Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Marseille en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Patiënten helpen om evenwichtig te eten om hun gezondheid te behouden of hun gewicht onder controle te houden, is een van de belangrijkste taken van een diëtist of voedingsdeskundige. Hoewel er tegenwoordig veel websites over dit onderwerp zijn, is het altijd raadzaam om een beroep te doen op een professional voor een gezond en bevredigend resultaat. Ontdek hier de 8 beste op dit gebied in Marseille en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Rachel KENIO, gediplomeerd diëtist en voedingsdeskundige

Presentatie

Rachel Kénio is gediplomeerd diëtist en voedingsdeskundige. Ze biedt haar diensten aan op kantoor, thuis en online. Ze werkt over het algemeen in een medisch centrum in het eerste arrondissement van Marseille, maar kan indien nodig in de regio reizen.

Diététiciens à Marseille
Rachel Kénio, gediplomeerd diëtist en voedingsdeskundige

Zij gelooft dat een consult een goede basis is voor een effectieve behandeling. Je moet je patiënt goed kennen: zijn leeftijd, zijn eetgewoonten, zijn algemene gewoonten, zijn dagelijkse routine, enzovoort. Haar doel is om een nauwkeurige diagnose te stellen, zodat betere aanbevelingen en follow-up kunnen worden gedaan.

Diensten

Maak gebruik van de diensten van Rachel Kénio om een behandeling te volgen die geen risico’s inhoudt voor uw gezondheidstoestand als het gaat om:

 • Gewichtsverlies of gewichtstoename;
 • Een verandering van dieet: flexitarisme, vegetarisme, veganisme;
 • Behandeling om medische redenen: hart- en vaatproblemen, diabetes, aanpassing van het cholesterolgehalte, boulimie, anorexia, enz.

Naam: Rachel Kénio
Website: http://www.keniodiet.fr/
Telefoon: +33 6 68 53 52 04

Virginie COULAUD, diëtetiek en voedingsspecialist in Marseille en Aubagne

Even voorstellen:

Virginie Coulaud is een professional op het gebied van diëtetiek en voeding. Ze heeft twee praktijken. De ene bevindt zich in het5e arrondissement in Marseille en de andere in Aubagne vlakbij het station.

Diététiciens à Marseille
Virginie Coulaud, specialist op het gebied van diëtetiek en voeding

Een van haar specialiteiten is haar veelzijdigheid. Ze is gecertificeerd in natuurgeneeskunde, micronutritie, fytovoeding en chronovoeding. Ze is ook aangesloten bij het diabetesnetwerk van Marseille.

Ze behandelt mensen van alle leeftijden. Volgens haar zijn er altijd voedingstips om het herstel van een patiënt te helpen en/of te versnellen, of om hen te helpen hun doelen te bereiken, afhankelijk van hun levensstijl, leeftijd en eetgewoonten.

Diensten

Virginie Coulaud begeleidt je van begin tot eind, ongeacht de duur van je behandeling. Aarzel niet om haar om advies te vragen als je vragen hebt over eetgewoonten. Ze is gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met gewichtstoename of -afname.

Volgens haar is het niet genoeg om alleen maar voedingsmiddelen voor te stellen die je regelmatig moet eten. Je moet het probleem bij de wortel aanpakken:

 • Eetgewoonten;
 • Eventuele hormonale stoornissen;
 • Diverse vitamine- of mineralentekorten;
 • Stress;
 • Metabole ontsteking.
 • enz.

Naam: Virginie Coulaud
Website: http://www.coulaud-dieteticienne.fr/
Telefoon: +33 6 85 93 19 09

Sophie ROUSSEL, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Sophie Roussel is een gediplomeerd diëtist met een BTS op dit gebied. Ze is niet alleen aangesloten bij het diabètenetwerk Santé Croisée Marseille, maar ook bij de AFDN of Association Française des Diététiciens Nutritionnistes.

Diététiciens à Marseille
Sophie Roussel, gediplomeerd diëtist

Sophie Roussel is gediplomeerd als sofrologist na haar studie aan het Institut de Formation à la Sophrologie in Parijs. Ze heeft ook 1e en2ejaars cursussen gevolgd bij de Association Française de Nouvelle Hypnose.

Diensten

Sophie Roussel werkt in Marseille 12. Voordat ze een behandeling voorschrijft, voert ze een grondig onderzoek uit bij haar patiënten om de oorzaken van hun problemen te identificeren. De weg die ze heeft gevolgd stelt haar in staat om een specifiek voedingsprogramma aan te passen aan elk individu.

Restrictieve diëten behoren niet tot de oplossingen die ze voorstelt. Volgens haar is deze methode ineffectief en leidt ze alleen maar tot frustratie. In plaats daarvan leert ze patiënten om hun voeding in balans te brengen. Het doel is niet alleen om gewicht te verliezen, maar vooral om het ideale gewicht op de lange termijn te behouden.

Naam: Sophie Roussel
Website: https://diet-sophrologue-marseille.com/
Telefoon: +33 6 38 73 52 07

Gérard Henri COHEN

Presentatie

Neem contact op met Dr Gérard Henri Cohen als je in Marseille bent en op zoek bent naar een professionele voedingsdeskundige in de regio.

Diététiciens à Marseille
Gérard Henri Cohen, diëtist-voedingsdeskundige

Net als zijn collega’s heeft deze specialist een specifieke opleiding gevolgd voordat hij zijn diensten op het gebied van voeding en diëtetiek aanbiedt. Hij is gespecialiseerd in sportgeneeskunde.

Diensten

Aarzel niet om telefonisch of via zijn website contact op te nemen met Dr. Henri Cohen om :

 • Afvallen of genezen van gewichtsgerelateerde aandoeningen;
 • Psycho-gedragsmatige begeleiding bij overgewicht;
 • Oplossingen voor eetstoornissen.

Een consultatie gaat altijd vooraf aan een behandeling, zodat hij zijn patiënten beter kan leren kennen, met name hun eet- en bewegingsgewoonten, en hen doeltreffende behandelingen kan aanbieden die zijn afgestemd op hun situatie. Je kunt hem ook om advies vragen over hoe je moet eten als je je doel hebt bereikt.

Naam: Gérard Henri Cohen
Website: https://www.docvadis.fr/gerardhenricohen/
Telefoon: +33 4 91 61 00 42

Sylvie ANDRÉ

Presentatie

Sylvie André is gespecialiseerd in het oplossen van problemen en aandoeningen die verband houden met voeding. Ze is gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige. Haar praktijk bevindt zich in het1e arrondissement van Marseille.

Diététiciens à Marseille
Sylvie André, gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Sylvie André heeft een master in biologie en voedingshygiëne en een DU in gedragsstoornissen. Ze biedt een scala aan diensten op maat van alle patiënten. Ze hebben veel aanmoediging nodig om de behandeling te laten slagen.

Diensten

Sylvie André bereidt dagelijks een dieet op maat van elke patiënt met als doel zijn gezondheidstoestand te verbeteren of hem te helpen een specifiek doel te bereiken, zoals gewichtsverlies of -toename. Ze stelt zelden dieetbeperkingen voor, hoewel ze patiënten wel kan vragen om de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen te beperken.

Net als haar collega’s kan ze je volledige ondersteuning bieden bij :

 • Gewichtsverlies of gewichtstoename;
 • Een dieet als onderdeel van een behandeling om diabetes type of zwangerschapsdiabetes te genezen;
 • Een zoektocht om vegetariër of veganist te worden;
 • Een behandeling voor eetstoornissen.

Deze lijst is niet volledig. Je kunt altijd een beroep doen op deze deskundige als je vragen hebt of advies nodig hebt.

Naam: Sylvie André
Website: http://www.dieteticiennemarseille.com/
Telefoon: +33 6 83 37 14 37

Esther MANGANELLI

Presentatie

Esther Manganelli werkt al enkele jaren als freelance diëtist en voedingsdeskundige in Marseille. Ze heeft bijzondere expertise in Ericksoniaanse hypnose, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en RITMO (Techniek voor de Behandeling van Traumatische Schokken).

Diététiciens à Marseille
Esther Manganelli, freelance diëtist-voedingsdeskundige

Micronutritie is ook een van haar specialiteiten. Je kunt het beste rechtstreeks contact met haar opnemen als je vragen hebt op dit gebied.

Diensten

Het meest onderscheidende kenmerk van Manganelli Esther is haar aanpak. Ze gebruikt hypnose om haar patiënten te leren kennen, zodat ze de ware bron van hun probleem kan identificeren. In haar visie moet voedsel niet worden gezien als de vijand. In plaats daarvan moeten ze worden gezien als bondgenoten. Op deze manier probeert ze voedsel en patiënt met elkaar te verzoenen.

Deze methode kan worden toegepast op een aantal gebieden, waaronder gewichtstoename of -toename, het verlichten van stress, het vinden van een evenwichtiger dieet, enzovoort. Kortom, ze graaft diep om de cliënt beter te motiveren.

Naam: Manganelli Esther
Website: http://www.hypnose-diet-marseille.fr/
Telefoon: +33 4 91 34 92 28

Béatrice POLIDORI

Presentatie

Béatrice Polidori werkt sinds 2002 als diëtist-voedingsdeskundige, na het behalen van haar staatsdiploma. Voorheen werkte ze uitsluitend in ziekenhuizen, maar nu werkt ze als freelance diëtist in een praktijk in het 10e arrondissement van Marseille.

Diététiciens à Marseille
Béatrice Polidori, staatsgediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Ze biedt ook online consulten aan voor wie niet kan reizen of niet in de regio is. Je kunt contact met haar opnemen en chatten met deze diëtist via e-mail, Skype, Facebook of telefoon. Dit is vooral handig voor follow-up.

Diensten

Tijdens het eerste consult maakt Béatrice Polidori een grondige beoordeling van haar patiënt. Ze bepaalt het gewicht, de lengte, BMI, lichaamsvet en spiermassa van de patiënt, enzovoort. Ze stelt een aantal vragen over de eetgewoonten, berekent de verbruikte calorieën en informeert naar de eetgewoonten om de bron van eventuele problemen vast te stellen.

Het tweede consult vindt ongeveer twee weken na de start van het dieet plaats. Dit is een follow-up om te bepalen of er wijzigingen moeten worden aangebracht in de behandeling door de geconsumeerde voeding te corrigeren.

Naam: Béatrice Polidori
Website: http://www.dietetiquemarseille.fr/
Telefoon: +33 6 61 60 20 38

Hélène LEMAIRE

Presentatie

Hélène Lemaire is diëtist-voedingsdeskundige en werkt sinds 1985 in ziekenhuizen. Ze besloot in 2005 om zelfstandig diëtist te worden omdat ze het nuttig vond om haar eigen specifieke aanpak te hanteren voor haar patiënten.

Diététiciens à Marseille
Hélène LEMAIRE, diëtist-voedingsdeskundige

Ze heeft een BTS in diëtetiek en een certificaat in Cellular Active Nutrition. Ze heeft ook een opleiding gevolgd in Caycédienne Sophrologie en G.R.O.S. in Parijs. Ze benadrukt het belang van biologische voeding in haar programma’s.

Diensten

Dankzij haar jarenlange ervaring heeft Hélène Lemaire een schat aan kennis en knowhow opgedaan om zich aan te passen aan een breed scala van gevallen. Net als alle andere voedingsdeskundigen is gewichtscontrole een van haar specialiteiten.

Ze stelt een specifiek dieetprogramma op voor mensen die lijden aan ontstekings- en auto-immuunziekten. Als je sport, neem dan contact met haar op als je een dieet wilt volgen om je prestatieniveau te optimaliseren.

Naam: Hélène Lemaire
Website: http://nutriomega.net/
Telefoonnummer: +33 4 91 79 46 22