Wat moet je eten om af te vallen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Afvallen door jezelf uit te hongeren is onredelijk. Integendeel, goed eten om af te vallen is prijzenswaardig. Dus wat moet je eten om af te vallen? Als je op zoek bent naar voedingsmiddelen waarmee je kunt afvallen zonder het plezier van lekker eten op te geven, dan ben je hier aan het juiste adres! Er zijn een aantal voedingsmiddelen die ons helpen om af te vallen en die moeten worden beschouwd als onze kostbare bondgenoten. Dit zijn caloriearme voedingsmiddelen die je kunnen vullen en zorgen voor een evenwichtige inname van vitaminen, suikers, eiwitten en vetten.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

# Avocado’s

Als je niet weet wat je moet eten om af te vallen, probeer dan eens een avocado! Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten en zijn perfect als ingrediënt in salades. Ze zijn bijzonder rijk aan enkelvoudig onverzadigd oliezuur, hetzelfde type vet dat je terugvindt in olijfolie.

Bovendien bevatten avocado’s ook veel water. Daardoor is hun energiedichtheid niet zo hoog en zijn ze rijk aan andere belangrijke voedingsstoffen zoals vezels en kalium.

Manger de l'avocat pour maigrr
Volgens een onderzoek voelen mensen die avocado’s eten zich voller en hebben ze minder zin om de volgende vijf uur te eten.

#2 Groenten uit de kruisbloemenfamilie

Kool, broccoli, spruitjes en bloemkool zijn groenten die behoren tot de kruisbloemfamilie. Net als andere groenten zijn kruisbloemige groenten rijk aan vezels en geven ze je snel een vol gevoel.

Bovendien bevatten deze groentesoorten ook aanzienlijke hoeveelheden eiwitten. Wat betekent dit? Dankzij hun combinatie van vezels, eiwitten en lage energiedichtheid zijn kruisbloemige groenten het perfecte voedsel als je probeert af te vallen.

#3 Hele eieren: het voedsel dat je moet eten om af te vallen

Wie niet weet hoe je moet eten om af te vallen, zou eieren moeten proberen. Eieren zijn een van de beste voedingsmiddelen die je kunt eten als je wilt afvallen.

Uit een onderzoek onder een dertigtal vrouwen met overgewicht bleek dat het eten van eieren bij de eerste maaltijd ’s ochtends hun gevoel van voldoening verhoogde en leidde tot een vermindering van de voedselconsumptie in de volgende 36 uur.

Eieren zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten en geven je een vol gevoel met een kleine hoeveelheid calorieën. Ze bevatten een ongelooflijke dichtheid aan voedingsstoffen. De meeste daarvan zitten in de dooier. Eieren zijn uitstekend voor een caloriearm dieet.

#4 Peulvruchten

Peulvruchten, zoals zwarte bonen, kidneybonen en linzen, kunnen echt goed zijn voor gewichtsverlies. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan eiwitten en vezels, twee voedingsstoffen die verzadiging induceren en dus de eetlust verminderen. Maar: veel mensen kunnen niet tegen peulvruchten, dus het is belangrijk om ze goed te koken.

#5 Zalm: wat is er natuurlijker om af te vallen?

Zalm is rijk aan gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten. Het bevat alle belangrijke voedingsstoffen. Het is een voedingsmiddel dat je eetlust opwekt en je urenlang vol houdt met weinig calorieën, dus het kan je helpen afvallen.

Zalm is ook rijk aan omega-3 vetzuren, die helpen ontstekingen te verminderen, een belangrijke factor bij obesitas en stofwisselingsziekten. En er is nog meer: zeevruchten leveren aanzienlijke hoeveelheden jodium, een essentiële voedingsstof voor het goed functioneren van de schildklier.

#6 Fruit

De meeste experts zijn het erover eens dat fruit een zeer gezond voedingsmiddel is. Hoewel ze suiker bevatten, hebben ze een lage energiedichtheid en kost het tijd om te kauwen.

Bovendien voorkomen de vezels in fruit dat suiker te snel in de bloedbaan terechtkomt. Met andere woorden, fruit kan een heerlijke en effectieve toevoeging zijn aan een afslankdieet.

#7 Yoghurt

Yoghurt bevat probiotische bacteriën die de functie van je darmen verbeteren. Het resultaat: bescherming tegen ontstekingen en weerstand tegen leptine, de belangrijkste hormonale aanjager van obesitas.

Studies tonen aan dat volle zuivelproducten in verband worden gebracht met een lager risico op obesitas en type 2 diabetes. Bovendien bevatten magere yoghurts vaak veel suiker.

#8 Hoe het eten van noten je kan helpen afvallen

Noten zijn snacks die aanzienlijke hoeveelheden vet, vezels en eiwitten van goede kwaliteit bevatten.

Demografische studies hebben ook aangetoond dat noteneters een stabielere gezondheid hebben. Ze hebben ook minder kans op overgewicht of obesitas. Noten bevatten ook veel calorieën, dus pas op voor eetbuien.

Des noix pour ne pas grossr
Ondanks hun hoge vetgehalte veroorzaken noten geen gewichtstoename.

#9 Mager vlees: een gerecht om te eten om snel af te vallen

Ondanks het feit dat geen enkel onderzoek het heeft bevestigd, is vlees altijd onterecht geclassificeerd als vlees met negatieve effecten op de gezondheid. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat vers vlees het risico op diabetes of hartaandoeningen niet verhoogt. Dankzij het hoge eiwitgehalte is vlees een voedingsmiddel dat je helpt gewicht te verliezen.

Het verhogen van de eiwitinname kan een einde maken aan snackbuien op de late avond en leiden tot gewichtsverlies. Eiwit is de voedingsstof die je eetlust het meest bevredigt en een eiwitrijk dieet kan je helpen om tot 100 extra calorieën per dag te verbranden.

#10 Groene bladgroenten

Groene bladgroenten hebben verschillende eigenschappen die ze perfect maken om af te vallen. Ze bevatten weinig calorieën en koolhydraten en zitten boordevol vezels. Groene bladgroenten zijn ongelooflijk voedzaam en rijk aan allerlei vitaminen, mineralen en antioxidanten, waaronder calcium.

Volgens verschillende onderzoeken helpt calcium bij het verbranden van vet. Het eten van bladgroenten is een geweldige manier om je maaltijden voller te maken zonder dat je meer calorieën binnenkrijgt.

#11 Kwark

Cottage cheese is een voedingsmiddel dat je eetlust volledig stilt en je een vol gevoel geeft met weinig calorieën. Het is rijk aan eiwitten en bevat weinig koolhydraten en vetten. Omdat het een zuivelproduct is, is het ook rijk aan calcium, wat bijdraagt aan het vetverbrandingsproces.

#12 Granen

Hoewel granen de laatste jaren een slechte reputatie hebben gekregen, zijn sommige zeker gezond. Zilvervliesrijst, havermout en quinoa zijn glutenvrije hele granen. Ze zitten vol vezels en bevatten een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten.

Havermout zit boordevol bètaglucanen, oplosbare vezels die de verzadiging verhogen en de stofwisseling verbeteren. Vergeet niet: geraffineerde granen zijn ongezond.

#Tonijn

Tonijn is een vis waarvan het vlees weinig vetzuren bevat, maar veel eiwitten. Tonijn is populair bij bodybuilders en fitnessfanaten omdat het het voedsel bij uitstek is om een hoog eiwitgehalte te behouden. Tegelijkertijd wordt het calorie- en vetgehalte laag gehouden.

steak de thon
Tonijn bevat weinig calorieën en veel eiwitten.

#16 Appelciderazijn

Appelciderazijn is een natuurlijk product dat zeer gewaardeerd wordt om zijn eigenschappen. Verschillende onderzoeken bij mensen geven aan dat appelciderazijn nuttig is voor mensen die willen afvallen.

Het consumeren van azijn in combinatie met koolhydraatrijk voedsel kan het gevoel van tevredenheid verhogen en daardoor leiden tot een lager calorieverbruik voor de rest van de dag, met 200 tot 275 calorieën minder.

Het is ook aangetoond dat azijn suikertoppen en -dalen na de maaltijd vermindert. Dit kan een aantal gezondheidsvoordelen op lange termijn hebben.

#17 Gekookte aardappelen

Aardappelen zijn een perfect voedingsmiddel voor zowel gewichtsverlies als gezondheid. Ze bevatten een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen en zijn bijzonder rijk aan kalium. Deze voedingsstof speelt een belangrijke rol bij het controleren van de bloeddruk, maar bij de meeste mensen ontbreekt het eraan.

Volgens de verzadigingsindex, die de verzadiging door voedsel meet, hebben gekookte aardappelen de hoogste verzadigingsindex. Door gekookte aardappelen te eten, vult je maag zich sneller en eet je minder.

Als je aardappelen kookt, laat ze dan even afkoelen: ze vormen dan grote hoeveelheden zetmeel. Deze vezelachtige stof heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies.

Zotrim helpt je afvallen

Boîte de Zotrim

Cravings kunnen je inspanningen om af te vallen bederven door je ongezond te laten eten, zoals hamburgers en dergelijke. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Zotrim, een effectieve eetlustremmer.

Dit 100% natuurlijke voedingssupplement vermindert je eetlust drastisch. En het maakt een einde aan slechte gewoontes zoals snacken.