Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Nice en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een diëtist-voedingsdeskundige zorgt voor mensen die een gezond en evenwichtig dieet willen volgen, om wat voor reden dan ook. Er zijn er verschillende in Nice en omgeving, en ik heb acht van de beste op dit gebied geselecteerd. Deze gezondheidsprofessionals helpen en informeren je over de juiste eetgewoonten en bieden een breed scala aan programma’s om dit te doen.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Catherine Becker, ervaren diëtist-voedingsdeskundige in Nice

Even voorstellen:

Catherine Becker werkt al bijna tien jaar als freelance diëtist. Ze is gevestigd in Nice en omgeving. Eerder werkte ze in ziekenhuizen in Monaco en Cannes. Nu heeft ze haar eigen praktijk, waar ze haar patiënten ziet.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Voedingsdeskundige Catherine Becker.

Deze gezondheidsdeskundige is lid van de AFDN (Association Française des Diététiciens Nutritionnistes). Ze werkt regelmatig in verschillende instellingen, waaronder scholen, bedrijven, zorgklinieken en verpleeghuizen.

Diensten

Catherine Becker biedt haar diensten aan mensen die willen:

 • Gewicht verliezen/winnen;
 • Een evenwichtig dieet willen volgen tijdens de zwangerschap, vegetariër of veganist willen worden, cellulitis of ouderdomsproblemen willen bestrijden;
 • een dieetprogramma willen voor de behandeling van een ziekte: diabetes type 1 en 2, cholesterol, nierfalen, enz.

Tijdens het eerste consult voert ze eerst een volledige voedingsbeoordeling van de patiënt uit. Daarna schrijft ze een programma voor dat is afgestemd op de situatie van de patiënt. Daarna controleert ze regelmatig de vooruitgang om de doeltreffendheid van de behandeling te beoordelen.

Naam: Catherine Becker
Website: https: //www.catherinebecker.fr/
Telefoon: 04 89 82 09 06

Caroline Biscarat: voormalig sportcoach

Presentatie

Caroline Biscarat is een voormalig sportcoach die besloot om zich te gaan toeleggen op diëtetiek en voeding. Ze werkt in Nice en omgeving. Na het behalen van een BTS in diëtetiek, opende ze haar eigen praktijk op 16 av St Jean Baptiste. Ze koos dit beroep om patiënten met overgewicht te helpen. Deze plaag treft steeds meer mensen.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Diëtist Caroline Biscarat.

Diensten

Caroline Bisacarat biedt haar diensten aan in haar praktijk en aan huis. Tijdens de behandeling, consulten en follow-up luistert deze diëtiste goed en is ze begripvol in het vinden van de juiste oplossing voor elk van haar patiënten. Tijdens het eerste contact vraagt ze naar hun levensstijl, eetgewoonten en de doelen die ze willen bereiken. Het programma kan ook gepaard gaan met sportsessies als de patiënt dat wenst.

Naam: Caroline Biscarat
Website: https://www.dieteticiennenice.com/
Telefoon: 06 18 80 13 79

Sabrina Dupuy, diëtist en hypnonutritionist in Nice en omgeving

Presentatie

Sabrina Dupuy is gepassioneerd door wetenschap, welzijn en voeding. Na het behalen van een wetenschappelijk BAC, richtte ze zich op de gezondheidssector. Ze behaalde haar BTS in diëtetiek na een opleiding van ongeveer twee jaar.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Diëtist Sabrina Dupuy.

Diensten

Deze diëtiste uit Nice biedt haar diensten aan kinderen, volwassenen en ouderen die:

 • Afvallen of aankomen ;
 • Een dieetprogramma willen volgen tijdens de zwangerschap of bij een pathologische behandeling;
 • Het welzijn willen bevorderen;
 • goed willen leren eten…

Als je geïnteresseerd bent, biedt ze ook hypnosesessies aan. De consulten bestaan uit een vraag-en-antwoordsessie waarin de patiënt zijn levensstijl uitlegt, zodat ze een programma op maat kan voorschrijven.

Naam: Sabrina Dupuy
Website: https://www.sabrina-dupuy.com/
Telefoonnummer: 06 20 15 38 55

Jade Bahuaud, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Jade Bahuaud is gespecialiseerd in voeding. Haar passies hebben haar naar dit beroep geleid. Deze diëtist heeft altijd van sport, gezondheid en welzijn en in meer of mindere mate van koken gehouden. Haar studies hebben haar gemaakt tot wat ze nu is: een voedingsprofessional.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Diëtist Jade Bahuaud.

Diensten

Ze ziet haar patiënten in haar praktijk. Ze streeft ernaar om dieetbeperkingen in haar programma’s te vermijden. Ze gelooft dat elk voedingsmiddel zijn eigen deugden heeft om te benutten. Daarom zorgt ze ervoor dat ze in de behandeling op de “juiste plaats” worden gezet.

Deze specialist biedt haar diensten aan patiënten die willen:

 • afvallen
 • Goed eten;
 • Leren omgaan met verlangens en verslavingen;
 • een eetstijl willen aannemen die past bij een bepaalde situatie: zwangerschap, pathologie, enz.

Naam: Jade Bahuaud
Website: http://www.dieteticiennesud.fr/
Telefoon: 06 28 26 75 65

Stéphanie Nucera, diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Stéphanie Nucera heeft een BTS in diëtetiek en een DU in NAPS of sportvoeding, en is lid van de AFDN of Association Française des Diététiciens Nutritionnistes.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Over de diëtiste Stéphanie Nucera

Ze werkt op vier locaties:

 • Haar privépraktijk in Nice ;
 • Een gezondheidscentrum in La Trinité op 43 bd du Général de Gaulle;
 • Pôle Santé Saint Jean in Cagnes sur mer;
 • Pôle Antibes Saint Jean in Antibes.

Diensten

Om een effectieve oplossing op maat te kunnen bieden, moeten patiënten haar tijdens de eerste sessie vertellen wat ze willen bereiken. Ze komt tussenbeide in de volgende gevallen

 • Een probleem van overgewicht of obesitas;
 • De behoefte aan voeding aangepast aan een specifieke leeftijdsgroep;
 • De behoefte aan een dieet in lijn met een postoperatieve behandeling of een kuur voor een pathologie;
 • Een verandering naar een bepaald dieet: vegetarisch, veganistisch, lactosevrij of glutenvrij.

Naam: Stéphanie Nucera
Website: http://www.santedietetique.com/
Telefoon: 06 66 52 26 34

Fanny Boulanger, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Fanny Boulanger is een diëtiste die in Nice en Menton werkt. Ze heeft een staatsdiploma in microvoeding en is lid van de AFDN. Voedingsvoorlichting is de hoeksteen van haar programma’s. Met andere woorden, ze leert haar patiënten gezond te eten, wat volgens haar de sleutel is tot het bereiken van elk doel. Bovendien bevordert gezond eten het welzijn van het hele lichaam.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Over diëtiste Fanny Boulanger.

Diensten

Elk consult met Fanny Boulanger is persoonlijk. Ze past haar programma’s aan haar patiënten aan, vooral aan hun levensstijl. Haar doel is om de persoon met voeding te verzoenen en het resultaat op lange termijn te behouden. Het is dus mogelijk om te hopen op gewichtsbehoud op lange termijn dankzij de technieken die ze voorstelt. Deze gezondheidsspecialiste heeft een rédustim. Dit is een apparaat dat is ontworpen om overtollig vet op de buik te verminderen.

Naam: Fanny Boulanger
Website: https://www.fanny-boulanger.com/
Telefoon: 06 26 64 18 22

Karine Persico

Presentatie

Karine Persico is een diëtist-voedingsdeskundige met een BTS in diëtetiek, werkzaam in Nice en omgeving. Haar opleiding heeft haar expertise op verschillende gebieden opgeleverd, waaronder fysiologie, metabole biochemie, nucleaire technieken en microbiologie. Deze diëtiste uit Nice is lid van de AFDN (Association des Diététiciens Nutritionnistes) en de ADL (Association des Diététiciens Libéraux).

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Diëtist Karine Persico.

Diensten

Karine Persico heeft een praktijk in het centrum van Nice, maar ze biedt ook een service aan huis. Indien nodig zijn er ook online consulten beschikbaar. Haar vaardigheden stellen haar in staat om patiënten van alle leeftijden te behandelen. Ze kan mensen helpen die willen:

 • Afvallen of aankomen;
 • Hormonale onbalans willen behandelen;
 • Een dieet aannemen dat is aangepast aan een medische behandeling;
 • Anorexia, boulimia en dwangmatig eten willen behandelen.

Naam: Karine Persico
Website: https://kpersicodiet.wixsite.com/
Telefoonnummer: 07 78 05 53 13

Corinne Salesse

Presentatie

Corinne Salesse werd officieel diëtist-voedingsdeskundige in 2017 na het behalen van een BTS-diploma in diëtetiek. In hetzelfde jaar nam ze de gelegenheid te baat om een opleiding in micronutritie te volgen aan het IEDM. Ze is ook opgeleid in natuurgeneeskunde. Haar professionele ervaring begon echter al veel eerder. In 2000 werkte ze als hygiëne- en diëtetiekconsulent in haar eigen huis en in 2008 werd ze zorgassistent.

Les meilleurs diététiciens sur Nice et sa région
Over diëtist Corinne Salesse.

Diensten

De consulten van Corinne Salesse zijn persoonlijk. Volgens deze diëtist heeft elke patiënt andere behoeften. Daarom hanteert ze voor elke patiënt een specifieke aanpak. Dieetbeperkingen maken geen deel uit van haar programma. Ze gebruikt en adviseert ook het gebruik van planten en micronutriënten om gifstoffen af te voeren en tekorten te voorkomen. Ze maakt ook gebruik van gedragsmatige voeding om je te helpen je emoties over voeding te leren beheersen en je gedrag blijvend te veranderen.

Naam: Corinne Salesse
Website: https://www.corinne-salesse.fr/
Telefoonnummer: 06 79 21 26 40