeen en specifiek advies over de voedingsmiddelen die dagelijks moeten worden gegeten. Er worden gedetailleerde menu’s verstrekt.

Tijdens de hele behandeling is er ook follow-up. Zo kunnen we vaststellen welke problemen je ondervindt, hoe goed je met je dieet omgaat, enz.

Contact

Naam: Guillaume BLANCHARD
Website: http://www.cabinetdedietetique.fr/
Telefoon: 06 26 15 21 33

Iseline ROSSI

Presentatie

Iseline ROSSI heeft een CAP in koken en een BTS in diëtetiek. Deze gediplomeerde diëtiste is ook gespecialiseerd in sport, vegetarische en veganistische voeding.

Diététiciens à Montpellier
Iseline Rossi, gediplomeerd diëtist voedingsdeskundige

Diensten

Haar doel is om een zo evenwichtig mogelijk dieet met veel smaak aan te bevelen. Ze zal daarom kijken naar je wensen en deze aanpassen aan het dieet dat je krijgt.

In alle gevallen gaat Iseline Rossi uit van het principe dat diëten niet draconisch en frustrerend moeten zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. Dieetherstel moet pijnloos zijn.

Neem contact op met

Naam: Iseline ROSSI
Website: https://www.isenutrition.com/
Telefoonnummer: 06 31 50 64 18

Tiphaine FLIPO

Presentatie

Diëtist en voedingsdeskundige Tiphaine FLIPO heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van gezonde voeding.

Diététiciens à Montpellier
Tiphaine FLIPO, diëtist en voedingsdeskundige

Ze kan iedereen helpen die ondersteuning of hulp nodig heeft op dit gebied, of het nu gaat om volwassenen, kinderen of ouderen.

Diensten

Tiphaine FLIPO geeft haar beste advies over voeding en kan mensen ook helpen om bepaalde vervelende aandoeningen zoals roken te overwinnen.

Menu’s voor mensen die lijden aan verschillende ziekten behoren ook tot haar takenpakket, waaronder diabetes en spijsverteringsstoornissen. Ze kan ook advies geven over afslankdiëten.

Hoe kan ik contact met haar opnemen?

Naam: Tiphaine FLIPO
Website: http://www.maigrir34.fr/
Telefoonnummer: 06 64 73 57 96