De beste boeken over voeding en afslanken

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het is niet nodig om een vaak drastisch vetverbrandingsdieet te volgen om ongewenste kilo’s kwijt te raken. Het is een goed idee om een goed boek over voeding en afslanken tot je beschikking te hebben en het deskundige advies dat erin staat te ontdekken. Dit soort boeken biedt een grote verscheidenheid aan voedingstips en recepten, zodat je kunt eten zoals je wilt en toch je figuur kunt behouden. Misschien vind je onze selectie van de 6 beste boeken over voeding en afslanken wel handig.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Het vetverbrandingsprogramma 30 dagen – Anne Dufour en Carole Garnier

Het boek “Programma brûle-graisse en 30 jours” bundelt de adviezen van de auteurs Caroline Garnier en Anne Dufour. Het is een echte voedings- en afslankgids die bevredigende resultaten belooft na 30 dagen dagelijkse opvolging.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
“Programma brûle-graisse en 30 jours, de voedingsgids om af te slanken zonder beperkingen

In dit boek vind je advies over hoe je de aanmaak van stresshormonen, die tot overgewicht kunnen leiden, kunt voorkomen. Het boek bevat ook een aantal recepten op basis van een vetarm dieet.

Dit 256 pagina’s tellende boek van 16 cm x 22,5 cm is gepubliceerd in 2006. Het maakt deel uit van de Guide Santé-collectie, uitgegeven door Editions Leduc.S. Naast dieetadviezen geeft het ook informatie over de voordeligste bereidingswijzen om af te slanken zonder beperkingen. Om je dagelijkse vooruitgang bij te houden, is een deel van het boek gewijd aan je dagelijkse check-up.

Slanker worden met microvoeding – Dr Didier Chos en Dr Laurence Benedetti

Dit voedingsboek van First is nu een van de best verkochte afslankgidsen. Veel mensen met overgewicht zijn ervan overtuigd dat micronutritie de enige manier is om effectief gewicht te verliezen.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Maigrir avec la micronutrition, het boek over gemedicaliseerde voeding

Dr. Didier Chos en Dr. Laurence Benedetti, de eerste een specialist in gemedicaliseerde voeding, de tweede een specialist in voeding toegepast op overgewicht, hebben hierover nagedacht. Deze artsen publiceerden dit boek in januari 2010 om mensen die het nodig hebben te helpen zich aan een afslankdieet te houden zonder fouten te maken.

Het boek bevat 64 eenvoudig te bereiden recepten die snel klaar zijn. Het bevat ook tips over de bereidingswijzen die het meest geschikt zijn voor wie wil afvallen. Om elke vorm van tekorten te voorkomen die geassocieerd worden met het afslankdieet, stellen Chos en Benedetti in dit 271 pagina’s tellende boek een methode voor die gebaseerd is op goedgekeurde studies zonder gezondheidsrisico’s.

Om af te vallen met micronutritie moet je beginnen met het bepalen van de redenen voor je overgewicht. Zo kun je gemakkelijk je eetgewoonten veranderen en je lichaam alleen de voedingsstoffen laten binnenkrijgen die het nodig heeft voor zijn ontwikkeling.

Weer in balans brengen van voeding – Bénédicte Le Panse

Bénédicte Le Panse had het briljante idee om een boek te schrijven met de titel “Rééquilibrage alimentaire”. Het is een voedingsboek voor iedereen die zijn ideale gewicht wil bereiken met behulp van een dieetprogramma.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Rééquilibrage alimentaire, het voedingsboek voor sporters

Volgens de methoden die in dit boek worden voorgesteld, is er geen sprake van het aannemen van een eetgewoonte gebaseerd op ontbering. Het enige wat je hoeft te doen is een voedingsschema volgen dat goed is afgestemd op je oorspronkelijke fysieke conditie. Het “herbalanceringsdieet” dat Le Panse voorstelt, houdt ook in dat je een voedingsritme instelt dat in overeenstemming is met je streefgewicht.

Dit 256 pagina’s tellende boek, dat in maart 2015 werd gepubliceerd door AMPHORA, is een van de populairste boeken over voeding en afslanken onder sporters. Dat is een feit, want de auteur heeft meer dan 20 jaar ervaring als topsporter.

Bénédicte Le Panse is ook arts, gespecialiseerd in fysiologie. Haar boek beschrijft haar expertise op dit gebied en haar methoden om af te vallen geven prioriteit aan welzijn en gezondheid.

Het Paleo Model – Mark Sisson

Dit is een praktische gids, gepubliceerd door Thierry Souccar in november 2012. Het helpt je om een gezond en evenwichtig dieet aan te nemen door 10 parameters te respecteren. De auteur, Mark Sisson, heeft ervoor gekozen om dit boek “Het Paleo Model” te noemen om te verwijzen naar de principes die het bevat.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Het Paleo model, een specifiek boek voor een gezonde levensstijl

Het Paleo model bevordert een levensstijl die lijkt op die uit de tijd van verzamelen en jagen. Het idee is om het risico op ziekten te verminderen en de fysieke kracht en vitaliteit te vergroten.

“Het Paleo Model” is een boek van 288 pagina’s met praktisch advies over de volgende punten:

  • Minder granen en voedingsmiddelen op basis van koolhydraten ;
  • Meer eiwitten en LDL-cholesterolverlagend voedsel;
  • Meer regelmatige lichaamsbeweging met een pauze tussendoor;
  • Meer ontspannende activiteiten om stress te verlichten.

Het Nieuwe Atkins Dieet – Eric Westman, Stephen Phinney en Jeff Volek

“Het Nieuwe Atkins Dieet” is het resultaat van een samenwerking tussen artsen Eric Westman, Stephen Phinney en Jeff Volek. De afslankmethode die door deze auteurs wordt voorgesteld is eenvoudig. Het bestaat uit het beperken van de consumptie van voedingsmiddelen die gewichtstoename bevorderen. Met andere woorden, minder koolhydraten, minder zetmeelrijk voedsel en een zorgvuldige keuze van vet voedsel.

Les meilleurs livres nutrition et minceur
Het Nieuwe Atkins Dieet, de voedingsgids om slank te blijven

“Het Nieuwe Atkins Dieet helpt je ook om erachter te komen welke maaltijden je lichaam voorzien van hoogwaardige eiwitten. In de oude versie van het Atkins dieet kwamen deze eetgewoonten al aan bod. Maar in deze nieuwe versie raden de auteurs minder verzadigd vet en meer fruit en groenten aan.

Met zijn 368 pagina’s biedt dit voedingsboek, gepubliceerd door Thierry Souccar in september 2011, veel meer dan alleen een dieet. Je vindt er praktische adviezen om je gezondheidsproblemen aan te pakken met een gezond dieet. Het doel is om je te helpen complicaties door hart- en vaatziekten of degeneratieve ziekten te voorkomen.

Mijn beste recepten om met plezier af te slanken – Jean Michel Cohen

“Mes meilleurs recettes pour mincir de plaisir” was het geesteskind van de beroemde voedingsdeskundige Jean-Michel Cohen, die het hele boek schreef. De illustraties van Bernard Radvaner maken het nog aangenamer om te lezen. Dit Flammarion-boek heeft sinds januari 2014 al duizenden mensen met overgewicht geholpen.

Livres de nutrition et minceur
Mes meilleures recettes pour mincir de plaisir, het geïllustreerde voedingsboek

Op 415 pagina’s vind je praktische adviezen en programma’s om je figuur te behouden of om onnodig vet te verliezen. Er staan ongeveer 200 speciale recepten in, waaronder voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, buffetten en zelfs snacks waar je niet dik van wordt.

Elke maaltijd is ontworpen om je het plezier van eten te geven en tegelijkertijd je afslankproces te versnellen. In de aanvullende pagina’s van het boek zijn de recepten gerangschikt op basis van hun calorie-inhoud, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn. Er is geen risico op een onevenwichtige voeding of een yo yo effect als je de afslankrecepten uit dit boek volgt.

Het is altijd verstandiger om het advies van een voedingsdeskundige te volgen als je goed wilt afvallen. Een boek is echter een zeer nuttige aanvulling om je te helpen je doelen te bereiken. Deze selectie van de 6 beste voedings- en afslankboeken zal je helpen je doelen te bereiken, met recepten en deskundig advies.