Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Grenoble en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een voedingsdeskundige is een expert op zijn of haar vakgebied wiens belangrijkste missie het is om voedingsgerelateerde ziekten zoals diabetes, overgewicht, obesitas en spijsverteringsstoornissen op te sporen, te behandelen en te voorkomen. Hij helpt en leert zijn patiënten gezond koken en eten opnieuw te waarderen . Als je verder leest, vind je mijn selectie van de acht beste artsen in Grenoble en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

D. Khelifa: gediplomeerd voedingsdeskundige in Grenoble

Presentatie

D. Khelifa is een gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige. Hij werkt momenteel in Grenoble en heeft zijn eigen praktijk. Deze gezondheidsprofessional was voorheen een trainer in hygiëne en voeding voordat hij zijn huidige beroep uitoefende. In het verleden was hij ook hoofd van de afdeling sportvoeding bij Option Fitness.

Dit lid van de AFDN (Association Française des Diététiciens Nutritionnistes) is ook aangesloten bij Reppop 38 en RESIC 38. De eerste zorgt voor kinderen met overgewicht en obesitas, de tweede voor patiënten met chronisch hartfalen.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over diëtist D. Khalifa.

Diensten

Het hele jaar door behandelt deze voedingsdeskundige uit Grenoble patiënten die:

 • Afvallen of aankomen ;
 • Een aangepast dieet willen volgen voor een bepaalde aandoening: zwangerschap, behandeling van een medische aandoening, intoleranties, allergieën, fibromyalgie, enz;
 • Van dieet willen veranderen: veganistisch, vegetarisch, lactosevrij, glutenvrij;
 • Gezond en evenwichtig eten om ziekten te voorkomen.

Neem contact op met

Naam: D. Khelifa
Website: https://dieteticien-grenoble.fr/
Telefoon: 06 77 57 42 71

Alexandre Brun: Door de staat gediplomeerd voedingsdeskundige

Presentatie

Alexandre Brun is gediplomeerd diëtist en voedingsdeskundige. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht en obesitas, evenals verschillende voedingsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, cholesterol en jicht. Deze veelzijdige professional heeft ook een opleiding gevolgd om een dieet op maat voor sporters te kunnen aanbieden.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over de diëtist Alexandre Brun

Diensten

Deze diëtist heeft zijn eigen praktijk in Grenoble. Er zijn twee opties voor patiënten die willen profiteren van een één-op-één consult: maak een telefonische afspraak en kom naar de praktijk, of maak gebruik van het aanbod op afstand via Skype. De eerste stap is het uitvoeren van een dieetbeoordeling. Dit wordt gevolgd door vervolgconsulten.

Hij biedt ook een bewustmakingsservice voor bedrijfsmedewerkers. Hij geeft trainingen en conferenties.

Neem contact op met

Naam: Alexandre Brun
Telefoon: 06 52 97 61 38

Nathalie Beida: ervaren voedingsdeskundige en diëtiste

Presentatie

Voedingsdeskundige en diëtiste Nathalie Beida biedt haar diensten aan in Grenoble en omgeving. Ze zit al bijna 30 jaar in het vak. Dankzij haar diploma in de sociale sector werkt ze ook als gespecialiseerde opvoeder voor instanties die zich inzetten voor de bescherming van kinderen en jongeren. Deze voedingsdeskundige uit Grenoble is aangesloten bij drie netwerken: AFDN, Réppop 38 en RESIC 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Diëtist Nathalie Beida.

Diensten

Nathalie Beida biedt sinds 2011 consulten aan in haar eigen praktijk en aan huis. Haar vaardigheden stellen haar in staat om een breed scala aan gevallen te behandelen: therapeutische diëtetiek, het opnieuw in evenwicht brengen van diëten of het aannemen van een specifieke levensstijl, bijvoorbeeld. Het eerste consult is voor een voedingsassessment, de volgende voor follow-up en evaluatie. Deze gezondheidsprofessional biedt ook kookworkshops aan om te leren hoe je maaltijden bereidt die passen bij je behandeling.

Neem contact op met

Naam: Nathalie Beida
Website: https://www.dieteticiennenutritionniste-grenoble.fr/
Telefoon: 06 10 43 27 57

Zaza Catherine: freelance voedingsdeskundige

Presentatie

Zaza Catherine werkt al ongeveer 6 jaar als freelance diëtist en voedingsdeskundige. Ze heeft ook ongeveer twintig jaar in de sociale sector gewerkt. Ze is lid geworden van AFDN om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en informatie met betrekking tot haar beroep. Ze werkt samen met Reppop 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over diëtist Catherine Zaza.

Diensten

Zaza Catherine consulteert in haar praktijk en aan huis, op voorwaarde dat het huis zich binnen een straal van 10 km van Grenoble bevindt. Ze begeleidt, ondersteunt en motiveert patiënten die een dieet willen volgen in het kader van een programma voor gewichtstoename of -afname, pathologische behandeling, herstel van het evenwicht, enz. Ze heeft ook een certificaat in Ericksoniaanse hypnose van de EFPNL-opleidingsschool.

Contact

Naam: Zaza Catherine
Website: http://www.zaza-dieteticienne-nutritionniste-grenoble.com/
Telefoon: 06 80 45 01 16

Barbara Balland: allround voedingsdeskundige

Presentatie

Barbara Balland werkt al zo’n vijftien jaar in de diëtetiek en voedingssector. Deze voedingsdeskundige uit Grenoble behaalde haar diploma voedingsleer aan ENSBANA in 2000. Van dat jaar tot 2002 bekleedde ze de functie van assistent-manager bij de centrale keuken van Athis-Mons. In 2017 behaalde ze haar BTS in diëtetiek.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Diëtist Barbara Balland

Diensten

In haar praktijk biedt Barbara Balland diensten aan op het gebied van voeding, logopedie, ontspanningstherapie en fysiotherapie. Het doel van deze gezondheidsprofessional is om patiënten te motiveren om een gezond voedingspatroon aan te nemen en ervan te genieten, aangepast aan hun lichaam. Het optimaliseren van kwaliteit en kwantiteit zijn de hoekstenen van haar programma. Consulten zijn alleen op afspraak. Haar website staat vol met gezonde, uitgebalanceerde recepten.

Contact

Naam: Barbara Balland
Website: http://dieteticien-nutritionniste-grenoble.maigrir2000.com/
Telefoon: 06 21 68 44 08

Julie Ansart

Presentatie

Diëtist-voedingsdeskundige Julie Ansart heeft een DUT in biologische techniek, een graad in psychologie en een professionele graad in voeding en gezondheid. Deze voedingsdeskundige uit Grenoble benadrukt dat het bereiken van je doelen geen wonder is. Elk persoon is uniek. Daarom is het volgens haar nodig om voor elke patiënt een specifiek strategisch plan op te stellen.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over diëtiste Julie Ansart.

Diensten

Julie Ansart behandelt kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen op zoek naar :

 • Gewichtsverlies ;
 • Behandeling van anorexia of boulimia;
 • Aangepaste voeding voor een medische aandoening;
 • Het juiste dieet voor zwangerschap of borstvoeding.

De consulten zijn individueel. Deze gezondheidsspecialist neemt de tijd om vragen te stellen over de gewoonten van elke patiënt om ze beter te begrijpen, een juiste diagnose te stellen en een geschikte behandeling en dieet voor te schrijven. Follow-ups worden zo vaak uitgevoerd als de patiënt wenst.

Neem contact op met

Naam: Julie Ansart
Website: http://www.julieansart.fr/
Telefoon: 04 11 95 09 73

Maryline Paoli Didry: all-round voedingsdeskundige

Presentatie

Maryline Paoli Didry is een veelzijdige professional. Ze is zowel :

 • Diëtist-voedingsdeskundige
 • Voedingsgedragstherapeut
 • Psycho-somatotherapeut;
 • en psychoanalytica.

Deze voormalige topsportster won 7 keer het Franse kampioenschap en was ooit wereldkampioen worstelen voor vrouwen. Deze in eetstoornissen gespecialiseerde therapeute geeft regelmatig lezingen over voeding aan de CNED en de universiteit van Grenoble.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Diëtiste Maryline Paoli Didry.

Diensten

Maryline Paoli Didry’s ervaring op het gebied van therapie is een troef als het gaat om het ondersteunen van haar patiënten bij hun behandeling of hun wens om een evenwichtiger dieet aan te nemen. Tijdens consulten luistert ze aandachtig. Ze heeft begrip voor de behoeften van haar patiënten. Deze voedingsdeskundige uit Grenoble leidt een centrum waarin verschillende therapeuten samenkomen die de gevolgen van eetstoornissen behandelen.

Neem contact op met

Naam: Maryline Paoli Didry
Website: https://www.dietetcorps.com/
Telefoonnummer: 06 67 66 11 95

Odile Cohard: gespecialiseerde voedingsdeskundige in Saint-Martin-d’Hères

Presentatie

Odile Cohard heeft een opleiding gevolgd in :

 • Microvoeding aan het IEDM (Institut Européen de Diététique et micronutrition);
 • Fytotherapie aan het IESV (Institut Européen des Substances Végétales).

Ze is lid van AFFORTHECC (Association Francophone de Formation et de Recherche en Thérapie Comportementale et Cognitive). Ze is ook lid van GROS (Groupe de Réflexion sur l’Obésité et le Surpoids).

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over diëtist Odile Cochard.

Diensten

Ze werkt al zo’n twintig jaar in Grenoble. Naast haar praktijk in Saint-Martin-d’Hères heeft ze er ook een in Meylan. Het is echter mogelijk om een online consult te hebben, via Skype, als je niet in staat bent om te reizen. Je moet wel een afspraak maken. Zoals bij de meeste gezondheidsprofessionals wordt de follow-up voorafgegaan door een eerste evaluatie.

Neem contact op met

Naam: Odile Cohard
Website: http://www.dieteticienne-grenoble.fr/
Telefoon: 06 71 72 52 80 / 04 76 51 61 68

Nathalie Lissot: Gediplomeerd voedingsdeskundige

Presentatie

Nathalie Lissot is een diëtist-voedingsdeskundige met een BTS in diëtetiek. Deze voedingsdeskundige uit Grenoble heeft verschillende cursussen gevolgd in :

 • Kindervoeding ;
 • Therapeutische patiënteneducatie niveau 1;
 • Technieken voor het omgaan met eetstoornissen.

Deze gezondheidsprofessional is lid van Reppop 38 en RESIC 38.

Les meilleurs diététiciens sur Grenoble et sa région
Over diëtiste Nathalie Lissot.

Diensten

Het belangrijkste doel van Nathalie Lissot is om langetermijnresultaten te bereiken die uw gezondheid respecteren. Tijdens de eerste consultatie, die ongeveer 60 minuten duurt, voert ze een volledige dieetbeoordeling van de patiënt uit, waarbij ze naar hen luistert en probeert hun behoeften en emoties te begrijpen. Het tweede consult is de eerste follow-up. Dit is belangrijk omdat ze dan de vooruitgang van de patiënt kan beoordelen en de effectiviteit van het dieet kan evalueren. Deze voedingsdeskundige in Grenoble biedt ook diensten aan voor particuliere en openbare instellingen.

Neem contact op met

Naam: Nathalie Lissot
Website: https://www.lissotdietetique.fr/
Telefoon: 33 6 51 53 55 22

Sandra Bois: Diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Sandra Bois is gediplomeerd diëtist en voedingsdeskundige. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van overgewicht en obesitas, met name bij kinderen en tieners, evenals verschillende chronische voedingsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, cholesterol en hoge bloeddruk. Deze veelzijdige professional heeft ook een opleiding gevolgd in therapeutische patiënteneducatie, diëtetiek en multidisciplinaire follow-up voor bariatrische chirurgie (voorbereiding en postoperatieve follow-up), en follow-up voor ouderen en sporters.

dieteticienne sandra bois

Diensten

Deze voedingsdeskundige heeft haar eigen praktijk in St Romans en werkt ook online (via Skype, telefoon en e-mail) via haar website. De eerste stap is het uitvoeren van een dieetbeoordeling, welke methode je ook kiest. Daarna biedt ze je een 1e consult aan dat tussen de 45 minuten en 1 uur duurt, afhankelijk van of je kiest voor een follow-up online of in de praktijk. Daarna volgen vervolgconsulten, waarbij de patiënt zelf de frequentie bepaalt, afhankelijk van zijn of haar behoeften. Ze biedt ook conferenties en workshops aan in scholen en bedrijven, voor kinderen, ouders en personeel.

Naam: Sandra Bois
Website: https://vitadiet.net
Telefoonnummer: 06 41 99 90 48