Hoe krijg ik grotere kuiten?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Hoewel de kuiten het onderste deel van de benen zijn, kunnen grote kuiten de illusie wekken dat het hele been groter en langer is. Goed ontwikkelde kuiten kunnen ook een voordeel zijn bij atletiek. Je hebt veel kracht in je kuiten en voeten nodig om te kunnen sprinten, hoog te springen en snel te bewegen. Of je nu geïnteresseerd bent in esthetische of tactische aspecten, lees verder om erachter te komen hoe je kuiten kunt laten groeien.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Een paar woorden over kuiten en hun anatomie

Om kuiten echt te laten groeien, moet je weten waar ze van gemaakt zijn. De kuit bestaat eigenlijk uit twee spieren: de gastrocnemius en de soleus. De soleus is de grootste spier en ligt net onder de gastrocnemius. In de sportschool vereisen deze twee spieren een verschillende aanpak. Om de soleus te bereiken, moet je staande bewegingen maken. De gastrocnemius daarentegen ligt vast boven de knie. Bij een beenbuigbeweging zal de gastrocnemius bijvoorbeeld prioriteit krijgen.

Grossir des mollets
De kuiten bestaan voornamelijk uit slow-twitch spiervezels en zijn over het algemeen het meest geschikt voor duuroefeningen zoals wandelen en hardlopen.

Kuiten groeien na verloop van tijd, maar missen kracht. Dit is logisch, vooral omdat je de hele dag door veel loopt en staat. Al deze bijzonderheden betekenen vooral dat je je kuiten anders moet trainen dan andere lichaamsdelen.

Hoe laat je kuiten groeien door te sporten?

Lichaamsbeweging is de sleutel tot het krijgen van die mooie kuiten die hoofden doen omdraaien. Hier zijn de meest effectieve oefeningen om kuiten te laten groeien.

Staande kuitflexie-extensie

Door op verschillende delen van je voetzolen te leunen, kun je op verschillende manieren aan je kuiten werken. Door druk uit te oefenen op de binnenkant van je voet, verhoog je de druk op de binnenkant van je kuiten. Omgekeerd, als je druk uitoefent op de buitenkant van je voeten, verhoog je de druk op de buitenkant van je kuiten.

Ga hiervoor met rechte benen op een verhoging staan, zodat je hielen niet op de grond staan. Pak iets voor je vast ter ondersteuning. Laat je hielen zakken totdat je voelt dat je kuiten helemaal strekken. Druk op de ballen van je voeten en til je hielen zo ver mogelijk op. Herhaal dit 10 keer en zorg ervoor dat je tenen naar elkaar toe wijzen.

Kuitdraaien

Dit is een eenvoudige oefening, maar er zijn tientallen variaties. Je kunt hem doen met halters of zonder gewichten, op een bankje of op een matje. Ik raad aan om op het meest basale niveau te beginnen.

Ga voor een spiegel staan met je voeten een paar centimeter uit elkaar, ga langzaam op de bal van je voeten staan en laat je dan zakken. Als je dit zonder gewichten onder de knie hebt, kun je halters toevoegen. Begin met 25 pond in elke hand.

Traplopen

Traplopen is een unieke manier om je kuiten te trainen, wat ook helpt om de balans in je benen te verbeteren. Deze oefening is ook goed voor je benen, omdat je ze leert hun lichaamsgewicht onder controle te houden. Zoek hiervoor een trap.

Loop gewoon de trap op en laat je hielen nooit de grond raken. Je voetzolen moeten de enige lichaamsdelen zijn die de grond raken. Gebruik de balustrade indien nodig om je evenwicht te bewaren, maar je armen mogen je gewicht niet dragen.

Ga op deze manier 60 seconden lang de trap op en af. Doe 5 herhalingen en rust 30 seconden tussen de rondes.

Zittende kuitflexie-extensie

Het ontwikkelen van de soleus is belangrijk voor grote kuiten. Om dit te doen, moet je de beweging doen die je de meeste mannen in de sportschool ziet doen.

Geen enkele beweging werkt zo goed op de zool als de zittende kuitverhoging. Klim in de calf press en ga met de ballen van je voeten op het verhoogde oppervlak zitten.

Houd je hielen zo laag mogelijk om een volledige rek in de achterkant van je onderbeen te voelen. Met je gewicht rustend op de bovenkant van je knie, druk je tegen de vloer tot je hielen zo ver mogelijk van de grond zijn. Pauzeer bovenaan even en keer dan heel langzaam terug naar je beginpositie.

Hoe kan ik mijn kuiten laten groeien door middel van voeding?

Goed eten gaat verder dan gewichtsbeheersing. Je hebt de juiste balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen nodig om alle systemen van je lichaam goed te laten werken en je botten en spieren sterk en gezond te houden. Dit geldt vooral als je kuiten wilt laten groeien.

Gewichttraining in de sportschool is geweldig om je kuiten te laten groeien, maar je spieren hebben ook goede voeding nodig, anders maakt het niet veel uit wat je in de sportschool doet. Dus hoe bouw je snel kuiten? Je hebt vooral eiwitten nodig. De vijf beste eiwitbronnen zijn

  • mager vlees
  • vis,
  • Griekse yoghurt
  • eieren,
  • en notenboter.
Légumes et fruits
Het eten van fruit en groenten geeft je de energie die je nodig hebt om hard te trainen. Vergeet niet om veel water te drinken.

Bestaan er producten, medicijnen of crèmes om mijn kuiten groter te maken?

Ja, er bestaan producten om je te helpen de kuiten te krijgen waar je altijd al van gedroomd hebt. Ze vervangen zeker niet lichaamsbeweging en voeding, maar als je ze samen gebruikt, geven ze je een serieuze boost. Zoals hierboven vermeld, bestaan kuiten uit spieren. Door spiergroeiproducten te gebruiken, zul je gegarandeerd kuiten kweken.

Wei spant de kroon, omdat het snel verteert en je spieren snel bereikt om ze op te bouwen. Wei bevat ook peptiden die de bloedtoevoer naar de spieren verhogen.

Caseïne is een ander interessant product, omdat het katabolisme voorkomt terwijl je slaapt. Caseïne geeft je ook een minder vol gevoel, waardoor het een uitstekend tussendoortje is voor mensen die spiermassa willen opbouwen.

Creatine wordt ook gebruikt door mensen die hun kuiten willen vergroten. Het werkt op verschillende manieren. Ten eerste verhoogt het snel de hoeveelheid energie die nodig is om herhalingen uit te voeren in de sportschool.

Hoe meer deze snelle energie beschikbaar is, hoe meer herhalingen je kunt doen met een bepaald gewicht, wat je helpt bij het ontwikkelen van je kuiten. Creatine trekt ook meer water naar je spiercellen, waardoor je kuiten op de lange termijn groeien.

Nu weet je hoe je kuiten kunt laten groeien! Bekijk voor meer informatie de andere artikelen in dit dossier over gewichtstoename.