Wie zijn de beste diëtisten/voedingsdeskundigen in Nantes en omgeving?

[Artikel bijgewerkt op 11/09/2023]

Een diëtist is een professional die onschatbare hulp biedt bij het vinden van een uitgebalanceerd dieet. Of je nu wilt afvallen, slank wilt blijven of gewoon gezond wilt blijven, deze specialist biedt ondersteuning van onschatbare waarde. Ontdek onze selectie van de beste diëtisten in Nantes en omgeving.

Voordat je verder leest

Ik ben geen expert op dit gebied, maar ik heb een passie voor voeding en gezondheid.

De artikelen die je op mijn site vindt, zijn het resultaat van diepgaand onderzoek dat ik graag met je wil delen. Ik wil echter benadrukken dat ik geen gezondheidsdeskundige ben en dat mijn advies in geen geval dat van een gekwalificeerde arts mag vervangen. Ik ben er om je te begeleiden, maar het is belangrijk dat je een professional raadpleegt voor specifieke vragen of medische problemen. Jouw welzijn is belangrijk. Zorg er dus voor dat je de juiste deskundigen raadpleegt en zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

De diëtist Mousset Gautier Julia

Mousset Gautier Julia is een gediplomeerd diëtist, afgestudeerd aan de Universiteit van Tours in 2000. Ze heeft vijftien jaar ervaring in de particuliere sector en is nu lid van het Diabetes Netwerk Loire-Atlantique.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Julia Mousset Gautier.

Zij zorgt voor iedereen die een evenwichtige voeding wil bereiken, of het nu gaat om kinderen of volwassenen, sporters of zwangere vrouwen.

Mensen die hun gewicht willen reguleren kunnen ook een beroep doen op haar diensten, of ze nu zwaarlijvig, chronisch dun of te zwaar zijn.

Personen die lijden aan lichte of ernstige aandoeningen zoals diabetes, hypercholesterolaemie, spijsverterings- en stofwisselingsstoornissen…

Tot slot kan Mousset Gautier Julia worden geraadpleegd door mensen die lijden aan psychologische stoornissen met betrekking tot voeding, zoals vaak snoepen of boulimia, om hen te helpen weer normaal te worden.

Ze luistert naar haar patiënten om hun problemen en verlangens beter te begrijpen. Ze zoekt niet alleen naar de bron van je problemen, maar stelt ook passende oplossingen voor.

Naam: Mousset Gautier Julia
Website: https://www.dieteticienne-nantes.org/
Telefoon: +33 2 40 08 07 31

Adèle Geslin, diëtist en voedingsdeskundige

Adèle Geslin werkt al vele jaren op het gebied van voeding en diëtetiek. Wat haar bijzonder maakt is dat ze diëtetiek combineert met wielrennen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Adèle Geslin

Haar verblijf in Amsterdam en haar hart voor milieubescherming brachten haar ertoe om van vervuilende, energieverslindende vervoersmiddelen over te stappen op de fiets.

Volgens haar principes is een dieet niet voldoende voor een gezonde levensstijl, maar regelmatige lichaamsbeweging wel. Fietsen is een nuttige en praktische manier om dit doel te bereiken.

Of je nu wilt afvallen, je voedingspatroon wilt reguleren, advies wilt over bepaalde voedselintoleranties, voedingsadvies wilt voor je kinderen of tijdens de zwangerschap, of je voedingspatroon wilt optimaliseren met een specifiek doel voor ogen (sportprestaties verbeteren, stoppen met roken of alcohol, etc.), je kunt een beroep doen op Adèle Geslin.

Ze biedt consulten aan huis, of je nu in de buurt van Nantes woont of relatief ver weg.

Naam: Adèle Geslin
Website: http://ladietabicyclette.fr/
Telefoonnummer: +33 6 38 67 82 06

Emilie Elstob, persoonlijk dieet- en voedingsadvies

Emilie Elstob is een diëtist die beschikbaar is voor consulten in Nantes. Om je te helpen weer in contact te komen met je zintuigen en weer vertrouwen te krijgen in je vermogen om je voeding zelfstandig te beheren. Ze biedt een minder conventionele methode die geen weegschaal of calorieënteller gebruikt, maar gebaseerd is op luisteren, empathie, kennis van je lichaam en vertrouwen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Emilie Elstob.

Omdat elk individu zeer specifieke behoeften heeft, is het essentieel om de tijd te nemen om de bijzonderheden van elke persoon te waarderen bij het volgen van een dieetprogramma. Daarom biedt Emilie Elstob een eerste consult van twee uur om je persoonlijk advies te geven in een rustige, zorgzame sfeer.

Met haar methode vermijd je de stress en frustratie die een dieet soms veroorzaakt. Het is verankerd in de tijd voor blijvende veranderingen. Ze zal je helpen om je lichaam en de fysiologie ervan beter te begrijpen, zodat je je doelen kunt bereiken.

Naam: Emilie Elstob
Website: http://www.diet-conseil.fr/
Telefoon: +33 7 67 74 16 85

Delphine Caillon-Loger, diëtist: frustratievrije ondersteuning gebaseerd op plezier

Delphine Caillon-Loger is een diëtist en voedingsdeskundige die ondersteuning biedt aan individuen door middel van consulten, conferenties, workshops en in-company trainingen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Delphine Caillon-Loger.

Haar aanpak is om concrete, praktische adviezen te geven die zijn afgestemd op het echte leven. Haar aanpak is om je te helpen afvallen zonder diëten of frustratie, gebaseerd op plezier.

Ze heeft een graad in sociologie, wat haar enorm helpt in de manier waarop ze patiënten benadert en de bron van hun problemen vindt. Ze houdt rekening met elk detail van de achtergrond van elke patiënt en stelt een persoonlijke begeleiding voor die perfect is aangepast aan de situatie.

Ze heeft bijna 20 jaar ervaring in de gezondheids- en voedingssector, waardoor ze ervan overtuigd is geraakt dat voeding een belangrijke invloed heeft op de gezondheid. In 2015 kwalificeerde ze zich als geregistreerd diëtist.

Haar diensten zijn met name gericht op mensen (mannen, vrouwen, kinderen, tieners) die willen afvallen, zwangere vrouwen die hun voeding willen optimaliseren, sporters die hun voedingskwaliteit willen verbeteren om hun prestaties te verbeteren en mensen met aandoeningen zoals diabetes, cholesterol of hoge bloeddruk die hun voeding aan de situatie willen aanpassen.

Naam: Delphine Caillon-Loger
Website: http://www.histoiredediet.com
Telefoon: +33 7 83 05 87 55

Laurianne Chignard, voor een volledige voedingscheck-up

Als diëtist sinds 2005 biedt Laurianne Chignard haar patiënten een volledige voedingsbeoordeling, zodat ze vanaf het eerste consult zo zelfstandig mogelijk hun voeding kunnen regelen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Laurianne Chignard.

Ze biedt een volledig persoonlijke begeleiding voor iedereen die zijn voeding in balans wil brengen, wil afvallen of aankomen, of zijn voeding wil aanpassen tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding.

Mensen die lijden aan verschillende pathologieën zoals diabetes, cholesterol, transitproblemen, voedselallergieën of sporters kunnen ook een beroep doen op haar diensten om hun voeding aan te passen aan elk individueel geval.

Laurianne Chignard biedt echte voedingscoaching en biedt haar patiënten de mogelijkheid om voortdurend in contact te blijven via e-mail, telefoon of via haar vele sociale netwerken, zodat ze hen goed in de gaten kan houden en gemotiveerd kan houden tussen de consulten door.

Voor degenen die hun lichaam willen versterken met voedingssupplementen, biedt ze ook microvoeding aan. Je krijgt vitaminen, mineralen, sporenelementen en andere natuurlijke micro-elementen voorgeschreven voor jouw specifieke behoeften.

Naam: Laurianne Chignard
Website: https://www.dieteticienne-nutritionniste-nantes.com/
Telefoon: +33 2 72 65 51 66

Chantal Eluère, voor een gedragsgerichte aanpak

Volgens diëtiste Chantal Eluère zijn afslankdiëten niet de meest effectieve manier om gewicht te verliezen. Ze werken weliswaar op korte termijn, maar mensen die ze volgen, hebben de neiging om na een paar maanden weer snel op hun oorspronkelijke gewicht terug te komen, of zelfs meer. Dit demotiveert hen en maakt het heel moeilijk voor hen om opnieuw gewicht te verliezen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtist Chantal Eluère.

Zij is een van de artsen van GROS (Groupement de Réflexion sur l’Obésité et le Surpoids). Deze vereniging verenigt een aantal therapeuten (diëtisten, voedingsdeskundigen, huisartsen, psychologen, psychiaters, etc.) die mensen met overgewicht of extreem dun zijn behandelen.

De consulten verlopen over het algemeen in 3 fasen: de patiënt verzoenen met zijn voedingspatroon, zijn emoties terug opbouwen en zelfacceptatie verwerven.

De eerste fase is gericht op het opzij zetten van het gevoel dat alles wat je eet ervoor zorgt dat je aankomt – restrictie is geen oplossing voor je probleem.

De tweede stap is het herontdekken van het troostende gevoel dat voedsel geeft, terwijl je jezelf niet overstelpt met eten zodra zich een probleem voordoet.

De derde stap is het herstellen van je gevoel van eigenwaarde. Mensen met overgewicht hebben de neiging om hun zelfvertrouwen te verliezen en denken dat alleen slanke, goed gespierde mensen door de maatschappij worden geaccepteerd.

Naam: Chantal Eluère
Website: https://chantaleluere.wordpress.com/
Telefoon: +33 6 84 22 86 41

Dr Rémi Gressard, diëtist-voedingsdeskundige-natuurgeneeskundige in Nantes

Dr. Rémi Gressard is al jaren werkzaam in Nantes en is zowel diëtist als voedingsdeskundige op het gebied van nutritherapie, homeopathie en acupunctuur. Hij heeft een graad in immunologie en predictieve geneeskunde en in de preventie van ouderdomsziekten.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Over diëtist Dr Rémi Gressard.

Volgens zijn principes is een uitstekende gezondheid gebaseerd op voedings-, hormonale en energiebalans, en het zijn deze 3 pijlers die hij zal aanpakken om een gezonde levensstijl en een ijzersterke gezondheid te herstellen.

Hiervoor gebruikt hij nutritherapie, een behandeling gebaseerd op voedingsmoleculen, als een nieuw en innovatief therapeutisch alternatief voor conventionele behandelingen. Het nutritionele en hormonale herstel vindt op natuurlijke wijze plaats, maar wordt geoptimaliseerd dankzij de moleculen.

Naam: Rémi Gressard
Website: https://dr-gressard-medecin-nutritionniste.fr
Telefoon: +33 2 40 76 08 86

Karine Guimbretière, een diëtist-voedingsdeskundige die luistert

Karine Guimbretière is een diëtist-voedingsdeskundige die al zo’n twintig jaar in haar praktijk werkt in Nantes en Gétigné. Ze werkt ook samen met een aantal bejaardentehuizen om voedingsprogramma’s voor hun bewoners op te stellen.

Les meilleurs diététiciens sur Nantes
Diëtiste Karine Guimbretière.

Haar methode bestaat allereerst uit luisteren naar haar patiënten, zich interesseren voor hun geschiedenis en persoonlijke ervaringen, hun ervaring met voeding en hun algehele levensstijl. Zo kan ze een plan voorstellen dat perfect is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

Vervolgens helpt ze hen het plezier in eten te herontdekken door geleidelijk alle negatieve gedachten over eten te elimineren. Tot slot optimaliseert ze hun dieet om hun algehele welzijn te verbeteren, zowel wat betreft hun lichaam als hun gezondheid.

Karine Guimbretière kan iedereen helpen die van haar diensten gebruik wil maken, of het nu gaat om overgewicht, slankheid, kinderen, volwassenen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, vrouwen na de menopauze of sportvrouwen.

Naam: Guimbretière Karine
Website: https://dieteticienne-clisson-nantes.fr/
Telefoonnummer: +33 6 21 06 07 10