Wie zijn de beste diëtisten-voedingsdeskundigen in Clermont-Ferrand en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Iedereen met dieetgerelateerde problemen wendt zich meestal tot een diëtist-voedingsdeskundige. Deze professionals hebben de vaardigheden en kwalificaties die nodig zijn om mensen te helpen hun eetgewoonten positief te veranderen. Hier zijn de 8 beste diëtisten-voedingsdeskundigen die werkzaam zijn in Clermont-Ferrand en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Aurelie Maurer: ervaren diëtist-voedingsdeskundige in Clermont-Ferrand

Even voorstellen:

Aurelie Maurer is een diëtist-voedingsdeskundige met een DUT in biologische techniek, gespecialiseerd in diëtetiek. Ze is een ingenieur in de biologie toegepast op voeding en voedsel. Naast haar praktijk geeft ze ook les in voedingsassessments.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist-voedingsdeskundige Aurelie Morer

Diensten

Aurelie Maurer biedt consulten in 2 fasen: beoordeling en follow-up. Deze gezondheidsprofessional stelt eerst een diagnose van je aandoening voordat hij een voedingsprogramma opstelt dat is afgestemd op jouw lichaam. Impedantiemetingen worden met name gebruikt om patiënten te volgen. Het is niet alleen een kwestie van jezelf wegen, maar ook van het kennen van je spiervetmassa, botdichtheid, waterretentie en hydratatie. Dit alles stelt hem in staat om het best mogelijke voedingsadvies te geven.

Neem contact op met

Naam: Aurelie Maurer
Website: https://aureliemaurer.fr/
Telefoon: 06 26 01 80 68

Ulla Menneteau-Nielsen: diëtist-voedingsdeskundige gespecialiseerd in eetgedrag

Presentatie

Diëtist-voedingsdeskundige Ulla Menneteau-Nielsen is gespecialiseerd in eetgedrag. Ze heeft ook een postdoctoraal diploma (DU) op dit gebied van de Universiteit van Parijs. In 2011 richtte ze haar eigen praktijk op in Riom en in 2012 verhuisde ze naar Clermont-Ferrand.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Ulla Menneteau-Nielsen

Diensten

Ulla Menneteau-Nielsen werkt in haar privépraktijk met patiënten die hun manier van eten willen veranderen. Ze behandelt eetstoornissen bij kinderen, adolescenten en volwassenen en kan ook mensen met overgewicht behandelen.

Haar aanpak is gebaseerd op individualiteit en deze diëtist vermijdt diëten. Het doel is om beter te eten met behoud van plezier.

Neem contact op met

Naam: Ulla Menneteau-Nielsen
Website: http://ulla.menneteau.net/
Telefoon: 04 73 36 06 58

Stéphanie Bonhomme: gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Stéphanie Bonhomme behaalde een BTS in diëtetiek in 2001. Ze heeft ook een opleiding gevolgd in therapeutische patiënteneducatie (ETP) aan het Centre de Formation des Professionnels de la Santé. Een van haar specialiteiten is het helpen van mensen met overgewicht om af te vallen en hun voedingspatroon weer in balans te brengen.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist Stéphanie Bonhomme

Diensten

Stéphanie Bonhomme biedt zowel consulten op kantoor als thuis. De tweede optie is alleen beschikbaar voor mensen in de follow-up fase. Zwangere vrouwen, kinderen, volwassenen en senioren zijn welkom. Ze stelt een dieetplan op dat past bij de doelstellingen en het profiel van de patiënt.

Neem contact op met

Naam: Stéphanie Bonhomme
Website: https://www.sbdiet63.fr/
Telefoon: 06 29 91 58 45

Maëva Levasseur: veelzijdig diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Maëva Levasseur is een diëtist-voedingsdeskundige met een echte passie voor gezondheid, voeding en welzijn. Ze heeft een graad in biologische techniek met een specialisatie in diëtetiek. Ze richt zich op mensen die gezonde eetgewoonten willen aannemen en zich tegelijkertijd beter willen voelen in lichaam en geest. Ze biedt ook kookworkshops aan.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist-diëtist Maëva Levasseur

Diensten

De consulten van Maëva Levasseur vinden plaats in haar praktijk, of thuis voor mensen die om verschillende redenen niet kunnen reizen. Naast hulp bij het afvallen biedt ze ook kooklessen aan. Ze werkt met mensen met overgewicht of obesitas, kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

Neem contact op met

Naam: Maëva Levasseur
Website: https: //maevadiet.wixsite.com/dietetique
Telefoon: 07 60 05 77 83

Albane Guyonnet: gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige in de regio Clairmont-Ferrand

Presentatie

Albane Guyonnet heeft zich toegelegd op de wereld van diëtetiek en voeding, gedreven door haar passie voor afslanken die ze al sinds haar jeugd koestert. Ze is afgestudeerd in diëtetiek, voedingsleer en psychologie. Haar coaching is gebaseerd op het principe dat je gezondheid en gemoedstoestand van invloed zijn op wat je eet.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist Albane Guyonnet

Diensten

De praktijk van Albane Guyonnet staat open voor iedereen, van jongeren tot senioren en zelfs atleten. Ze behandelt uiteenlopende gevallen en helpt patiënten bij hun pogingen om gewicht te verliezen of een dieet aan te nemen dat is aangepast aan een pathologie of de nasleep van een bariatrische operatie. Ze helpt haar patiënten zich te verzoenen met voeding.

Neem contact op met

Naam: Albane Guyonnet
Website: https://dieteticienne-clermont.fr/
Telefoon: 06 47 71 38 07

Estelle Lecat-Rudel: ervaren diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Diëtist-voedingsdeskundige Estelle Lecat-Rudel werkt al zo’n twintig jaar in de gezondheidszorg en heeft sinds 2002 haar eigen praktijk in Clermont-Ferrand. Ze behaalde haar diploma diëtetiek aan de universiteit van Nancy in 1997. Ze is lid van de AFDN (Association Française des Diététiciens Nutritionnistes).

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist Estelle Lecat-Rudel

Diensten

De consulten van Estelle Lecat-Rudel – op afspraak – staan open voor iedereen, ongeacht de activiteit. De sessies kunnen thuis, in haar praktijk of online plaatsvinden. Ze heeft de vaardigheden en ervaring om een breed scala aan aandoeningen te behandelen, waaronder overgewicht, anorexia, pre-/postchirurgische aandoeningen en ontstekingsziekten.

Neem contact op met

Naam: Estelle Lecat-Rudel
Website: https://dieteticienne-rudel-clermont.business.site/
Telefoon: 04 73 24 84 20

Layat Thibaut: Ervaren diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Layat Thibaut werkt al ongeveer twintig jaar als diëtist-voedingsdeskundige. Ze heeft een aantal universitaire diploma’s, met name in sport en gezondheid, biologie van sporttraining, micronutritie en gezonde voeding. Ze heeft ook een staatsdiploma in lichamelijke voorbereiding.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Micronutritionist Layat Thibaut

Diensten

Layat Thibaut biedt haar patiënten een gepersonaliseerde aanpak voor het opstellen van een voedingsprogramma en follow-up op maat van hun behoeften. Haar diensten zijn gericht op zowel particulieren als bedrijven. Ze leidt ook conferenties georganiseerd door lokale overheden over specifieke thema’s.

Neem contact op met

Naam: Layat Thibaut
Website: https://www.layat-micronutrition.fr/
Telefoonnummer: 06 60 95 62 70

Sylvie Faure: gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige in de buurt van Clermont-Ferrand (Riom)

Presentatie

Sylvie Faure werkt al ongeveer tien jaar als diëtist-voedingsdeskundige in Riom, een stad in de buurt van Clermont-Ferrand. Ze heeft gestudeerd aan de faculteit geneeskunde in Clermont-Ferrand om een master in voeding te behalen. Ze heeft ook een DEA (postdoctoraal diploma) in topsport van dezelfde instelling.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant
Diëtist-voedingsdeskundige Sylvie Faure

Diensten

Gezondheidsprofessional Sylvie Faure biedt haar patiënten kooklessen aan in combinatie met de voorgestelde programma’s. Ze behandelt verschillende gevallen die opgelost kunnen worden door een nieuw dieet aan te nemen. Haar diensten zijn gericht op kinderen, tieners en volwassenen.

Neem contact op met

Naam: Sylvie Faure
Website: https://www.dietetique-faure-riom.fr/
Telefoonnummer: 04 73 38 34 78