Wie zijn de beste voedingsdeskundigen/diëtisten in Nancy en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Het beroep van diëtist-voedingsdeskundige bestaat uit het opsporen, behandelen of zelfs voorkomen van voedingsstoornissen, onevenwichtigheden of zelfs ziekten. Ze houden zich bezig met problemen zoals overgewicht, obesitas en chronische magerheid, maar ook met voedingsgerelateerde ziekten zoals diabetes, hypercholesterolaemie en voedselallergieën. Als je lijdt aan een van deze problemen en je in Nancy of omgeving bent, ontdek dan een selectie van de 8 beste diëtisten-diëtisten in de regio.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Pierre Allory, sportcoach en natuurgeneeskundige in Nancy

Even voorstellen:

Pierre Allory wordt in de eerste plaats erkend als sportcoach voordat hij diëtist wordt. Hij beoefent al vele jaren gymnastiek en krachttraining.

Naast artistieke gymnastiek heeft hij zich ook toegelegd op straatgymnastiek, gewichtheffen en bodybuilding.

Tegenwoordig deelt hij zijn passie met het grote publiek door hen liefde voor sport bij te brengen in combinatie met een perfect uitgebalanceerde levensstijl en gezonde voeding. Het belang van dat laatste heeft hem ertoe aangezet om gespecialiseerde studies te volgen om voedingsconsulent en natuurgeneeskundige te worden.

Hij is gediplomeerd trainer gespecialiseerd in artistieke gymnastiek voor vrouwen, leraar fitness, spierontwikkeling en spierversteviging, sportconsulent en coach, voedingsconsulent en natuurgeneeskundige.

Diensten

Als natuurgeneeskundige en voedingsadviseur luistert hij naar al je voedingsproblemen. De meeste aan ondervoeding gerelateerde problemen kunnen door Pierre Allory worden behandeld.

Van overgewicht en obesitas tot stressgerelateerde boulimie, hij gebruikt zijn vaardigheden en ervaring op het gebied van sport om je behandelingen op maat te bieden voor jouw problemen.

Hij zorgt ook voor mensen die in goede gezondheid verkeren en die deze toestand willen behouden of zelfs hun fysieke prestaties willen verbeteren, vooral in het geval van topsporters.

Neem contact op met

Naam: Pierre Allory
Website: https://nancy-naturopathie.fr/
Telefoon: 06 24 56 11 39

Aline Mougenot, ingenieur voedingswetenschappen

Presentatie

Aline Mougenot woont sinds 2011 in Nancy en is diëtist-voedingsdeskundige en ingenieur-voedingswetenschappen met een diploma in beide vakgebieden.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
De carrièrepaden van diëtist Aline Mougenot.

Ze volgt regelmatig opleidingen om haar kennis voortdurend te verbeteren en patiënten de best mogelijke kwaliteit van dienstverlening te bieden. Ze versterkt haar vaardigheden onder andere door cursussen te volgen over het voeren van gesprekken als onderdeel van een hulpverleningsrelatie, zodat ze elke persoon zo goed mogelijk kan begrijpen en aanhoren en zijn probleem precies kan vaststellen.

Ze oefent ook hypnose in psychonutrition om patiënten te helpen zich volledig open te stellen voor de behandelaar en hun probleem in detail te onthullen. Tot slot stelt haar studie van eetstoornissen haar in staat om zo persoonlijk mogelijke oplossingen te bieden.

Diensten

Haar diensten zijn gericht op iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, fysieke of mentale toestand met betrekking tot voeding, verlangens of behoeften. Of je nu extreem of licht overgewicht hebt, dun bent, diabetes hebt of een hoog cholesterolgehalte, of je nu een zwangere vrouw bent of een atleet, je kunt een beroep doen op Aline Mougenot om je te helpen je eetproblemen aan te pakken.

Tijdens het eerste consult leer je elkaar beter kennen, zodat je een idee krijgt van waar je echt naar op zoek bent en waarom je naar een voedingsdeskundige wilt.

Dankzij de verschillende technieken die hij gebruikt, krijg je een behandeling die bij je past, zonder je te dwingen een drastisch dieet te volgen, terwijl je wel een merkbare verandering doormaakt.

Neem contact op met

Naam: Aline Mougenot
Website: http://ma-nutrition.fr/
Telefoon: 06 02 04 09 68

Claire Rebussi, gediplomeerd diëtist

Presentatie

Claire Rebussi is een diëtist-voedingsdeskundige met een BTS in diëtetiek van de Notre Dame des Anges school in Belfort. Ze werkte een tijd samen met andere diëtisten als adviseur om jonge moeders te begeleiden bij het voeden van hun kinderen tot de leeftijd van 3 jaar.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Over diëtist Claire Rebussi.

Claire Rebussi is een geregistreerde diëtist in het Bar-Le-Duc ziekenhuis, waar ze werkte op de diabetes- en voedingsafdeling, waar ze diabetici en mensen met overgewicht en obesitas behandelde.

Diensten

Ze biedt haar diensten aan kinderen, volwassenen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, ongeacht of ze lijden aan dieetgerelateerde aandoeningen en pathologieën (obesitas, overgewicht, boulimie, anorexia, diabetes, cholesterol, enz.).

De eerste raadpleging bestaat uit een kennismaking met de patiënt en een inventarisatie van zijn werkelijke beweegredenen om een beroep te doen op onze diensten.

De andere consultaties zijn dan gewijd aan het voorstellen van een gepaste behandeling, het bekijken van de vooruitgang van je situatie en het maken van de nodige aanpassingen. Uiteindelijk krijg je altijd de resultaten die je wilt.

Neem contact op met

Naam: Claire Rebussi
Website: http: //www.claire-rebussi-dietetique.fr/
Telefoon: 06 35 25 17 15

Nicolas Aubineau, diëtist uit Nancy

Presentatie

Nicolas Abineau is een diëtist die al vele jaren werkzaam is in Nancy in het Cardiocéan centrum voor hartrevalidatie in La Rochelle, diëtist-voedingsdeskundige voor het Nutratlétic assortiment voor topsporters van 2008 tot 2016 en diëtist-voedingsdeskundige in het Croix Rouge pneumologisch revalidatiecentrum in La Rochelle sinds 2010.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Over diëtist Nicolas Abineau

Hij heeft ook een aantal boeken geschreven over voeding en de wereld van voeding. Hij geeft ook een aantal lezingen op sportevenementen en voor specifieke centra.

Diensten

De eerste fase van de behandeling bestaat uit het identificeren van de problemen in verband met de voeding van de patiënt. Een gedetailleerde vragenlijst is alles wat nodig is om alle details van de levensstijl, eet- en sportgewoonten van de patiënt te identificeren.

Verdere consulten zullen dan gebaseerd zijn op maatregelen om het dieet van de patiënt aan te passen zonder toevlucht te nemen tot ontberingen, en op het monitoren en controleren van de toestand van de patiënt op de middellange en lange termijn.

Neem contact op met

Naam: Nicolas Aubineau
Website: https: //www.nicolas-aubineau.com

Chrystel Beaufils

Presentatie

Christel Beaufils was jarenlang chemisch ingenieur voordat ze overstapte naar diëtetiek en voeding. Ze studeerde aan de Universiteit van Nancy voordat ze in 2016 afstudeerde met een DUT in Diëtetiek.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Diëtist Chrystel Beaufils.

Ze woont al meer dan 10 jaar in de regio en heeft zich hier ook gevestigd om freelance diëtist te worden. Ze biedt consulten aan huis in Nancy en omgeving.

Diensten

De eerste sessie is de belangrijkste in haar aanpak. Het gaat om een voedingsbeoordeling, waarbij een dieetprogramma wordt opgesteld na een uitgebreide discussie over de redenen waarom u voor een diëtist-voedingsdeskundige hebt gekozen.

Het programma is 100% gepersonaliseerd en perfect aangepast aan jouw situatie. Je kunt er zeker van zijn dat elke methode uniek is, zonder tekorten.

Neem contact op met

Naam: Chrystel Beaufils
Website: https://cbeaufilsdieteticienne.wordpress.com/
Telefoon: 06 20 03 53 97

Clélia D’angélo

Presentatie

Clélia D’angelo is een diëtist-voedingsdeskundige die ook hypnose beoefent. Ze werkt als freelance diëtist op afstand en heeft van haar beroep een echte passie gemaakt. In haar programma’s biedt ze patiënten een geheel eigen methode: het herontdekken van een lichaam en geest die in vrede zijn met zichzelf.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Diëtist Clélia D’angelo.

Ze is erg zichtbaar op sociale netwerken, omdat ze haar passie en kennis van evenwichtige, gezonde voeding zo breed mogelijk wil delen. Het is een kans voor haar om recepten, advies en praktische tips te geven aan internetgebruikers.

Ze heeft een diploma psychologie van de universiteit van Aix en Provence, een BTS in diëtetiek bij Prépadiet en de CNED, en is hypnosebeoefenaar in Metz, bij Hypnosalys.

Diensten

Ze gebruikt hypnose om patiënten te ondersteunen tijdens hun behandeling. Naast hulp bij dieet- en voedingsproblemen, kan deze methode ook worden gebruikt om stress te verlichten, patiënten af te leren van tabak, alcohol en drugs, fobieën aan te pakken, enz.

Voor degenen die willen afvallen, is het basisidee niet om gewicht te verliezen tegen elke prijs, maar om de relatie met voedsel te verbeteren, om met plezier te eten zonder ontbering, maar met de juiste hoeveelheid en kwaliteit.

Neem contact op met

Naam: Clélia D’angelo
Website: http://nutri-lia.com/
Telefoon: 06 15 13 65 71

Karine Hypolite

Presentatie

Karine Hypolite is een diëtist-voedingsdeskundige die zich bezighoudt met de voeding van kinderen, tieners, volwassenen, sporters en zwangere vrouwen via consulten op kantoor.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Diëtist Karine Hypolite.

Ze geeft ook individuele consulten voor dieetvoorlichting aan mensen die gezond zijn of lijden aan eetstoornissen, overgewicht, intens slank zijn, enz.

Ze biedt ook trainingen aan voor voedingsprofessionals, waaronder koks voor gemeenten, zorgassistenten, enz.

Diensten

Tijdens haar consulten luistert ze aandachtig naar je behoeften om het probleem te identificeren en persoonlijke oplossingen voor te stellen.

Tijdens het hele programma zal ze je begeleiden, advies geven en motiveren. Ze stelt een specifieke voedingsstrategie voor die je geen voedsel ontzegt, terwijl je geniet van de plezierige sensaties die eten met zich meebrengt.

Neem contact op met

Naam: Karine Hypolite
Website: http://dieteticienne-nancy.fr/
Telefoonnummer: 09 80 74 75 48

Caroline Lavigne

Presentatie

Caroline Lavigne is in oktober 2006 afgestudeerd als diëtist-voedingsdeskundige. Ze volgde een BTS-opleiding in diëtetiek in Montpellier. In 2016 behaalde ze haar diploma in kinder- en jeugddiëtetiek aan de Faculteit Geneeskunde in Nancy.

Les meilleurs nutritionnistes sur Nancy et sa région
Over Caroline Lavigne.

Ze werd freelance diëtist in 2007 en gaf consulten aan huis. Tegelijkertijd gaf ze ook voedingscursussen in het opleidingscentrum in Reims.

Pas in 2009 opende ze haar eigen praktijk in Sedan, waardoor ze zich volledig aan haar werk kon wijden. In 2012 verhuisde ze naar Lotharingen en vestigde zich daar permanent.

Diensten

Het eerste consult is een moment van uitwisseling tussen haar en de patiënt. Zo kan ze de precieze verwachtingen en behoeften van elke patiënt vaststellen.

Je levensstijl, eetgewoonten en lichaamsbeweging worden nauwkeurig onderzocht, zodat we je een programma kunnen aanbieden dat perfect is afgestemd op je persoonlijkheid en je behoeften.

De andere vervolgconsulten liggen 3 tot 4 weken uit elkaar, zodat je het programma kunt implementeren. Je maakt samen de balans op en zij motiveert en moedigt je aan om vooruitgang te boeken, met aanpassingen naarmate het programma vordert.

Neem contact op met

Naam: Caroline Lavigne
Website: http://www.dieteticienne-lavigne-nancy.com/
Telefoonnummer: 06 73 85 51 49