Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Caen en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het herstellen van een evenwichtige voeding, mensen helpen om gewicht te verliezen of aan te komen en een voedingsprogramma voorstellen dat is afgestemd op een pathologische behandeling behoren tot de belangrijkste taken van een diëtist/voedingsdeskundige. Hun expertise is zowel preventief als curatief. Deze gezondheidsspecialist zal je tijdens je consulten helpen om de beste manier van eten te vinden. Ik heb de beste in Caen en omgeving voor je geselecteerd.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Anne Marie Clapet: veelzijdige diëtist-voedingsdeskundige

Even voorstellen:

Anne Marie Clapet is diëtist-voedingsdeskundige en therapeutisch hypnosebeoefenaar in Caen. Ze is gecertificeerd door het Mimethys Instituut in Nantes.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
Over de diëtist Anne Marie Clapet

Diensten

Anne Marie Clapet biedt een hypnosesessie aan tijdens consulten. De waarde van deze praktijk ligt in het feit dat het patiënten helpt meer over zichzelf te ontdekken. Als gevolg daarvan kunnen ze hun hunkering naar voedsel onder controle krijgen, hun lichaam begrijpen en opnieuw contact maken met voedsel.

De voedingsdeskundige ondersteunt en motiveert de patiënt tijdens de behandeling en bevrijdt hem of haar van frustratie en verleiding, zodat hij of zij kan genezen van :

 • Overgewicht;
 • eetstoornissen.

Contact

Naam: Anne Marie Clapet
Website: http://nutrition-hypnose-caen.fr/
Telefoon: 07 83 72 35 15

Armelle Vanot: gediplomeerd diëtist/voedingsdeskundige

Presentatie

Armelle Vanot werkt als diëtist/voedingsdeskundige in Caen. Ze heeft alle vaardigheden en knowhow op het gebied van diëtetiek en voeding dankzij haar staatsdiploma. Ze heeft ook een opleiding therapeutische educatie gevolgd.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
De website van diëtiste Armelle Vanot.

Diensten

De aanpak van diëtist Armelle Vanot is altijd persoonlijk. Twee mensen met dezelfde doelstellingen hebben niet noodzakelijkerwijs hetzelfde dieetprogramma nodig. Dat is de strategie van deze voedingsspecialist.

In zijn praktijk ontvangt hij kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen die :

 • Afslanken of aankomen;
 • Een evenwichtig dieet bereiken;
 • Eetstoornissen behandelen.

Contact

Naam: Armelle Vanot
Website: https://www.dieteticienne-vanot-caen.fr/
Telefoon: 02 31 23 14 00

Sandrine Ambroise-Blossier: ervaren diëtist

Presentatie

Sandrine Ambroise-Blossier werkt al meer dan twintig jaar als diëtist. Daarvoor werkte ze in bejaardentehuizen en basisscholen. Haar taak was het opstellen van een uitgebalanceerd menu voor senioren en kinderen. Ze consulteert op deze 4 locaties in de buurt van Caen, Argetan, Falaise en Villers, om het voor sommige patiënten gemakkelijker te maken om te reizen.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
Diëtiste Sandrine Ambroise Blossier.

Diensten

Sandrine Ambroise-Blossier stelt voor elk type patiënt de meest geschikte aanpak vast, zodat hun doel zonder frustratie of schuldgevoel kan worden bereikt. Het kan preventief of curatief zijn, in het bijzonder om :

 • Het behandelen van de schade veroorzaakt door eetstoornissen;
 • Afvallen;
 • Een evenwichtig dieet te vinden;
 • Spijsverteringsproblemen te genezen.

Neem contact op met

Naam: Sandrine Ambroise-Blossier
Website: https: //www.dieteticien-calvados.com/
Telefoon: 06 61 26 16 02

Véronique Blin: diëtist-voedingsdeskundige gespecialiseerd in afvallen

Presentatie

Véronique Blin werkt als diëtist-voedingsdeskundige in Caen. Haar website staat vol met adviezen over voeding. Er staat ook een routebeschrijving naar haar adres op. Het is raadzaam om contact met haar op te nemen om haar openingstijden te weten te komen en een afspraak te maken.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
De diëtiste Véronique Blin.

Diensten

Véronique Blin is gespecialiseerd in afvallen. Er zijn geen dieetbeperkingen in haar programma. Tijdens de consultaties stelt ze een diagnose voordat ze een dieet voorschrijft dat resultaten op de lange termijn garandeert. Deze voedingsdeskundige begeleidt hen tijdens hun behandeling om ervoor te zorgen dat ze in goede gezondheid blijven.

Neem contact op met

Naam: Véronique Blin
Website: https: //dieteticienne-blin-veronique.business.site/
Telefoon: 06 60 46 98 57

Véronique Allali-Zerah: allround voedingsdeskundige

Presentatie

Véronique Allali-Zerah is voedingsdeskundige en gespecialiseerd in endocrinologie, diabetes, medische gynaecologie en onvruchtbaarheid. Ze is aangesloten bij de Commission des permis de conduire en heeft een diploma therapeutische educatie van IPCEM. Ze is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Centrum in Caen. Ze heeft een DU in juridische expertise en een DEA in biochemie van de menselijke voortplanting.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
De website van Véronique Allali Zerah.

Diensten

De consulten van Véronique Allali-Zerah vinden plaats in haar eigen praktijk in Caen. De gesprekken worden gevoerd in het Frans of Engels, aangezien deze professional tweetalig is. Haar diensten zijn beschikbaar voor patiënten die

 • Een dieetprogramma dat is afgestemd op een bepaalde medische aandoening, zoals diabetes of onvruchtbaarheid;
 • Gezonde eetgewoonten aannemen.

Neem contact op met

Naam: Véronique Allali-Zerah
Website: https://www.docvadis.fr/dr.allalizerah/
Telefoon: 02 31 50 03 41

Carine Lamotte: freelance diëtist

Presentatie

Diëtist Carine Lamotte werkt als freelance diëtist in haar twee praktijken in Caen en Torigny-les-Villes, dankzij haar BTS in diëtetiek. Ze heeft twintig jaar ervaring op dit gebied. Voordat ze haar eigen praktijk oprichtte, werkte ze in ziekenhuizen. Haar missie was om een dieetprogramma op maat op te stellen voor patiënten die leden aan ondervoeding en diabetes.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
Over diëtiste Carine Lamotte.

Diensten

De specialiteit van Carine Lamotte is de zorg voor ouderen en diabetici. Consulten zijn gebaseerd op :

 • Diagnose ;
 • Beoordeling
 • Follow-up
 • advies.

Ze biedt ook kookworkshops aan. Deze zijn bedoeld om patiënten te leren hoe ze preventieve of curatieve recepten kunnen bereiden.

Neem contact op met

Naam: Carine Lamotte
Website: https://www.carine-dietetique.fr/
Telefoon: 06 62 80 81 24

Clémentine Lapasset: gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Diëtist-voedingsdeskundige Clémentine Lapasset heeft een praktijk in Caen. Ze is ook te vinden op haar andere werkplek: Hôpital Privé Saint-Martin. Ze controleert het dieet van patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze gezondheidsprofessional werkt ook bij L’Apomat Médical. Ze behaalde haar BTS in diëtetiek in 2010 en voltooide een cursus in Patiënt Therapeutische Educatie in 2015.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
Over diëtist Clémentine Lepasset.

Diensten

De praktijk van Clémentine Lapasset staat open voor iedereen: kinderen, volwassenen, senioren, sporters, sedentaire mensen, gezond of ongezond. Ze is in staat om een aantal gevallen te behandelen en een doel te helpen bereiken, met name voor:

Neem contact op met

Naam: Clémentine Lapasset
Website: https://clementinelapasset.wixsite.com/clementine-diet-caen
Telefoon: 07 60 10 90 90

Alice Lemonnier: allround diëtist/voedingsdeskundige

Presentatie

Diëtist/voedingsdeskundige Alice Lemonnier begon haar beroep uit te oefenen na haar afstuderen in 2012. In 2014 vestigde ze haar privépraktijk in Caen. Daar ontvangt ze haar patiënten en voert ze alle consulten uit. Deze gezondheidsprofessional heeft een opleiding in therapeutische educatie.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Caen et sa région ?
Website van diëtiste Alice Lemonnier.

Diensten

Naast consultaties organiseert Alice Lemonnier kook- en gezondheidsworkshops. Haar doel is om haar patiënten recepten te leren kiezen die passen bij hun situatie of behandeling.

Haar diensten omvatten ook sportlessen voor elke gezondheidstoestand. Consulten worden online en in haar praktijk gehouden voor extra gemak.

Neem contact op met

Naam: Alice Lemonnier
Website: https: //www.dieteticienne-lemonnier.fr/
Telefoonnummer: 07 82 27 81 37