De beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Toulouse en omgeving

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Je wilt goed eten om voor je gezondheid te zorgen, maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken. De beste oplossing is om een beroep te doen op een specialist op dit gebied, met name een diëtist of voedingsdeskundige. Als je in Toulouse of omgeving woont, vind je hier een lijst met de beste specialisten op dit gebied.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Caroline SEGUIN, voedingsdeskundige

Caroline SEGUIN is een voedingsdeskundige die eetstoornissen heeft bestudeerd. Ze schrijft ook boeken en geeft lezingen over dit onderwerp. Ze heeft 3 keer op rij het programma “Behandeling van anorexia en boulimia” gewonnen en is de oprichtster en voorzitter van de vereniging “Les petits pois”.

Diététicien à Toulouse
Carole Seguin, voedingsdeskundige

Om de beste oplossingen voor je dieetproblemen te kunnen bieden, moet ze je beter leren kennen tijdens consulten. Ze zal meer te weten komen over je eetgewoonten. Ze beoordeelt ook je motivatie om haar advies op te volgen en sluit af met een check-up, zodat ze je instructies kan geven voor je eigen welzijn.

Ze kan een aantal problemen behandelen, waaronder eetstoornissen, darmklachten, cosmetische ongemakken, hartaandoeningen en vele andere voedselgerelateerde problemen.

Naam: Caroline SEGUIN
Website: http: //www.dietetique-seguin.fr/
Telefoon: 06 78 54 17 75

Edwin LUCAS, voedingsdeskundige en sportcoach in Toulouse

Hij is van nature een sporter en is gespecialiseerd in voeding. Hij zorgt ervoor dat wat hij eet perfect past bij zijn fysieke inspanning. Hij heeft gespecialiseerde opleidingen gevolgd om zijn lichaam te perfectioneren.

Diététicien à Toulouse
Edwin Lucas, voedingsdeskundige en sportcoach

Later studeerde hij micronutritie om ervoor te zorgen dat zijn werk op elk individu was afgestemd. Naast diëtist is hij ook sportcoach en bewegingsagoog.

Als voedingsspecialist geeft hij goed advies over alles wat met voeding te maken heeft, zoals eetstoornissen en -fobieën, darmklachten en nog veel meer.

En natuurlijk geeft Edwin LUCAS graag advies over alles wat met voeding en sport te maken heeft.

Naam: Edwin LUCAS
Website: https: //dieteticien-toulouse-lucas.fr/
Telefoon: 06 45 63 85 90

Florence DE LE RUE, gediplomeerd diëtist in Toulouse

Florence DE LE RUE gelooft dat het voedsel dat we eten laat zien wie we zijn: “Ik ben wat ik eet”. Ze is ook gespecialiseerd in de psychologische aspecten van voeding, met name sociale interferentie.

Diététicien à Toulouse
Florence De Le Rue, gediplomeerd diëtist

Ze is ook voedingscoach, wat betekent dat ze je kan helpen precies te weten wanneer je een bepaald voedingsmiddel moet nemen, net zoals een trainer je zou vertellen welke oefening je op welk moment moet doen.

Het eerste wat Florence DE LE RUE voorstelt is om diëtetiek te combineren met goede smaak, omdat veel mensen denken dat deze discipline vaak synoniem is aan smakeloos eten.

Haar doel is dus om te laten zien hoe je smaak aan elk element kunt geven zonder dat het zijn glans verliest. Ze geeft ‘kooklessen’ na onderzoek naar je eetgewoonten, zodat de menu’s altijd even lekker in de mond liggen.

Naam: Florence DE LE RUE
Website: http: //www.dieteticienneatoulouse.fr/
Telefoon: 06 88 96 83 55

Marie-Caroline ROSSI, een ervaren diëtist en voedingsdeskundige

Diëtist en voedingsdeskundige Marie-Caroline ROSSI heeft 13 jaar ervaring op het gebied van lekker eten. Ze helpt haar patiënten op dit gebied, of het nu gaat om volwassenen, kinderen of ouderen. Ze biedt ook ondersteuning in specifieke gevallen zoals de menopauze, zwangerschap en borstvoeding.

Diététiciens à Toulouse
Marie Caroline ROSSI, diëtist-voedingsdeskundige

Naast het geven van haar beste advies over voeding, kan Caroline ROSSI mensen ook helpen om bepaalde vervelende aandoeningen, zoals roken, te overwinnen.

Tot slot kan ze ook menu’s samenstellen voor mensen die aan verschillende ziekten lijden, zoals diabetes, spijsverteringsstoornissen, enz.

Het extraatje: ze kan haar consulten in haar praktijk of thuis houden. Dit vergemakkelijkt de arts-patiëntrelatie.

Naam: Marie-Caroline ROSSI
Website: http: //dieteticiennetoulouse.fr/
Telefoon: 06 22 76 37 18

Déborah JEAN, consultatie aan huis, op kantoor of op afstand

Déborah JEAN is een door de staat gediplomeerde diëtiste die de nodige adviezen geeft over voeding, zowel voor kinderen, volwassenen of ouderen, als voor sporters, zwangere vrouwen en anderen. Om ervoor te zorgen dat de sessies zo soepel mogelijk verlopen, kan ze naar je toe komen.

Diététiciens à Toulouse
Déborah Jean, gediplomeerd diëtist

Déborah Jean is gediplomeerd diëtist, maar je kunt ook bij haar terecht voor antwoorden over je eetstoornis, boulimia, etc. Ze geeft je graag alle informatie die je nodig hebt. Ze zal je alle informatie geven die je nodig hebt om al je vragen te beantwoorden. Déborah JEAN zet haar kennis en kunde over evenwichtige voeding en culinaire methodes graag in voor het ontwikkelen van passende diëten.

Naam: Déborah JEAN
Website: https: //www.deborahjeandietetique.fr/
Telefoon: 06 22 15 81 98

Juliette TEYLETCHE, voor diëtetiek en psychonutritische zorg

Juliette TEYLETCHE is diëtist en gespecialiseerd in alle aspecten van eetgedrag en psycho-voeding. Ze is al meer dan 10 jaar actief op dit gebied en adviseert een gepersonaliseerd dieet dat is afgestemd op het profiel van elk individu.

Diététiciens à Toulouse
Juliette Teyletche, diëtetiek en psycho-voeding

Ze voert een beoordeling uit van wat je eet om de situatie beter te kunnen evalueren en de beste voorwaarden te kunnen bieden op basis van haar conclusies.

Juliette TEYLETCHE helpt ook mensen die willen stoppen met roken. Wat de situatie ook is, deze diëtiste probeert het voedingspatroon van elke patiënt weer in balans te brengen op basis van zijn of haar metabolisme.

Naam: Juliette TEYLETCHE
Website: http: //www.dieteticiennenutritionniste.com/
Telefoon: 05 61 23 61 72

Sophie RÉMÉSY holistisch diëtist voedingsdeskundige

Sophie RÉMÉSY biedt persoonlijke ondersteuning voor elke patiënt als onderdeel van een holistische benadering van gezonde, evenwichtige voeding. Ze zorgt ervoor dat eten lekker blijft: eten moet een plezier blijven.

Diététiciens à Toulouse
Sophie-Rémésy, holistisch diëtist-diëtist

Deze diëtist voert een volledig assessment uit en kijkt naar elk aspect van iemands leven: voeding, psychologische en fysieke omgeving en zelfs levensstijl. Zo kan ze voor elk individu het meest geschikte programma opstellen. Uiteindelijk moet het dieet gezond zijn, maar op alle vlakken heilzaam.

Naam: Sophie RÉMÉSY
Website: https://sophieremesy.fr
Telefoon: 06 80 31 93 46

Emilie PASQUET-RAYNAL, gediplomeerd diëtist-voedingsdeskundige

Emilie PASQUET-RAYNAL luistert naar haar klanten om hen te leren hoe ze beter kunnen eten. Haar aanpak is als volgt: deze diëtist werkt samen met andere gezondheidsprofessionals (waaronder de huisartsen van haar patiënten) om uitgebreide zorg te bieden.

Diététiciens à Toulouse
Emilie Pasquet Raynal diëtist, gediplomeerd voedingsdeskundige

Ze stelt haar patiënten voor om allerlei soorten voedsel te eten zonder te overdrijven. Ze houdt rekening met voorkeuren om een geschikt dieet voor te stellen dat niet slecht is voor de gezondheid. Het sleutelwoord is een evenwichtige voeding die rekening houdt met individuele gewoonten en levensstijlen.

Naam: Emilie PASQUET-RAYNAL
Website: http://dieteticienne-tlse.wix.com/epasquet
Telefoonnummer: 05 62 21 16 29