Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Lyon en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het beroep van diëtist of voedingsdeskundige bestaat erin patiënten beter te leren eten. Ze zijn er om je te ondersteunen in je dagelijkse leven, om je te helpen je aan te passen aan je ziektebeelden en om de juiste voedingskeuze te maken. Deze gezondheidsprofessional is beschikbaar voor regelmatige consulten. Als je in de buurt van Lyon woont, vind je in dit artikel een selectie van de 8 beste op dit gebied.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Chloé UZEL-PONCEBLANC, gediplomeerd diëtist in Lyon

Even voorstellen:

Chloé is een diëtist met een diploma in psychologie. Chloé UZEL-PONCEBLANC is beschikbaar in haar praktijk in het tweede arrondissement van Lyon, maar kan indien nodig naar de omgeving reizen.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Over diëtist Chloé Uzel Ponceblanc

Diensten

Deze diëtist biedt kwaliteitsdiensten die aansluiten bij wat de patiënt zoekt. Tijdens de consulten stellen jullie samen doelen en een dieetplan op om die te bereiken. Er zijn ook kook- en voedingsworkshops voor iedereen. Ze werkt zowel voor particulieren als voor bedrijven zoals scholen, restaurants, gezondheidsinstellingen en vele anderen die haar hulp nodig hebben.

Naam: Chloé UZEL-PONCEBLANC
Website: https://chloeponceblanc.wixsite.com/dietlyon
Telefoon: 06 89 37 73 99

Frédérique Pellet, gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Even voorstellen:

Frédérique Pellet is een gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige met een graad in psychologie en het onderwijzen van eetstoornissen van de Faculteit Geneeskunde in Dijon. Ze richt zich op het welzijn van patiënten en voeding. Ze heeft haar eigen praktijk geopend in Écully, die geopend is van maandag tot vrijdag. Als je niet in staat bent om te reizen, kan ze altijd naar je toe komen.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Over de diëtist Frédérique Pellet

Diensten

De diensten die ze aanbiedt zijn gepersonaliseerd en gediversifieerd naargelang de wensen van de patiënten.

 • Therapeutische diëtetiek: over het algemeen voor mensen met overgewicht/diabetes/dyslipidemie die hun voeding willen beheren;
 • Welzijnsdiëtetiek: voor patiënten die willen afvallen of aankomen, rekening houdend met hun vroegere eetgewoonten en deze vernieuwend om hun doelstellingen te bereiken;
 • Psycho-nutritionele gedragsdiëtetiek: als u een dieet volgt en geen resultaat ziet, zal deze diëtist u helpen door eventuele lichamelijke en psychologische problemen op te sporen die aan de basis liggen van deze ineffectiviteit.

Naam: Frédérique Pellet
Website: https://pelletdiet.wixsite.com/
Telefoon: 06 16 29 06 80

Anne Marie Costille, staatsgediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Deze diëtist-voedingsdeskundige heeft gewerkt aan de Université Paris VIII. Ze heeft een diploma in voeding, agressie en chronische ziekten van de Faculteit Geneeskunde in Clermont-Ferrand. Ze geeft consulten aan huis / op kantoor of op afstand. Ze werkt al 20 jaar als leefstijl- en voedingscoach, gespecialiseerd in bioactief eten, chronische ziekten en sportactiviteiten.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Diëtist Anne Marie Costille

Diensten

Patiënten die bij haar komen voor advies hebben individuele doelstellingen. Deze kunnen zijn

 • Gewichtsstabilisatie: als je een gewichtsprobleem hebt, zal deze diëtist je vragen om een gezondheidscheck uit te voeren en je eetgewoonten te beoordelen, zodat ze passende oplossingen kan voorstellen;
 • Zwangerschapsvoeding: als je zwanger bent en advies nodig hebt over hoe je de groei en gezondheid van je baby kunt bevorderen, zal deze diëtist je een persoonlijk voedingsprogramma geven;
 • Lichamelijke verbetering: als je lichamelijk actief bent, krijg je ondersteuning op het gebied van voeding.

Naam: Anne Marie Costille
Website: http://www.amcoach-dietetique.com/
Telefoon: 06 84 35 47 94

Christine CAZAUX, diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Christine Cazaux is een gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige die alle voedingsbehoeften van patiënten behandelt. Ze geeft consulten in haar praktijk, die nu een keukengedeelte heeft, of via Skype als je niet persoonlijk kunt komen. Ze geeft ook trainingen en workshops voor verschillende organisaties, waaronder scholen, verenigingen en vele andere. Ze is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Over de diëtist Christine Cazaux

Diensten

Tijdens consulten gebruikt ze haar luistervaardigheden om de problemen en eetgewoonten van de patiënt te begrijpen. Daarna stelt ze een nieuw voedingsprogramma op waarmee je je frustraties en problemen achter je kunt laten.

Naam: Christine CAZAUX
Website: https://www.dietsante.fr/
Telefoon: 06 87 80 34 30.

Sandrine Gourhant

Presentatie

Sandrine Gourhant is een diëtist die is opgeleid in diëtetiek, de gezinsbenadering van obesitas bij kinderen, prikkelbare darmsyndroom en diëtetiek, en het lage FODMAPs-dieet. Wat je verwachtingen of je voedingssituatie ook zijn, je kunt volledig vertrouwen op deze professional. Ze zal serieus met je samenwerken om je te helpen je doelen te bereiken.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
De website van diëtist Sandrine Gourhant

Diensten

Het doel van Sandrine Gourhant is om haar patiënten te leren hun voedingspatroon weer in balans te brengen. Eerst probeert ze te begrijpen waar je problemen vandaan komen, daarna bekijkt ze alle mogelijkheden en stelt ze de gepaste oplossingen voor.

De voedingsopvolging die ze aanbiedt is voor baby’s, kinderen, adolescenten, volwassenen en senioren. Er kunnen veel redenen zijn om haar te raadplegen: gewichtsverlies, een specifiek dieet, een voedselallergie… en nog veel meer.

Naam: Sandrine Gourhant
Website: https://www.sgourhant-dieteticienne.com/
Telefoonnummer: 07 67 47 02 99

Laura GAUCHER, voedingsdeskundige en gediplomeerd diëtist

Presentatie

Laura Gaucher is een diëtiste die werkt in een praktijk in het hart van Lyon, in het eerste arrondissement. Consulten zijn afhankelijk van je beschikbaarheid. Als u niet kunt komen, komt zij naar u toe. Ze heeft al haar kennis over voeding samengebracht om je te helpen met je dagelijkse voeding.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Diëtist Lara Gauchier

Diensten

Ze kan je helpen met een breed scala aan problemen: gewichtsverlies, voedselallergieën, eetstoornissen en nog veel meer. Je krijgt individuele consulten zodat ze zich op jouw geval kan richten en naar je kan luisteren om je leefgewoonten te begrijpen. Ze ziet over het algemeen mensen met medische problemen zoals diabetes, spijsverteringsstoornissen, obesitas, enz.

Naam: Laura GAUCHER
Website: http://www.nutrition-dietetique.fr/
Contact: 06 50 70 97 47

Justine Ondet, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Justine Ondet is een diëtist in Lyon die in 2010 is afgestudeerd. Ze werkte eerst in een ziekenhuis op de afdelingen bariatrie en oncologie.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Diëtist Justine Ondet

Diensten

Ze werkt op verschillende gebieden:

 • Gewichtsverlies: zelfs met het advies dat op internet wordt gegeven over de juiste manier om af te vallen, is het altijd een goed idee om een echte professional op dit gebied te raadplegen. Justine Ondet kan je helpen een gezond en evenwichtig dieet te vinden om dit doel te bereiken;
 • Follow-up voor kankerpatiënten;
 • Kooklessen: ze biedt een scala aan gezonde recepten voor je welzijn;
 • Gewichtstoename;
 • Voeding voor kinderen en adolescenten;
 • Sportprogramma’s: als je hartproblemen hebt, moet je naast je dieet ook aan lichaamsbeweging doen. Ze laat je zien welke het meest geschikt zijn.

Naam: Justine Ondet
Website: http://justine-dieteticienne-lyon.fr/
Telefoonnummer: 06 77 48 55 22

Valérie LEGRAND, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Valérie LEGRAND is gediplomeerd diëtist sinds 1999. Ze helpt iedereen met voedingsproblemen om goed te eten en gezond te blijven. Ze heeft haar eigen praktijk in de wijk Part Dieu in Lyon. Tegelijkertijd volgt ze opleidingen over hetzelfde thema om haar kennis uit te breiden (begeleiding bij eetstoornissen, therapeutische patiëntenvoorlichting, enz.) Momenteel is ze lid van de Association Française des Diététiciens en Libéral.

Les meilleurs diététiciens sur Lyon et sa région
Over Valérie Legrand.

Diensten

Allereerst ontvangt ze je voor een eerste consult om je dieet te beoordelen. Dit duurt ongeveer een uur. Je zult haar moeten vertellen over je gewoonten, levensstijl en smaken, zodat ze haar werk gemakkelijker kan uitvoeren. Daarna zijn er om de 15 dagen follow-upsessies om te zien hoe je vooruitgaat en of je je doelen al dan niet bereikt.

Naam: Valérie LEGRAND
Website: http://www.valerie-dieteticienne.fr
Telefoonnummer: 04 72 91 62 89