Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Reims en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een diëtist en/of voedingsdeskundige is een gezondheidsprofessional die verantwoordelijk is voor het voorschrijven van een gezond dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen, afgestemd op het individuele geval en de behoeften van de patiënt. Iedereen kan profiteren van hun diensten, of ze nu gezond zijn of ziek. Ik heb de acht beste op dit gebied in Reims en omgeving voor je geselecteerd.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Coraline Fort-Naud: diëtist-voedingsdeskundige werkzaam in Reims en omgeving

Even voorstellen:

Coraline Fort-Naud, lid van de AFDN (Association Française des Diététiciens Nutritionnistes), studeerde eetstoornissen aan de Université Descartes de Paris, waar ze haar diploma behaalde. Deze diëtiste uit Reims is ook lid van ANPAA 51 (Association Nationale de Prévention en Alcoologie et Addictologie).

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Diëtist Coraline Fort-Naud.

Diensten

Het opzetten van een afslankprogramma is de specialiteit van Coraline Fort-Naud. Haar kwalificaties en vaardigheden stellen haar ook in staat om een dieet voor te schrijven dat is afgestemd op een specifieke situatie: zwangerschap, gewichtstoename, ziekte, enz. Haar consultaties zijn over het algemeen onderverdeeld in twee en vinden plaats in haar paramedische praktijk. De eerste is een eerste contact, d.w.z. een gedachtewisseling om de levensstijl van de patiënt te leren kennen en een oplossing te vinden die bij hem past. De andere zijn follow-ups. Ze liggen ongeveer twee weken uit elkaar.

Naam: Coraline Fort-Naud
Website: http://www.dieteticienne-reims.fr/
Telefoon: 06 32 71 17 93

Virginie Burette: allround diëtist

Presentatie

Virginie Burette is een veelzijdige professional. Voordat ze diëtist-voedingsdeskundige werd met een BTS-diploma in diëtetiek, werkte ze als docent aan het CFA Pasteur. Ze biedt haar diensten ook aan als sportcoach aan geïnteresseerde patiënten. Ze heeft deze baan echter een tijdje op een laag pitje gezet om zich te concentreren op haar huidige werk.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Diëtist Virginie Burette.

Diensten

Patiënten motiveren is haar belangrijkste doel. Deze diëtiste uit Reims gebruikt effectieve technieken om mensen die geneigd zijn om op te geven, te helpen om hun aandoening te overwinnen. Haar opleiding in coaching geeft haar ideeën over de juiste aanpak. Je kunt contact met haar opnemen als je wilt:

 • Afvallen ;
 • Problemen zoals diabetes, cholesterol of ziekte wilt behandelen;
 • Het juiste dieet voor zwangerschap wilt aannemen;
 • Het juiste dieet voor sport.

Deze gezondheidsdeskundige past het programma aan op basis van de leeftijd van de patiënt. Het is ook aan haar om de frequentie van de consulten te kiezen om eventuele beperkingen te vermijden.

Naam: Virginie Burette
Website: http://www.virginieburette-dietetique.fr/
Telefoon: 06 61 22 26 54

Myrétha Guibert: diëtist-voedingsdeskundige

Presentatie

Myrétha Guibert is ongeveer tien jaar werkzaam op het gebied van diëtetiek en voeding. Ze is gecertificeerd in Therapeutische Patiënten Educatie en heeft een DU in sportvoeding. Deze diëtiste uit Reims studeerde paramedische wetenschappen en volgde een 5-jarige opleiding internationale marketing. Daarna werkte ze in de voedingsmarketing voor volwassenen en kinderen.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Over Myrétha Guibert.

Diensten

Myrétha Guibert is een expert in management, communicatie, administratie en organisatie. Haar diensten zijn gericht op een breed scala aan mensen, waaronder sporters op hoog niveau. Het eerste consult duurt ongeveer een uur en de andere ongeveer veertig minuten. Ze stelt een verandering van dieet voor aan degenen die willen:

 • Overgewicht verhelpen ;
 • Een pre- of postzwangerschapsdieet willen volgen;
 • De juiste voeding willen eten voor een chirurgische behandeling;
 • willen profiteren van een specifiek programma voor een sportwedstrijd.

Naam: Myrétha Guibert
Website: https://www.dietetique-reims.com/qui-suis-je/
Telefoon: 03 26 48 20 36

Nathalie Genêt: Ervaren diëtist

Presentatie

Nathalie Genêt is al ongeveer 14 jaar diëtist-voedingsdeskundige. Ze werkt momenteel in Reims. Ze is voorzitter van de vereniging APICEMN in Champagne-Ardenne, Bourgondië en Franche-Comté. Ze is lid van een aantal groepen, waaronder

 • De technische en wetenschappelijke raad van het CAREDIAB gezondheidsnetwerk;
 • De Association d’Appui aux Professionnels de la Santé;
 • Het gezondheidsnetwerk ADDICA.
 • Het netwerk Diet-France.
Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Diëtiste Nathalie Genêt.

Diensten

Kinderen, tieners, volwassenen, ouderen en sportliefhebbers zijn allemaal welkom in haar diëtetiek- en voedingspraktijk in Reims. De dieetprogramma’s van Nathalie Genêt zijn gebaseerd op wetenschappelijke studies. Ze worden op maat gemaakt voor elke patiënt.

Naam: Nathalie Genêt
Website: https://www.nathaliegenet-dieteticienne.fr/
Telefoonnummer: 03 26 86 32 18

Mathilde Demonceaux: privé diëtist

Presentatie

Mathilde Demonceaux is geregistreerd diëtist en voedingsdeskundige. Ze werkte voordien in ziekenhuizen. Ze omschrijft zichzelf als efficiënt, gevoelig, levendig en gemotiveerd, maar haar kwaliteiten omvatten ook nieuwsgierigheid. Deze diëtiste uit Reims blijft zich bijscholen om op de hoogte te blijven van de strategieën die haar kunnen helpen bij het opzetten van programma’s.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Diëtist Mathilde Demonceaux.

Diensten

Naast haar activiteiten in de wereld van vrijwilligerswerk, animatie en training, brengt Mathilde Demonceaux haar tijd meestal door in haar praktijk. Iedereen die een gezond dieet wil volgen, is welkom. Haar consulten verlopen in twee fasen: de eerste fase is gereserveerd voor een dieetbeoordeling, waarbij ze haar patiënt in alle opzichten leert kennen. De andere zijn voor follow-ups. Ze vinden om de 2 tot 3 weken plaats.

Naam: Mathilde Demonceaux
Website: https://demonceaux-nutrition.com/
Telefoonnummer: 06 59 05 72 23

Sophie Tisseront: gediplomeerd diëtist

Presentatie

Sophie Tisseront is een door de staat gediplomeerde diëtiste en voedingsdeskundige die dankzij haar ervaring resultaten kan garanderen die voldoen aan de verwachtingen van de patiënten. Ze heeft een schat aan ervaring, vooral met kinderen, tieners, volwassenen en zwangere vrouwen. Deze diëtist uit Reims biedt innovatieve en effectieve voedingseducatie.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Over diëtiste Sophie Tisseront.

Diensten

Ze ondersteunt haar patiënten bij al hun inspanningen om te komen tot :

 • Een beter uitgebalanceerd dieet;
 • Afvallen;
 • De schade te herstellen die is veroorzaakt door gewichtsproblemen;
 • Een dieet volgen voor de behandeling van diabetes, intolerantie, functionele colopathie, enz.

Ze biedt haar diensten aan op verzoek van uw arts of op eigen initiatief. Het eerste consult is gewijd aan een voedingsbeoordeling. Dit omvat een gedetailleerd interview zodat ze meer te weten kan komen over je fysiek, emotioneel en zelfs je dagelijkse ritme. De tweede en volgende consultaties zijn follow-ups.

Naam: Sophie Tisseront
Website: http://www.reims-nutrition.fr/
Telefoonnummer: 06 85 19 02 23

Cassiopée Guillemain: gediplomeerd diëtist

Presentatie

Cassiopée Guillemain begon te werken als diëtist-voedingsdeskundige na het behalen van haar BTS-diploma in diëtetiek in 2010. Een jaar later specialiseerde ze zich in sportvoeding, maar ze is ook lid van de Société Française de Nutrition du Sportif. In 2016 volgde ze een cursus gedragsdarmsyndroom bij een Centrum voor Gedragsdiëtetiek.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Over diëtist Cassiopée Guillemain.

Diensten

Deze diëtist uit Reims biedt haar diensten niet alleen aan particulieren aan, maar ook aan groepen mensen zoals lokale overheden en bedrijven. Ze gebruikt haar vaardigheden en knowhow om een programma van evenwichtige, gezondheidsbewuste menu’s op te stellen. Je kan ook gebruik maken van haar consultaties om te weten te komen welke voedingsmiddelen het best geschikt zijn voor jouw pathologieën, om je te helpen gewicht te verliezen, enz. De daaropvolgende sessies zijn voor follow-updoeleinden.

Naam: Cassiopée Guillemain
Website: https://cassiopee-dietetique.net/
Telefoon: 06 17 97 37 43

Vincent Prevot: diëtist in Reims

Presentatie

Vincent Prevot komt oorspronkelijk uit Reims en besloot in zijn geboortestad als diëtist-voedingsdeskundige te gaan werken nadat hij in 2001 in Straatsburg een BTS in diëtetiek had behaald. Een jaar later behaalde hij een universitair diploma in sport en voeding in Paris 13. Hij versterkt de theorieën die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan door te werken in ziekenhuizen in Reims en Parijs.

Les meilleurs diététiciens sur Reims et sa Région
Over diëtist Vincent Prevot.

Diensten

Deze diëtist uit Reims geeft sinds 2003 consulten in zijn praktijk. Hij helpt mensen die een specifiek doel willen bereiken of een ziekte of probleem willen voorkomen. Zijn eerste contact met patiënten bestaat uit het beter leren kennen. Daarna geeft hij voorlichting, advies en schrijft hij een dieetprogramma voor.

Naam: Vincent Prevot
Website: https://vincent-prevot-dieteticien.com/
Telefoon 03 26 03 34 75 / 06 72 88 47 91