De beste detoxrecepten voor na de vakantie

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Voor het nieuwe jaar 2020 nodigde ik een aantal bloggers uit om deel te nemen aan mijn eerste“beste post-vakantie detox recepten” evenement. Drie deelnemers publiceerden een recept op hun blog om hun lichaam te ontgiften voor het nieuwe jaar. Hier is een voorproefje van de recepten.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Detoxrecept voor aardperen, koraallinzen en pompoen door Mylène

Linzen voor hun vezels en plantaardige eiwitten. Aardperen helpen bij de spijsvertering, absorptie en gewichtsverlies. Pompoen is ook rijk aan eiwitten, kalium, magnesium, zink, ijzer en essentiële vetzuren en bevat weinig calorieën.

Klik hier om haar recept te ontdekken.

craquounette avenue

Ontdek meer over Mylène

Mylène plaatst al bijna 5 jaar recepten op haar Craquounette Avenue blog. Het is voor haar een manier om haar passie voor bakken te delen. Ze besteedt bijzondere aandacht aan de presentatie, want de eetlust opent met de ogen. Het is ook een manier voor haar om haar creativiteit te uiten, omdat ze graag ongewone combinaties uitprobeert en een verscheidenheid aan gebakjes maakt. Tot slot speelt eten een essentiële rol in ons welzijn, daarom probeert ze altijd vet en suiker te verminderen in haar recepten. Je zult dus veel eenvoudige recepten vinden, maar ook meer technische, voor alle smaken en lepels!

Detox- en afslanksalade van Sylvie

Sylvie’s salade is gemaakt met :

 • spinazie, een groente die goed is voor je haar, bepaalde vormen van kanker voorkomt, je botten sterk houdt, een uitstekende eetlustremmer is, je helpt je figuur te behouden en goed is voor je hart;
 • Cashewnoten: een bron van mineralen, vitaminen en antioxidanten;
 • Rivierkreeft: laag in calorieën, bron van fosfor, ijzer en natrium, bestrijdt slechte cholesterol;
 • Clementines: weinig calorieën, rijk aan vitamine C en een bron van sporenelementen en mineralen.

Klik hier voor meer informatie over haar recept.

la table de clara

Meer over Sylvie

Sylvie runt al 4 jaar haar blog ‘La table de Clara’. Het was haar Italiaanse grootmoeder die haar de smaak voor eenvoudig en lekker eten heeft bijgebracht. Vandaag is het Sylvie, een grote fijnproever, die haar familie verwent door voor hen de gerechten te koken waar ze van houden. Waarom “La table de Clara”, de voornaam van haar dochter, Sylvie hoopt haar passie voor koken te kunnen delen met haar dochter.

Sap en detoxsoep van Delphine

Sap van ananas, citrusvruchten en gember

Voor een detoxsapje stelt Delphine deze ingrediënten voor:

 • ananas: rijk aan vezels, ontgift het lichaam en helpt het overtollige afvalstoffen te elimineren en af te voeren;
 • Gember: een natuurlijke antioxidant;
 • Limoen: rijk aan vezels, vetarm en caloriearm;
 • Clementine: rijk aan vitamine C, die het immuunsysteem stimuleert.

Klik hier om haar recept te ontdekken.

jus detox ohlagourmande

Detox witte koolsoep

Delphine’s soep bevat :

 • Wortel: goed voor de huid, het gezichtsvermogen en de botten en bevat weinig calorieën;
 • Kool : zeer caloriearm, eetlustremmer, vezelrijk;
 • Tomaat: stimuleert de transit, bevat weinig calorieën en 95% water. Tomaten zijn ultralicht, ultraverteerbaar en ultravochtinbrengend.

Klik hier om haar recept te ontdekken.

soupe detox ohlagourmandedel

Ontdek meer over Delphine

Delphine is kleuterleidster en mama van twee jongens. Ze houdt van sporten, wandelen, tuinieren en vooral koken. Ze deelt haar passie al 6 jaar via haar blog “Oh La Gourmande”. Haar doel is om een receptenboek te maken dat voor iedereen toegankelijk is, met een verscheidenheid aan recepten die alle soorten fijnproevers zullen aanspreken. Maar ook om ideeën te geven voor gerechten en menu’s om de hoofdpijn van “Wat missen we vanavond?

Hartelijk dank aan de bloggers voor hun deelname aan ons evenement!