Ginseng: mijn mening & beste prijs

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Ginseng is een geneeskrachtige plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Het wordt beschouwd als een wondermiddel. Sinds de oudheid wordt de wortel van deze plant gebruikt om een indrukwekkend aantal kwalen te behandelen. De eigenschappen zijn zo talrijk dat er veel legendes over bestaan. In combinatie met Ginkgo biloba kan deze plant vermoeidheid verlichten, beschermen tegen infecties en het zenuwstelsel reguleren. Dit supplement is een krachtige slaapregulator, verbetert het concentratievermogen en helpt mensen met geheugenverlies. De plant groeit spontaan in de bergvalleien van Azië, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Er zijn verschillende soorten in het Panax geslacht, maar alleen Panax ginseng (Chinese ginseng) en Panax quinquefolius (Amerikaanse ginseng) worden voor medicinale doeleinden gebruikt.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

De geschiedenis van ginseng

Ginseng Blanc Bio

Sinds de oudheid wordt de koning van de geneeskrachtige planten gebruikt in China, Korea en India. Met zijn wetenschappelijke naam, Panax ginseng, is deze plant misschien wel de beroemdste medicinale plant op het Aziatische continent. Panax quinquefolius, zijn later ontdekte Noord-Amerikaanse tegenhanger, heeft vergelijkbare medicinale eigenschappen. Volgens sommige Indianen is het een plant met uitzonderlijke eigenschappen.

Het oogsten van wilde planten in China bracht de plant in de jaren 1600 aan de rand van uitsterven. In het begin van de jaren 1700 leidde de ontdekking van de Amerikaanse variëteit tot een golf van jacht in de regio. Ontdekkingsreizigers zoals de Amerikaan John Jacob Astar dreven een zeer lucratieve handel en exporteerden tonnen van de plant naar Azië.

De naam van het geslacht, Panax, komt van het Griekse panakos, wat wondermiddel betekent. In het Verre Oosten werd de plant beschouwd als een middel om de natuurlijke afweer van het lichaam te versterken. In de moderne fytotherapie wordt deze plant beschouwd als een adaptogeen. Voordat de plant door Europeanen werd ontdekt, werd de Amerikaanse variëteit door veel indianenstammen gebruikt als geneeskrachtige plant.

Beschrijving van de plant

Ginseng is een vaste plant die behoort tot de Araliaceae familie. De plant groeit in het wild in de bergwouden van Noordoost-Korea, Noordoost-China, Mantsjoerije, Nepal, Noord-Japan en Rusland. De plant komt ook voor in de Verenigde Staten en Canada. De plant heeft vlezige stengels en grote groene bladeren. Hij wordt meestal 40-70 cm hoog. De kleine, witte bloemen veranderen in rode vruchten die gevuld zijn met zaden. De plant plant zich alleen voort uit zaden, die pas 20 tot 22 maanden na het zaaien ontkiemen. Hij groeit ook erg langzaam. De wortels groeien met nauwelijks een gram per jaar en kunnen pas na ongeveer tien jaar worden geoogst.

Ginseng
Panax ginseng komt oorspronkelijk uit Korea, China en omliggende landen. Het versterkt het vermogen van het lichaam om zich aan te passen aan verschillende stressfactoren, ongeacht hun oorsprong, en wordt daarom een adaptogeen genoemd.

Wat is rode ginseng?

De rode variëteit is de edelste van de bestaande variëteiten van deze populaire plant. In tegenstelling tot witte ginseng wordt de rode variëteit bereid uit de hele wortel. Er wordt stoom gebruikt, waardoor het product een zoete smaak en aroma krijgt, waardoor de rode variëteit niet alleen ideaal is om thee van te maken, maar ook om op te kauwen.

Het dankt zijn naam aan de kleur die de wortels aannemen na een speciale behandeling om ze te conserveren. De rode versie groeit in China en Zuid-Korea. Het duurt meerdere jaren om rode ginseng te produceren. Het moet worden geoogst, gewassen, gecontroleerd, schoongemaakt, gedroogd en gestoomd. De wortels worden geweekt in verschillende infusies, waarvan de formule geheim wordt gehouden. Na het stomen krijgen de wortels een oranjerode tint.

Ginseng
Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen witte ginseng (de witte wortels) en de rode variant. Om rode ginseng te verkrijgen, worden alle delen van de plant ondergedompeld in speciale oplossingen en vervolgens gestoomd.

Wat is de samenstelling van biologische ginseng?

Glucosiden zijn de belangrijkste actieve ingrediënten in biologische ginseng. Ze worden gevonden in het blad, de stengel en de wortels van de plant. De meest voorkomende componenten zijn :

 • polyacetyleen
 • zetmeel
 • alkaloïden
 • pectine
 • tannines
 • vitamine C
 • gommen
 • Zwavel
 • fosfor

Biologisch actieve macronutriënten worden in grote hoeveelheden gevonden in de wortels. Onlangs is metallisch germanium ontdekt in deze plant.

Het bevat vitamine B1, B2 en B3, die een rol spelen bij het metabolisme van glucose, vetzuren en aminozuren. Het bevat ook vitamine B12, een stof die erg belangrijk is voor de vorming van rode bloedcellen. Deze vitamine is betrokken bij de ontwikkeling en het onderhoud van de functies van het zenuwstelsel.

De wortel en stengel zijn rijk aan ijzer, een essentiële stof in de strijd tegen bloedarmoede. Ze bevatten ook kobalt en magnesium, twee mineralen die nodig zijn voor de vorming en goede werking van neurotransmitters. Mangaan, dat een antioxiderende werking heeft, en koper, dat bijdraagt aan de opname van ijzer, zijn ook aanwezig in de plant. Ginseng onderscheidt zich door de aanwezigheid van saponinen, die een krachtig ontstekingsremmend effect hebben.

Ginsenosiden beschermen het lichaam tegen virale en bacteriële infecties en helpen het sneller te herstellen van een infectie. Ginsenosiden verbeteren het vermogen van hemoglobine om zuurstof te binden, waardoor orgaancellen beter van zuurstof worden voorzien en het lichaam meer energie heeft.

KRIJG WEER ENERGIE MET WITTE GINSENG


 • 100% natuurlijk en biologisch
 • Stimuleren het immuunsysteem
 • Bloeddruk onder controle houden
 • Versterken het cardiovasculaire systeem
Ginseng Blanc Bio

Geniet nu van je biologische ginseng

Wat zijn de geneeskrachtige eigenschappen van ginseng?

De consumptie van dit supplement is aangewezen bij de behandeling van aandoeningen zoals :

 • depressie
 • laag libido
 • bloedarmoede
 • longkanker
 • diabetes type 2
 • huidziekten
 • hypercholesterolaemie
 • epilepsie
 • leveraandoening
 • hartproblemen,

Het stimuleert ook het immuunsysteem en helpt verkoudheid en griep bestrijden. Het is nuttig bij de behandeling van wonden en keelontstekingen, bloedingen, seksuele impotentie, infecties en mannelijke steriliteit. Het verbetert het geheugen en de mentale vitaliteit en verlicht symptomen van de menopauze, stress en reuma.

Het kan ook gebruikt worden tegen misselijkheid en overgeven tijdens het reizen. Consumptie kan ook darmkrampen, winderigheid, buikzwelling, indigestie en diarree verlichten.

De ontstekingsremmende eigenschappen maken het een ideaal middel tegen pijn, maar het is altijd een goed idee om een arts te raadplegen voordat je het gebruikt.

Wat zijn de heilzame effecten?

Biologische ginseng verbetert de werking van het centrale zenuwstelsel zonder bijwerkingen. De wortel van de plant beïnvloedt de functie van de hersenschors, de gasuitwisseling en de samenstelling van het bloed dat naar de hersenen stroomt. In combinatie met ginkgo biloba stimuleert het de ademhaling van hersencellen, verlaagt het de hartslag, verhoogt het de galafscheiding, remt het bepaalde micro-organismen en verbetert het het gezichtsvermogen.

Het is aangetoond dat het zeer effectief is bij de behandeling van bestraling: dieren die tegelijkertijd een dosis straling en een geneesmiddel op basis van ginseng kregen, zagen hun symptomen verbeteren.

Deze wortel beïnvloedt de koolhydraatstofwisseling door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het verhoogt de weerstand van het lichaam tegen hitte, kou, infecties en stress. Het behandelt hypotensie. Het is echter niet verslavend en verstoort de slaap niet. Het verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en stimuleert de activiteit van de bijnieren.

Dit supplement helpt bij de behandeling van veel ziekten, maar het moet in de juiste vorm en met de juiste dosering worden gebruikt. Als je meer geïnteresseerd bent in voedingssupplementen met verschillende voordelen voor je lichaam en organisme, raad ik je aan om mijn vergelijkende artikel over de beste voedingssupplementen te lezen!

Een middel tegen stress

Ginsengwortel is een adaptogeen. Adaptogenen zijn plantaardige geneesmiddelen die ons lichaam beter bestand maken tegen mentale, fysieke en omgevingsstress en ons helpen om te gaan met de druk waarmee we elke dag worden geconfronteerd. Ze verminderen de effecten van cortisol, het stresshormoon, en stimuleren de bijnierfunctie. Ze normaliseren vitale functies en stellen ons in staat de energie op te bouwen die we nodig hebben om te vechten tegen storingen in het lichaam. In tegenstelling tot stimulerende middelen zoals koffie, veroorzaakt dit supplement geen overmatige opwinding. Het beschermt ook de maag tegen maagzweren veroorzaakt door stress.

Tranquilité
Ginseng verbetert niet alleen de alertheid, maar bevordert ook de ontspanning.

Een stemmingsstabilisator

Net als groene thee brengt ginseng ons in een staat van ontspanning en rust, terwijl de alertheid behouden blijft. Het verbetert het algemene welzijn en heeft een positief effect op de slaap en de seksuele functie. Het kan helpen bij de behandeling van angst en depressie.

Ginseng is een van de ingrediënten van de traditionele Chinese remedie Kai Xin San. Deze combinatie van kruiden reguleert de niveaus van serotonine, dopamine en noradrenaline en is erkend als het natuurlijke equivalent van Prozac bij de behandeling van depressie.

Een natuurlijke energieleverancier

Meer energie is een van de bekendste voordelen van ginseng, dat al duizenden jaren wordt gebruikt om kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Het is perfect voor mensen in goede gezondheid die hun fysieke conditie willen verbeteren, maar ook voor mensen die lijden aan chronische vermoeidheid. De stimulatie van deze plant is milder dan die van koffie. Het veroorzaakt geen nervositeit en versnelt de hartslag niet zoals koffie.

Bovendien hebben studies aangetoond dat dit ingrediënt vermoeidheid kan verminderen en het energieniveau bij kankerpatiënten kan verhogen. Het is een van de nuttigste remedies voor mensen die lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Een fontein van de jeugd

De Chinezen hebben lang geloofd dat ginseng een lang leven bevordert, en ze hebben gelijk. Bij oraal gebruik verbetert het het uiterlijk van de huid en helpt het rimpels te verminderen. Bij plaatselijk gebruik kan het gebruikt worden tegen kaalheid. Het verbetert de bloedsomloop en beschermt het hart, de lever en de nieren tegen de gevolgen van veroudering. Het vermindert ook het sterftecijfer bij mannen van middelbare leeftijd.

Een geheugen en mentale prestatie verbeteraar

Het werkt als een versterker voor de hersenen. Het verbetert de mentale fitheid en concentratie. Als antioxidant beschermt het onze hersenen. Het beschermt met name neuronen tegen de schadelijke werking van vrije radicalen. Het voorkomt geheugenverlies en beschermt tegen leeftijdgerelateerde cognitieve achteruitgang. In het bijzonder kan dagelijks gebruik de geestelijke gezondheid verbeteren van mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer. Het kan ook het geheugen van slachtoffers van een beroerte verbeteren en herstellen. In combinatie met ginkgo biloba kan het het kortetermijngeheugen verbeteren en de symptomen van aandachtstekortstoornis met of zonder hyperactiviteit (ADHD) minimaliseren. Ginsenosiden versterken het zenuwstelsel en verbeteren de cognitieve functie en het leervermogen.

Mémoire
Ginseng werkt als geheugenversterker. Het voorkomt een groot aantal aandoeningen die het geheugen aantasten.

Een natuurlijk afrodisiacum

Ginseng wordt al heel lang gebruikt om het libido en de seksuele functie bij zowel mannen als vrouwen te verbeteren. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het beschouwd als een afrodisiacum. De rode Koreaanse variëteit is vooral nuttig voor mannen die lijden aan erectiestoornissen. In studies ervoeren tot 60% van de patiënten een verbetering van hun toestand. Bij vrouwen minimaliseert het de ongewenste symptomen van de menopauze, met name een verminderd libido, depressie, angst, slapeloosheid en vermoeidheid.

Waardevolle hulp voor diabetici

De Koreaanse rode variëteit verhoogt de insulinegevoeligheid en kan nuttig zijn voor patiënten met zowel type 1- als type 2-diabetes. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel bij volwassenen met type 2-diabetes (niet-insulineafhankelijke diabetes), beschermt de alvleesklier en normaliseert de insulineproductie bij diabetici met type 1-diabetes. Voordat het in het dieet van een diabetespatiënt wordt opgenomen, moet echter eerst een arts worden geraadpleegd. Het verlaagt ook de bloedsuikerspiegel bij gezonde mensen. Patiënten die last hebben van hypoglykemie moeten het tijdens de maaltijd innemen om dit effect te compenseren.

Een versterker van het immuunsysteem

Ginsengsupplementen verhogen het aantal immuuncellen. Het gebruik ervan verbetert ook de doeltreffendheid van vaccins. Een verbeterde immuniteit treedt ook op bij mensen met HIV en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Het blijkt ook een natuurlijke remedie te zijn voor mensen met fibromyalgie. Het vermindert de pijn, slapeloosheid en angst die met deze ziekte gepaard gaan.

Een middel dat beschermt tegen kanker

Het heeft kankerwerende eigenschappen en beschermt tegen bepaalde soorten long-, lever-, alvleesklier-, eierstok- en maagkanker. Het vermindert ook het risico op aan roken gerelateerde kankers bij rokers die het innemen. De overlevingskansen van vrouwen met borstkanker die dit supplement gebruiken zijn hoger dan die van vrouwen die dit supplement niet gebruiken. Volgens onderzoek geeft het gebruik van dit voedingssupplement kankerpatiënten een energieboost en stimuleert het hun eetlust.

Helpt de ademhalingsfunctie

Het wordt al jaren gebruikt om longaandoeningen te behandelen. Het verbetert de longfunctie en vermindert de symptomen van obstructieve longziekten en astma. Als het tegelijk met een antibioticum wordt ingenomen, verhoogt het de effectiviteit bij de behandeling van bronchitis.

Een bondgenoot tegen verslaving

Dit preparaat kan de angst en depressie verminderen die optreden bij het stoppen met verslavende middelen zoals morfine en nicotine. Ginseng is een bewezen middel tegen katers.

Sevrage tabagique
Ginseng is een bondgenoot tijdens het afkicken omdat het de psychologische problemen vermindert die gepaard gaan met het stoppen met verslavende middelen.

Ginseng, een universeel wondermiddel

De ginsengwortel bevat meer dan 200 werkzame stoffen die in geen enkele andere plant te vinden zijn. De belangrijkste hiervan zijn ginsenosiden, die het vermogen van hemoglobine om zich met zuurstof te verbinden vergroten. Dit maakt het lichaam efficiënter en beter in staat om te herstellen na ziekte of letsel. Ginsenosiden ondersteunen ook het immuunsysteem, waardoor het minder vatbaar is voor infecties en ontstekingen. Uit de wortel van de plant kunnen ook suikers, vitaminen en mineralen worden gewonnen. Het aantal actieve ingrediënten in de wortel maakt het een bijna universeel middel, wat ook terug te vinden is in de Griekse naam panax.

KRIJG WEER ENERGIE MET WITTE GINSENG


 • 100% natuurlijk en biologisch
 • Stimuleren het immuunsysteem
 • Bloeddruk onder controle houden
 • Versterken het cardiovasculaire systeem
Ginseng Blanc Bio

Geniet nu van je biologische ginseng

Wat is de dosering van ginseng?

Als voedingssupplement wordt ginseng meestal in tablet- of capsulevorm geleverd. De aanbevolen dosering is over het algemeen 1 tablet per dag. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je na drie maanden dagelijks gebruik een pauze van ongeveer 4 weken moet nemen. Anders kunnen functiestoornissen van vele organen optreden.

Het mag niet ’s avonds of na het drinken van veel koffie worden ingenomen, omdat het slapeloosheid kan veroorzaken. Denk er ook aan dat overmatig gebruik kan leiden tot verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, diarree en huiduitslag.

Waar kan ik ginseng kopen?

Ginseng is een zeer populaire plant en wordt door een groot aantal winkels verkocht. Er zijn talloze supplementen en producten die beweren dit ingrediënt te bevatten. Biologische ginseng is al snel het slachtoffer geworden van zijn populariteit en vervalsingen zijn in opmars. Met het oog op deze situatie is voorzichtigheid geboden aan degenen die het willen kopen.

Om vervalsingen te voorkomen, is het sterk aan te raden om het bij een bekende winkelier te kopen. Deze voorzorgsmaatregel kan als nadeel hebben dat de prijs hoger wordt, maar het is de beste manier om niet bedrogen te worden.

Apotheken zijn een andere optie voor wie kwaliteitssupplementen wil. Als je ervoor kiest om bij een apotheek te kopen, kun je er zeker van zijn dat je producten krijgt die vrij zijn van pesticiden en andere schadelijke ingrediënten. Erkende online apotheken zijn de oplossing voor wie geen traditionele apotheek kan bezoeken.

Welke vormen zijn er te koop?

De meest gebruikte vormen zijn ginseng worteltincturen op basis van alcohol, wodka of wijn. De tinctuur is effectief tegen neurose, psychose en neurasthenie.

Het helpt ook bij de behandeling van gastritis, diabetes, longaandoeningen en aandoeningen van het maag-darmkanaal. Deze remedie wordt zowel curatief als preventief gebruikt. Voor profylaxe wordt de tinctuur 30 minuten voor de maaltijd gedronken, 1 tot 2 keer per dag.

De farmacologische eigenschappen van ginseng wortel- en bladtincturen zijn bijna identiek. Ze worden beide gebruikt voor de behandeling van diabetes, necrose, trofische zweren, complicaties van diabetes, ondervoeding en neuropsychiatrische aandoeningen.

Dit product is een adaptogeen. Het helpt het lichaam om zich aan te passen aan stress en vermoeidheid en verbetert het uithoudingsvermogen, de coördinatie en de reactiesnelheid. In Korea en China wordt de wortel gebruikt bij het koken, terwijl het in andere landen alleen wordt beschouwd om zijn genezende eigenschappen.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van ginseng

Ginseng verlaagt de bloedsuikerspiegel. De toediening ervan aan diabetespatiënten die insuline of hypoglykemische middelen gebruiken, kan dus een probleem vormen. Het gebruik bij patiënten met ernstige hartveranderingen moet worden vermeden en het gebruik bij mensen met bloeddrukschommelingen moet onder medisch toezicht gebeuren. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen zonder het advies van een arts.

Grossesse et ginseng
Tijdens de zwangerschap mogen vrouwen ginseng niet gebruiken zonder het advies van een arts.

Mogelijke interacties met geneesmiddelen

Ginseng kan de werking van monoamine oxidase remmers (MAO-remmers) verstoren. Het kan ook de werking van orale anticoagulantia versterken, waardoor het risico op bloedingen toeneemt. De interactie met orale anticonceptiva op basis van oestrogeen kan leiden tot overmatig menstrueel bloedverlies.

Interactie met bloeddrukverlagende middelen zoals nifedipine kan leiden tot hoofdpijn, constipatie en hartfalen. Inname met furosemide kan leiden tot hypotensie en oedeem. Interactie met insuline kan ernstige hypoglykemie veroorzaken. Deze plant kan griepvaccins onwerkzaam maken.

KRIJG WEER ENERGIE MET WITTE GINSENG


 • 100% natuurlijk en biologisch
 • Stimuleren het immuunsysteem
 • Bloeddruk onder controle houden
 • Versterken het cardiovasculaire systeem
Ginseng Blanc Bio

Geniet nu van je biologische ginseng

Bijwerkingen

Consumptie kan slapeloosheid, hoofdpijn, diarree en nervositeit veroorzaken. Overmatig gebruik kan leiden tot depressie, duizeligheid, hartkloppingen, allergieën, oedeem, jeuk en problemen met het immuunsysteem. Consumptie kan ook de werking van de hypofyse en de hypolalamus stimuleren, wat allergische reacties en tachycardie kan veroorzaken. Ginseng moet met voorzichtigheid gebruikt worden bij patiënten met een hoge bloeddruk.

Het gebruik ervan moet vermeden worden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Langdurig gebruik van ginseng door zwangere vrouwen kan leiden tot menstruatiestoornissen en borstpijn.

Mijn gedetailleerde mening

Mijn algemene beoordeling: 3,8/5

Wanneer ik producten uitprobeer, hecht ik veel belang aan een aantal criteria. Hier is een korte lijst van waar ik rekening mee houd:

 • De samenstelling is voor mij van cruciaal belang, vooral de micronutriënten en macronutriënten, want die spelen een essentiële rol in mijn gezondheid en mijn streven om af te vallen.
 • Merkbekendheid is een doorslaggevend criterium. Het is moeilijk om een onbekend merk zonder zichtbaarheid in de media te vertrouwen, vooral als het om dit soort producten gaat.
 • De prijs moet redelijk zijn, zodat ik het als gewone maaltijdvervanger kan gebruiken zonder mijn financiële situatie in gevaar te brengen.
 • De dosering is ook belangrijk voor me. Ik ben op zoek naar een makkelijke en gemakkelijke dagelijkse inname, zonder complicaties of moeilijkheden.

Aarzel niet om de reviews over de samenstelling, reputatie en prijs van Anastore witte ginseng te lezen. Ik hoop dat dit je zal helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Samenstelling: 4,5/5

Het product is volledig natuurlijk, aangezien ginseng een wortel is! De wortel bevat ginsenosiden, de belangrijkste actieve ingrediënten. Met andere woorden, hoe ouder de plant, hoe meer ginsenosiden en andere gezondheidsvoordelen de wortel bevat. Eerlijk gezegd heb ik niets meer te zeggen over dit product!

Merkbekendheid: 3/5

Anastore is een merk gespecialiseerd in hoogwaardige voedingssupplementen en natuurlijke producten. Hun prioriteit is om zuivere, transparante en doeltreffende producten aan te bieden en dit wordt weerspiegeld in hun uitgebreide assortiment van goed beoordeelde producten. Ze staan erom bekend dat ze gedetailleerde informatie geven over de samenstelling en voordelen van hun producten, wat mij ertoe aanzette om er een paar uit te proberen!

Prijs: 4/5

Wat de prijs betreft, moet ik toegeven dat ik die iets moeilijker te beoordelen vind omdat het een poeder is dat je als drank of in voedsel kunt innemen, en de dosering nooit precies is in vergelijking met bijvoorbeeld een tablet. In ieder geval bevat één verpakking 50 gram ginseng, of 25 porties volgens de winkel, voor €29,90. Ik denk dat de prijs ongeveer gemiddeld is, hoewel ik niet veel heb om het mee te vergelijken.

Conclusie

Ginsengwortel is rijk aan biologisch actieve macronutriënten, B-vitamines en essentiële mineralen zoals ijzer, kobalt en magnesium. Het bevat ook ginsenosiden, die de belangrijkste actieve componenten zijn en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het is een volledig natuurlijk product, dus ik maak me geen zorgen over de samenstelling.
Anastore is een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in voedingssupplementen van hoge kwaliteit. Hun producten worden goed beoordeeld en ze geven gedetailleerde informatie over de samenstelling en voordelen. Ik werd aangemoedigd om een aantal van hun producten te proberen vanwege hun streven naar zuiverheid en werkzaamheid. Ginseng is geen prioriteit voor gewichtsverlies, maar het kan je lichaam wel efficiënter maken, wat je weer kan helpen afvallen!

Alternatieven

Als je doel echt meer gewichtsverlies is, raad ik je de volgende producten aan: