7 goede redenen om hulp te zoeken bij een diëtist!

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Om af te vallen en weer een slanker figuur te krijgen, moet je je eetgewoonten onder de loep nemen en waarschijnlijk aanpassen. Maar pas op dat je je gezondheid niet in gevaar brengt! Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je lichaam, je levensstijl en je lichaamsbouw. En dit om tekorten en/of het mogelijke jojo-effect van bepaalde diëten te vermijden.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Als je wilt afvallen en tegelijkertijd gezond wilt blijven, kan een diëtist een grote hulp zijn. Hier zijn 7 goede redenen waarom je je zou moeten laten begeleiden door een diëtist.

#1 Een diëtist is een voedings- en gezondheidsprofessional.

Ze heeft een twee- of driejarige opleiding gevolgd die tot een diploma heeft geleid. Ze heeft dus alle kennis die nodig is om je te helpen afvallen in de best mogelijke omstandigheden, om elk risico op fysieke vermoeidheid, voedingstekorten, bloedarmoede of ondervoeding te vermijden. Ze kan ook rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen en/of voedingsbeperkingen die je hebt (voedselallergieën of -intoleranties, enz.).

#2 Je krijgt een volledig gepersonaliseerd programma en strategie!

Met behulp van gerichte vragenlijsten zal ze je helpen om de bron van je eetprobleem te vinden, je calorie-inname te beoordelen en te kijken wat er verbeterd kan worden. Samen met jou stelt ze een actieplan op, een persoonlijk programma dat gemakkelijk te volgen is, met eenvoudige, haalbare doelen.

Ze zal in staat zijn om je relatie met voedsel te definiëren en eventuele eetstoornissen (boulimia, anorexia, hunkeren naar voedsel, enz.) op te sporen en je helpen om strategieën te vinden om je reacties aan te passen, zodat je er niet langer onder lijdt, maar ze geleidelijk aan begrijpt en beter beheerst.

Ze leert je de regels van een evenwichtige voeding en past ze aan aan je levensstijl en gewoonten, je geschiedenis en je professionele beperkingen, zodat je je programma gemakkelijk en zonder beperkingen kunt volgen door je aan te passen aan je eetgedrag.

Meilleurs diététiciens Clermont Ferrant

#3 Je krijgt voedingsmonitoring en ondersteuning op maat!

Je diëtist werkt met je samen om je afslankdoel te bereiken en begeleidt je vervolgens week na week bij de keuze van voedingsmiddelen die het beste bij je gezondheid passen. Tijdens je afslankreis zal ze je met raad en daad bijstaan.

Afhankelijk van je resultaten zal ze je helpen om je dieet aan te passen, zodat je jedoelen gemakkelijker en met meer gemoedsrust kunt bereiken.

Met de steun van een diëtist kun je je doel op de lange termijn bereiken, zonder enig risico voor je gezondheid , terwijl je nog steeds geniet van het plezier van eten!

#4 Je zult haalbare doelen hebben en dagelijks onafhankelijk worden.

Je leert gemakkelijk te jongleren met voedingsmiddelen, want je behoeften veranderen en je moet weten hoe je je trek kunt beheersen, afhankelijk van waar je eet, je tempo, je activiteit…

De diëtist deelt haar kennis met je zodat je een chef-kok kunt worden! Een van haar doelstellingen is om je bewust te maken van je slechte gewoontes en je te helpen nieuwe gewoontes te ontwikkelen die voor altijd blijven!

Ze kan je ook culinaire tips en receptideeën geven om je dieet te variëren zodat het een bron van plezier en balans blijft zonder schuldgevoel of frustratie!

#5 Ze helpt je gemotiveerd te blijven op de lange termijn!

Een stimulerende en zorgzame diëtist zal ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft tijdens je behandeling en steun krijgt op de moeilijkste momenten.

Se faire accompagner par une diététicienne

#6 Ze zorgt ervoor dat je gezond blijft en bouwt aan je zelfvertrouwen!

Op je reis naar slankheid en gezondheid zul je ook aan vitaliteit winnen en je risico op overgewicht, obesitas, hart- en vaatziekten, cholesterol, diabetes type 2 en kanker verminderen. Je zult er gezonder door worden!

Door je overgewicht onder controle te krijgen, verzoen je je met jezelf: je spiegelbeeld in de spiegel, je herstelt de band met je lichaam en je voelt je goed in je kleding.

Je zult aan zelfvertrouwen winnen !

#7 Het zal je vervolgens helpen om na verloop van tijd je ideale gewicht te behouden!

Zodra je je streefgewicht hebt bereikt, kan de diëtist regelmatig bij je blijven om te controleren of je je nieuwe gewoonten volhoudt en je gewicht stabiliseert. Indien nodig zal de diëtist je helpen om eventuele fouten recht te zetten, je aanmoedigen als het moeilijk wordt en je feliciteren als je erin slaagt om je doelen te bereiken!

Begeleiding door een diëtist helpt je deze cognitieve beperking te vermijden en je doelen te bereiken met de steun en het advies van een gezondheidsprofessional.

Met haar aan je zijde kun je het jojo-effect vermijden, je gewicht op de lange termijn stabiliseren en aan autonomie winnen, terwijl je geniet !

Als je een diëtist om hulp vraagt, doe je er alles aan om je gewichts- en gezondheidsdoelen te bereiken!