Hoe kan hypnose je helpen afvallen?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

We zijn allemaal bekend met hypnose voor amusements- en medische doeleinden, die door steeds meer artsen, anesthesisten, verpleegkundigen, diëtisten, enz. wordt beoefend.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Waarom hypnose?

Hypnose is een gewijzigde staat van bewustzijn op de grens tussen waken en slapen, vergelijkbaar met een staat van diepe ontspanning. Het stelt je in staat om ontvankelijker te zijn, om toegang te krijgen tot je onbewuste geest en daarmee te communiceren om positieve suggesties te geven en JOUW diepste of meest “begraven” bronnen te mobiliseren.

Dit zal je helpen om je beter te voelen, stress te beheersen en oplossingen voor je problemen te vinden.

Wie kan er baat bij hebben? Waar is het voor?

  • Stress, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde, malaise, burn-out;
  • Omgaan met emoties ;
  • Pijn;
  • Gewichtsproblemen of eetstoornissen.

Als diëtist opgeleid in hypnose, komt één vraag regelmatig terug.

Hoe kan hypnose werken als ik wil afvallen?

Hypnose is een gewijzigde staat van bewustzijn die je al hebt ervaren. Als je bijvoorbeeld elke dag achter het stuur van je auto zit en dezelfde reis maakt, heb je dan niet al eens op je bestemming aangekomen tegen jezelf gezegd dat je niet op de weg lette? Het is een toestand die je kunt vergelijken met dagdromen.

Sinds je vroegste jeugd hebben je hersenen gereageerd en gefunctioneerd op basis van alles wat je hebt gehoord en je omgeving, dus ze zijn in zekere zin geprogrammeerd.

Als je voor een dieetconsult komt, ken je de regels van een uitgebalanceerd dieet. “Eet vijf stuks fruit en groenten per dag”, “eet niet te veel vet, te veel suiker of te veel zout”… Deze toepassing hangt niet af van onze wilskracht maar van deze onbewuste programmering.

alimentation riche en fruit

Hypnose kan ons helpen veranderingen in ons leven aan te brengen

Tijdens een sessie worden we teruggebracht naar ons onbewuste. Dit wordt door Freud beschreven als onze drive-modus. Het is een innerlijk conflict tussen de persoonlijkheidstrekken die iemand heeft ontwikkeld en de diepe verlangens die bevredigd willen worden.

Je zult je motivatie terugkrijgen, die heel natuurlijk zal toenemen naarmate de sessies vorderen. Deze sessies kunnen ons deprogrammeren van al die regels en gedachten die ons doen vertragen.

Hoe een sessie werkt

Tijdens een sessie die hypnose en diëtetiek combineert, bepalen we eerst je doelstellingen. Deze moeten voor jou “ecologisch” zijn. Met andere woorden, ze moeten haalbaar zijn. Met de hulp van de hypnotherapeut vind je alle antwoorden op deze vragen. Je komt in een staat van diepe ontspanning en met behulp van verschillende suggesties krijg je weer toegang tot je oorspronkelijke wil.

Met behulp van je eigen hulpbronnen zul je in staat zijn om oplossingen te vinden en doelgerichte veranderingen in je dagelijks leven aan te brengen. Natuurlijk heb je altijd een vrije wil.

Hypnose is geen tovermiddel! Het zal je in staat stellen om rustiger en vrijer vooruit te gaan. Maar het zal je ook in staat stellen om weer voor jezelf te zorgen, door je beter te voelen in je lichaam en daardoor in je geest. Het is belangrijk om deze praktijken te combineren met het monitoren van je eetgewoonten met een getrainde diëtist.