Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Angers en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een diëtist-voedingsdeskundige is een gezondheidsprofessional die op kantoor, in het ziekenhuis of thuis werkt. Hun belangrijkste taak is om een specifiek, gepersonaliseerd voedingsprogramma voor te stellen dat is afgestemd op de behoeften van de patiënt. Het type aanpak dat hij of zij kiest, is effectief om ervoor te zorgen dat het doel wordt bereikt en op de lange termijn wordt gehandhaafd. Angers en omgeving zijn rijk aan uitstekende diëtisten en voedingsdeskundigen. Lees meer over hen in dit artikel.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Caroline Louis: veelzijdige diëtist-voedingsdeskundige

Even voorstellen:

Diëtist-voedingsdeskundige Caroline Louis oefent haar beroep sinds 3 jaar uit in Angers. Ze runt haar adviesbureau voor voeding en diëtetiek in Maine-et-Loire.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Diëtist Caroline Louis.

Deze professional in diëtetiek en voeding heeft de volgende kwalificaties:

 • BTS diploma in diëtetiek uitgereikt door de particuliere instelling voor hoger onderwijs “Progress Santé”;
 • DU in sportvoeding van de Pierre et Marie Curie Universiteit;
 • DU in Therapeutische Educatie uitgereikt door de Universiteit van Angers.

Diensten

Caroline Louis biedt een scala aan diëtetiek- en voedingsdiensten:

 • Consultatie: uitgevoerd in haar praktijk en aangeboden aan degenen die een nieuw dieet willen aannemen om een doel te bereiken (gewichtsverlies, sportvoeding, enz.);
 • Opleidingen en workshops: anderen leren gezond te eten;
 • Pedagogisch advies: voedingsadvies.

Contact

Naam: Caroline Louis
Website: https://www.dietetiquenutritionetsport.com/
Telefoon: 06 74 92 97 13

Sophie Martin: ervaren diëtist

Presentatie

Sophie Martin werkt sinds ongeveer twaalf jaar als freelance diëtist in Angers. Haar ervaring op het gebied van diëtetiek en voeding gaat echter zo’n 18 jaar terug. Ze heeft al gewerkt in cateringbedrijven, ziekenhuizen en centra voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Over Sophie Martin.

Diensten

De consulten van Sophie Martin vinden plaats in haar praktijk, waar ze kinderen en volwassenen ontvangt die hun leven en meer specifiek hun eetgewoonten willen veranderen. Hiervoor voert de diëtist-voedingsdeskundige :

 • Ten eerste, een diagnose van hun gezondheidstoestand, eetgewoonten en voorkeuren;
 • Ten tweede, regelmatige controle van de vooruitgang van de patiënt.

Neem contact op met

Naam: Sophie Martin
Website: https: //www.angers-dietetique.fr/
Telefoon: 02 41 27 16 11

Sonia Menard: diëtist en kinesioloog

Presentatie

Sonia Menard is diëtist en kinesioloog in Angers, waar ze haar eigen praktijk heeft. Patiënten kunnen van maandag tot zaterdag op afspraak bij haar terecht.

Diététicien nutritionniste à Angers
De praktijk van Sonia Menard in Angers

Deze diëtiste begeleidt haar patiënten bij hun voedingskeuzes en houdt daarbij rekening met hun behoeften. De aanbevolen oplossingen houden niet alleen rekening met de gezondheid, maar ook met individuele voorkeuren en (financiële) mogelijkheden. Het doel is om geleidelijk goede gewoonten aan te nemen, zonder het dagelijks leven te verstoren.

Sonia Menard werkt met patiënten met verschillende behoeften. Sommigen hebben dieetbegeleiding nodig vanwege een specifieke medische behandeling. Anderen moeten hun eetgewoonten veranderen om hun gezondheid te verbeteren. En er zijn mensen die gewoon een evenwichtig dieet willen vinden.

Consulten

De consulten bij Sonia Menard worden stap voor stap uitgevoerd. De eerste twee zijn essentieel om patiënten beter te leren kennen en het meest geschikte dieetprogramma op te stellen. Daarna volgen de vervolgconsulten. De diëtistische follow-up kan worden ondersteund door consultaties kinesiologie.

Contact

Naam: Sonia Menard
Telefoon: 06 68 67 08 64

Vanessa Colas: gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Vanessa Colas is een gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige. Ze behaalde haar BTS in diëtetiek aan de Académie de Nantes in 2013. Ze heeft twee opleidingen gevolgd, een over ETP of Therapeutische Patiënten Educatie en de andere over OBEPEDIA, een nationaal programma met als missie de zorg voor kinderen en tieners die lijden aan obesitas in al zijn vormen.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Diëtist Vanessa Colas

Diensten

Vanessa Colas geeft in haar praktijk in het Maison Médicale Saint-Jacques persoonlijk advies op maat van de situatie van de patiënt. Iedereen is welkom bij haar, van jong tot oud, van zwangere vrouwen tot atleten. Ze raadt een gezond en evenwichtig dieet aan om gezond te blijven.

Neem contact op met

Naam: Vanessa Colas
Website: https://vanessacolas.fr/
Telefoon: 07 82 02 75 40

Jordan Bougeard: diëtist-voedingsdeskundige voor sporters

Presentatie

Jordan Bougeard is diëtist-voedingsdeskundige in Angers. Hij heeft zeven jaar gestudeerd voordat hij deze twee kwalificaties behaalde:

 • Master in Staps of Wetenschappen en Technieken van Fysieke en Sportactiviteiten;
 • BTS in diëtetiek.

Hij geeft ook advies en diensten op het gebied van sport, want hij werkt als ingenieur in fysieke en sportieve activiteiten.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Diëtist Jordan Bougeard.

Diensten

Jordan Bougeard ziet alle categorieën sporters in zijn eigen praktijk. Hij geeft prioriteit aan follow-up tijdens zijn consulten, waarbij gedetailleerde onderzoeken nodig zijn om informatie over lichaamsvet en spiermassa te verkrijgen. Consulten en dieetprogramma’s zijn gericht op :

 • Het uitbannen van elke vorm van voedsel frustratie en restrictie;
 • Patiënten helpen om hun fysieke gewoonten aan te passen;
 • resultaten op lange termijn te behalen.

Neem contact op met

Naam: Jordan Bougeard
Website: https: //dieteticien-sportif-angers.fr/
Telefoon: 06 69 90 58 21

Bérengère Bellier: diëtist-voedingsdeskundige-luxotherapeut

Presentatie

Bérengère Bellier is een diëtist-voedingsdeskundige en luxotherapeut met een opleiding in psycho-voeding. Deze gekwalificeerde professional heeft de nodige vaardigheden om luxopunctuur uit te oefenen en patiënten te helpen die advies nodig hebben op het gebied van voeding.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Diëtist Bérengère Bellier.

Diensten

Bérengère Bellier is gespecialiseerd in afslanken en welzijn. Haar strategie is gebaseerd op luxopunctuur. Deze praktijk is vergelijkbaar met acupunctuur, maar dan zonder naalden. Het is pijnloos en zonder risico voor de patiënt. De consulten verlopen in de volgende fasen:

 • Diagnose van de relatie van de patiënt met voedsel;
 • Identificatie van de behoeften;
 • Opstellen van een geschikt dieetprogramma.

Neem contact op met

Naam: Bérengère Bellier
Website: https: //www.luxoangers.fr/
Telefoon: 06 85 10 57 94

Adeline Petiteau: freelance diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Adeline Petiteau is een freelance diëtist-voedingsdeskundige in Angers. Ze werkt ook in een centrum voor nazorg en revalidatie. Ze heeft deelgenomen aan het OBEPEDIA programma. Dit is een programma om kinderen en tieners met overgewicht te helpen. Ze is lid van de Association Végétarienne de France en het Diabetes 49 of Remmedia 49 netwerk.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Over diëtist Adeline Petiteau.

Diensten

Adeline Petiteau organiseert ook workshops en conferenties. De onderwerpen die aan bod komen zijn gerelateerd aan diëtetiek en voeding. Ze zijn bedoeld om mensen te leren hoe ze een gezond, evenwichtig voedingspatroon kunnen aannemen zonder een groot budget uit te geven.

Ze verwelkomt echter ook patiënten die een een-op-een consult willen in haar praktijk. De eerste sessie duurt ongeveer een uur, de volgende sessies duren ongeveer 30 minuten.

Neem contact op met

Naam: Adeline Petiteau
Website: https://www.adelinepetiteau.fr/
Telefoon: 06 13 79 93 52

Isabelle Hobé-Joubert: diëtist-voedingsdeskundige gespecialiseerd in obesitas

Presentatie

Isabelle Hobé-Joubert werkt al ongeveer tien jaar als diëtist-voedingsdeskundige na het behalen van een diploma op dit gebied. Momenteel heeft ze haar eigen praktijk in Angers. Ze volgt nu een postdoctorale opleiding in voeding voor obesitas en metabole complicaties aan de faculteit geneeskunde in Montpellier.

Quels sont les meilleurs diététiciens/nutritionnistes sur Angers et sa région ?
Website van diëtist Isabelle Hobé Joubert.

Diensten

De consulten van Isabelle Hobé-Joubert vinden plaats in haar praktijk. Ze behandelt patiënten met overgewicht en obesitas. Haar aanpak blijft persoonlijk om de beste ondersteuning en motivatie te bieden. Ze behandelt een aantal gevallen en stelt een dieetprogramma op maat op voor :

 • Diabetici of pre-diabetici;
 • Mensen met voedselintoleranties en allergieën;
 • Pre- of postoperatieve patiënten.

Contact

Naam: Isabelle Hobé-Joubert
Website: http: //www.dieteticienne-nutritionniste-angers.fr/
Telefoon: 06 58 65 74 08